URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2013, 13:44

Gala "Sănătatea ta" a strâns trei miniştri ai Sănătăţii la un loc: Arafat, Cseke şi Ritli (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 200 de persoane, medici orădeni, farmacişti, politicieni, şefi de instituţii, dar nu numai, s-au strâns vineri seară la Hotel President din Băile Felix pentru a lua parte la cea de-a treia gală "Sănătatea ta", organizată de Camelia Păşcui, preşedinta fundaţiei cu acelaşi nume, remarcată în ultimii ani prin evenimentele caritabile organizate în oraşul de pe Criş.

Evenimentul a adus împreună atât medici şi oficialităţi precum prefectul Claudiu Pop, preşedintele Consiliului Judeţean Cornel Popa ori viceprimarul Oradiei Mircea Mălan, cât şi conducători ai unor instituţii din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şeful Poliţiei, chestorul Liviu Popa, oameni care au avut tangenţă, într-un fel sau altul, cu evenimentele caritabile organizate de Camelia Păşcui.

"Prin acest eveniment dorim să ne arătăm recunoştinţa faţă de cei care de-a lungul timpului au fost alături de emisiunea "Sănătatea Ta" (care s-a difuzat până anul trecut la Antena1 Oradea - n.r.) şi de fundaţie", a declarat gazda.

Cum era de aşteptat, vedetele serii au fost cei trei foşti miniştri ai Sănătăţii prezenţi la eveniment, subsecretarul de stat Raed Arafat, deputatul Cseke Attila şi medicul Ritli Ladislau, care au primit numeroase laude şi mulţumiri din partea medicilor premiaţi.

 Cel mai des pomenit a fost Cseke Attila, atât pentru reforma din domeniul sanitar, cât mai ales pentru banii direcţionaţi spre Bihor cât timp a fost la conducerea Ministerului. Modernizarea şi dotarea Spitalului Municipal din Marghita (catalogat de chirurgul Mircea Pop, fiul fondatorului unităţii, ca fiind "cel mai modern spital municipal"), şi construcţia Centrului Oncologic din Oradea, mult aşteptat de pacienţi dar şi de comunitatea medicală, au fost cele mai lăudate.

Primul premiat a fost Raed Arafat, care a ţinut să îi mulţumească Cameliei pentru iniţiativele ei din domeniul sănătăţii şi a amintit că se simte legat de Oradea pentru că a fost cel de-al doilea oraş, după Târgu Mureş, în care s-a înfiinţat SMURD. Între cei care au mai primit diplome de excelenţă s-au numărat managerii spitalelor Judeţean şi Municipal, dr. Gheorghe Carp şi dr. Ovidiu Laurean Pop, cardiologul Mircea Popescu, dr. Gheorghe Romanul, dr. Carmen Pantiş, decanul Facultăţii de Medicină dr. Florian Bodog sau dr. Gheorghe Bumbu.

Cel mai spiritual a fost neurochirurgul Dumitru Mohan, care, în discursul său, a ţinut să adreseze reprezentanţilor administraţiei locale un mesaj, spunând că, dacă tot sunt la modă retrocedările, să se "retrocedeze" şi medicilor parcarea Spitalului Judeţean. La auzul solicitării, medicii au izbucnit în râs şi l-au aplaudat îndelung.

Premierea a fost presărată cu un moment de dans modern, oferit de Clubul Stephany, dar şi cu o prezentare de modă masculină oferită de MM Models şi Stone, brand distribuit în România de Steilmann. Gala s-a încheiat cu un foc de artificii în parcarea hotelului.

"Sumele strânse la această gală vor fi donate pentru două fetiţe care sunt şi bolnave, Roxana Creţ, 13 ani, care a fost operată pentru o tumoare pe creier, şi Nemeti Patricia, 12 ani, care o boală gravă de imunitate nu răspunde la tratamente, dar şi pentru alţi trei copii care au situaţie materială precară", a precizat Camelia Păşcui.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Sponsorizarea evenimentului
Oare dl. Sirca de la Serviciul de Investigare a Fraudelor ce cauta acolo? Era responsabil cu sponsorizarea evenimentului prin intermediul agentilor economici pe care ii supervizeaza?
Postat 25 Martie 2013, 13:50 de ION
Eleganta si bun gust
Oare cine o imbraca pe amfitrioana, cine ii e stilist? Ca da dovada de mult bun gust si de o eleganta rafinata! Zici ca e nasa mare la Cucutinu de Bins!
Postat 25 Martie 2013, 13:48 de ANISOARA
?????
Oare Romanul pt ce a fost premiat?Ca nu e nici. senator nici nu a fost ministru.Iar la scos dinti cred ca oricine se pricepe.Ca altceva nu prea face.
Postat 23 Martie 2013, 19:44 de .......
medicii beiuseni
Inclusiv Beiusul a avut doi medici de marca participanti la eveniment...Dr. Domocos Adrian, medic primar si Dr. Costin Gheorghe medic de familie prin alianta. Restul medicilor beiuseni sau conducerea spitalului nu au meritat invitatia, ca doar e vorba de sanatate dar nu a noastra ci doar a politicienilor...
Postat 23 Martie 2013, 15:32 de horia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON