URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 31 OCTOMBRIE 2014
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Eu cred că retrocedările cinstite au fost necesare şi inatacabile. Dar în Bihor mi-a fost dat să văd nişte minuni care frizează nu doar Codul Penal, ci şi orice tratat de psihiatrie.
Zic şi eu
Ce e nou, pe lângă răspândirea sărăciei? Că are loc într-un an electoral şi că ajutorul european e folosit pentru victoria în alegeri a celui mai mândru dintre români.
Cum a fost?
În plin spectacol, actriţa a ieşit de pe scenă, a venit la mine, mi-a întins mâna şi, privindu-mă fix în ochi, mi-a zis: "Hai să facem sex!". Am răspuns ca într-un film mut - vorbeam, dar din gâtlej nu-mi ieşea niciun sunet. Văzând că nu zic nimic, s-a eliberat din strânsoarea mâinii mele şi s-a dus la altul.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Veţi merge să votaţi la alegerile prezidenţiale?
De stiut
Bihoreanul la medic
Hipertensiunea arterială (HTA) este una dintre cele mai răspândite boli cardi-ovasculare şi reprezintă o problemă majoră de sănătate publică pentru că afec-tează arterele şi organe vitale ca inima, rinichii, creierul şi ochii, fiind responsabilă de aproximativ 75% din toate atacurile de cord şi accidentele vasculare.
Avocatul Bihoreanului
În Monitorul Oficial din 16 octombrie 2014 a fost publicată Legea nr. 138/2014 pentru modificarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă. Intrarea în vigoare a acestei legi, la 18 octombrie 2014, reprezinta o primă "încercare" a noului sistem procesual civil român.
Bihoreanul tipărit
Luni, 27 octombrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul "Oradea Noastră". Dintre subiectele noii ediţii: Conferenţiar la Facultatea de Medicină şi Farmacie şi şef de secţie la Spitalul Judeţean, ortopedul Călin Hozan şi-a luat doctoratul furând munca fostului său şef. Medicul şi-a obţinut titlul fără de care nu putea avansa în carieră copiind cel mai important capitol al lucrării, aproape cuvânt cu cuvânt, din teza de doctorat publicată de profesorul Ioan Matiuţa şase ani mai devreme.
27 Octombrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Bărbatul care a incendiat astă vară apartamentul fostei soţii a fost trimis în judecată. Cazul Prodan scoate la iveală lipsa de pregătire a poliţiştilor trimişi să-l ridice: după ce l-au împuşcat în picior pe individ, oamenii legii au fugit, abandonând şi maşina de serviciu pe care incendiatorul a scris cu propriul sânge: "Fraierilor!".
31 Octombrie 2014, 07:38
Bihoreanul tipărit
Conducerea municipalităţii va schimba din noiembrie sistemul de acces în instituţie, bazat pe trocul "buletin contra cartelă", şi va introduce o taxă specială pentru vizitatorii care îşi pierd cardurile de acces primite la intrare.
30 Octombrie 2014, 07:44
Bihoreanul tipărit
Conferenţiar la Facultatea de Medicină şi Farmacie şi şef de secţie la Spitalul Judeţean, ortopedul Călin Hozan şi-a luat doctoratul furând munca fostului său şef. Protejat al primului decan al FMF, Mircea Ifrim, şi membru al clanului Maghiar, medicul şi-a obţinut titlul fără de care nu putea avansa în carieră copiind cel mai important capitol al lucrării, aproape cuvânt cu cuvânt, din teza de doctorat publicată de profesorul Ioan Matiuţa şase ani mai devreme.
29 Octombrie 2014, 07:34
Bihoreanul tipărit
Dosarul de evaziune deschis pe numele afaceristului Cosmin Bonica, patronul Capa Instal prins că "sugativa" bani publici pentru lucrări inventate, face noi victime. Primarul comunei Avram Iancu, Teodor Liviu Matica, şi fostul primar din Holod, Daniel Cioloş, au fost cazaţi pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor, sub acuza că au umflat ilegal conturile constructorului cu aproape 3 milioane de lei.
28 Octombrie 2014, 07:40
Bihoreanul tipărit
Cum banii de la UE pot fi pierduţi dacă DN 76 nu e reparat până în primăvară, iar o nouă licitaţie pentru desemnarea altui executant nu s-ar încheia până atunci, CNADNR e gata de un compromis: lucrarea va fi continuată de o altă firmă, care propune o soluţie încă revoluţionară în România: reabilitarea şoselei prin refolosirea vechiului asfalt. Lucrarea ar putea fi gata într-o lună de zile!
27 Octombrie 2014, 15:29
Bihoreanul tipărit
Vezi cum arată evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: Nervos că lumea s-a legat de prietenul său, infractorul de Teleorman, şeful pesediştilor a reacţionat: "Prietenul meu e băiat bun. Am vorbit cu el ca Vama să rămână la noi". "Şi atunci de ce nu a rămas?". "Pentru că prietenul meu era foarte bolnav. Avea nişte dureri mari, dar nu pot spune unde-l durea de noi".
27 Octombrie 2014, 07:58
Bihoreanul tipărit
Luni, 27 octombrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul "Oradea Noastră". Dintre subiectele noii ediţii: Conferenţiar la Facultatea de Medicină şi Farmacie şi şef de secţie la Spitalul Judeţean, ortopedul Călin Hozan şi-a luat doctoratul furând munca fostului său şef. Medicul şi-a obţinut titlul fără de care nu putea avansa în carieră copiind cel mai important capitol al lucrării, aproape cuvânt cu cuvânt, din teza de doctorat publicată de profesorul Ioan Matiuţa şase ani mai devreme.
27 Octombrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Comisarul-şef Marin Bondar conduce, de la începutul acestui an, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, în cadrul căruia activează din 1999. În interviul acordat BIHOREANULUI, Marin Bondar vorbeşte despre noile metode folosite de migranţi pentru a trece ilegal graniţa, despre traficul de ţigări şi de droguri, dar şi despre cel mai recent caz de corupţie descoperit în Inspectorat, având ca miză o şpagă de 130.000 lei. "Mai nou, foarte mulţi migranţi utilizează smartphone-urile pe care au descărcat hărţi şi aşa pot merge fără să mai fie călăuziţi în mod direct", a declarat şeful Poliţiei de Frontieră.
26 Octombrie 2014, 17:17
Bihoreanul tipărit
Ani la rând, Marin Bica, fost profesor de fizică la Şcoala Dacia şi fondatorul clubului de astronomie din Oradea, şi-a învăţat elevii să privească stelele. Dascălul a murit anul trecut, căzând accidental într-o prăpastie, în timpul unei excursii. La propunerea unui fost elev şi în semn de omagiu, Uniunea Astronomică Internaţională a redenumit un asteroid cu numele "MarinBica".
26 Octombrie 2014, 12:09
Bihoreanul tipărit
Cardul va scuti asiguratul de drumuri la CAS pentru adeverinţele care să-i ateste plata contribuţiilor la Fondul de Sănătate, va anula aproape complet posibilitatea ca medicii să mai deconteze servicii fictive şi va consemna toate deciziile acestora.
25 Octombrie 2014, 13:53
Bihoreanul tipărit
Sătenii din Beznea depun în fiecare an coroane de flori la monumentul unui paşoptist care s-a remarcat prin eroismul dovedit în luptele împotriva... românilor. Cinstit în localitate ca un viteaz încununat cu cele mai mari onoruri militare, generalul Pavel Papp de Popa a ajuns ofiţer după luptele duse în Transilvania în Batalionul 55 Honvezi sub comanda generalului Jozef Bem contra românilor lui Avram Iancu.
24 Octombrie 2014, 07:46
Bihoreanul tipărit
Cei doi universitari sunt cercetaţi, alături de directorul economic al Universităţii, Crina Gherlea, de directorul administrativ Mircea Gordan şi de şeful serviciului tehnic, Andrei Krausz, pentru un fals prin care au băgat 1,3 milioane lei în contul "firmei de casă" CIAC, aparţinând prodecanului Ioan Mintaş.
23 Octombrie 2014, 07:50
Bihoreanul tipărit
Şeful clanului ţigănesc Neguş, Romulus Markovics, predat procurorilor din Olanda. Romi Neguş a intrat în atenţia autorităţilor olandeze pentru coordonarea unui grup de interlopi care traficau femei după metoda "loverboy": îşi seduceau victimele şi apoi le plasau ca prostituate în celebrele bordeluri din Amsterdam, deposedându-le de toţi banii produşi.
22 Octombrie 2014, 07:39
Bihoreanul tipărit
România are, în sfârşit, un program pentru dezvoltarea transporturilor în următorii 15 ani. Planul de Transport al României prevede electrificarea căii ferate Episcopia Bihor-Cluj, continuarea Autostrăzii între Gilău-Borş, modernizarea DN spre Arad, Deva şi Satu Mare, Aeroport Regional şi centru logistic pentru transporturile containerizate feroviare şi rutiere la Oradea, plus o şosea de centură extinsă.
21 Octombrie 2014, 07:36
Bihoreanul tipărit
PSD Bihor a racolat 12 primari, 4 consilieri judeţeni şi zeci de consilieri locali. Profitând de ordonanţa care a legalizat traseismul politic, în barca PSD au sărit 7 primari de la PDL, 3 ex-liberali şi 2 de la PC, toţi sperând că vor primi bani de investiţii.
20 Octombrie 2014, 16:39
Bihoreanul tipărit
Evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: Vio către Ghiusi: "Trebuie să merg la farmacie pentru nepotul meu". "E bolnav?". "Nu, dar m-am gândit să-i cumpăr o tabletă. Aşa a zis premierul, că nu există copil în ţara asta care să nu aibă o tabletă. Nepotul meu de ce să facă excepţie?".
20 Octombrie 2014, 07:58
Bihoreanul tipărit
Luni, 20 octombrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noului număr: Şeful clanului ţigănesc Neguş, Romulus Markovics, va fi predat procurorilor din Olanda. Romi Neguş a intrat în atenţia autorităţilor olandeze pentru coordonarea unui grup de interlopi care traficau femei după metoda „loverboy": îşi seduceau victimele şi apoi le plasau ca prostituate în celebrele bordeluri din Amsterdam, deposedându-le de toţi banii produşi.
20 Octombrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Lăudate în presă şi pe internet, afacerile alternative din agricultură, precum creşterea melcilor şi struţilor ori cultivarea de lavandă şi paulownia, aduc profit doar celor care vând materialul biologic.
19 Octombrie 2014, 12:29
Bihoreanul tipărit
Birocraţia excesivă şi nearmonizarea legislaţiei din România la cea europeană au făcut ca municipalitatea orădeană să încaseze "amenzi" la tot al doilea proiect derulat, urmând să îşi caute dreptatea în instanţă pentru a nu acoperi gaura din banii contribuabililor.
17 Octombrie 2014, 08:08
Bihoreanul tipărit
Ajuns slujbaş la stat, Dragoş Voloşeniuc a trecut la treabă: procurorii l-au prins făcând bişniţă cu motorina şi cu posturile din instituţia condusă de fratele său, unde, se lăuda el, salariul e mare şi munca puţină.
16 Octombrie 2014, 07:27
Bihoreanul tipărit
BIHOREANUL a aflat că şeful Parchetului de pe lângă Tribunal e acuzat că, pe lângă şpăgile în bani, ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale unor prostituate de lux, livrate şi plătite de afaceriştii pe care îi proteja, dar şi că ar fi împărţit frăţeşte o mită de 12.000 euro cu fostul adjunct al Poliţiei Bihor, Ioan Brîndaş, el însuşi inculpat pentru afaceri de corupţie.
15 Octombrie 2014, 07:49
Bihoreanul tipărit
UDMR s-a intabulat pe o proprietate publică a comunei Tărcaia, înscrisă ca atare în actele oficiale. Pentru că sătenii au refuzat să-şi transforme căminul cultural în berărie pentru un amic de-al său, iar liderii organizaţiei comunale nu-i ascultau poruncile, Szabo Odon i-a schimbat şi a împroprietărit UDMR Bihor pe un monument construit chiar de ei.
14 Octombrie 2014, 07:32
Bihoreanul tipărit
Toamna Orădeană s-a încheiat, dar orădenii nu se pot plânge de plictiseală. După concertele în aer liber desfăşurate în cadrul festivalului, săptămâna aceasta a venit rândul distracţiilor de mall. La fel ca în alţi ani, două centre comerciale din oraş programează în paralel două evenimente ce vor cuprinde, între altele, activităţi pentru copii, show cu bule de săpun, un spectacol de iluzionism cu Cristian Gog, prezentări de modă şi un concert dat de fostul lider al trupei Akcent, Adrian Sînă.
13 Octombrie 2014, 15:31
Bihoreanul tipărit
Fost şef al ARR Bihor, apoi inspector de trafic, Ioan Curpaş a fost concediat abuziv. În timp ce inspectorii corupţi sunt păstraţi pe posturi deşi au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare fiindcă luau mită de la transportatori, Curpaş a fost dat afară cu acuze fabricate şi după o cercetare disciplinară pe care chiar conducerea Ministerului Transporturilor o consideră nelegală
13 Octombrie 2014, 11:11
Bihoreanul tipărit
Vezi cum arată evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: Neamţul a venit la noi în campanie electorală. "Prima măsură pe care o iau ca preşedinte este să scot apa de gură din farmacii". "De ce?". "Păi tu nu te-ai săturat de atâta gargară?". "Da' credeţi că o să câştigaţi dacă nu aveţi copii?". "Am contraargumente. Voi arăta ce au făcut părinţii senatoarei Pandele Firea".
13 Octombrie 2014, 08:01
Bihoreanul tipărit
Luni, 13 octombrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic "Oradea Noastră". Din subiectele noii ediţii: Prim-procurorul Vasile Popa, arestat pentru corupţie, este "eroul" unui scandal sexual. BIHOREANUL a aflat că şeful Parchetului de pe lângă Tribunal e acuzat că, pe lângă şpăgile în bani, ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale unor prostituate de lux, livrate şi plătite de afaceriştii pe care îi proteja, dar şi că ar fi împărţit frăţeşte o mită de 12.000 euro cu fostul adjunct al Poliţiei Bihor, Ioan Brîndaş, el însuşi inculpat pentru afaceri de corupţie.
13 Octombrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Un orădean deconspiră unul dintre motivele pentru care elevii pică pe capete la examenele naţionale: dezinteresul profesorilor pentru manualele şcolare. Fost profesor de matematică, fizică şi didactică, Alexandru Gal-Chiş este convins că, de lene şi din interese financiare, dascălii ignoră intenţionat manualele şcolare, chiar dacă acestea ar trebui să fie un element de bază în predarea lecţiilor.
12 Octombrie 2014, 18:15
Bihoreanul tipărit
Şansele ca salariul mediu de 1.155 lei consemnat în Bihor să crească sunt tot mai reduse deoarece firmele din Cluj şi Timişoara atrag ca nişte magneţi forţa de muncă calificată şi tinerii dornici de carieră.
11 Octombrie 2014, 14:07
Bihoreanul tipărit
Estimat la 11,8 milioane euro, primul proiect important al actualei conduceri a Consiliului Judeţean este necunoscut chiar şi consilierilor care l-au votat. CJ vrea bani europeni pentru drumul Şuştiu-Moneasa, ambulanţe 4x4, echipamente pentru spitale, un heliport şi centre de prim-ajutor în Munţii Bihorului.
10 Octombrie 2014, 07:39
Bihoreanul tipărit
Într-un interviu pentru BIHOREANUL, rectorul Constantin Bungău anunţă în premieră că ar putea începe restructurarea instituţiei. În ce condiţii, urmează să decidă alături de forul legislativ al Universităţii, Senatul. "O universitate puternică se construieşte în timp", afirmă el.
09 Octombrie 2014, 07:57
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 3.5094 RON
  • 1 EUR = 4.4197 RON
  • 1 HUF = 0.0143 RON