URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iunie 2015, 10:09

Cum îi fură UDMR pe ungurii orădeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De fiecare dată când orădenii Laci, Gyuri sau Jancsi pornesc apa caldă ori caloriferul plătesc, fără să ştie, un comision către liderii UDMR Bihor. Asta pentru că, în timp ce grofii UDMR pretind că le apără drepturile, îi buzunăresc, de fapt, la fel de adânc, până-n prăsele, exact ca pe Vasile, Ghiţă sau Nelu. De fiecare dată când Csaba, Imi sau Antal duc gunoiul la pubelă, se întâmplă acelaşi lucru: şefii UDMR îi dijmuiesc ca pe Radu, Alin sau Dan.

UDMR a încetat să fie "Uniune" (partid nu a recunoscut niciodată că este) din primii ani de la înfiinţare, când iniţiatorii ei încă umblau cu aceleaşi Dacii ponosite ca propriii alegători. S-a metamorfozat în grup infracţional de îndată ce a încăput pe mâna Naşilor care o controlează şi acum, din Lexusul personal ori din Phaetonul de serviciu plătit din greu şi de Bandi, şi de Todere.

Demonstraţia că UDMR există doar pentru a jefui contribuabilul, maghiar şi român deopotrivă, încearcă s-o facă acum DNA, care l-a reţinut pentru scurt timp pe însuşi "cappo" Alexandru Kiss. Tip de o inteligenţă pe cât de ascuţită pe tot atât de vătămătoare, personalitate comparabilă doar cu Teodor Maghiar şi Petru Filip, Kiss e acuzat de fapte din anii 2003-2008 despre care jurnaliştii, cu mult mai modeste mijloace, dar cu limba mai slobodă, au vorbit încă la vremea producerii lor: vânzarea terenurilor Armatei, înstrăinarea haldei de deşeuri către un Kft din ţara vecină şi prietenă, căpuşarea CET-ului prin cărbune cumpărat la preţ de Swarovski printr-o firmă care, persze, i-ar fi întors parandărături pantagruelice.

Nu ştiu dacă DNA va reuşi ori nu în încercarea de a demonstra vinovăţia lui Kiss. Cert e că acesta a ghicit la timpul potrivit reţeta succesului. Ştiind că în Oradea primarul Petru Filip avea nevoie de voturile UDMR la fel cum avea şi Ştefan Seremi la judeţ, Kiss le-a livrat mereu prompt, dar totdeauna contracost. Iar preţul a fost nu doar plantarea propriilor oameni în instituţiile publice, cu consecinţa segregării acestora pe baze etnice (la un moment dat, în Oradea funcţiona o Primărie paralelă şi un CJ "privatizat"), ci şi cu preţul Afacerii Groapa de Gunoi, Afacerii Luceafărul, Afacerii CET.

Cine a refuzat să împartă a păţit-o: la judeţ Radu Ţîrle a fost castrat chiar cu ajutorul fraţilor liberali, iar la Primărie a fost mereu de boicotat, cu tovărăşia hoaverilor pesedişti, ba reabilitarea centrului, ba trecerea CET pe gaz, ba chiar Oradea Mare însăşi. Lucrurile se leagă, nu-i aşa?...

Nu ştiu, repet, dacă DNA va câştiga partida cu Kiss. Judecând după relaxarea acestuia, mă tem că nu. Dar mai mult au a se teme Denes, Barna ori Ferko, la fel ca Florin, Mihai sau Lucian, de posibilitatea ca UDMR să continue în aceeaşi notă pe mâna moştenitorului lui Kiss. Istoria ne învaţă că discipolii îşi depăşesc maeştrii, iar Szabo Odon e, ghinion, chiar profesor de istorie. Să credem că nu şi-a însuşit nimic de la mentor, sau că îi va duce meşteşugul mai departe?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
udmr..
Nimeni nu uraste UDMR mai mult decat tinerii romani de nationalitate maghiara, ca mine, de ex. Se folosesc de nationalitatea lor pentru a ne face pe noi, de rusine, din cauza UDMR noua, maghiarilor trebuie sa ne fie rusine pentru ca suntem identificati cu toate rahaturile lor, deputatii udmr nici macar nu stiu vb limba tarii in care traiesc, din cauza lor, si se presupune automat ca toti maghiarii sunt la fel de retardati ca ei. doar batranii si retardatii voteaza UDMR. udmr nu reprezenti nici un roman de etnicitate maghiara, nici pe departe, tot ce fac e ura in tara. sunt la fel de roman ca oricare altul, m am nascut aici ma confrunt cu aceleasi probleme ca toti, mi se pare absolut ilar ca din cauza unui partid care ar trebui sa ma reprezinte trebuie sa mi fie rusine pt ca ei reprezinta tot ce e mai rau : nationalism tampit, inteligenta mica spre medie (nu sunt in stare sa invete corect limba tarii in care traiesc), incercarea de manipulare a etnicilor maghiar care pun botu, samd. UDMR ar trebui sa fie ilegal. si o spun eu, care de 3 generatii cel putin sunt maghiar.
Postat 15 Iunie 2015, 08:49 de cafea
Suflete pierdute..
Nu cred că în timpul vieții noastre vom mai avea ocazia să decidem un lucru atât de important. Oradea Mare putea fi realizată prin voința noastră, prin marele efort de a aloca 10 minute din timpul nostru prețios. Strămoșii noștri au purtat războaie și s-au jertfit....... Să ne fie rușine!.. pentru comoditate, pentru că ne lăsăm manipulați, pentru că sistemul nostru de valori este grav viciat, pentru că ne-am vinde și sufletul pentru niște mărunțis.... Serviciile secrete maghiare și-au făcut datoria și și-au apărat interesele propriului neam....
Postat 15 Iunie 2015, 07:56 de info41life
MODERATOR 3
@Moderator 3 Și poate își mai aduce aminte și Domnul.... despre o întâlnire pe care am avut-o la cererea sa!(Vedeți, eu sunt discret!). Și nici nu mă adresez la persoana a II-a singular(adică eu nu zic TU!).
Postat 10 Iunie 2015, 13:49 de TDS
MODERATOR 2
@Moderator Nu știu dacă L.G. își mai aduce aminte DAR NU EU AM APELAT la Bihoreanul în 2013 ci a fost exact invers! De ce vorbeam despre interese? Pentru că una s-a scris în acel articol și cu totul altceva a făcut Bolojan după ce a căzut la pace cu cine trebuia.Știa L.G. despre ce era posibil să urmeze sau nu, habar n-am! De aici "obsesia" mea legată de acea firmă! Și de evoluția lui Bolojan în caz! Poate era interesant ca Bihoreanul să observe ce s-a mai întâmplat în acest caz! Spun poate pentru că evident nu fac eu politica editorială a săptămânalului! Tocmai pentru că suntem într-un spațiu public nu mi-am permis NICIODATĂ să folosesc un limbaj INDECENT, nu am înjurat pe nimeni,nu am incitat la ură rasială, etnică sau orice altceva de acest tip. Am fost ironic? DA! Agresiv ca mesaj?(nu ca limbaj)... Posibil! Dar ATÂT! Pentru mine este evident că nici nu Bihoreanul a fost deranjat de ceea ce am scris ci mai degrabă altcineva!
Postat 10 Iunie 2015, 13:44 de TDS
MODERATOR
@Moderator Sunt obișnuit cu amenințările! Curios, când am servit interesele Bihoreanului și pe ale lui BOLOJAN subiectul a fost BUN! PS În comentariul de mai joscuvântul imșpact a fost folosit în sensul de influență! Acum fiecare înțelege ce dorește! Înțeleg și că nu sunt pe placul Redacției pentru că sunt un opozant al FUZIUNII. Asta e, fiecare avem limitele noastre! Dar există posibilitatea SĂ MĂ INTERZICEȚI! Așa cum au făcut-o pe FaceBook ILIE GAVRIL BOLOJAN, PRIMĂRIA ORADEA, MIRCEA MĂLAN, SEBI LASCU, FLORICA CHERECHEȘ ȘI ALȚI DEMOCRAȚI LIBERALI!
Postat 10 Iunie 2015, 09:11 de TDS
RE: MODERATOR
TDS, nu ai servit niciodată interesele noastre. Ai fost subiect de articol pe tema cu Impactul şi atât. Şi nu se pune problema de a ne fi pe plac sau nu. Apreciem faptul că eşti activ şi preocupat. E tot dreptul tău să te opui fuziunii şi să argumentezi împotriva ei. Noi încurajăm diversitatea de opinii. Ne-am săturat în schimb de obsesia ta cu Impactul şi vrem să descurajăm şi limbajul dur. Mai mulţi cititori ţi-au făcut observaţia asta, şi tot degeaba. Acum ţi-am făcut-o noi direct, şi sperăm să o înţelegi ca atare. Poartă-te decent, fiindcă suntem într-un spaţiu public.
Postat 10 Iunie 2015, 12:37 de Moderator
AMANDOI
@ADINA: BOLOJAN=FILIP si invers! Adica niste "japite"(japita=persoana fara caracter). Cate ceva a lasat in urma fiecare(era imposibil, chiar imposibil sa nu fie asa). In primii ani de mandat amandoi au fost cat de cat cumpatati, atenti, n-au sarit peste cal! In al doilea(sau al treilea mandat)PAZEA! Concluzia: Identici! Primari de IMPACT!(si la figurat dar nu numai!).
Postat 10 Iunie 2015, 00:37 de TDS
RE: AMANDOI
TDS, suntem aproape de limita răbdării cu povestea ta cu Impactul, pe care o repeţi la nesfârşit, peste tot, indiferent de subiectul discuţiei. Te rugăm să comentezi pe temele supuse dezbaterii sau, dacă nu reuşeşti să te abţii, să îţi faci un blog!
Postat 10 Iunie 2015, 00:59 de Moderator
OFTICA
@TC: ce-mi place cand va ofticati! Ce, n-am scris versuri frumoase? Nu cu valoare literara dar cat sa exprime o stare de spirit! Ponta? Cu facatura aia de "urmarire penala"? Pai facturile alea erau fictive? CONTRACTELE CELOR DE LA IMPACT ERAU FICTIVE! IAR BOLOJAN STIA! SI CU TIOATE ASTEA A ACOPERIT FIRMA IMPACT DESI SINGUR SPUSESE IN PRIMA FAZA CA SUNT FICTIVE! PS tu stii ce inseamna misogin? Am vaga impresie ca nu!
Postat 10 Iunie 2015, 00:29 de TDS
GREŞIT!!!!!!!!!
Nu îl puneţi pe Filip nici din greşeală în comparaţie cu Maghiar!!!!!!! Poate doar cu anii în care a ocupat o funcţie,dar nici ăia!!!!!!FILIP nu a făcut nimic!!!!!!!BOLOJAN VA RECUPERA!!!! PĂCAT DE ANII LÂNCEZI!!!!!!!!!!!BOLOJAN E CEL MAI TARE ORĂDEAN!!!!!!!!!!!!
Postat 09 Iunie 2015, 23:04 de ADINA
Articol bun.
Succes mai departe!
Postat 09 Iunie 2015, 17:28 de Valhalla-Asgard
tds@dos
...ultimii activisti comunisti, se dau de pamant la toate articolele din bihoreanul...plang de ciuda ca "mama" lor a fost legata si descoperita. Sunteti jalnici si nu meritati sa stati in orasul asta. Cred ca prin apropierea lui kiss v-ati simti mai bine...deja s-a obisnuit cu bratari. Departe nu e nici finul vostru ponta asa ca stati aproape. Totusi speram sa va mai caiti de stilul asta misogin...
Postat 09 Iunie 2015, 12:11 de TC
pe cand corectia tarifelor?
Acum ca stim cum sta treaba si mai stim ca totul s-a petrecut in "vechea guvernare", asteptam de URGENTA corectia preturilor la toate utilitatile in care si-au bagat banditii coada! Poti sa faci asta, mai Bolo?
Postat 09 Iunie 2015, 12:00 de User anonimizat
După război, mulţi viteji la Bihoreanul !!!
... jurnaliştii care "au vorbit încă la vremea producerii lor" ... nici vorbă de aşa ceva, doar jurnaliştii de la alte publicaţii, nicidecum cei de la Bihoreanul care puneau "batista pe ţambal", încă din 2000 încoace, atunci când în consiliul local erau "scandaluri" pe tema afacerilor publice ale celor care aveau majoritatea ... pentru că liderii locali de atunci dădeau apartamente şi locuri de muncă celor care "astupau" gaura cu informaţii !!!
Postat 09 Iunie 2015, 11:01 de WinDos
PRIVIGHETOAREA CÂNTĂ...
Veniți Oradea va fi Mare/Și liliacul va-nflori/Că Bolojan e cel mai tare/El sigur ne va propăși/ Și râuri de lăptic și miere/Vor curge sigur neîncetat/Oradea cât va fi de Mare/Ea va rămâne de.....
Postat 09 Iunie 2015, 10:26 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON