URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Mai 2015, 10:41

I-am tras-o lui Bolojan!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa mi-a spus un cetăţean mândru nevoie mare că n-a ieşit la referendum. Are perfectă dreptate, m-am prins şi eu că de fapt se vota unificarea cu Ilie Bolojan, nu a Oradiei cu Sînmartinul...

E ca-n bancul cu olteanul care, ca să-l enerveze pe frizer, îşi bate cuie-n cap. La ce capital de ură a strâns primarul, dacă acesta cere public orădenilor să-şi folosească bărbăţia pentru creşterea populaţiei, o bună parte din contestatari ar fi gata să se castreze, numai să-i facă în ciudă.

Şi în timp ce noi suntem mândri că ne-am mai dovedit o dată provincialismul,  Clujul şi Timişoara au preluat din mers ideea şi se gândesc să ajungă metropole de câte jumătate de milion de locuitori.

Până la urmă, reacţia orădenilor nu trebuie să ne mire. Oraşul ăsta e vlăguit de cele mai luminate minţi, care preferă oraşele dinamice, cu locuri de muncă bine plătite, în care oamenii n-au timp să se preocupe de capra vecinului. Iar istoria, aşa cum spunea sloganul de la referendum, n-o schimbi cu oameni a căror singură bucurie e că-i pot împiedica pe alţii să aspire la o viaţă mai bună. Noi rămânem să ne lamentăm că avem salarii mici, dar nimeni nu ne va da mii de euro pentru că lipim tălpi la papuci, în vreme ce alţii lucrează în IT.

Nu cred în minuni şi, deci, nici în rezultate foarte bune la Referendum II. Ne place sau nu, suntem mult mai aproape în gândire de Zalău decât de Cluj. Sau - cum zicea un turist după o tură prin oraş - "numai clădirile-s de voi".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
53 Comentarii
I-a tras-o ICCJ, sau nu-i de ajuns?!
Postat 26 Mai 2015, 07:25 de pinonel
Bolo e lingăul Miculeştilor!
Oricît ar părea de dezintereesat şi de onest în aparenţăm Bolovan ascunde un secret mizerabil: este şi va rămîne doar o simplă slugă şi unealtă a fraţilor Miiiiscula! Ei l-au ajutat să îşi facă avere, să scape de DNA (credeţi că divorţul lui Bolovan a fost chiar pe bune?! Să fin serioşi!..A fost pt ca să să-şi disimuleze averea pe numele nevestei şi copiilor şi să scape astfel de anchetetele DNA!..Dar acestea pot fi redeschise oricînd, dacă există voinţă!..De ce credeţi că i-a fulgerat lui Bolo-Golo ideea unificării cu Sînmartinul şi cu alte comune limitrofe?! Simplu! I-a fost insuflată de stăpînii lui care îl ţin în lesă şi care ar avea de cîştigat zeci de milioane de euro din afaceri imobiliare li nu numai!..Ei deja au cumpărate, direct sau prin interpuşi, SUTE de terenuri şi imobile în tot judeţul şi cu precădere în localitîle limitrofe Oradiei, din banii negri ai firmelor pe care le patronează! Prin unificarea cu Oradea, preţul acestor terenuri ar creşte automat, fără nici un efort..! IAr ei ar putea gira cu ele la bănci noi credite de zeci şi sute de milioane de euro, pe care nu le-ar mai plăti în veci, cum nu şi-au plătit în veci nici datoriile faţă de buget!..Aţi ştiut că gemenii Micula au cumpărat în mod abuziv şi ilegal complexele hoteliere Astoria şi Transilvania cu preţul de 1 miliarde de lei vechi, de la fostul FPS, în rate, plătibile în 10 ani, între 1995 şi 2005, adică preţul unui apartamentu cu 2-3 camere, iar ulerior au girat cu acestea un împrumut bancar de 60 MILIOANE dE EURO?! Rentabilă afacere, nu?! Cam aşa va fi şi după multiplele unificări cu comunele limitrofe Oradiei!..Luaţi aminte, vorbim peste cîţiva ani!!
Postat 24 Mai 2015, 15:32 de teleioana
USL cu microbuse în spate la E.Gojdu
La fel ca atunci cănd se ”mozoleau” V.Ponta și C.Antonescu in fața mulțimii adusă cu microbusele din toată țara și orădenii stăteau pe margine, pe malurile Crișului Repede și se minunau de ipocrizia și minciunile ”liderilor”, și acum la referendum, orădenii or să dea dovadă de coloană vertebrală și o să investească în viitorul și bunăstarea lor. Nu contează cine propune un proiect, contează doar dacă acesta este în folosul oamenilor....PSD+PNL+UDMR+PC+PMP+UNPR=aceeași mizerie
Postat 23 Mai 2015, 15:22 de info41life
Pe ultima suta de metri am intrat si in zona trivialului din presa scrisa. Aceste vorbe ... insa nu reprezinta oradenii si aceasta exprimarea nu este proprie celor 80% !
Platformele virtuale ,cum este si cea de fata ,sunt spatii de feedbak al cetatenilor la actiunile autoritatilor, reflecta opinia necenzurata a oradenilor exprimata rapid , direct si s-ar impune mai eficient decat audientele sau dezbaterile publice.Chiar mai mult ,exista posibilitatea de a fi luat " pulsul"prin reactiile celorlalti participanti .Nu-mi explic care oradean poate sa fie deranjat de o parere a altui concitadin care se exprima legat de niste organe sau exponentii lor.Cum poti sa fii atacat, jignit si injurat ,ca la usa cortului de un alt oradean " de bine " pentru ca pozitia ta nu este in asentimentul unei institutii precum primaria sau primarul ? Aceste persoane" de bine "... propaganda "pro" Bolojan sau .... orice intreprinde primaria , ce nu-si dezvaluie identitatea din motive ce ne sunt binecunoscute , ataca din pozitia " viteazului " anonim repetand obsesiv aceleasi texte ipocrite cu iz de spalare de creieri : " nu vor dezvoltarea urbei ! ", " niste tarani, puturosi, burtosi,leniosi ! ", "fac jocul partidelor :UDMR,PSD,PDL !"Ce oradean ,de bun simt,este deranjat de o alta opinie,cand aceasta este personala si este adresata cu tinta,cu subiect si predicat ? Cu regret constat ca locul unor confruntari de idei a fost ocupat de cu totul alt soi de manifestare de catre " corpul propagandei primariei " , activisti " zelosi in slujba primarului care prin aceste exprimari il demonetizeaza in si mai mare masura pe Bolojan.Revin si arat ca in conditiile in care primarul Bolojan nu este nici pe departe garantul unei bune gestionari ale tuturor avantajelor pe care le-ar putea oferi o unificare cu Sanmartinul ( avantaje de ale caror realitate nu suntem edificati ) ne abtinem in continuare. Dorinta de unificare va veni la momentul oportun de jos in sus si nicidecum sub aceasta administratie indoielnica.
Postat 23 Mai 2015, 11:52 de platona
Trasa da.
Tov.Chirila inca nu i-a trecut. Ma intrebam zilele trecute daca si la ei la redactie este aparat de cafea fara fise, ca la Antena 3?
Postat 23 Mai 2015, 10:18 de User anonimizat
Nici eu nu-s mare fan Bolojan.
Ne-a făcut strada praf, mă refer la Ecaterina Teodoroiu, expresu lu peşte prăjit, da în 14 îi îmbarc pe ai mei pe toţi şi-i duc la vot. Am fost la lucru data trecută şi nu am putut vota. Dar la turu doi musai să trecem de 30 la sută, înţeleg că orădenii sunt noaa, nii, amu da nici chiar aşa, dă-o naibii, chiar atâţia parveniţi de Hidişel, Sâmbăta sau mai ştiu eu din ce sate de doi lei or fi pe aici. Are dreptate Mircea, oraşu ăsta seamănă mai degrabă cu Şimleul, da nici măcar ca ăia nu suntem, suntem mai bolovani decât Bolojan. Ne facem rău nouă înşine, neam de trăistari înguşti la minte. Să se îngraşe Cluju şi noi în loc să fim capitală de regiune să fim un prăpădit de oraş de de graniţă. Că aşa ne place. Ar fi la proiecte mult mai multe decât acum, să atragem lumea la Oradelix prin curse charter dacă se va face şi aeroportul şi să facem un metrou de suprafaţă, de la scara aeroportului până în Felix, aia ar fi o realizare. Şi rugaţi-vă să nu se facă prea curând autostrada spre Gilău că apoi doar sfântu Petre mai trece pe aici. O mai tranzita dracu Oradea şi pruncii lui tâmpiţi. Câţi dintre noi mai trec prin Cluj de când există breteaua numită autostrada lu Boc până la ieşirea din Câmpia Turzii spre Luna ?
Postat 22 Mai 2015, 11:45 de Eugen-Oradea
Referendum
Credeam ca oradenii vor merge cu zecile de mii la vot dar m-am inselat,rezultatul este dezamagitor. Eu am votat dar e evident ca altor oameni le-a fost complet indiferent acest referendum.
Postat 22 Mai 2015, 00:30 de Mike7
????????????
TC..mare filosof,mare bolovan,admirator de bolojan...!Frate am facut constipatie...Alo ambulanta?Tarcuri de gunoi cu cartele si giratii liliput...Doamne apara si pazeste....!
Postat 21 Mai 2015, 16:50 de grigore
Oradeni , salvati Oradea !
Nu o mai luam din nou de la capat. Fii pe pace , cunosc ce este in afara - intamplarea face ca unul din copii sa imi locuiasca mai bine de 10 ani in Qatar , iar altul tocmai in Germania - despre care vorbesti.
Postat 21 Mai 2015, 14:16 de platona
@Platona
@Platona: Nici o administratie nu e lipsita de indoiala. Sau ce..peste 10 ani o sa vina Vlad Tepes la PMO? Tu ne scrii din Germania? Daca stai in Oradea, mai fa ovizita si afara, sa vezi si bunele si relele si apoi emite o parere... .
Postat 21 Mai 2015, 13:30 de OradeaCivitas
Atunci dorinta(primarului !!!???) de unificare va veni la momentul oportun de jos in sus si nicidecum sub aceasta administratie indoielnica.
Atunci dorinta(primarului !!!???) de unificare va veni la momentul oportun de jos in sus si nicidecum sub aceasta administratie indoielnica.
Postat 21 Mai 2015, 13:19 de platona
QPlatona
@Platona. Simplu. Pt ca referendumul nu are treaba cu Bolojan sau orice partid!
Postat 21 Mai 2015, 13:14 de OradeaCivitas
Oradeni, votati DA
Dupa cum observ, lupta se da pentru discreditarea singurului primar care a schimbat fata orasului (doar niste chiori nu pot vedea asta). Cu 2-3 postaci psd amarati nu ar fi o problema...dar populatia orasului nu realizeaza care este miza referendumului. Odata ne vom inghesui in orasul asta care oricum e legat de celelalte comune si lejer se pot considera cartiere, dar bataia mare este discreditarea lui Bolojan si crearea unei stari de repulsie fata de orasul asta.. Micutilor de la psd si udmr le-ar prinde bine un oras aranjat si dichisit cu osteneala altora. Domnule Bolojan, va rog sa nu lasati orasul asta din nou prada sacalilor psd si udmr..e pacat de locuitorii care s-au luptat pt. binele lui. Pana atunci oradeni , iesi-ti la vot , nu ascultati minciunile celor ce doresc raul acestui oras!!!
Postat 21 Mai 2015, 07:03 de TC
nu am prins ironia - @RaulFoica
scuze. dat fiind ca antevorbitorii tai chiar credeau acele aberatii spuse de dansii, iar tu doar le-ai reluat si pus intr-o nota umoristica, chiar ma-ngrijoram ca mai sunt si altii in afara de aceeasi 2-3 postaci de zi cu zi care gandesc astfel.
Postat 20 Mai 2015, 23:15 de unu
respect și admirație ptr. Mircea Chirilă
În momentul în care aproape toată Media este subordonată politic, în momentul în care suntem bombardați cu lături și manipulare josnică, este o plăcere să vă citesc articolele și să vă urmăresc în aparițiile TV. Oamenii sunt îndoctrinați și îndobitociți până la nivelul în care sistemul de valori si percepția realității ajung să le fie grav afectate....și pe urmă, înrăiți și disperați, sunt asmuțiți unii împotriva celorlalți.
Postat 20 Mai 2015, 22:04 de info41life
PERSONAL
@marius_ro: EU AM MAI SPUS-O de nenumarate ori; AM O PROBLEMA PERSONALA CU BOLOJAN! Ma rog, personala si nu prea! CA E VORBA DESPRE PRINCIPII! ADICA UNA SUSTINEA BOLOJAN PANA IN 2013, ALTA BRUSC DUPA DATA DE 09.09.2013(NU VA MAI EXPLIC, STIM NOI/EU SI ILIE/DESPRE CE E VORBA!). ACESTA RAFUIALA PERSONALA MA FACE SA NU STAU DEOPARTE, SA FIU VOCAL! DAR ATAT! EU NU DIN CAUZA RAFUIELII PERSONALE CU BOLOJAN SUNT CONTRA UNIFICARII. SUNT CONTRA PENTRU CA NU VAD NICI UN AVANTAJ! PUNCT! ATI PRICEPUT? PROBABIL NU AM VIZIUNE(CA SA CITEZ UN CLASIC IN VIATA)DAR ASTA E SITUATIA SI ACESTA E MOTIVUL OPOZITIEI MELE!
Postat 20 Mai 2015, 19:45 de TDS
RaulFoica
RaulFoica a încercat sa facă o glumă, nu trebuie citit ad literam. Referitor la "trasul lui Bolojan", nu cred ca e vorba de asta. Sunt într-adevăr câțiva frustrați pe-aici care au o problema personala cu primarul, dar nu trebuie generalizat. Ei reprezinta probabil 1% din totalul populației. Problema e, cum a evidențiat cineva mai jos, miserupismul Oradeanului. Cum la mitinguri la care în alte orașe participau mii de oameni, la noi participarea a fost de câteva zeci... Oamenii din pacate se complac în situație și considera ca altcineva ar trebui sa meargă în locul lui la vot. De ce să-și ridice burtocul în care a investit atatia mici și bere sa tragă o fuga pana la secție? Eu nu vreau sa cred ca Orădenii sunt atât de încuiați și incapabili sa gândească singuri încât sa nu realizeze ca am avea doar beneficii. Și nu vreau sa cred ca Bolojan ar trebui sa meargă din cartier în cartier sa explice orădeanul de ce trebuie sa iasă la vot. Suntem în anul 2015, când oricine are acces la informație foarte ușor. Dar, si ma repet, e vorba de miserupism, și nu de vreo vendeta față de Bolojan. In schimb ne place sa privim cu admirație la Cluj și Timișoara și sa speram ca vreodată vom ajunge și noi acolo. Din pacate cu asa mentalitate nu se va întâmpla niciodată.
Postat 20 Mai 2015, 19:39 de marius_ro
VALI
@valeria-trifa: apreciez ca ati semnat cu numele Dvs! Dar faptul ca sunteti implicata in organizatia de femei PNL nu va da dreptul sa-l catalogati pe Bolojan drept cel mai bun primar al municipiului! asa poate a fost Sturza: nici cu mari realizari, nici cu acuze garve!
Postat 20 Mai 2015, 19:15 de TDS
AMANDOI
@OradeaCivitas: m-ai intrebat de ultimii 10 ani! Deci acesti 10 ani se suprapun si pe mandatul lui Filip! Am mai spus-o! CATASTROFA nr. 1=FILIP CATASTROFA nr. 2=BOLOJAN! Ambii, primari de mare....IMPACT!
Postat 20 Mai 2015, 19:13 de TDS
eu, PSD-ist?
@unu: ma distrez de ma TAVALESC! Eu, PSD-ist? Cred ca se intreaba si PSD-istii cine naiba o fi ala?!
Postat 20 Mai 2015, 19:11 de TDS
Mai nou, orice ai face e gresit. Cel mai bine sa nu faci nimic, si n-are ce sa bage de vina.
@CristiOradea, nu se vede link catre vre-un articol. @RaulFoica, m-ai facut sa rad bine! Aproape 1 miliard de euro! Probabil nu te-a ascultat ca era evident delirul. Mi se pare interesant cum PSD-isti precum TDS, Sabau, bihoreanoradean, WinDos critica orice iese din gura lui Bolojan. Sunteti exact ca si cei de la antena3 - aveti o ura patologica pentru primar, cum au ei pentru Basescu. Ei au reusit sa anuleze un concert de-a lui Julio Iglesias din cauza urii si a disperararii manifestate chiar si la aproape 1 an de cand Basescu nu mai e presedinte. Poate reusiti si voi sa alungati vre-un potential investitor, in conditiile in care ati avea ceva autoritate. E uimitor cum pot unii sa considere ca nu mai exista in nici o alta tara, nu s-au mai vazut pasaje supraterane peste centura (dar comunistii ce au facut la intersectia Ovidiu Densusianu cu Dacia?) or ca centrul orasului nu avea nevoie de modernizare, or balariile de pe Ciuperca, or pavarea cu dale in detrimentul asfaltului, or parcarile pe mai multe nivele, or extinderea spatiilor pietonale. Ati zice pana si ca laptele e negru si apa e otrava, doar ca sa aveti cu ce sa loviti in primar. Inteligenta postacilor socialisti ma uimeste. Nu ma mir ca doriti o tara sociala, care sa va ajute la orice. Nici sa respirati singuri nu cred c-ati fi in stare.
Postat 20 Mai 2015, 17:58 de unu
TDS, WinDos, Sabau
Astept comentariile voastre la articolul de mai jos. Sunt curios de parerile voastre obiective.
Postat 20 Mai 2015, 17:05 de CristiOradea
din nou..
cei ce sunt anti-unire/Bolojan vin mereu cu probleme personale si arunca cu noroi in tot si toti pentru ca nu au fost magaiati personal pe ceafa. oameni mici .. asa ramaneti.
Postat 20 Mai 2015, 16:49 de acesta
@oradeacivitas
stai linistit, nu o sa te injur, dor iti voi raspunde punctual: 1.vizavi de parcari, faceam o comparatie a centrului cu periferia - inteleg si sunt e acord ca in zonele centrale si aglomerate se plateste parcarea dar repet: in loc sa gaseasca o rezolvare, primaria prefera sa faca bani pe spatele oradenilor; 2. stiu ca probleme CET-ului sunt vechi dar administratia Bolojan a preferat sa urce tarifele in paralel cu reduceri de personal inclusiv pe partea de reparatii si interventii fapt ce a dus la intarzierea reparatiilor si implicit la costuri mai mari pentru oradeanul de rand care trebuie sa gaseasca alternative 3. citeste atent cand citesti ceva! de data asta repet: spargem centrul vreo 2 ani (un an au declarat cand au inceput lucrarile si inca un an cu indulgenta pus de la mine pentru ca deja s-au anuntat intarziere de cateva luni..) 4. despre otl no comment, despre magheru discutam in cateva luni(sau poate mai repede) 5. nu-mi place cum arata piateta din fata magazinului Crisul dar nici cu sumele aprobate nu sunt de acord! 6.de la mine: ironiile cu "sa nu facem nimic" sau "sigur esti din Oradea?"... nu fac decat sa confirme stupizenia sustinatorilor acestor proiecte aberante si a unui primar care a sarit calul!
Postat 20 Mai 2015, 16:19 de User anonimizat
parea mea
Cel mai bun primar care l-a avut Oradea pina in prezent este Ilie Bolojan, a facut foarte multe pentru oras nu vreau sa enumar aici, faptul ca lumea nu a mers la vot este frica, PSD isti de frica lui Mang iar UDMR isti de frica presedintelui lor, o alta categorie a fost cei care nu mai merg deoarece isi petrec duminicile la tara si nu au fost informati.Speram ca in 14 iunie vom fi mai multi.Doamne ajuta.Eu merg la vot deoarece vreau ca copii si nepotii mei sa traiasca intr-un oras mai mare,mai cunoscut in lume.
Postat 20 Mai 2015, 15:37 de valeria-trifa
@Sabau
@SABAU. Te rog spune, unde, in fara de Coreea de Nord,si alte state totalitare, statul, prin insitutiile sale - inclusiv primaria - poate impune nivelul general al salariilor? In afara de interventia asupra salariului minim, cum poate o primari, intr-o tara democratica (sau cat de cat democratica cum e Romania) sa impuna ca toti cei care lucreaza la banda si la departamentul de intretinere/curatenie a unei firme sa aibe 2500 RON NET. Spune-mi cum. De ce e de vina Bolojan ca firmele sunt cum sunt? Ele nu se muta in RO sa dea 1000 de EUR. Un om la banda in Cluj TM sau AR are tot atat salar..minimul si poate bonuri. Sigur, in Cluj sau TM partea de birouri si suport la aceste firme e mai dezvoltata si acolo sunt si salarii mai mari. Alea sunt de obicei la ITist si juniori si pe alocuri la economisti. Nu mai amestecati mere cu pere va rog. Bolojan si Oradea nu le pot ordona investitorilor unde si cat sa investeasca!!! Si nomeni nu poate. Universitatea nu e ea rea, dar ar trebui un pic adusa la zi si dat drumul cat mai repede la aeroport. Aici sunt de acord. Dar asta nu tin nici de Bolojan, nici de primarie!!!!
Postat 20 Mai 2015, 14:37 de OradeaCivitas
@TDS
@TDS. Jumatate din ce ai spus nici macar nu s-a facut pe vremea lui Bolojan ci pe a lui Filip, tramvaiele fiind cel mai bun exemplu. Legat de Impact, 95% cel putin din oradeani habar nu au de acest aspect si nici nu ii interseaza si timpul a ingropat aceasta chestiune (trebuie sa marturisesc ca nici eu nu stiu nimic despre ea ci doar am citit comentariile tale si cu atat am ramas,si ca impresi si ca interes). Mai multe despre asta nu spun. Nu stiu nu ma intere, nu ma bag. PROBLEMA CU TOT CE AI SPUS TU stii care e. AI VENIT IAR DOAR CU CRITICI, iar ideile tale sunt MICI. NU DEZVOLTI UN ORAS doar cu idei despre tramvaie si bazine. EU VREAU SA IMI DAI niste idei concrete si semnificative la nivel de oras. :) PS. Eu nu incerc sa ma iau in gura cu tine. si nici sa iti fac tensiune.
Postat 20 Mai 2015, 14:18 de OradeaCivitas
Boicot din lipsa totala de incredere
Electoratul din Romania s-a plictisit de promisiuni! Oradenii NU sunt atat de prosti pe cat cred cei 19%. Oradenii au inteles perfect ce se intampla in oras si ce scop real are unirea! Oradenii nu mai au incredere in primarul Bolojan si sunt constienti de faptul ca 5-6 mii de tarani nu au cum sa contribuie la o dezvoltare spectaculoasa a Oradiei. Ceea ce spune primarul NU mai reprezinta nimic pentru oradeni si majoritatea nu mai sunt interesati de mesajele transmise. Singurul raspunzator pentru aceasta situatie este primarul si aroganta si dispretul acestuia fata de problemele reale ale cetatenilor. Cand spun taran ma refer la acei oameni respectabili care practica agricultura, in satele componente din comuna Sinmartin. Oradenii s-au lamurit de ceea ce inseamna venirea unor investitori in Oradea. Inseamna locuri de munca platite execrabil. Se doreste dezvoltarea turismului in Baile Felix. Foarte bine , doar ca in Baile Felix exista 3 hoteluri competitive, restul sunt intr-o stare deplorabila. Toate unitatile de cazare sunt in proprietate privata si deci nimeni nu se va apuca sa renoveze ceva. de noi constructii nici nu poate fi vorba deoarece in statiune nu mai exista spatii disponibile. A-si vrea sa-l vad pe acel turist, cazat la hotel de 4 stele, turist cu pretentii peste medie, urcandu-se in autobuzele OTL si venind in Oradea cu harta intr-o mana si cu cardul pentru transportul in comun in cealalta mana, cutreierand strazile orasului la pas, sa vada niste cladiri, in care nici macar nu are acces. Inducerea ideii ca respingerea unirii, chiar si tacit, va avea ca afect ramanerea in urma oraselor Cluj, Timisoara este o ipocrizie si o manipulare periculoasa a opiniei publice. Oradea a fost este si va ramane mult timp in urma oraselor mari, indiferent daca se uneste sau nu cu Sinmartin si chiar daca s-ar uni cu toate comunele limitrofe. ORADEA SE POATE DEZVOLTA SI FARA SINMARTIN SI SE VA DEZVOLTA DACA PLANURILE PENTRU VIITOR VOR FI REALISTE SI NU SCIENCE FICTION! Pe 14 iunie vor iesi la vot probabil cca 15% din cei cu drept de vot! Daca referendumul trece primarul va merita toate laudele si aprecierile deoarece o astfel de realizare va fi demna de cartea recordurilor!
Postat 20 Mai 2015, 14:06 de Sabau
@
@RaulFoica: 843 de milioane de EUR??? In 2014 PIB RO, deci toata tara a fost ~140 MLD EUR si tu stii cum se poate un orasel ca Oradea sa obtina asa bani. Asta ori de DNA ori de balamuc amice. De aici te descurci. Stii ce, ai si tu dreptate..hai sa nu se faca nimic. Atunci nimeni nu va mai gresi si va fi ok. Sau sa se faca, ca daca nu se face, nu e bine nici asa. @TDS: TOTDEAUNA EVITI raspunsul. Asta spune ceva. De ce. Eu te-am intrebat primul. Eu nu sustin ca asi fi oradeanul perfect si nici nu imi consum viata cu obsesii. ASA CA TE ROG, raspunde-de daca ai ce.
Postat 20 Mai 2015, 13:59 de OradeaCivitas
CE AȘ FI FĂCUT
@OradeaCivitas Aha, m-ai întrebat ce aș fi făcut dacă aș fi fost Primar! În primul rând l-aș fi eliminat din prima pe toxicul Boloș! Aș fi schimbat personalul din cadrul Direcției Juridice! Aș fi construit bazinul olimpic cu bani mai puțini(ceea ce înseamnă că nu aș fi luat parandărătul). Aș fi achiziționat în locul tramvaielor SIEMENS tramvaie mai ieftine(poloneze). Sau dacă totuți optam pentru SIEMENS(nu zice nimeni că nu sunt foarte bune)sigur, sigur nu ar fi costat 2.700.000 E(șpaga inclusă)ci ar fi costat mult mai puțin(evident FĂRĂ ȘPAGĂ). Aș fi refăcut Piața Unirii dar nu în această formă! Nu aș fi încheiat afacerea dubioasă cu IMPACT(Filip)și nu aș fi încheiat nici o TRANZACȚIE cu acest dezvoltator(Bolojan). Aș fi angajat arhitect șef de profesie arhitect ceea ce probabil ar fi dus la o activitate superioară în acest domeniu! Mă mai gâdesc și mai scriu și alte chestii!
Postat 20 Mai 2015, 13:41 de TDS
@bihoreanoradean
Stiu ca ma vei injura. Eu te rog doar sa imi respecti pct. de vedere: 1. Asta cu parcarile e valabile peste tot. Te rog du-te in Cluj sau Timisoara sau in Viena. Totul e platit. In vine se lasa masina la parking perfierc, iei bus 2 statii si apoi ajungi acasa. Altfel e ori scump ori imposibil de gasit loc. Sa speram ca politica parking-urilor supra sau subterane va continua si in cartiere. E normal ca acum sa se marseze pe punctele importante si aglomerate ale orasului. NU ARE NIMENI nici o vina ca orasele din RO nu au fost niciodata conceptualizate urban pentru un asa mare numar de autoturisme. 2. Daca tu crezi ca doar Bolojan are ce are cu CET ul inseamna ca te-ai mutat in Oradea de curand. Probleme cu CET ul au inceput inainte de 2000. Si problema nu e doar in Oradea ci in toate orasele ce se incalzesc centralizat. Bolojan e de vina ca sunt vechi conductele? Tu chiar ne crezi prosti? 3. Centrul e spart de 2 ani in continuu? Tu sigur stai in Oradea omule? Ce 2 ani? 4. OTL si monopolul. Aici spui tu ce spui, dar perfer sa fie un singur operator decat haosul piratilor care opresc pe unde apuca, lasa calatorii in drum ca vitele si nu dau un sfant impozit si ne fura pe noi toti. In anumite situatii e ok si monopolul, cum in altele nu (de ex. sistemul sanitar). 5. De unde ai scos-o asta cu blocatul Magher-ului. DEJA e oricum blocat. Revin..tu sigur stai in Oradea? 5. Refacerea piateti de la Crisu si extinderea trotarelor care duc spre Republicii e binevenita. Tie iti place zona aia cum e acum. Piateta se reface pt ca vor fi schimbate si conductele. Nu de alta. Si daca faci o treaba o faci pana la capat. STII CE bihoreanule..sa nu se faca nimic..ai tu dreptate..da-le incolo pe toate.
Postat 20 Mai 2015, 13:38 de OradeaCivitas
LOCUL 1
@TC nu-l aduce în discuție pe Filip! Crede-mă că nu vrei să știi care este părerea mea despre el! Sau poate vrei? Filip A FOST CEL MAI CATASTROFAL PRIMAR AL ORAȘULUI! Bolojan vine pe locul 2!
Postat 20 Mai 2015, 13:27 de TDS
PRIMUL
@OradeaCivitas: spune tu primul ce ai făcut pentru municipiu și apoi îți spun și eu!
Postat 20 Mai 2015, 13:25 de TDS
Ordine si disciplina
Oare tot Bolojan este de vina ca la fiecare protest din Oradea, numarul de participanti este de maxim 150 de oameni dintr-un oras de 190.000 ??? Nepasarea este la cote maxime in Oradea din pacate...
Postat 20 Mai 2015, 13:21 de vlad_oradea
milioane milioane
mda....si eu i-am propus primarului de vreo 43 de ori 3 pasi simpli pentru ca municipalitatea sa primeasca 843 milioane de euro, cu titlu de donatie, dar nu vrea sa ma asculte..N-am mai vazut primar mai impasibil.....In schimb primaru asta vrea pasaje supraterane peste centura(cine a mai vazut asa ceva??), modernizarea centrului(cu ce scop???), modernizarea Ciuperca(pt cine??), pavarea cu dale in fata la Crisul(de ce???), parcare subterana in piata independentei(valeuu ce minte), restrictionarea circulatiei automobilelor prin centru(adica o petonala luna lunga sa ne ajunga--slaba gandire), modernizarea CET(nu exista nici un motiv concret pt care ar trebui modernizat cet-ul)...E ok man cu salarii de 700 de lei in parcul industrial(pt ce sa vrem mai mult daca oricum banii aia ii bagam la pacanele in ziua cand ii primim)
Postat 20 Mai 2015, 13:12 de RaulFoica
@TDS
@TDS..daca tu crezi ca la UBB e mai bun ca UO, te inseli. Poate ai dreptate in cazul UT sau UMF dar UBB ti-ai gasit. E poate mai buna la reputatie. De fapt, in 90% din cazuri stundetii ies la fel de tampi, si examenel sunt cam de acelasi nivel. TOTUL s-a dus pe apa sambetei cand s-au scos examenele de admitere in facultati. Despre ce vorbim aici? Si de ce deturnezi discutia? In primul rand nu am spus ca vom ajunge ca si Clujul, ci ca vom recupera dein decalaje. Cand au mers investitii in Cluj, era cam acelasi dezastru peste tot in RO - poate TM era marea exceptie - dar au mers pt ca Clujul pe atunci avea peste 350 000 de loc stabili. TE-AM intrebat TDS de 10000 de ORI CE AI FI FACUT TU CONCRET PT ORAS in utlimii 10 ani daca erai primar. SPUNE mini 5 obiective concrete pe care le-ai fi facut din bugetul unui oras ca ORADEA!!
Postat 20 Mai 2015, 12:52 de OradeaCivitas
@TDS
esti mandru ca esti prost
Postat 20 Mai 2015, 12:45 de David
Fa-te primar TDS!!!
Domnului prim..par TDS, de ce nu te propui singur , ca asa de cinstit ca tine nu mai e persona in municipiu.. Poti conta pe ilustrul manevrant filip si duplicitarul mang.. hai ca s-a ajuns prea departe si noua ne facem rau, suntem din acelasi oras si ar trebui sa dam mana sa facem bine orasului.. Oricum primar ca Bolojan nu vom mai vedea noi, cu ceilalti ne-am fript.. ..daca esti un tip onest...in interiorul tau recunosti ca vei vota DA la referendum... macar pt. viitorul copilasilor tai
Postat 20 Mai 2015, 12:44 de TC
FLORIN123
@florin123: CE VREI TU!
Postat 20 Mai 2015, 12:27 de TDS
TDS
daca comparatia mea e stupida ce sa mai zic de comentariile tale?.....
Postat 20 Mai 2015, 12:25 de florin123
RASPUNS 4
@florin123: DAR LA PRIMA ÎNCERCARE N-AU IEȘIT! Poate S-AU ABȚINUT sau au URMĂRIT ȘI EI ACELAȘI SCOP CA MINE!PS Comparația este STUPIDĂ!
Postat 20 Mai 2015, 12:10 de TDS
Paiul din ochi
Noa hai sa va explic de ce am boicotat referendumul si apoi pe bolojan: in teorie, totul suna bine, ne unim, curg banii, vin angajatorii, o sa curga lapte si miere in Oradea... doar ca nimic din ce a pornit (la fel de) bine, nu s-a terminat in avantajul oradenilor: am vrut sa-i civilizam pe "taranii" de oradeni care nu stiu parca, asa ca a venit primaria sa faca "putina ordine", doar ca s-a dovedit ca daca tragi 2 dungi albe pe asfalt si pui un taxator, e mai profitabil decat sa faci ordine, asa ca tot orasul e o mare parcare cu taxa (indiferent ca e zona centrala sau periferie); am vrut sa facem ordine la termoficare si am redus personal de toate felurile, doar ca intre timp pretul gigacaloriei a tot crescut iar la avarii nu mai avea cine sa intervina, asa ca de vreo 2 ani in fiecare iarna ne incalzim aprox. o luna cu radiatoare electrice la costuri evident mai mari; avem posibilitatea introducerii gazului in Oradea dar impunem monopol CET ca sa manance si gura lor, ca altfel oradeanul se debranseaza - nici nu mai conteaza ca CET-ul e cu un picior in groapa si nu exista garantia furnizarii de agent termic in iarna care vine; am vrut un centru frumos pentru care am primit bani europeni, asa ca spargem tot orasul vreo doi ani si asa fraierii de oradeni stau in casa pt. ca nu au bani; daca tot e blocat orasul, hai sa facem si niste poduri suspendate pe centura, ca doar e singura varianta pe care poti evita aglomeratia, le-o tragem si acolo oradenilor; vine Csuszi de la OTL ca vrea si el monopol, mai blocam niste statii pentru transportul angajatilor catre parcul industrial ca sa foloseasca lumea OTL (abonamentul lunar e peste media pe tara ca pret si reprezinta aproape 10% din salarul unui "fraier" ce munceste in parcul industrial),eventual blocam si Magheru ca sa circule doar tramvaie, sa fie sigur ca "taranii" din Oradea au inteles cine-i sefu'; daca tot avem bani europeni "gratis" (de parca Romania nu contribuie la aceste fonduri si noi nu ne supunem restrictiilor impuse e UE), mai spargem un pic in fata la Crisu sa punem dale frumoase de vreo 500.000 de Euro, chiar daca nici naiba nu circula in acea zona (in afara de navetistii ce vin pe jos de la gara). Daca mai vreti si alte motive pentru care oradenii nu au incredere in povestile frumoase despre unificare, va mai aduc.
Postat 20 Mai 2015, 12:09 de User anonimizat
Raspuns TDS
Daca "ieseau" la vot 30% si majoritatea vota NU era foarte simplu. Inseamna ca majoritatea a vazut asa. Poti sa asociezi boicotul la vot cu boicotul in a face copii! Oare ai mai avea viitor?
Postat 20 Mai 2015, 12:03 de florin123
RASPUNS 3
@OradeaCivitas Dar DE CE SĂ LĂSĂM POLITICA TAMAN ACUM? Și să recuperăm discrepanța față de Cluj Napoca prin suprafața orașului? O tradiție culturală, universitară cum este cea a Clujului NU SE VA RECUPERA niciodată. Niciodată U.O. NU VA FI la nivelul U.B.B.! Dacă se va pune problema regionalizării Cluj Napoca nu are cum să nu fie capitală de regiune!
Postat 20 Mai 2015, 11:59 de TDS
RASPUNS 2
@florin123: am scris eu în primul comentariu! NU AM VRUT SĂ SE ÎNDEPLINEASCĂ CVORUM-ul!Este o metodă eficientă BREVETATĂ DE PNL(prin PDL). Deci în nici un caz cei care s-au dus și au votat contra NU sunt imbecili! Ei așa au dorit să procedeze. Eu unul așa cum ți-am descris(sper că mulți au gândit la fel) iar unii, posibil, chiar nu au fost interesați!
Postat 20 Mai 2015, 11:55 de TDS
RASPUNS
@TC: "IO CE CAPAT?". În urma REFERENDUM-ului NU VREAU SĂ CAPĂT NIMIC! Mi-aș fi dorit ani de zile SĂ CAPĂT un primar cinstit, un primar care să fie consecvent propriilor declarații, un primar care să mă întrebe de ce tot insist să mă propună martor într-un proces ÎN FAVOAREA lui și a Consiliului și a orașului pentru că mărturia mea ar putea duce mai ușor la încasarea sumei de 1.500.000 E cu titlu de penalităț de către municipiu! NU O FACE! Oare de ce? Îi e frică cumva că la final orașul va câștiga 1.500.000 E iar agentul economic SUSȚINUT LA GREU va face urât și se vor duce naibii efectele TRANZACȚIEI? PS Dacă tot m-ai făcut CRETIN, ia de-aici:...... EȘTI TU
Postat 20 Mai 2015, 11:52 de TDS
Ce semanam aia adunam
Oamenii au, din pacate, o gandire pe termen scurt si preponderent subiectiva. Ii intereseaza ca lor Bolojan nu le-a facut nu le-a dres, nu le-a dat totul gratis etc. Dupa ei poptopul. Dai incolo pe aia care vor locui in Oradea anului 2020 sa zicem. Stagnare inseaman progres dupa parerea lor si oricum, daca se face nu e ok, daca nu se face iar nu e bine asa ca....ce semanam aia adunam. Cu asa oameni orasul isi merit soarta. @TDS: Referendumul din ORADEA are o miza TOTAL diferita fata de nush ce referendum pt un nene care il doare in fund de Oradea. Degeaba dai ca exemplu 2012. Sa lasam odata pentru totdeauna politica la o parte te rog. Aduci critic in discutie PNL si PDL, urmezi tacit exemplul de non combat al PSD ulu pe care NICIODATA nu l-ai criticat, in timp ce te dai mare apolitic. Omule, nimeni nu spune ca totul e perfect in Oradea si ca nu e loc de mai bine, DAR acest proiect nu are treab cu Bolojan sau alt partid, ci cu faptul ca Oradea trebuie sa recupereze din discrepantele fata de Cluj si Timisoara. Ele din start au fost orase mai mari + aveau mai devreme aeroporturi si universitati mai competitive fata de UO, asa ca era normal sa se dezvolta mai ok. Exemplul acest trebuie sa il urmam si noi. E vorba de potentialul pe termen MEDIU si LUNG al zonei. Tu vei fi ramolit si bolojan si eu si multi la fel, dar putem totusi da o sansa orasului. Macar acum, in al 13 lea cea...
Postat 20 Mai 2015, 11:51 de OradeaCivitas
Ne intereseaza viitorul nostru?
Citesc forumurile cu mare uimire si incep din ce in ce mai mult sa fiu dezamagit de atitudinea concetatenilor mei. Majoritatea au comentat ca nu au fost la vot deoarece nu sunt de acord. Intrebarea mea pentru acestia este daca considera ca cei care au fost la vot si au votat NU sunt mai imbecili decat cei care au stat acasa si li "s-a rupt" deoarece ei oricum au "votat" nu? Cred ca respectul pentru vecinul tau, colegul tau, pentru tine inseamna sa mergi la vot si sa votezi cum iti spune constiinta. Ai un drept constitutional si anume dreptul sa alegi si tie ti se rupe? Vrei sa-i dai o palma lui Bolojan (super razbunare :)))) si nu mergi la vot? Vazand aceste lucruri nu ma mira ca tara este condusa de cei care ne conduc. Cred ca ne meritam soarta!!!! Din partea mea pot sa spun doar atat RESPECT SI JOS PALARIA PENTRU CEI CARE AU MERS LA VOT INDIFERENT CE AU VOTAT! Acei oameni au demostrat ca au caracter si nu le este frica de ceea ce fac si mult mai important isi asuma ceea ce fac. Ma refer la oamenii care au avut posibilitatea sa-si exprime opinia si nu la cei care din terte motive (serioase si nu inchipuite) nu au mers la vot! Pentru cei la care li se "rupe" le doresc somn usor!
Postat 20 Mai 2015, 11:39 de florin123
Cretinii & ungurii
Mircea,ai remarcat perfect starea concitadinilior...care stau in brate cu sloganul: IO CE CAPAT!! sau MIT MONDOT!!! Asta e nivelul oradenilor...ura si nepasare...nu meritam orasul asta..e prea frumos sa fie si locuibil...in afara de turme. Cu megaplagiatori tip mang si fuste stramte tip Rozico ce sa mai astepti ? Pacat de timpul primarului si de sanatatea lui , ca s-a conumat intr-o asemenea urbe. Daca mai pleaca si primarul anul viitor, s-a terminat oasul asta plin de postaci fara character...
Postat 20 Mai 2015, 11:29 de TC
SUNT MÂNDRU
Eu unul chiar sunt mândru că nu am participat! Ca unul fără viziune am optat pentru această variantă fiind în cunoștință de cauză că neîndeplinirea cvorum-ului va duce automat la invalidarea REFERENDUM-ului! Dar m-am bucurat ENORM și că împreună cu ceilalți absenți i-am tras o SMETIE Primarului! Pentru că(acum vorbesc în nume personal)și-a bătut joc în modul cel mai direct de mine! Și el știe exact cum și de ce! Trecând însă peste asta eu unul/accentuez, fără nici o VIZIUNE/nu văd NICI UN AVANTAJ ÎN ACEASTĂ UNIFICARE! Iar moda absenteism-ului nu am inventat-o eu, NE-A FOST LIVRATĂ EXACT DE PNL(în format PDL)la REFERENDUM-ul NAȚIONAL din 2012!Acum tocmai ei se dau cu fundul de pământ susținând că orădenii trebuie să participe indiferent dacă votează „DA” sau „NU”! Păi exact așa a fost și atunci! Dar băsiștii portocalii și-au atins scopul(salvarea băselului!), indiferent de mijlocul de care s-au folosit! Ei, exact așa este și acum. Șlagărul cu „REFERENDUM-ul de la Oradea nu e politic ci unul economicc” NU ȚINE. Cel puțin pentru mine/cel fără de VIZIUNE! Și acest REFERENDUM este la bază tot politic! Până la urmă și repetarea lui la un interval atât de scurt a fost decisă politic! De către Mălan(marele super vizor al marilor proiecte fâsâite: Pasajul Vulturul Negru, Ciuperca, P-ța Unirii, străzile asfaltate cu asfaltul deasupra nivelului curților!), Vulcu, Manea, Lascu, Tău, Bârsan, Felea, Pușcaș, Câmpan, Dan Octavian, Dulca, Negrean, Popa și ultimul pe listă....BOLOJAN!
Postat 20 Mai 2015, 11:25 de TDS
meh
Ce realizare. Oare când îşi dă seama că şi-a tras-o singur?
Postat 20 Mai 2015, 11:12 de Mortu
Cu ce proşti te întâlneşti şi vorbeşti, Chirilă ???
Spune-i omului să se trezească şi să înţeleagă faptul că "fiecare pasăre pe limba ei piere" ... nu trebuie să i-o tragă nimeni !!!
Postat 20 Mai 2015, 10:54 de WinDos
.
nu putem generaliza. Intradevar acei 80% care nu au mers la vot isi merita soarta. Sunt niste oameni fara viitor, fara caracter si nu pot avea nici cea mai mica pretentie de la viata. Dar mai sunt 20% care vor ceva in orasul asta. Eu sincer as prefera sa ramana in Oradea doar cei 20%, chiar daca ar insemna un colaps economic pe moment, dar macar am avea un oras civilizat si cu o gandire europeana
Postat 20 Mai 2015, 10:54 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON