URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2015, 13:38

Dincolo de bârfă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De fiecare dată când realitatea mă pune în contact cu politica preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, mă încearcă jena la fel cum pe CTP, când zice ceva de Ponta, îl cuprinde invariabil lehamitea.

Ce s-a întâmplat nou în legătură cu cel dintâi PSD-ist al judeţului? Nimic altceva decât că publicul află cum a transformat organizaţia judeţeană, dar şi instituţiile administraţiei publice pe care le tutelează, într-o afacere de familie.

Încă mult înainte să-şi fi băgat soţia şefă la Femeile Social-Democrate, pesediştii de la talpa partidului vorbesc despre o a doua femeie din viaţa politică a liderului PSD Bihor. Pe acest fundal, noutatea e că după ce Mang a pus-o pe juna Ana Maria Tiron secretar executiv al organizaţiei şi a cazat-o în Prefectură cu leafă grasă, febleţea s-a apucat de afaceri pe seama primăriilor pesediste.

Reţeta nu e nouă, fiind patentată pe meleaguri bihorene de o altă stea blondă a politicii locale, fostă PDL, acum PSD, cu ajutorul fostului şef al PDL Bihor, acum senator PSD de Vrancea. Dar asta nu-l poate scuza pe Ioan Mang, ba aş spune că dimpotrivă.

Bârfa - nu ştiu, şi cred că nimeni nu poate jura că ştie exact - cum că omul ar nutri pentru juna pupilă sentimente superioare raţiunii politice face tot mai mult deliciul poporului pesedist, mare amator de cancanerii prin însăşi educaţia sa. Pe mine detaliul mă lasă, însă, indiferent. Altceva consider că este esenţial, şi anume că decontul relaţiei protector-protejată se face pe bani publici.

Să fim bine înţeleşi: nu sunt ipocrit să-l acuz pe şeful PSD Bihor fiindcă i-a oferit tinerei favorite o funcţie în Prefectură, mai ales că postul respectiv este, volens-nolens, funciar condiţionat politic. Doar n-o să lucreze în Cancelaria unui prefect provenit din PSD o liberală!

Scandalos este, însă, că domnişoara consilier pe care chiar colegii săi o numesc "blonda lui Mang" se dedulceşte la bani publici pe care niciodată nu ar fi putut pune mâna dacă în prealabil n-ar fi avut binecuvântarea masculului Alfa al haitei de partid.

E, aşadar, nu o chestiune de alcov privat, care din partea mea poate rămâne în familie, ci un caz de interes public, fiindcă banii din care se înfruptă protejata provin din taxele şi impozitele cetăţenilor, membri de partid sau nu.

Sceptic din fire, nu am crezut niciodată că scandalul plagiatului poate pune capăt carierei preşedintelui PSD Bihor, fiindcă românul nu se simte niciodată păgubit de vreun furt intelectual. Sunt curios, însă, dacă publicul, contributor la bugete şi alegător în alegeri, va rămâne la fel de indiferent aflând de data aceasta că legătura dintre şeful filialei şi secunda sa nu înseamnă nimic altceva decât că amândoi l-au buzunărit.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
REPLICA
ADEVAR si DREPTATE ca sa fie cunoscut de catre toti roimanii simpli bihoreni membri simpli PSD Bihor.Am fost la Conferinta Judeteana PSD Bihor observator ,NU am intrat ca si ` poporul PSD Bihor ` la ordine cand au vrut conducerea corupta PSD Bihor si Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor in sala Casei de Cultura a Sindicatelor din Oradea ,am intrat mai tarziu am stat la o bere peterasa si am observat cu dovezi fotografii ceea ce NU a vazut poporul PSD Bihor, a fost o brambureala comedie ceea ce a fost afara , a venit Ioan Mang singur .... si a venit si Debelka Boglarka sa-l pupe-n ..., peurma au intrat , a iesit Ioan Mang la ministru sa-lduca in sala ca era in masina pazit de bodyguarzi, iarasi pupaturi intre Mang si ministru si pupincuristi ,au intrat in sala bla bla bla , sa cantat imnul ROMANIEI am intrat am fotografiat bla bla bla ca si la sedintele comuiuste PCR .... ministru Pop a condus sedintza in stitul comunist s-o dus dreacu toata social democratia din ROMANIA si PSD!:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 04 Octombrie 2015, 20:50 de Romanul_Simplu
TAPAN
Brav o lui Mang!Bine ca poate!Fiecare ,din politica, cu BLONDA lui!Care pe cine COPIAZA?
Postat 01 Octombrie 2015, 08:33 de GORON
Sa le fie de bine
Sa fie sanatosi! Nu mai pot altii de cine cu cine umbla! Nu ne intereseaza viata personala a nimanui. Daca il tine sa o duca inainte! Ca parca voi sunteti niste sfinti! Ia mai vedeti-va de familiile voastre si nu mai criticati atata! Sa o faca si ministru din partea mea, macar ar fi unul din Bihor, nu toti comunistii gen Blaga!
Postat 01 Octombrie 2015, 07:45 de alex_lungu
slujbasul cu leafa mare...
...da din gura pana moare, nu-i asa domnu' Seres, alias OradeaCivitas ? Din postura de "consilier" care nu face nimic pe langa tov. primar, e usor sa besteliti in stanga si-n dreapta. Dar ghici ce ? Perioada JB in care puneai poze cu patronul care danseaza cu nevasta s-a terminat :) Noi stim ca Manga nu e deloc o solutie, stim dupa lingaii si prostalaii de care s-a inconjurat si i-a cocotat in functii, dar sa ne spui TU noua ca Balbajan e vreo solutie... sictireanu ! Seful tau s-a inconjurat, la randul lui, de niste tembeli mai ceva decat pedeseristii, iar orasul acesta este un dezastru complet datorita "viziunilor" sale nocturne ! Asa ca poate-ar trebui sa-ti cauti ceva de lucru de pe-acum :) Oricum, tine minte: noi, oamenii care mai au un dram de creier in orasul asta, nu votam nici cu idiotii si pungasii lui Mang, dar nici cu ipocritii si hotii lui Balbajan !
Postat 30 Septembrie 2015, 21:34 de AgentulTermic
TOT BARFA
@OradeaCivitas: Daca tot suntem la barfe...Surse bine informate care doresc sa-si pastreze anonimatul declara ca Bolojan NU va candida la Primarie! Dorinta sa este de a deveni parlamentar ( posibil doreste si intr-un eventual Guvern " al meu"! Probabil si Doamna doreste sa ajunga doamna de Bucuresti! Sau poate va face naveta! Cred ca CFR-ul mai acorda acele permise de calatorii gratuite! Si uite-asa se pot face economii la tescherea!
Postat 30 Septembrie 2015, 17:12 de TDS
Oradea Oradea...
Pstacii PSD nici nu mai citesc articolele. La orice e scris despre Mang...Bolo e de vina pentru toate. Pana si copii din Oradea stiu ca decat Mang, mai bine Bolojan de 1000 de ori. Oricum, aspteptam interventia lui TDS, care va lamurii aceasta dilema rromano-cancan ista despre marele iubitor de Oradea, Ioan Mang. Apropo Ionica, ai face bine ca atat tu cat si sotia dumitale, sa nu va mai tot bateit joc de Universitate Oradea, ca si asa saraca are multe fisuri...
Postat 30 Septembrie 2015, 16:18 de OradeaCivitas
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON