URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Bătăuşi în uniformă: Sediul Poliţiei Oradea, transformat în ring de box chiar de oamenii legii

Bătăuşi în uniformă: Sediul Poliţiei Oradea, transformat în ring de box chiar de oamenii legii MINTE DE MILIŢIAN. Pe cât de dur se dă agentul Hadrian Popa (foto) în faţa puştilor, snopindu-i în bătaie, pe atât de reţinut e să-şi explice comportamentul. Ştiind că va fi căutat de BIHOREANUL pentru a-şi spune punctul de vedere legat de acuzaţii, subofiţerul s-a ascuns în spatele unei femei căreia i-a dat telefonul mobil şi i-a cerut să spună că e "greşeală". Chit că, doar cu câteva minute mai devreme, fusese sunat de la serviciu pe acelaşi număr de telefon şi atunci răspunsese...
Bătăuşi în uniformă: Sediul Poliţiei Oradea, transformat în ring de box chiar de oamenii legii DEMONSTRAŢIE DE FERMITATE. Hotărârea cu care poliţiştii au "aplicat legea" în cazul lui Gabriel, Sebastian şi Răzvan i-a băgat pe toţi trei în spital. Răzvan a şi fost operat, lunea trecută, pentru fractura nazală suferită iar Sebastian riscă să-şi amâne cununia civilă stabilită pentru acest sfârşit de săptămână.
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandal în Poliţie şi Jandarmerie, după ce mai mulţi tineri ajunşi la sediul Poliţiei Oradea în noaptea de 22/23 aprilie s-au plâns că au fost agresaţi de "oamenii legii", trei dintre victime fiind chiar spitalizate din cauza leziunilor.

Dacă şefii Jandarmeriei aşteaptă "petiţii" pentru a lua măsuri împotriva bătăuşilor, la Poliţie ancheta disciplinară e în toi. Unul din poliţiştii suspectaţi de brutalitate este agentul Hadrian Popa, subofiţer la Ordine Publică, care nu e defel la prima abatere. În 2010, a fost retrogradat într-o funcţie inferioară şi mutat de la Poliţia Rutieră după ce şi-a pus colegii să-i amendeze pe controlorii OTL care i-au taxat logodnica prinsă fără bilet pe tramvai. La o lună după transfer, era din nou reclamat: în duba Poliţiei bătuse un scandalagiu până la leşin! 

Vorbe grele, talpă-n gură

Sebastian Lakatos, logodnica acestuia, Diana, Răzvan Chiş, Marius Bara, Gabriel Vaşadi şi Darius Ţelea au fost primii care au reclamat, la începutul săptămânii trecute, brutalitatea poliţiştilor. Grupul ieşise într-un club pentru a sărbători revederea cu Sebi, proaspăt întors din SUA pentru a se căsători cu iubita sa.

După o noapte petrecută în Juice Club, duminică dimineaţa, în jurul orei 4, tinerii au pornit spre staţia de taxi când au fost opriţi de o patrulă formată din agentul şef principal Savu Ban şi plutonierul Lucian Roman de la Jandarmerie. "Lângă staţie ne-au cerut să ne legitimăm. I-am spus poliţistului să se legitimeze el prima dată, pentru că aşa e corect", îşi aminteşte Gabriel.

Ceea ce n-au spus băieţii e că incidentul n-ar fi avut loc dacă anterior nu ar fi vociferat. În înregistrarea făcută de un martor şi postată pe Youtube se aude cum tinerii, iniţial calmi, devin dintr-o dată agresivi. "Am vorbit frumos, în p... mea. Ce aveţi cu noi? Îţi dau buletinul, în p... mea, să vezi cine îs. Ce p... mea are Poliţia în România asta?!", a izbucnit unul din tineri, cel mai probabil Sebi, care apoi şi-a cerut scuze "pentru expresie", dar a şi continuat. "Înţeleg să faceţi ce faceţi, dar nu aşa!", a spus el, ameninţând poliţistul că "te calc în picioare", moment în care acesta a pulverizat spre grup cu spray iritant, iar jandarmul a dat alarma prin staţie, chemând maşina de intervenţie, aflată în apropiere.

Pentru cei trei, "masajul" a început în dubă. "M-au trântit pe burtă şi m-au călcat cu bocancii pe cap. Până la Poliţie ne-au înghiontit întruna. Cel mai rău a dat o femeie, o blondă tunsă scurt de la Jandarmi. Nici nu s-a deranjat să-şi pună mască. Lovea neîncetat. Am şi întrebat-o dacă nu i-e teamă că va fi reclamată. "De tine, mă?", m-a întrebat. Şi mi-a mai dat una cu cotul", povesteşte Gabi.

Lecţia de fermitate

La sediul Poliţiei municipiului, Gabi a rămas într-o încăpere mică, lângă biroul ofiţerului de serviciu, în timp ce Sebi şi Răzvan au fost duşi în sala de şedinţe. Cei trei pretind că au fost stâlciţi în bătaie, aproape o oră, fără motiv. "Am înjurat, ne-am certat cu ei, am greşit, răspundem. Înţelegeam să ne amendeze, chiar să ne reţină dacă li s-a părut că e grav. Nu suntem nici hoţi, nici criminali, şi totuşi ne-au bătut ca pe animale", se plânge Gabi.

Ajunsă la Poliţie cu un taxi, Diana, prietena lui Sebi, n-a fost lăsată nici măcar în sala de aşteptare. "Ofiţerul de serviciu m-a aruncat pe uşă afară. "Marş, zdreanţo!", mi-a zis, şi m-a înjurat de mamă. Neştiind ce să fac, am sunat la un alt prieten, Darius, să vină să mă ajute". Aflat la un botez, tânărul, patron al unei firme de confecţii metalice, a venit imediat, însă n-a avut mai mult noroc, fiind scos din sediul Poliţiei în pumni. Văzând că lucrurile au scăpat de sub control, a sunat un avocat.

Chiar când apărătorul a ajuns la faţa locului, Sebi, Gabi şi Răzvan au fost eliberaţi. Dar numai după ce au fost puşi să se spele, pentru a-şi şterge sângele de pe faţă, şi după ce Sebastian a semnat un proces-verbal de contravenţie completat de poliţişti, în care se arăta că a fost amendat cu 500 lei pentru "acţiuni ilicite contra ordinii şi liniştii publice în faţa pasajului Vulturul Negru" (fără nicio menţiune concretă) şi că "regretă cele întâmplate". "N-am vrut să semnez, dar un poliţist m-a pocnit de câteva ori, mi-a sucit mâinile la spate şi m-a dat de mai multe ori cu capul de masă, ca şi cu o minge", povesteşte Sebi.

Poliţistul cu probleme

Dintre poliţiştii care i-au agresat, tinerii l-au recunoscut pe agentul Hadrian Popa, subofiţer la Biroul Ordine Publică al Poliţiei Oradea, despre care BIHOREANUL a mai scris acum trei ani, când şi-a pus colegii să amendeze un controlor OTL care îi sancţionase logodnica prinsă fără bilet pe tramvai. Slujbaşul OTL s-a ales cu o amendă de 540 de lei fiindcă nu avea triunghiuri reflectorizante şi trusă medicală, însă l-a reclamat şi el pe poliţist pentru abuz, iar acesta a fost retrogradat într-o funcţie inferioară şi mutat de la Poliţia Rutieră.

Mutarea pare că nu i-a priit subofiţerului, care acum aplică legea pumnului. "Părea orbit de furie, era roşu la faţă. Dădea pumni, picioare... Nu l-a oprit nimeni. Doar i-a zis un alt poliţai să nu mai dea la cap, ci la ficat, să nu se vadă", îşi aduce aminte Sebi, dar şi Darius, cel prins la "înghesuială" în sala de aşteptare. "Dacă nu începea să strige Diana, poate mă lovea în continuare. Aşa am scăpat doar cu câţiva pumni în faţă", spune Darius.

Colegi de pumni

Tinerii nu au fost singurii clienţi ai agentului. Raul Zetocha, un alt tânăr săltat după un scandal, a fost şi el luat la bătaie de poliţist. Şi nici măcar nu era prima oară! "M-am certat cu cineva în faţă la Heat. Ăla a chemat Poliţia şi am ajuns amândoi să dăm declaraţii", povesteşte  Raul. În timp ce un alt agent  îi scria "amenda", scandalagiul a fost recunoscut de Hadrian Popa. "Mă bătuse în urmă cu doi ani în duba Poliţiei până am leşinat. Atunci părinţii m-au dus direct la spital şi l-au reclamat pentru purtare abuzivă".

Imediat ce a dat ochi cu fostul client, Popa l-a luat din nou la tocat. "Cum stăteam pe scaun, m-a lovit cu piciorul în cap de am zburat cu scaun cu tot. Apoi a dat cu pumnii şi m-a înjurat. "Aici eşti, f... gura morţii mă-tii de slovac?! Tu m-ai reclamat pe mine? Las că-ţi arăt eu!". Şi iar a dat. Mi-e martor chiar băiatul care m-a reclamat şi alţii care erau în sală", povesteşte Zetocha. Imediat ce a fost lăsat să plece, tânărul a depus o nouă plângere împotriva lui Popa. "Eu am amenzi de mii de lei pentru greşelile mele şi trebuie să le plătesc. Să plătească şi el!".

Să vină ancheta!

Dacă şefii Jandarmeriei susţin că nu pot verifica din proprie iniţiativă reclamaţiile victimelor, decât dacă primesc o "reclamaţie sau petiţie în scris", Biroul de Control Intern al Poliţiei a demarat o anchetă  disciplinară în cele două cazuri de abuz. "Reclamaţia lui Zetocha a fost deja declinată Parchetului. În cazul celorlalţi tineri se fac verificări, iar poliţiştii care vor fi găsiţi vinovaţi vor fi traşi la răspundere. Dacă se confirmă acuzaţiile, vom lua măsuri drastice. Deocamdată au fost audiate părţile vătămate, urmează să fie chemaţi şi poliţiştii. Iar în caz că se constată fapte penale, vom sesiza Parchetul", a explicat adjunctul şefului Poliţiei Bihor, comisarul şef Ioan Brândaş.

Asta dacă nu o vor face, între timp, victimele, pe care poliţiştii i-au tocat pentru o vină pe care nici după o săptămână nu le-au adus-o la cunoştinţă. Poate nici n-au avut motiv. Doar că au fost în locul şi la momentul nepotrivit să deranjeze lungul braţ al legii...


PRECEDENT
Săltaţi pentru un manelist

Nu e prima dată când orădenii reclamă excesele Poliţiei, cel mai revoltător caz fiind al lui Dumitru şi Alexandru Baba, tată şi fiu, ajunşi în spital în 2010 după ce au fost bătuţi de 12 poliţişti chiar în faţa blocului în care locuiesc, din cauza patronului clubului Dives, amic al unor poliţai, cu care Baba a avut un schimb de replici. Duşi în cătuşe la sediu, Dumitru şi Alexandru Baba au fost "audiaţi" până au ajuns în spital cu politraumatisme, contuzii, echimoze şi hematoame faciale, traumatisme la cap şi gât, contuzii abdominale şi toracice. Reclamaţia depusă de cei doi la Parchetul Oradea zace în nelucrare de mai bine de un an şi jumătate. "Vom depune o plângere pentru tergiversarea dosarului şi vom sesiza CSM", spune avocatul familiei, Bogdan Meşter.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
51 Comentarii
PT igor
NUMAI ATAT TE DUCE CEREBELUL ?
Postat 04 Decembrie 2013, 07:49 de sebastian
politia
vezi ce bataie bag eu in astia...numa sa comenteze asa...ii bat pana ma satur...fraeri
Postat 05 Iulie 2013, 23:16 de politia
sebastian o suge
CENZURAT
Postat 05 Iulie 2013, 23:12 de igor
antal un fraier :))
pt redactie de ce cenzuratii ? oameni au dreptul sa vb cum vor ei
Postat 19 Februarie 2013, 06:45 de sebastian
antal un fraier :))
antal esti un fraier pe care la m luat cumva la misto sau nu ti am dat in bot zdreanta ce esti ? sau ti am ars femeia taci in mata de fraier daca nu sti ce o fost te apuci sa comentezi si dupa un imedat ... pentru toti fraieri care au ceva de comentat
Postat 19 Februarie 2013, 06:44 de sebastian
fughiu
CENZURAT
Postat 18 Februarie 2013, 22:11 de fughiu
antal
1)ies 5-6 fraieri in oras 2)beau 3)se cred smecheri,iau lumea la * 4)lumea luata la * cheama politia 5)fraierii beti iau si politia la *,crezand ca-s cei mai smecheri 6)politia reactioneaza ca atare,dovedindu-le contrariul,care este adevarul de fapt 7)fraierii se supara ca actiunile lor au un efect(ceea ce este logic) 8)fraierii au drepturi(doar drepturi,dupa parerea lor)
Postat 18 Februarie 2013, 22:05 de antal
bai brumaa
bai ala...unul , iao sus nene cu gandirile tale de comunsit!! sa dea dumenzeu sa ajungi si tu odata acolo!!! sa iti deaaa asa...sa vedem cum o sa vorbesti tu... mancete heroina, sa te mance
Postat 12 Mai 2012, 19:04 de altul
Mai vorbesc ?
Din moment ce respectivii mai pot deschide gura, inseamna ca nu le-ati dat destul.... Iar comenturile negative la dresa Politiei Romane sunt scrise de infractori, indivizi proveniti din scursorile societatii, dovada vocabularul folosit si lipsa oricarei brume de cultura si educatie.Scursori infecte certate cu legea!
Postat 07 Mai 2012, 10:55 de UNUL
pt Un roman
pentru linistea ta nu eu am postat acel coment daca am ceva de spus numa ascund dupa un nick name asa cum faci tu . lasule . vb in spatele in monitorului esti tare :)) ... yo****** este o alta persoana . sa iti dea cel de sus exact cum am patit eu nimic mai mult . ai vorbit la adresa mea fara motiv ma faci in toate felurile . plus injuri si acuzatii false . nici o problema :) ... ce nu sti orasul asta e foarte mic. o sa ne vedem curand
Postat 05 Mai 2012, 03:08 de sebi
gabori idioti
mueee la toata politia romana,niste jegosi si parveniti,care abuzeaza de putere,hainele de pe ei fac tot,ca in rest is varza,la fel si mascatii, sa va iau mortii in P**a de corupti,oameni mai corupti si mai ordinari ca astia din politie nu exista!! sa se intoraca roata sa luati si voi bataie imputitilor,pe circa sa vedeti cum e sa iei cu pulanu peste spate nu numa sa dai cu el,! PENTRU GABORI LA SERVICI DEDICATIE SPECIALA,O EXCURSIE IN ZONA POLARA IN P**A GOALA! MUEEEEEEEEEEE
Postat 04 Mai 2012, 14:07 de urasc*garda
slugi la boieri :))
ce face POLITISTUL concret :)) da amenzii ce sa va povestesc platim cu cact dca BANII sunt la PDL in famile lor si functionari inallti numit de "MARS JAVRA :))" plangeau dupa os la vremea lor stiua ca ratia se termina , NOROC cu fecalele:)))
Postat 04 Mai 2012, 10:37 de vai de viata
@florin
Esti singurul care a gasit rezolvarea CORECTA si RAPIDA a problemei ! Felicitari !
Postat 04 Mai 2012, 09:11 de hehehe
Asta e scrisul "victimei" Sebastian (SebiTiganu))
Oradea [03.05.2012, 06:33] Oradea phulii cind ocupatia valaha a distrus orasul. Aste e cultura voastra, fiti mindrii muyistilor phulii!!! Balcan imputit! postat de: Io****************** La gunoiul asta ii tine-ti voi partea? As vrea sa va intilniti cu el seara la colt cand aveti ceva de valoare in mana, sau va stie ca aveti valori in casa. Protejatii gunoaiele si o sa strigati sus si tare "Ce face politia sa ne protejeze?"- dupa ce ai fost talharit si cu casa si masina sparta
Postat 04 Mai 2012, 08:31 de Un roman
un sfetnic bun:))
faptul ca exista multa coruptie in sistemul bugetar ii determina sa aiba ura fata de cetatean nicidecum RESPECT, acum POLITIST este cel ce are PILE nicidecum cei nascuti pentru acest ROL pozitiv pentru societate si COPII. NOI avem cu numele dar cu faptele ZERO< nulitati profesionale, dar CONTEAZA , ne am INVATAT sa ne aparam singuri, viata este mai presus decat SOCIETATEA.
Postat 03 Mai 2012, 17:47 de moartea
un sfetnic bun:))
Romania nu are politisti au SUGACI in pampers SUUUG banul PUBLIC, politie PRIVATA vrem in rest SUUUGARI, nu ne apara mai rau ne ameninta cu amenzi ca sa si inaseze salarul in rest SUGARI, JOS cu comunismul impus de o POLITIE falsa ! habar aveti unde ii doare pe ei de cetatean eventual va omoara sub acoperire :))
Postat 03 Mai 2012, 17:44 de moartea
no
bei, uitati.va sa vedeti ce cazier are zetoca, nu credeti toate gunoaiele
Postat 03 Mai 2012, 17:33 de name
Politia romana
Masina rula incet , era singura pe strada in momentul acela. In naivitatea mea mi-am imagina ca cei cinci baieti tineri si solizi ma vor ajuta sa imping 20 de centimetri masina cealalta. De aceea cu fetita de mana le-am facu semn civilizat ca as avea o problema. S-au uitat lung la mine si copil (rulau incet, nu mai era nimeni in apropierea noastra) si ...au trecut mai departe....Puteam avea orice problema, puteam fi in pericol - nu=i interesa ! Poate ideea mea sa le cer ce vroiam era prosteasca dar fiindca nu au opri vazandu-ma cu un copil de mana ca le fac semne mi se pare ingrozitor pentru politistii romani. Eu m-am simtit umilit .....
Postat 03 Mai 2012, 16:35 de Oradeanul intrigat
Politia romana
De cele mai multe ori in situatii de genul asta , adevarul e totdeauna pe la mijloc . Un lucru e sigur : niciodata nu va fi de partea politiei . Ma intreb de ce baietii astia ,,puternici\" si in uniforma . nu scot de la inceput catusele daca e cazul , de ce nu procedeaza conform legii nu ca niste animale ?! Sa dea porma daca au justificari zeci de amenzi ! Sa dai cu pumnul si piciorul in cineva care se face vinovat de ceva (presupunand) dar se afla fara aparare in ,,ghearele tale\" face parte dintr-un bine stiut stil mafiot. Nu are rost sa mai continui , e clar ca o asa institutie a statului nu va putea obtine niciodata respectul nostru . In incheiere vreau sa va povestesc pe scurt o intamplare din noaptea de revelion 2012 : Cineva imi blocase iesirea la masina si aveam nevoie de circa 20 de centimetri sa pot iesi. Fusesem cu fetita mea de 8 ani la jocul de artificii din centru si in timpul ala cineva pe care-l credeam venit tot pentru spectacol imi blocase masina . Am asteptat convins ca impricinatul o sa apara , dar dupa 30 de minute nu aparuse nimeni si trebuia sa pornesc pe jos catre casa- nu mai puteam sta cu micuta in frig. In momentul acela a aparut incet o masina de politie
Postat 03 Mai 2012, 16:25 de Oradeanul intrigat
rusine POlitia Oradea
personajele astea manjesc institutia Pol Oradea si ramine de vazut daca acest lucru poate fi corectat de superiori si in ce masura; pt amenintarea unui politist, nu e legal sa primesti doar o amenda de 200 de lei, ci poate un dosar penal ; propun ca sa fie schimbat codup penal si infractorii sa fie pedepsiti in conformitate cu capacitatea financiara pe care o au(in Elvetia unu cu ferrari a fost amendat parca 100 de mii ca a circulat cu 200/hora si asta numa de aia ca era bogat); no toti politaii sunt la fel ca si astia, dar sa nu uitam de cel ce si-a impuscat sotia la coafor; posbil ca multi nu ar trece testul la psihologic in ziua de azi si daca li se permite astfel de ´´iesiri´´, maine sunt pasibili sa ajunga ca si acel politai criminal, de fapt ca si oricine altul caruia i s-ar permite aceste ´´iesiri´´, nu conteaza ca e politai sau nu (cu atit mai mult cu cat acesta dispune si de o arma asupra lui)
Postat 03 Mai 2012, 12:34 de laczi
pac-pac
v-am mai spus eu singura solutie ptr acesti politisti luptatori K1 e peste prut si costa 300 eur cu tot cu munitia aferenta!!!
Postat 03 Mai 2012, 12:01 de florin
bravo
pacat ca nu i au batut politaii mai rau, trebuia sa i duca salvarea sa se invete minte betzivii, si au meritat o cu virf si indesat. Mucosilor, asa se vorbeste cu politia? \"Te calc in picioare? si p*la mea?\" Trebuia sa le zburati dintii din gura... ce naiba o sa tremure jandarmii si politia in fata unor kkti de infractori?
Postat 03 Mai 2012, 11:04 de as
Lasa pixul..uita-te la ceas
@EU: \'subofiţer la Ordine Publică, care nu e defel la prima abatere. În 2010, a fost retrogradat într-o funcţie inferioară şi mutat de la Poliţia Rutieră după ceşi-a pus colegii să-i amendeze pe controlorii OTL care i-au taxat logodnica prinsă fără bilet pe tramvai.\' Voi stiti ca noi ii platim ca fraierii pe astia? TRAIASCA EVAZIUNEA! Numai taindui statului craca de sub picioare poate ajunge sa isi aprecieze cu adevarat cetatenii, nu sa ne mearga banii pe astia! IA DE AICI cum se face: ziare.com/articole/politie+privata+marea+britanie SI ziare.com/europa/marea-britanie/politistii-grasi-vor-fi-concediati-in-marea-britanie-1156630
Postat 03 Mai 2012, 08:20 de Sonia
precizare
Nici jandarii unguresti, aia cu pana de cocos nu erau mai buni, daca erai roman te bateau doar pt. asta pana te omorau. Intre 1940-1945 ungurii, jandari, garda zdrentarosilor si tot felul de gunoaie venite din ungaria sa faca ordine au omorat aici precum cowboy-ii pe indieni.
Postat 03 Mai 2012, 07:44 de Io
Oradea
Oradea phulii cind ocupatia valaha a distrus orasul. Aste e cultura voastra, fiti mindrii muyistilor phulii!!! Balcan imputit!
Postat 03 Mai 2012, 06:33 de Io
LEGE SI PT EI..
doresc sa felicit pe cei de la Bihoreanul care isi fac datoria de jurnalisti si prezinta acest caz, desi nu e usor sa scrii impotriva acestor politisti; sper ca si justitia sa se pronunte si sa ne scape pe noi toti de acest pericol ,,cu grade\'\' permitand acelor politisti de buna credinta sa se faca remarcati si sa spele din rusinea creata de aceste brute ca si domnul Popa Hadrian. Acesta impreuna cu alti membri ai ,,gastii \'\' lui au patat haina de politist prin faptele lor salbatice, calcand in picioare la propriu acei tineri cetateni ai urbei noastre. Sper ca faptele lor sa nu ramana nepedepsite..ca pana acum...
Postat 03 Mai 2012, 00:52 de marius
MAI
sunt curios unde o sa-l mai mute acuma probabil la spalatul WC urilor prin inspectorat .sau mai bine la GHERLA JILAVA POARTA ALBA sa aleaga el.asta e bolnav psihic la fel ca ala de la coafor .AFARA CU USCATURILE
Postat 02 Mai 2012, 23:38 de TRAIAN IGAS
hai sa desfiintam politia
Hai sa desfiintam politia ce ziceti, sa faca fiecare ce vrea muschiul lui, poate asa e mai bine pt voi dupa cum vad. Observ ca incurajati orice cacanar caruia i s-a rupt cica tupeul in doua sau crede ca a calcat intr-un scuipat de jmecher sa faca ce vrea el ca cica are drepturi. Le are cei drept, dar tre sa se uite si la obligatii. In sociatatea asta stricata mai avem si obligatii pe care vad ca nu le vede nimeni, doar drepturillleee. Nu cred ca daca vorbeau frumos fara sa expresii jignitoare se intampla ce s/a intamplat. Iar cei care doresc moarte politistilor ar trebui sa nu-i mai cheme cand au nevoie, sa se descurce singuri ca ei is smardoi dupa cum vad, nu cum dau de greu un pic cum hai cu reclamatia la politie ca si poponarii cacanarii in wc-u la femei ca acolo is tari si ei. Eu nu spun ca politistii au facut bine ca i-au batut dar faptul ca i-au saltat asta e un lucru bun, pt ca romanul e nesimtit nu intelege de vorba buna tre sa dai cu parul sa inteleaga.
Postat 02 Mai 2012, 23:08 de eu
Daca as fi politist
si un tiganus analfabet cu carnet de conducere ca si adolecentii din SUA mi-ar spune - Ba p.ul.a te calc pe cap-, l-as baga in duba si exact acel tratament i-as da. Ce ati vrea, ca politia sa fie amenintata si agresata si ei sa de-a amenda de 200 lei? Sa il vad pe tiganusul ala cum poate explica la ambasada ca el a fost agresat cand de fapt il ameninta pe poltist ca ii calca pe cap. Cu siguranta ca ambasadorul o sa ii dea interdictie in SUA si va ramana sa suga p.u.la prin RO.
Postat 02 Mai 2012, 23:03 de Daca
mascati in POLITAI, moarte CRIMINALILOR care folosesc legea in favoarea lor!
POLITIA e dusa cu capul RAU auzi ca ii omori cu PIEETRE ac pe CRIMINALI sa nu ne faca sa iesim in strazi DETESTAM CRIMINALI. Fereasca Dz0eu sa iesim in strazi ca nu mai vedeti POLITIST imbarvat eventual NUD, nu oricine poarta unifirma de POLITIST., una este sa agresezi VERBAL si asta sa faci abuz de VIOLENTA, criminali in POLITIE avem!
Postat 02 Mai 2012, 22:28 de JOS cu criminali
CEDO face dreptate ROMANIA iincalca grav drepturile omului, mori pana face DREPTATE!
la CEDOOO sa ajunga DOSARUL urgent!
Postat 02 Mai 2012, 22:22 de urgenTTTTTu!
HAHAdrian
siguranta si incredere ....mai bine punea sloganul .....Noi va batem de va rupem ...si era clar pt. toti....dar prietena d-nului Hadrian nu avea bilet de tramvai si controlorii i-au dat amenda la biata fatuca ...iar el printul de oradea a trimis echipaje sa le dea o lectie controlorilor....ha ha ha mi se pare foarte amuzant ..baietelul politist.....si inca mai lucreaza in Politie...vai vai
Postat 02 Mai 2012, 22:20 de Avenger
@vux
:))) incep cu asta! Spui ca politisti fredoneaza aria: "suie-te baditza-n duba,nu-i bataie ca la noi", in USA, numai in cartierele de negri...Te-nseli! Pai gindeste-te, recomandarea de a trece prin cartierele de negri, e: decit cu 70 mile/ora si fara opriri! Ce sa caute un politist in Harlem sau Bronx? Doar daca i s-a stricat GPS-ul... sau masina :))) Nu ai vazut, prin filme, desigur, politistii americani cu mina tot timpul pe arma si cu celallta pe emitator? Oare ce sa faca cu arma?? Pac, pac! :)))))
Postat 02 Mai 2012, 22:20 de doctor
cei corcti
siguranta si incredere......s-au nam vazut bine pe masinile lor???? nesimtiti...nu???
Postat 02 Mai 2012, 22:14 de polita
HAHAdrian
Domnilor sefi ai Politiei ...nu luati masuri impotriva scursurilor de genul asta ???Halal politist e foarte smecher pe uniforma statului si a banilor nostri ...pe idiotul asta de HAHADRIAN l-as plimba prin toate tribunalele Europei ca sa ii treaca cheful de bataie si amenintari ...si i-as cere atatea daune morale ca nici viata asta amarata care o are nu i-ar ajunge sa plateasca pentru mizeriile care le face...
Postat 02 Mai 2012, 22:11 de Avenger
Coruptia veche si cea noua mai esista an Procuratura din Oradea.
Ieu pot sa amintesc ca an Procuratura din Oradea a fost si anca exiusta ptotectia escrocheriilor si coruptia dupa interese,nu cred ca procuratura din Oradea,ai capabil sa faca dreptate,pana la anlaturarea coruptiilor.
Postat 02 Mai 2012, 21:23 de Lica
Halal p-ulitisiti
@Doctorule...mai umbla si tu prin lume...ceea ce spui tu e valabil mai mult in zonele cu populatie de culoare. Dute intr-un club predominant populat de albi si apoi intr-unul cu frati mai inchisi la ten decat rromani de pe aici si vei vedea diferenta. Dar sa zicem ca o sa imi spui ca is rasist asa ca nu o mai lungesc. Trebuia sa il imobilizeze, sa nu ii faca nimic, si apoi sai puste un dosar penal pentru fapte violente, pentru comportament indecent etc etc pe care apoi sa il trimita ambasadei SUA. Si o sa vezi ca mult mai multe ar fi rezolvat decat batandu-i. Dar astia is politistii. O duc bine mersi pe banii fraierilor fara sa faca mare lucru. Si cand fac fac mai mult boacane si spagi!
Postat 02 Mai 2012, 21:23 de Vux
@mircea
Mah, mircea, tu se pare ca ai vazut prea multe filme, Made in USA! Are dreptate garcea, in USA, daca tragi din gresala un pirtz, te da cu capu de asfalt! ce sa auzi de injurii si alte cele, cum au facut smecherasii aia, care abia le-a crescut paru' pubian si se cred macho....Nu zic ca militienii au facut bine, dar o corectie meritau cacaciosii aia!
Postat 02 Mai 2012, 20:39 de doctor
pt "garcea"
Stimabile, in primul rand, in America nu au obiceiul sa abuzeze de uniforma... in al doilea rand, daca politistul american se atinge de tine nejustificat, e un om terminat - poate sa lucreze toata viata ca sa-ti plateasca despagubiri morale... in al treilea rand, nu-ti da cu parerea despre lucruri pe care nu le stii - pariez ca cel mai departe de casa ai fost pana la Bins... militian prost ce esti.
Postat 02 Mai 2012, 19:12 de Mircea
pt ”eu bha un roman”
nu trebuie sa iti fie frica de poltiie sau jandarmerie......trebuie sa ai respect fata de ei!!!!ceea ce la noi in tara lipseste cu desavarsire!!!!
Postat 02 Mai 2012, 19:07 de adi
garcea
bine le or facut, trebuia sa i lase fara dinti in gura militienii, daca faceau asta in america erau morti deja...
Postat 02 Mai 2012, 18:07 de garcea
demisia
sefii politiei sa-si dea demisia pt ca agentii astia nu au fost dati afara din institutie la timpul potrivit
Postat 02 Mai 2012, 17:58 de demisia
asta esiguranta oferita de organele in uniforma?
mi rusine bha fratilor.... mi rusine,asa ne integram in ue? asa vremsa fim respectati d altii?asa? ??? sau mai suntem pe vremea lu nea nicu cu securitatea, sa-ti fie frika sa iesi pe strada bhaaa?unde-i tara mea? si cireasa de pe tort ii platim noi k sa ne bata?
Postat 02 Mai 2012, 17:26 de eu bha un roman
Hadrian Popa trebuie dat afara!!!
Acest baietas Hadrian Popa trebuie dat afara de urgenta!!! Are probleme psihice grave, e un bataus care face abuz de faptul ca e politist, face institutia Politiei de rusine, se comporta el ca un infractor. Nu are scrupule, unde mai pui ca sotia lui e o PDL-ista nesimtita. Ce mai asteptati sa-l dati afara pe acest infractor??? RUSINE Politiei
Postat 02 Mai 2012, 17:02 de Maria
Carpe, si unii si altii
Daca m-ar baga in spital eu l-as baga in mormant si daca ar fi chestor-general de politie/g-ral cu patru stele de jandarmi.
Postat 02 Mai 2012, 16:54 de nebunu
off
vai ce mi-ar placea sa vad vreun gabor din asta jegos la puscarie sa i se dea un masaj si lui da zilnic sa nu i se vindece vanataile. astia toti is niste complexati nu au bani nici sa plateasca intretinerea si se rabuna cum stiu ei moarte lor
Postat 02 Mai 2012, 16:39 de bb
AFARA
DOMNU BUCUR ALO DORMITI ?SOMN USOR.
Postat 02 Mai 2012, 16:38 de POPA HADRIAN PAUL
HALAL POLITIE
INCA MAI ESTE IN POLITIE DUPA CE A FACUT?MAI E POLITIST?SE MAI FAC CERCETARI? INCREDIBIL
Postat 02 Mai 2012, 16:27 de UN CETATEAN
Bine ca ii platim
Bine ca ii platim ca fraierii pe toti functionarii astia de 2 lei. Ca asta sunt ei de fapt..niste p-ulitisti care nu fac mai nimic bun (ci iata, din contra), iau salarii maricele pentru cat se strofoaca in timp ce economia se duce de rapa, avanseaza in grade orice ar fi - timpul sa treaca - si apoi ies la pensie pe sume frumusele, si colac peste pupaza, pe langa pensie mai isi iau ceva de lucru, ca lor le trebe si pensia mare dar si salar. Iar altul nare ce lucra saracu si nu ia nici pensie. Un pic de transparenta si corectiudine va rog!
Postat 02 Mai 2012, 16:23 de Oradea
REBUTURI
ce sa faci asa se intampla cand angajezi toate gunoaile in politie alti conduc morti de beti omoare oameni alti se auto accidenteaza cu bmw ul alti te bat alti te impusca alti acopera interlopi alti cer spaga etc.un minister care trebuie restructurat din temelii 95% uscaturi 5% profesionisti.RUSINE SA PLATEASCA UNUL CA ASTA AR TREBUI DEMIS IMEDIAT NU ARE CE CAUTA IN POLITIE. AFARA REPEDE PUTREGAIULE.
Postat 02 Mai 2012, 16:20 de HAHADRIAN CEL PROST
militieni
Mai cunosc unul de la circulatie care abuzeaza de uniforma: se numeste Popa Dorin. Numele l-am scris cu litere mari, doar pt ca lumea sa vada ca ar trebui sa fie un nume de om... daca ma gandesc la caracter - nu merita nici macar sa-i fie pomenit numele.
Postat 02 Mai 2012, 15:30 de Cosmin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON