URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Decembrie 2014, 15:00

Bolojan, ce greşeală!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă în campania prezidenţială, când şeful PSD Bihor, Ioan Mang (îndrumat mai mult ca sigur de amicul Petru Filip), ordona consilierilor locali şi judeţeni din subordine să saboteze proiectele oraşului (mai puţin ale judeţului, că aici e cam secetă de proiecte), edilul Oradiei îşi avertiza foştii tovarăşi din USL că va declanşa negocierile pentru schimbarea majorităţilor atât în Consiliul Municipal, cât şi în cel Judeţean.

Supărarea lui Bolojan era întemeiată. Nu poţi ţine de-a stânga ta un viceprimar PSD-ist care, după ce croise el însuşi regulamentul în domeniu, în campanie l-a încălcat din demagogie, opunându-se evacuării rău-platnicilor cu datorii mari (adunate din chirii totuşi simbolice) din căminele sociale. Dar, rămânând la acest exemplu, să nu uităm nici că piedica a fost pusă de PSD-işti cu ajutorul UDMR-iştilor din Consiliul Local.

La fel, nu uit o altă supărare a lui Bolojan, pe care de asemenea am înţeles-o, din 2012, când a refuzat un viceprimar UDMR după campania obraznică coordonată atunci de Szabo Odon. Totuşi, zic eu, liberalii ar face bine să mediteze mai pe îndelete la dorinţa lor de a schimba pe dracu' cu tată-său.

Pe de o parte, după eşecul răsunător al PSD la prezidenţiale, tupeul lui Mang s-a stins (l-aţi mai auzit ameninţând din două în două zile prin conferinţe de presă?). Ca atare, puşi cu botul pe labe de alegători, nu cred că PSD-iştii vor mai vrea ori vor mai putea bloca proiectele locale.

În plus, după cum evoluează situaţia, zilele Guvernului Ponta sunt numărate, şi chiar dacă actualul premier va procura o majoritate de strânsură cu aşa-zisul PLR, cu PC şi cu UNPR, adunătura nu va supravieţui viitoarei generaţii de ghiocei. Concluzia? PSD-iştii sunt anihilaţi, şi la fel vor rămâne până în 2016, când - în lipsa unui USL - vor fi inapţi să emită pretenţii la alegerile locale.

În aceste condiţii, dorindu-şi alianţa cu UDMR, liberalii îşi bagă practic mortul în casă. Pe de o parte fiindcă, aşa cum spuneam, Mang nu le-a dat la gioale asistat doar de fostul primar Filip, ci dirijat şi de prietenul Alexandru Kiss, liderul UDMR Bihor, la fel cum la municipiu nu a trântit Mureşan singur proiectele primarului, ci în tovărăşie cu Ritli jr & Co. Pe de altă parte, vedem că în pline negocieri pentru noua majoritate Szabo Odon se dovedeşte încă mai arogant decât PSD-iştii, susţinând că nu ştie câtă încredere poate avea în Bolojan deşi îi ard buzele după „tradiţionalul" scaun de viceprimar şi e gata să repete oricând campania din 2012, când pretindea că doar ungurii au viziune pentru Oradea Mare.

În opinia mea, pentru că în 2016 PSD-iştii nu vor mai conta nici cât pe vremea lui Mihai Bar, pentru că PDL-iştii le vor fi colegi de partid şi pentru că vor trebui să alerge după voturile concetăţenilor maghiari la fel ca în 2012, aliindu-se acum cu singurul adversar care va conta atunci, liberalii îşi provoacă singuri viitoarele dureri de cap.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Re: TDS
Tu numai scrie numele celor care te ameninţă, că eu le aştern pe lista celor pe care îi va costa de trei-patru ori mai mult preţul de achiziţie al cauciucurilor de iarnă, care trebuie schimbate ori de câte ori nu mai sunt utilizabile !!! Pe de altă parte nu trebuie exagerat ... unul ca Sereş spre exemplu face parte din categoria care, atunci când mă vede, trece automat pe trotoarul celălalt !!! Iar ca el sunt mulţi, inclusiv de la publicaţii "neameninţătoare" !!!
Postat 22 Decembrie 2014, 14:00 de WinDos
Desigur
Nu putea Bolojan sa nu dea iar cu bata-n balta, aducandu-i dinou pe udemeristi la oala cu smantana.
Postat 19 Decembrie 2014, 06:24 de Control_Room
REPLICA
Trist da Adevarat si Drept!PSD Bihor NU mai conteaza si trage obloanele pune lacatul la usa si arunca cheia in Crisul Repede!Aroganta si dispretul lideruluilocal Ioan Mang PLAGIATORUL PSD a facut sa nu mai conteze PSD Bihor, acum se incearca lansarea liderului PSD Bihor in persoana lui senatorului Florian Bodog (Brancarderul) la Digi Oradea in emisiunea lui Cristian Haragos dar pe degeaba ca PSD Bihor nu mai este si nici Nu va mai fii ceea ce afost daca nu se schimba Adevarat si Drept conducerea corupta PSD Bihor si liderul PLAGIATOR PSD Ioan Mang.Piterea unui partid social demopcrat PSD este increderea pe care o are in partid si ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant , iar puterea se pierde atunci cand liderii ( aristocratia socialista din conducere ) pentru mai multa putere interna in partidul PSD si au uitat de ultimul membru si simpatizant ... citat Ion Iliescu .Trist da Adevarat si Drept ! Sa uitat de membrii simpli militanti fanatici PSD si s-au promovat toti oportunisti, traseistii , lingusitorii ,foufele parashutele, pitzipoancele, si s-a uitat de membrul simplu fanatic PSD. Ne meritam soarta , avem liderul de stanga cu ideii de dreapta pe care-l meritam ,pe PLAGIATORUL PSD Ioan Mang ,meritam sa fim distrusi!:))=))Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 18 Decembrie 2014, 06:56 de Romanul_Simplu
...
@TDS, Cine este acest individ (seres alexandru) ? Fa o plangere penala daca te ameninta! Cat despre Bolojan si udemeristii lui, nu e prima oara cand complica lucrurile orasului cu acesti separatisti aflati in complicitate cu budapesta.
Postat 18 Decembrie 2014, 01:28 de Valhalla-Asgard
ALEXANDRU SERES AMENINTA
Primesc deja AMENINTARI PE FATA! Se considera ca il HARTUIESC PE BOLOJAN! ASTEPT SA FIU ARESTAT! DACA NU MAI POSTEZ COMENTARII SA STITI CA ASTA S-A INTAMPLAT! Pe cale de consecinta NU MAI SCRIU NIMIC! DEOCAMDATA! Rog verificati pe site-ul PMO daca am folosit limbaj violent sau am facut comentarii rautacioase, cum spune ALEXANDRU SERES! VEDETI AMENINTARILE LUI! Om de mare cultura de la o revista de mare cultura!
Postat 18 Decembrie 2014, 00:59 de TDS
Nişte capete stau să explodeze de atâta efort intelectual !!!
În mod normal PSD şi UDMR ar trebui să rămână în opoziţie cel puţin până la mandatul următor, pentru că proiectele iniţiate şi serioase nu pot fi oprite ci doar eventual contestate, iar experienţa de ani şi ani arată clar acest lucru !!! Blocate pot fi în schimb mai multe iniţiative de prost gust, tipice actualei administraţii publice locale, ceea ce ar fi chiar bine !!!
Postat 17 Decembrie 2014, 17:03 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON