URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Country Club Ineu (FOTO)

Country Club Ineu (FOTO) TĂRÂMUL REGILOR. De 1 Mai, vizitatorii complexului de la Ineu au urcat pe cai nobili pentru un exerciţiu de echitaţie, dar au şi primit de la profesorul Gabi Toader prima lecţie de golf, pe iarbă şi pe apă. Căci King's Land are singurul driving-range din ţară, adică teren de antrenament chiar în mijlocul unui lac
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
Country Club Ineu (FOTO) Country Club Ineu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un ineuan îi povestea viitoarei sale soţii, în urmă cu 15 ani, că Ineul este centrul pământului. Şi s-a decis să-i demonstreze că e aşa construind un complex nemaivăzut în Bihor.

King's Land este întins pe 30 de hectare şi cuprinde două lacuri artificiale, cabane pentru pescuit, club de echitaţie cu cai nobili şi primul teren de golf din Bihor, completat de terenuri de antrenamente, printre care şi unul poziţionat în mijlocul unui lac. Clubul a fost deschis parţial pe 1 Mai, dar lucrările de extindere continuă.

13 Gabriel Toader.jpgNe domnim...

În urmă cu doi ani, Kiss Lajos a început să amenajeze la intrarea în Ineu două lacuri artificiale pentru pescuit. Acesta a fost primul pas spre construcţia complexului King's Land, care se întinde acum pe 30 de hectare. Clubul de agrement s-a dezvoltat în ideea de a oferi o alternativă la banalele ieşiri la restaurant sau piscină. Astfel că acolo unde până nu demult se cultiva porumb, acum se întind hectare de iarbă special tratată pentru terenurile de golf. Conceput cu sistem de irigaţie şi ornat cu stejari şi platani, terenul va fi pregătit pentru un meci peste aproximativ două luni, când iarba va ajunge la nivelul optim. Până atunci, bihorenii pot să înveţe principiile de bază ale "sportului regilor" pe drive-range-urile (terenurile de exerciţiu) amenajate în complex.

Noul sport este promovat aici chiar de unul dintre cei mai buni jucători români. Gabriel Toader (foto), câştigătorul locului IV la World Golf Cup, în Austria, este pregătit să îşi înveţe discipolii toate secretele golfului, de la încărcare la swing, de la poziţie şi strategie până la etichetă. "E sportul eleganţei, iar jocul te impulsionează să te depăşeşti, astfel că nu te plictiseşti niciodată", explică Gabi. Clubul de golf de la Ineu a început să îşi pregătească viitorii jucători atât pe uscat cât şi pe apă, deoarece complexul dispune de primul driving-range în mijlocul apei din România.

Pe cai nobili

13 kiss lajos.jpgFiind pasionat de călărie, proprietarul Kiss Lajos (foto) s-a decis să aducă în complex şase exemplare superbe din rasa Frizienilor şi promite că numărul lor va creşte. Caii, importaţi din Olanda, se află sub egida Coroanei Regale şi au cipuri care le validează rasa pură. Maria Tereza, Anna Karenina, Daisy, Mary, Zeus şi Shadow sunt descendenţii unui campion şi sunt la dispoziţia vizitatorilor, care vor învăţa echitaţie alături de o profesoară cu experienţă.

"Caii sunt puternici, dar eleganţi. După 10 ore de antrenament se vor putea face ieşiri pe dealurile Oradiei din jur, unde cei cu experienţă se vor putea plimba în voie", explică Lajos. După călărie, membrii clubului pot trece la o partidă de pescuit. Cele 10 căsuţe, dotate cu loc de grătar, vor putea fi închiriate pe perioada unui an, iar clienţii vor putea să ducă acasă cât peşte vor.

Proprietarii mai construiesc un restaurant şi vor aduce şi echipamente de ski nautic pe lacurile amenajate, respectiv ţinte mobile pentru întreceri de tir cu arcul. Pentru serviciile pe care le oferă, gazdele cred că preţurile vor fi acceptabile. "Va fi un raport corect între preţ şi calitate", spune Lucian Coroiu, managerul complexului. Pe 1 Mai, sute de curioşi au plecat spre Ineu la deschiderea King's Land. Aceştia au putut "gusta" gratuit din oferta complexului, iar proprietarii speră că bihorenii vor alege să se relaxeze pe termen lung acolo, devenind astfel membri ai noului "regat" din Ineu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
pentru edi...
edy.....imi pare rau ca esti asa pornit.....ai dreptate am facut o gresala ,mascul e doar zeus....eu eram revoltata de faptul ca s-a publicat in toate ziarele faptul ca: " Aceştia pot "gusta" gratuit din oferta complexului"....nu a fost vb de asa ceva ....nu sunt muritoare de foame ,am facut parte din echipa de organizatori...cei de la ziare nu au facut decat sa revolte clientii pt ca ei au venit sa calareasca si au ramas multi cu "un gust amar.".. era o informatie falsa...mi-a parut rau de cei mici care au venit cu parintii pentru ponei si au plecat plangand multi dintre ei :( "bai"- nu e frumos sa ii spui unei fete ... de restul cuvintelor urate nu mai zic nimic...:)
Postat 15 Octombrie 2010, 00:10 de cristina...
pt.invidiosi
bai taranco marry si maria sunt femele,nu sunt masculi sau stai prost cu gramatica,iar tu cred ca esti una ditre multii care nu stiu sa aprecieze nimic ,nu aveai ce manca acasa si vroiai sa izi primesti micii si bautura pe gartis...e un loc super fain,pacat ca e locuita tara asta de tarancute ca si tine Cristina...sunt totusi doua iepe diverse care sunt f.frumoase si docile...bravo celor care au nervi sa investeasca in asa ceva,Felicitari!!!
Postat 10 Octombrie 2010, 23:11 de edy
;)))
mary..si maria tereza...e unul si acelasi...lipseste stela.....iar cu "gustatul" gratuit de 1 mai ;))) ......falsssss
Postat 07 Mai 2010, 23:56 de cristina
ioi, au...
un ineuan????... f tare... nu ti-ai fracturat circumvolutiunile pana ai gasit varianta asta?! inchipuie-ti cum ar fi citit Esca stirea asta... :D, sigur si-ar fi rupt limba
Postat 03 Mai 2010, 22:09 de .....
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON