URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Octombrie 2012, 14:28

Fraţii Ciprian şi Ovidiu Iova, comercianţi de etnobotanice, au fost duşi în cătuşe la DIICOT Oradea (VIDEO)

Cinci persoane au fost reţinute, joi dimineaţă, în timpul unei acţiuni în forţă a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog, efectuată sub coordonarea unui procuror al DIICOT Oradea.

Poliţiştii au făcut percheziţii la locuinţele a cinci persoane suspectate că se ocupă de traficul ilicit de etnobotanice, în urma cărora au ridicat 230 de grame de pulbere şi 2.200 de plicuri de substanţe cu efect psihoactiv. "Totodată, au fost găsite şi ridicate diverse înscrisuri, telefoane mobile, ceasuri de lux, suma de 60.000 lei. De asemenea, au fost identificate trei autoturisme de lux folosite de suspecţi (marca BMW X5 - n.r.), pe care procurorul DIICOT a pus sechestru până la finalizarea cercetărilor", se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

Gruparea era coordonată de fraţii Ciprian Iova, 29 de ani, şi Ovidiu Iova, 27 de ani, ambii profesori de sport, care, în perioada martie - octombrie, au procurat etnobotanice de la diverse persoane fizice din ţară, prin intermediul firmelor de curierat rapid, pe care, mai apoi, le-au distribuit în Oradea prin intermediul altor trei orădeni, Toma Martin, 21 de ani, Lucian Heveşi, 25 de ani, şi Iosif Daniel Lingurar, 26 de ani.

Distribuitorii vindeau cu schimbul, asigurând consumatorilor distribuţia non-stop, livrând marfa inclusiv la domiciliul clientului. Cei trei distribuitori erau plătiţi pentru serviciile prestate în funcţie de cantitatea de produse vândute, spun poliţiştii.

"Învinuiţii au vândut aceste substanţe în magazinul Euphoria Shop, iniţial deschis pe strada Moscovei şi mai apoi pe strada Emilian Chitul din Oradea. Aceştia au folosit societăţi în scop de "paravan" pentru a nu fi descoperită activitatea comercială ilicită pe care o desfăşurau cu substanţe cu efect psihoactiv", se arată într-un comunicat al DIICOT Oradea.

La finalul percheziţiilor, cele cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, apoi audiate la sediul DIICOT Oradea, urmând ca ulterior, în cazul în care se impune, să fie prezentate instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Conform poliţiştilor, cei cinci sunt suspectaţi de comiterea unor infracţiuni prevăzute de Legea nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi de Legea nr. 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, fără însă ca aceste infracţiuni să fie nominalizate. "Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 3 şi 15 de ani", mai arată comunicatul Poliţiei Bihor.

Reţinerea celor cinci vine după ce în ultima perioadă au avut loc mai multe controale în cadrul unei ample acţiuni derulate de nouă instituţii ale statului, menită să închidă ultimele două magazine de "etnobotanice" din Oradea, Euphoria, deţinut de fraţii Iova, şi Happy Place.

Cu toate că autorităţile susţineau că această campanie a fost un succes, BIHOREANUL a demonstrat că, adaptaţi rapid la situaţie, dealerii de "droguri legale" îşi vedeau mai departe de afaceri, furnizând plicurile cu prafuri şi ierburi "la domiciliul" clientului.

Deşi patronul Euphoria şi-a pus în vitrină afişe cum că magazinul e non-stop închis, a avut totuşi grijă să-şi lase numerele de telefon la vedere. Ca urmare a unei comenzi telefonice, unul dintre "colaboratorii" săi livrau etnobotanicele oricărui muşteriu, la locul indicat. Inclusiv reporterului BIHOREANULUI, client "sub acoperire".

Citiţi totul pe această temă în articolul: Hoţii şi vardiştii: Comercianţii de etnobotanice îşi vând produsele "la domiciliul" clientului

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
durere
io de unde dracu mai gasesc powder in bucuresti?astia ne-au facut dependenti si acum ne lasa fara marfa cine mai are pure by magic extra plic negru ofer 500 ron / 0.25g
Postat 17 Iulie 2013, 07:10 de alex
hai liberare
liberare usoara fratilor capu sus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 06 Noiembrie 2012, 10:05 de constantin bentan
botanistilor
botanistilor drigati, va asteapta un sevraj indelungat, sper sa crapati impreuna cu tirfeeele care v au facut...........
Postat 04 Noiembrie 2012, 22:16 de etno
draculua
nu`nteleg daca`as droguri legale cum mama saraciei pot fi dileri si de ce sun inchisi asta este o prosti destul de mare dar priministri au dreptu sa prizeze cocaia ?
Postat 31 Octombrie 2012, 16:11 de dracu
manate-ar canceru gratian
mancate-ar canceru si pe tine si pe familia ta ...la cum le doresti tu sa-i bage pe baietii astia la parnaie...ce ar fi daca ai face tu numai 3 ani inante sa vb de iei si ai sa mai vezi pe urma ...ai sa ma dai comentarii ...multe stii tu ca sunt iei recidivisti...dati-ar tie ce le doresti tu lor...si sa dau eu fata-n fata cu tine
Postat 31 Octombrie 2012, 12:55 de diicot
executare
Sa dea Dumnezeu ca macar o data in viatza sa se aplice dreptatea si in tara noastra! avand in vedere ca sunt recidivisti, cred ca 15 anisori de facultate nu le-ar strica, sa vada si ei ce inseamna raul! daca nu au stiut sa puna frana atunci cand se impunea, nu au decat. Chiar daca Doseanu ii reprezinta ca si avocat, sper intr-un esec usturator al acestuia si nu zic asta pt ca nu ar fi un ft bun avocat, diin contra, e unul dintre cei mai buni, dar de data asta ar fi mai bine sa nu gaseasca rezolvare!
Postat 31 Octombrie 2012, 00:41 de gratian
COMPARATIE
Ce au facut sportivii astia....ia sa va ganditi, voi, mai, la NADIA sau LIPA sau NASTASE....niciodata, nici prin gand nu v-a trecut....Prin ceea ce ati facut sunteti cei mai prosti gangsteri - ai tuturor timpurilor - inclusiv - viitoare !!!!!!!!!!!!!!!! nu va mai spala nici macar CRISUL NEGRU!!!!!!!!!!!!!
Postat 28 Octombrie 2012, 11:33 de CARLA
sifonarilor
SIFONARILOR vi s-a infundat drumul. sunt curios sa vad cum o sa va descurcati la BULAU ca asa cum se stie faci orice si pt o conserva iar la cum aratati voi si ca sunteti sifonari sigur ajungeti FETITE F....I IN CUR`1
Postat 28 Octombrie 2012, 09:38 de el
profesori?
de sport? o sa aiba vreme ????????sa revina la formele initiale - cele sportive - daca adopta un comportament ... corespunzator???????? S-AU TERMINAT GARDURILE...LA RAND E PRAJINA, CIOCANUL...GREUTATILE...
Postat 28 Octombrie 2012, 00:26 de carla
Cunosti marfa Regina
Vad ca stii exact produsele si preturile Regino,consumi si tu? Tie ce iti place si cat e plicul ?
Postat 27 Octombrie 2012, 20:32 de Nebunul
etno etno
or sa crape botanistii pe capete, mama ce sevraj va asteapta ................. crapati drogati nennnnorociti si voi si neamurile voastre.
Postat 26 Octombrie 2012, 22:41 de botanistilor
PT. RETARDATI
ma retardatilor v au mancat drogurile neuroni si habar n aveti ce vb toti sunteti niste narcomani ratati si scrie ti aberatii din visele voastre de drogangiiii
Postat 26 Octombrie 2012, 16:39 de moartea
AJUNGEA
SA TE AUTODENUMESTI R E G I N A
Postat 26 Octombrie 2012, 15:37 de A
satula de gura oamenilor care vorbesc fara ei
cu ce sunt ei de vina???tot orasu mergea la cumparaturi..pana si politistii cumparau si nu marfa ieftina ci numai pure by magic care costa 40 d lei..deci nu-i invinovatiti numai pe ei..cand treceam pe langa sintetic era plin de disperati,aia nu sunt de vina???sau aia care se duceau pana in rapa la muscanu nu sunt de vina???mai lasati-ma cu justitia asta ca majoritatea gaborilor sunt mana in mana cu ei..s voi daca ati fi avut ocazia sa faceti atatea lovele prin slujba asta ati fi facut-o..sunt prietena cu baietii si chiar din contra nu sunt asa cum zic ziarele sau lumea rea..!!!
Postat 26 Octombrie 2012, 13:07 de Regina Dreptatii
PROTEJATII DNA-ULUI si a procurorului MAN CIPRIAN
Acesti frati IOVA erau protejatii PROCURORULUI MAN CIPRIAN de la DNA Oradea. Ei sunt cei care au fost pusi sa faca denuntul lui Secosan. Frate MAN ajuta pe doi neputinciosi care te-au ajutat si pe tine sa faci niste bani si sa dobandesti o functie imputita ca si tine. Du-te la prietenul tau de la DIICOT si mai foloseste-i sa mai faca ceva doara ,doara scapa. Ai protejat niste periculosi ai societatii. Sa ajunga copilul tau sa treaca pe la acesti frati sa se indulceasca cu bunatatile lor. Atunci vei realiza ce ai facut dar sigur va fi prea tarziu.
Postat 26 Octombrie 2012, 09:09 de protejatii DNA-ului
boss
Sa (...) pa aia doi ca omoara lumea din oras cu produsele lor,tinandule spatele D-nul Aurel Gavris patron al firmei de paza "Soarec Security"frati astia l au bagat si pe Secosan la puscarie tot cu ajutorul maimutei aia paroase Aurel Gavris.Scapa intoxicati aia doi de puscarie cu etnobotanicile lor ca ii ajuta Gavrisoaie ca doar sunt parteneri la magazinul de vise.Jumate Frati Yova Jumate D-nul Gavris Aiurel Parteneri doar unul sub acoperire cum e si in viata de zi cu zi.DOL de la Dovleac.
Postat 26 Octombrie 2012, 08:56 de Dana (amanta)
hai ma lasati
Printre clienti erau culesii locali, in frunte cu gibonul ! Cred ca se vindea bine si pe la judet. De unde stiu ? Citesc ce HCL se dau !
Postat 26 Octombrie 2012, 06:59 de @hai ma lasati
la cati drogati are Oradea astia sunt o picatura in Ocean :)))
ha, ha, ha, ha, dar pe drogatii din notariat si politica cand ii prindeti :)))? NICIODATA ca va baga aia la racoare , ha, ha, ha, ha, clientii sunt de toate soiurile nu doar tineri ? Oricum consumul de droguri se pedepseste indiferent de statut si profesie, nuuu !!! Pe drogati ii arestati ori ba ? Incepeti cu NOTARI, AVOCATI< etc .Incepti de la radacina vicilor nu de la fleacuri :)))
Postat 25 Octombrie 2012, 15:33 de hai ma lasati
Mare-i Gradina Ta Etnobotanica
Pacat ca i-au inhatat politistii pe fratii aia sportivi. Ca niste oamenid e bine se pregateau sa-i sune si sa-i fragezeasca un pic ca din partea adolesecentilor intoxicati
Postat 25 Octombrie 2012, 15:17 de Iehova Ciprian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON