URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2014, 18:21

Clujul vămuieşte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Acum câteva săptămâni a venit un nene nervos de la Bucureşti, şef la ANAF, şi a decis că Direcţia Vămilor trebuie mutată la Cluj. Pericolul ca în prag de campanie electorală orădenii să fie ostilizaţi împotriva guvernării a stârnit reacţia şefilor PSD-ului local. Domnul Mang a declarat că a rezolvat ca Vama să rămână pe loc cel puţin până la Crăciun. Ba a şi criticat mutarea, arătând că e generatoare de cheltuieli suplimentare. Câţiva senatori şi deputaţi, tot de la PSD, au smuls şi ei bucăţi din caldarâmul municipiului pentru a se bate cu el în piept pentru marea realizare.

Eu estimam că vameşii vor fi duşi să presteze la Cluj, că doar acolo e de fapt frontiera, dacă aşa vrea muşchiul Partidului, dar imediat după alegeri, nu aşa repede. Mahării de la Bucureşti au calculat, însă, că cei 36 de angajaţi nemulţumiţi, cu familiile şi cu prietenii lor, tot nu pot influenţa balanţa alegerilor. Ce pot face o mână de oameni în faţa milioanelor de asistaţi şi pomanagii cumpăraţi?

Poate că, administrativ, măsura mutării ar fi corectă, să zicem. Dar pe mine mă deranjează că se face regionalizarea în fapt înainte ca populaţia să dezbată subiectul şi ca Parlamentul să decidă ceva. Regionalizarea e un proces prea important pentru România pentru a fi lăsată la cheremul unui infractor din Teleorman sau al unor baroni de prin Moldova şi Dobrogea.

Pe  de altă parte, s-a dovedit încă o dată influenţa practic nulă a pesediştilor bihoreni în faţa şefilor de la Bucreşti. Ei ştiu să-şi arate muşchii doar atunci când vor să saboteze proiectele Oradiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
saitul Bibl Jud Gh Sincai neschimbat din 2005
stiu ca nu e asta subiectul aici... dar siteul Bibliotecii Judetene Gh Sincai nu a mai fost actualizat din 2005? ce sa mai vorbim de citirea cartilor online, ca pe siteurile adevarate ale bibliotecilor europene
Postat 17 Octombrie 2014, 12:47 de veghe
ocazie unica
D-nul Mang are in data de 17 octombrie ocazia unica de a supune atentiei d-nului prim ministru Ponta situatia angajatilor Directiei Regionale Vamale,fara a fi nevoit sa se deplaseze in capitala, avand in vedere faptul ca premierul va face o vizita in Oradea impreuna cu artizanul si partizanul asa-zisei regionalizari, respectabilul vicepremier Dragnea(cel care se presupune ca a promis rezolvarea situatiei).
Postat 16 Octombrie 2014, 22:13 de psd
Mang e un zero barat
Cei care aveti asteptari de d/l nulitate absoluta Mang cunoscut la Bucuresti si ca ministrul Copy/Paste, normal din acelasi aluat de lichea ca si seful lui Ponta din ordinul caruia nu iese nici cu un cuvant. Intrebare ce ai facut tu Mang pentru Oradea si Bihor ceva pe la muzeu, stadion, FINANTE, VAMA, polivalenta de 5000 de loc nimic, DN 76 nici aici ??? stim toti raspunsul nu ai facut NIMIC ... esti unul din politicienii care merita aruncati la groapa de gunoi a istoriei. Esti un infractor de drept comun asta esti ar merita sa fii aruncat la parnaie ca tot va ia DNA pe toti Psd de la Constanta la Timisoara ...
Postat 16 Octombrie 2014, 12:47 de Johny B
editori
Psd -ul nu e pe placul vostru sau de ce scrieți tot timpul împotriva lor? Foarte bizar...
Postat 15 Octombrie 2014, 19:10 de alegator
Mang
Felicitări domnul e Mang, nu permiteți mutarea vămii la Cluj. De atât timp e la noi râdea și tocmai acum în prag de alegeei se i-au astfel de hotărâri?
Postat 15 Octombrie 2014, 19:08 de adina
decizie
sa speram ca aceasta hotarare nu va fi finalizata prin mutarea vămi. Oare de ce nu contează părerea fiecăruia? Domnul Mang dorește înfăptuirea lucrurilor ca la carte. De ce este criticat tot timpul?
Postat 15 Octombrie 2014, 19:06 de alin
Articol comandat
Un alt articol la comanda marca ebihoreanul. Coloana vertebrala de plastilina (banii din sponsorizari) va impiedica sa vedeti firul obiectiv al povestii. Ce se putea scrie. PSD e de vina. PSD e de vina ca a venit ploaia. PSD e de vina ca rasare soarele. PSD e de vina ca ebihoreanul nu are materiale de publicat. PSD e de vina ca Ilie Bolojan impreuna cu Malan refac licitatie pentru pasajul Vulturul Negru. PSD e de vina pentru ca oradenii raman fara apa calda aproape in fiecare zi. PSD e de vina pentru ca inca nu s-au inceput lucrarile la complexul Nymphea. PSD e de vina pentru ca .....
Postat 15 Octombrie 2014, 12:58 de diviu lragnea
Trilulilu
Stai dom`le că inca n-au plecat la Cluj, au si un proces in asteptare...
Postat 15 Octombrie 2014, 12:00 de Vasilica
Realitate si fictiune
Realitatea e ca acesti bieti angajati au fost manipulati ca sa intenteze proces. Realitatea e ca senatorul Bodog si deputatul Roman au insistat ca aceasta institutie sa ramana in Bihor. Realitatea e ca Mang a discutat cu Dragnea pentru acesti oameni. Fictiunea e cea care apare in acest articol, scrisa tot de o fictiune numita Mircea Chirila.
Postat 15 Octombrie 2014, 11:36 de pictor vonta
Nesimțirea e mare
Băi da ai tupeu de nesimțit Chirilă. Știi bine că în data de 17.10.2014 angajații au termen în INSTANȚĂ referitor la strămutare. Poate vei fi la fel de nesimțit și nu vei surprinde hotărârea. Dacă o instituție a statului de drept decide ca acești bieți angajați să fie strămutați, tu vii aici și spui că Mang e de vină? Mang a dat statul în judecată sau angajații? Ești un nesimțit fără scrupule. Mă mir că mai ești chemat la declarațiile de presă.
Postat 15 Octombrie 2014, 11:15 de Pesedist
:))
Acest spirit critic dedulcit probabil bahic inainte de revelatie, ma refer la chirila, a dat-o iar cu bata in balta. Angajatii au intentat proces si decizia din proces ramane executorie. Despre asta era discutia. Dar daca Bolojan vrea 6 atacuri pe saptamana soldatelul Chirila executa. Vezi dle ziarist ca exista viata si dupa Bolojan. Iar dl Mang mai bine nu se baga sa ajute ca tot el e de vina ca cei ajutati vor sa faca de capul lor. Dar tineti minte 3 cuvinte: Victor Ponta Presedinte ! :)
Postat 15 Octombrie 2014, 07:23 de Vladimir
Unde nu e cap, vai de picioare
Obiectiv articol! Or sa sara psd-eii pe dumneavoastra, dle Chirila. Nu le plac decat odele, laudele, elogiile si minciunile!Iar noi, ,,pulimea", avem obligatia sa-i credem. Sunt niste hoti imbracati in costume, care vand gogosi fraierilor! Asta sunt!!!
Postat 14 Octombrie 2014, 23:36 de poporul ieftin (lesna)
tare
La copy-paste Mang a venit craciunul.La el are altfel dimensiunea timpului,poate crede ca a fost ministru vreo 3 ani dar saracul a fost 5 zile si alea pline de scandal . Rusinica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 14 Octombrie 2014, 22:44 de eu
REPLICA
Fiecare p[opor are conducatorul pe care si-l merita asa si p[oporul PSd Bihor are conducatorul pe care si-l merita ...Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor un nimeni drum si plin de praf care nu are cuvant la Bucuresti datorit-a scanadlului cu plagiatul caa nu se reactiveze scandalul premierului Victor Viorel Ponta (viitor presedinte?)cu plagiatul lucrarilor sale care lucrari? ca si-a batut cu piciorul in cour prin Paris 4 ani de zile si din clasa XI pana in anul 3 la drept !:))=)) Revenim la subiect daca se muta vama la Cluj mai bine mutam si portul Constanta la Oradea si sa vedeti ce carnavaluri o sa ne faca Mazare aici pe orasul de pe Cris!:))=)) Revenim ... NU avem cuvant in fata celor din Bucale au cuvant cei de la Cluj cu grupul lor de la Cluj totyi securisti mai vechi Dancu , Hancu ,Rusu, Boc .VSM de PSD Bihor si organizatia lor cu presedintele lor plagiator ca astia simpli membri sdi asa nu contam , pentru ca din 10 000 de membrii suntem 8923 membrii PSd Bihor care au semnat pentru Victor Ponta (presedinte?) pe restul ne- a marginalizat ,si ne-a exclus din PSD Bihor, numai si numai ei sa ramana la conducere si la putere politica, ne meritam soarta!SICTIR dava dreacu cu PSD Bihor cu tot!:))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 14 Octombrie 2014, 22:01 de Romanul Simplu
Idei putine si fixe !!!
Chirila, ai un interes personal care te motiveaza cand tot comentezi despre subiectul ANAF ??? Nu de alta, dar regionalizarea e un lucru bun, ca prea era nasol ca fiecare sef de partid local sa poata vinde posturi la deconcentrate !!! E semn de profesionalizare , ca amatorismul era bine instaurat in toate structurile astea judetene !!!
Postat 14 Octombrie 2014, 21:55 de WinDos
oradia?mare?
Alo! Băi, ziaristu' lui peşte da' când in 2011 strigau MAI-iştii: "Ieşi afară j...ă ordinară!"...Unde erați?!
Postat 14 Octombrie 2014, 20:29 de maimuta cu ku.rul roşu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON