URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 26 APRILIE 2015
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Aşa cum prevedeam, acţiunea pur administrativă de unire a Oradiei cu Sînmartinul a trecut la faza de dat la gioale pe linie politică. Ioan Mang spune că avem de-a face cu o mită electorală, dar eu nu văd nici mita, nici valenţa electorală a unificării...
Zic şi eu
Nu-i călduţ să vorbeşti răspicat, dar uneori e inevitabil. Nu poţi, de pildă, s-o scalzi constatând dublul revizionism din Transilvania. Unul teritorial, fiindcă pe o lege nemaipomenită retrocedăm proprietăţi inclusiv urmaşilor optanţilor, iar altul simbolic...
Cum a fost?
Fata în roşu a început să vorbească tare la un telefon mobil. Umbla printre mese şi se conversa cu şefu', care cică voia s-o dea afară. Spectacolul începuse. M-am trezit brusc din reverie şi mi-am dat seama că îi cerusem o scrumieră tocmai actriţei pe care o aşteptam pe scenă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteţi de acord cu unificarea Oradea – Sînmartin?
De stiut
Bihoreanul la medic
Colica renală este o durere intensă la nivelul regiunii lombare şi abdominale determinată de obstacole organice sau funcţionale ale rinichilor şi căilor urinare.
Avocatul Bihoreanului
Săptămâna aceasta Guvernul a lansat în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Finanţelor, un proiect de ordonanţă de urgenţă cu privire la modificarea unor prevederi ale legislaţiei incidente în materie.
Bihoreanul tipărit
Luni, 20 aprilie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: Stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci, Maria Bădilă, e acuzată de procurorii DIICOT că a spălat "ochii Dracului" printr-un cont al lăcaşului de cult. Stareţa a fost trimisă în judecată pentru constituirea unui grup de criminalitate organizată şi spălare de bani în formă continuată după ce s-a constatat că, în schimbul unui comision de 14%, a "albit" aproape un milion de lei învârtiţi la negru de o firmă de produse farmaceutice.
20 Aprilie 2015, 00:00
Bihoreanul tipărit
Orădenii au prins gustul operei şi par să-şi dorească tot mai multe astfel de spectacole. După ce în toamna anului trecut au umplut sala mare a Teatrului Regina Maria pentru a asista la monumentala Aida a lui Giuseppe Verdi, melomanii sunt invitaţi la asiste la Trubadurul aceluiaşi uriaş compozitor. Şi de această dată, organizatorii aduc pe scenă solişti de seamă din ţară şi din Italia.
25 Aprilie 2015, 13:12
Bihoreanul tipărit
O analiză asupra lucrărilor de drumuri făcute în Bihor în ultimul deceniu arată că şoselele din judeţ sunt proaste dintr-o mulţime de motive. Autorităţile nu au fonduri, reguli care să îndepărteze cârpacii şi strategii de întreţinere, risipind puţinii bani pe reparaţii costisitoare şi trucând uneori licitaţii, iar mulţi drumari sunt nepricepuţi, neutilaţi şi lacomi, furând la materiale şi manoperă.
24 Aprilie 2015, 07:41
Bihoreanul tipărit
Trei proiecte derulate de Primăria Oradea şi finanţate cu fonduri europene au rămas fără avizele obligatorii ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor. Pentru că municipalitatea a început lucrările înainte să-l obţină, APM Bihor a refuzat să-şi dea acordul pentru defrişările de pe şantierele aquapark-ului, parcării subterane din strada Independenţei şi amenajării dealului Ciuperca.
23 Aprilie 2015, 13:53
Bihoreanul tipărit
O descoperire şocantă a fost făcută, recent, de BIHOREANUL pe seama Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL). De pe site-ul acestei instituţii putea fi descărcat un fişier ce cuprindea, pur şi simplu, baza de date cu toţi chiriaşii ANL din România, cu tot cu datele lor personale. Reacţia la dezvăluiri a fost halucinantă. În loc să-şi asume greşeala şi să-i sancţioneze pe vinovaţi, reprezentanţii ANL au preferat să şteargă urmele ilegalităţii, iar apoi să acuze BIHOREANUL de minciună.
23 Aprilie 2015, 07:38
Bihoreanul tipărit
Dezvoltarea economică şi fiscalitatea sunt temele predilecte atât pentru susţinătorii, cât şi pentru opozanţii unirii între Oradea şi Sînmartin.  În vreme ce scepticii susţin că fuziunea va mări impozitele din comună la nivelul celor din oraş, primarul Ilie Bolojan afirmă că dezvoltarea ambelor zone va fi stimulată de punerea în comun a atuurilor economice şi turistice.
22 Aprilie 2015, 11:15
Bihoreanul tipărit
Stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci, Maria Bădilă, e acuzată de procurorii DIICOT că a spălat “ochii Dracului” printr-un cont al lăcaşului de cult. Stareţa a fost trimisă în judecată pentru constituirea unui grup de criminalitate organizată şi spălare de bani în formă continuată după ce s-a constatat că, în schimbul unui comision de 14%, a “albit” aproape un milion de lei învârtiţi la negru de o firmă de produse farmaceutice.
Bihoreanul tipărit
Lucrările se prelungesc, însă Cetatea se deschide publicului. Pe porţiuni. Deşi iniţial era programat pentru această vară, termenul de predare a lucrărilor de reabilitare a fortificaţiei a fost prelungit cu 6 luni, până în decembrie, pentru finalizarea descărcărilor arheologice din curtea interioară a palatului princiar. În paralel, primăria caută soluţii pentru reabilitarea zidurilor cu fonduri europene.
21 Aprilie 2015, 17:06
Bihoreanul tipărit
Termoficare Oradea a declanşat vânătoarea consumatorilor frauduloşi de apă caldă şi căldură. Modernizarea reţelelor a scos la iveală racorduri neautorizate atât la consumatori bugetari, precum Stadionul FC Bihor şi Direcţia de Tineret şi Sport, cât şi la simpli orădeni, cum sunt proprietarii Palatului Apollo sau cei ai caselor din strada Griviţei.
Bihoreanul tipărit
Bihorel face retrospectiva săptămânii trecute: Europarlamentarul Miluţ vrea să organizeze concursuri pentru liceeni. "Vreau să-i scot din cluburi, mai puţin pe cei care sunt în clubul FC Bihor. Fac concursuri cu premii". "În ce constă premiile?". "Tablete, mobile, ceasuri deştepte… Chit că mai toţi au zis că mai bine le dau vouchere pentru cârciumile de sub pasaj".
20 Aprilie 2015, 08:01
Bihoreanul tipărit
Luni, 20 aprilie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: Stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci, Maria Bădilă, e acuzată de procurorii DIICOT că a spălat "ochii Dracului" printr-un cont al lăcaşului de cult. Stareţa a fost trimisă în judecată pentru constituirea unui grup de criminalitate organizată şi spălare de bani în formă continuată după ce s-a constatat că, în schimbul unui comision de 14%, a "albit" aproape un milion de lei învârtiţi la negru de o firmă de produse farmaceutice.
20 Aprilie 2015, 00:00
Bihoreanul tipărit
În ultima sâmbătă a lunii, pe 25 aprilie, şoselele Oradiei vor fi luate în stăpânire de regii cailor putere: clubul White Wolves MC deschide noul sezon motociclistic, printr-un marş la care sunt aşteptaţi 1.000 de pasionaţi. În aceeaşi zi, în Oradea şi în Băile Felix va avea loc BMW Fest, eveniment la care sunt aşteptaţi posesori ai acestei mărci din toată Transilvania, pentru o paradă şi concursuri de drift şi de accelerare.
Bihoreanul tipărit
Fuziunea cu Oradea va reduce semnificativ cheltuielile localnicilor din Sînmartin cu abonamentul OTL, asigurându-le economii de 840 lei pe an. În loc de 140 lei, cât datora în 2013 lunar către OTL un navetist de Sînmartin (sumă redusă la 110 lei anul trecut, după înfiinţarea ADI Transregio), locuitorii comunei vor plăti, încă de a doua zi de după unificare, doar 70 lei pe lună pentru un abonament OTL.
17 Aprilie 2015, 11:49
Bihoreanul tipărit
După moartea ultimului locuitor, satul Pădureni a ajuns prima localitate-fantomă din judeţul Bihor. După ce comuniştii s-au luptat s-o radă de pe faţa pământului, lăsându-o fără curent, drumuri şi telefonie, aşezarea a început să se stingă spre sfârşitul anilor ’80 când, sperând la o viaţă mai bună, tinerii s-au mutat la oraş, iar bătrânii la cimitir.
Bihoreanul tipărit
Parohul bisericii romano-catolice Sfânta Maria din centrul Oradiei este acuzat că a transformat Mănăstirea Capucinilor în hotel pe cheltuiala... altora. După ce a închiriat mănăstirea unei firme care s-o transforme în pensiune, cedându-i în schimb dreptul de a o exploata 25 de ani, parohul Mihai Mârţ a rupt înţelegerea fix înainte ca aceasta să încheie lucrările şi a refuzat să-i înapoieze investiţia de 600.000 lei.
16 Aprilie 2015, 07:40
Bihoreanul tipărit
Cu o întârziere de trei ani, Consiliul Naţional de Etică admite că l-a găsit vinovat de plagiat pe fostul ministru bihorean al Educaţiei, pesedistul Ioan Mang. CNE a stabilit că din şapte lucrări pe care Mang era acuzat că le-a furat, una singură conţine "elemente de plagiat" ce-i pot fi imputate, pedepsindu-l blând, doar cu un avertisment, cu obligaţia de a retrage trei articole şi cu interdicţia de a participa trei ani la concursuri academice.
Bihoreanul tipărit
La o lună după avertismentul prefectului că modernizarea infrastructurii aeroportuare, programată să se încheie în toamnă, ar fi curată risipă fără curse externe, Consiliul Judeţean susţine că nu putea grăbi licitaţia din cauza birocraţiei europene şi autohtone. CJ susţine că a pregătit licitaţia de anul trecut şi anunţă lansarea ei chiar luna aceasta, de competiţie fiind interesate 18 companii.
14 Aprilie 2015, 17:26
Bihoreanul tipărit
Vezi cum arată evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel! Iar avem probleme la Aeroport cu pista mă-sii. Şeful de cabinet era calm: „Nu e nicio problemă. Câteva gropi şi lipsa unor dosare cu acte, dar numai la zona de garare a avioanelor”. „Dar operatori când aduceţi?”. „Mai durează. Mă gândesc să aducem nişte chirurgi, că ăia operează cel mai bine”.
14 Aprilie 2015, 07:50
Bihoreanul tipărit
Marţi, 14 aprilie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul "Oradea Noastră". Dintre subiectele noului număr: Cu o întârziere de trei ani, Consiliul Naţional de Etică admite că l-a găsit vinovat de plagiat pe fostul ministru bihorean al Educaţiei, pesedistul Ioan Mang. CNE a stabilit că din şapte lucrări pe care Mang era acuzat că le-a furat, una singură conţine „elemente de plagiat” ce-i pot fi imputate, pedepsindu-l blând, doar cu un avertisment, cu obligaţia de a retrage trei articole şi cu interdicţia de a participa trei ani la concursuri academice.
14 Aprilie 2015, 00:00
Bihoreanul tipărit
În interviul acordat BIHOREANULUI, Alin Moş spune că jumătate de milion de turişti ajung anual în Parcul Natural Apuseni, cei mai mulţi alegând Padişul şi Vârtopul, dar, paradoxal, cele mai atractive zone ale Bihorului sunt şi cele mai dezordonate, pline cu construcţii haotice şi ilegale. "Dacă vine un schior serios primul lucru pe care-l face este să nu mai vină a doua oară, din cauza celor cu care se face vecin de pârtie", afirmă Moş.
13 Aprilie 2015, 17:00
Bihoreanul tipărit
În loc să se plângă de faptul că în Oradea nu se organizează evenimente pe gustul lor, câţiva tineri au decis să facă ceva în privinţa asta şi au înfiinţat o asociaţie culturală numită RurbanizatOR. Prin intermediul acesteia, au organizat de atunci numeroase concerte cu trupe "underground", s-au implicat în evenimente precum Oradea Cultural Fest, în cadrul căruia studenţi medicinişti de pe mai multe continente şi-au prezentat tradiţiile, iar mai nou au lansat concursuri de tip quiz cu întrebări despre seriale celebre.
11 Aprilie 2015, 15:02
Bihoreanul tipărit
Pentru confortul localnicilor din toate satele comunei, Compania de Apă Oradea investeşte 4,5 milioane euro în extinderea reţelelor de apă şi canalizare din Sînmarin. Până la Crăciun, comuna va fi legată integral la reţelele de apă şi canalizare ale Oradiei, iar dacă referendumul pentru unirea celor două localităţi va fi validat, Distrigaz va prelungi anul viitor şi conductele sistemului de încălzire pe gaz.
10 Aprilie 2015, 13:49
Bihoreanul tipărit
Localnicii din Biharia refuză să plătească din buzunarele lor despăgubirile de un milion de lei la care comuna a fost condamnată după ieşirea din asociaţia Aparegio. În vreme ce consilierii comunali susţin că Biharia rămâne în câştig şi dacă achită despăgubirea, primăriţa Nagy Gizella vrea să negocieze ştergerea penalităţilor, iar sătenii lăsaţi fără canalizare cer ca despăgubirile să fie achitate doar de aleşi.
10 Aprilie 2015, 07:58
Bihoreanul tipărit
O expertiză îi "spală" de acuzaţii pe şeful de la Medicină Legală şi pe fostul şef al Parchetului Bihor. Trimişi în judecată pentru că au compromis ancheta în cazul unui tânăr omorât în bătaie, prin aprobarea prelevării ilegale a organelor acestuia, Gabriel Mihalache şi Vasile Popa sunt consideraţi nevinovaţi de legiştii din Timişoara.
09 Aprilie 2015, 19:19
Bihoreanul tipărit
Pedeapsă inedită pentru un bărbat care a bătut şi ameninţat doi copii de 7 ani într-o şcoală din Roşiori. Agresorul a scăpat de un proces ce-i putea aduce chiar o pedeapsă cu închisoarea, fiind obligat de procuror doar să-şi ceară iertare, pe motiv că nu are cazier, iar victima nu şi-a scos certificat medical.
09 Aprilie 2015, 07:42
Bihoreanul tipărit
Fraţii Adrian şi Doru Maghiar au scăpat nepedepsiţi în procesul "fabricii de diplome". Curtea de Apel Oradea a constatat că faptele de fals intelectual de care au fost acuzaţi fostul rector al Universităţii şi fostul decan al Facultăţii de Medicină s-au prescris, singurul efect fiind anularea diplomelor măsluite.
08 Aprilie 2015, 14:14
Bihoreanul tipărit
În Bihor funcţionează singurul adăpost din nord-vestul ţării pentru victimele violenţei domestice. Femeile bătute şi umilite de soţi sunt găzduite de o asociaţie neguvernamentală într-o casă de la ţară, a cărei locaţie e ţinută secretă, pentru ca bestiile să nu poată ajunge la ele şi la copiii lor. BIHOREANUL vă introduce în culisele unui fenomen pe cât de răspândit, pe atât de ocolit în dezbaterile publice.
08 Aprilie 2015, 07:23
Bihoreanul tipărit
După procesul pierdut în faţa fraţilor Micula, statul român a ajuns între ciocanul SUA şi nicovala UE. Obligat la Washington să achite celor doi magnaţi despăgubiri de 250 milioane dolari fiindcă le-a anulat facilităţile fiscale, Guvernul e ameninţat de Bruxelles să nu le dea niciun cent, sub sancţiunea unui alt proces şi a unei amenzi uriaşe.
07 Aprilie 2015, 07:50
Bihoreanul tipărit
Vezi cum arată evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel! Şeful de la Consiliul Judeţean: "Prefectul vrea să licităm deja pentru operatorul de pe aeroport. Ce tupeu!". "Dar de ce nu începeţi procedurile?". "Nu avem timp. Acum ne pregătim de...
06 Aprilie 2015, 07:51
Bihoreanul tipărit
Luni, 6 aprilie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noului număr: În Bihor funcţionează singurul adăpost din nord-vestul ţării pentru victimele violenţei domestice. Femeile bătute şi umilite de soţi sunt găzduite de o asociaţie neguvernamentală într-o casă de la ţară, a cărei locaţie e ţinută secretă, pentru ca bestiile să nu poată ajunge la ele şi la copiii lor. BIHOREANUL vă introduce în culisele unui fenomen pe cât de răspândit, pe atât de ocolit în dezbaterile publice. Ctiţi şi cum despăgubirile obţinute de la statul român de fraţii Micula pun cap în cap Uniune Europeană şi Statele Unite, dar şi de ce au scăpat nepedepsiţi fraţii Adrian şi Doru Maghiar în procesul "fabricii de diplome" de la Universitatea Oradea.
06 Aprilie 2015, 00:00
Bihoreanul tipărit
Că teatrul are succes în Oradea nu o dovedeşte doar faptul că sălile de spectacole sunt mai mereu pline, ci şi popularitatea cursurilor de actorie pentru copii, concepute şi susţinute de artişti cu experienţă.
05 Aprilie 2015, 10:18
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.1152 RON
  • 1 EUR = 4.4177 RON
  • 1 HUF = 0.0147 RON