URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 23 MARTIE 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
În "cel mai sigur oraş din ţară", un individ răneşte un bărbat şi îşi execută cu sânge rece iubita. Deşi autorităţile ştiau încă de la amiază numele criminalului şi maşina cu care se deplasa, nu i-au dat semnalmentele decât spre seară. Nepermis de târziu.
Zic şi eu
Discutăm discuţii. Cam asta-i concluzia după anunţul UDMR Bihor de joia trecută, că s-a pus de-un nou protocol între preşedintele organizaţiei, Cseke Attila, şi omologii săi de la trei din celelalte patru partide parlamentare: Ioan Mang (PSD), Traian Bodea (ALDE) şi Cristian Rusu (USR). Liberalul Ilie Bolojan, deşi s-a întâlnit cu toţi, n-a semnat actul.
Cum a fost?
Tipul care mi-a povestit întâmplarea neverosimilă de mai jos era, acum câteva zile, acasă cu soţia şi cu câţiva prieteni veniţi în vizită. În timp ce stătea la palavre cu amicii, atenţia i-a fost atrasă de o maşină care tocmai parca în faţa casei sale. Curios, a ieşit în întâmpinare. Din automobil au coborât un bărbat şi o femeie...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aveți încredere în noul Guvern al României?


De stiut
Avocatul Bihoreanului
Curtea observă că, în cazul măsurii preventive a arestului la domiciliu, legiuitorul permite luarea din nou a acesteia faţă de persoana care a mai fost supusă anterior unei măsuri preventive privative de libertate fără a reglementa obligaţia existenţei unor temeiuri noi în acest caz. Or, având în vedere că măsura preventivă a arestului la domiciliu este o măsură similară celei a arestului preventiv, având natura unei măsuri preventive privative de libertate, Curtea apreciază că aceasta trebuie însoţită de aceleaşi garanţii precum acelea prevăzute în cazul măsurii preventive a arestului preventiv.
Bihoreanul la medic
Apendicita acută poate apărea la orice vârstă, dar este mai frecventă la tineri şi mai rară la vârstele extreme, nefiind influenţată de sex (cu excepţia perioadei dintre pubertate şi 25 de ani, când apare în 2/3 din cazuri la bărbaţi).
Psihologul Bihoreanului
Mulţumită Hollywood-ului şi conştiinţei comune, în mintea oamenilor din ziua de azi s-au instalat o serie de mituri legate de psihologie. În acest articol vom discuta despre câteva dintre ele şi vom vedea cum părerea lumii diferă de realitate.
Bihoreanul tipărit
Luni, 20 martie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: BIHOREANUL scoate la lumină detalii şocante din trecutul tinerei împuşcate de Adrian Hladii, lărgind „cercul suspecţilor” care pot fi acuzaţi de moartea Daliei Duca. Urmele arată că Adi Grasu şi-a omorât fosta prietenă chiar pe strada Barcăului, imediat după ce i-a rănit bodyguardul, trântind-o pe bancheta BMW-ului, punându-i pistolul la cap şi trăgând două focuri. Dalia a ajuns într-un asemenea anturaj dubios după ce, în copilărie, a căzut pradă unui notoriu obsedat sexual, pe care însă justiţia l-a transformat în victimă, despăgubindu-l cu 25.000 euro! 
19 Martie 2017, 23:40
Bihoreanul tipărit
În interviul acordat BIHOREANULUI, managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, anunţă lucrări spectaculoase, unele începute fără niciun fel de mediatizare, altele programate să fie pornite în această vară. La finalul acestora, spitalul construit acum aproape 32 de ani va arăta şi, mai ales, va funcţiona radical diferit. "Pacienţii au cam renunţat la trenul de Cluj", afirmă Carp.
23 Martie 2017, 15:28
Bihoreanul tipărit
Organizația teroristă ISIS a revendicat atentatul teroist de miercuri, de la Londra. Autoritățile britanice cunosc identitatea atacatorului. În total, bilanțul victimelor se ridică la 4 morți și 40 de răniți, între care doi români. Află aici cine sunt ei!
23 Martie 2017, 15:12
Bihoreanul tipărit
Doar 70% dintre bihoreni au apă curentă şi mai puţin de jumătate sunt conectaţi la canalizare. Reţelele de utilităţi nu lipsesc doar în satele "ascunse" din judeţ, ci şi în comune mari din jurul Oradiei şi chiar în oraşe, între motivele principale numărându-se lipsa fondurilor, nepăsarea edililor şi ţepele firmelor de construcţii.
Bihoreanul tipărit
Părintele Cosmin Tripon de la Parohia Beiuş IV a fost judecat săptămâna trecută de Consistoriul Eparhial sub pretextul nesupunerii şi eliminat definitiv din rândul preoţimii din ordinul Preasfinţitului Sofronie Drincec.
22 Martie 2017, 07:28
Bihoreanul tipărit
Crima de pe strada Barcăului a fost declanşată de obsesia interlopului Adrian Hladii faţă de Dalia Duca, pe care o forţa să rămână iubita lui deşi ea voia să pună punct relaţiei. Drama tinerei ucise cu sânge rece îşi are, însă, pornirea într-un eveniment şocant din anul 2007, când eleva de clasa a VIII-a a devenit victima unui taximetrist pervers, cunoscut de tot oraşul, dar pe care procurorii l-au scos basma curată iar instanţele l-au despăgubit din banii statului.
Bihoreanul tipărit
Luni, 20 martie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: BIHOREANUL scoate la lumină detalii şocante din trecutul tinerei împuşcate de Adrian Hladii, lărgind „cercul suspecţilor” care pot fi acuzaţi de moartea Daliei Duca. Urmele arată că Adi Grasu şi-a omorât fosta prietenă chiar pe strada Barcăului, imediat după ce i-a rănit bodyguardul, trântind-o pe bancheta BMW-ului, punându-i pistolul la cap şi trăgând două focuri. Dalia a ajuns într-un asemenea anturaj dubios după ce, în copilărie, a căzut pradă unui notoriu obsedat sexual, pe care însă justiţia l-a transformat în victimă, despăgubindu-l cu 25.000 euro! 
19 Martie 2017, 23:40
Bihoreanul tipărit
După ce a redobândit un teren pe care statul comunist i-l luase ca să facă blocuri, bătrânul s-a trezit că aleşii locali l-au închiriat directoarei şcolii, care l-a ocupat cu un ABC construit fără autorizaţie, ultimii 13 ani petrecându-i în procese fără de sfârşit.
19 Martie 2017, 17:51
Bihoreanul tipărit
Fie că este vorba de curţile şi grădinile caselor sau de spaţiile verzi care înconjoară blocurile, toate prind din nou viaţă primăvara. Ca să crească frumos, dar şi să aibă randament, plantele trebuie însă întreţinute cu grijă. Daniel Boţa, administratorul magazinelor Danvert, specializate în comercializarea materialului semincer şi a altor produse agricole, explică lucrările necesare în această perioadă pentru ca toate să meargă din plin. "Oamenii caută ambalajele frumoase, nu soiurile gustoase", mai spune el.
19 Martie 2017, 10:34
Bihoreanul tipărit
Casa Roth, situată pe strada Vasile Alecsandri nr. 3, aparține stilului arhitectural art-nouveau. Edificat în anul 1912, imobilul a fost ultima realizare a arhitectului Mende Váler în Oradea şi unul dintre ultimele palate construite în centrul orașului înaintea Primului Război Mondial. Denumirea clădirii provine de la proprietarul său, Róth Henric, care avea şi un magazin de îmbrăcăminte la parter. 
18 Martie 2017, 11:41
Bihoreanul tipărit
Bihorenii obligaţi să lucreze în folosul comunităţii pot presta doar munci necalificate. Întrucât în tot judeţul sunt 54 de locuri unde pot să muncească, 53 fiind instituţii publice, "condamnaţii" trebuie fie să lucreze la spaţii verzi, fie să execute neştiute "activităţi gospodăreşti" la Mănăstirea Sfintei Cruci.
17 Martie 2017, 07:31
Bihoreanul tipărit
Duminică, 26 martie, la ora 10.35, la Oradea va ateriza o aeronavă a companiei Ryanair, de la Barcelona. Dacă pentru oraşe precum Clujul ori Timişoara astfel de dimineţi sunt de mult obişnuite, pentru Oradea va fi o noutate, fiindcă prea mulţi ani aeroportul local n-a avut nicio cursă de linie externă. "Nu furăm pasagerii altora, ci ni-i aducem acasă pe ai noştri", afirmă, în interviul acordat BIHOREANULUI, Gheorghe Pașc, directorul Aeroportului din Oradea.
16 Martie 2017, 07:31
Bihoreanul tipărit
Obligaţi de liberalizarea pieţei să concureze, furnizorii de energie electrică din Bihor se bat în oferte. În timp ce furnizorul tradiţional Electrica a redus preţul pentru a deveni competitiv, Digi Energy atacă piaţa cu cele mai mici tarife, iar Enel încearcă s-o penetreze cu promovare din uşă în uşă.
15 Martie 2017, 07:24
Bihoreanul tipărit
După o anchetă de 1 milion de lei, dosarul reţelei Lavanda Farm, care a păgubit Casa de Sănătate cu 2,7 milioane lei prin decontarea a peste 13.000 de reţete false, a fost returnat procurorilor. Un magistrat al Curţii de Apel Oradea a făcut praf rechizitoriul DIICOT în dosarul farmaciştilor şi medicilor de familie, eliminând declaraţiile date de 3.000 de martori şi acuzând anchetatorii că, audiindu-i "la grămadă" şi în absenţa avocaţilor, au încălcat drepturile inculpaţilor.
Bihoreanul tipărit
După ce a concediat paznicii parcurilor pentru a face economii, municipalitatea va trebui să cheltuie bani serioşi pentru reparaţiile necesare în urma vandalizărilor. După numai o lună de la concedierea personalului de pază s-a instalat debandada: terenul de fotbal din Parcul Mihai Viteazul este distrus, corpurile de iluminat din Parcul Cetăţii au fost călcate în picioare, în Parcul Padiş au fost sparte bănci, iar Parcul Brătianu se umple de gunoi în câteva ore.
Bihoreanul tipărit
Luni, 13 martie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic "Oradea Noastră". Dintre subiectele noii ediţii: După o anchetă de 1 milion de lei, dosarul reţelei Lavanda Farm, care a păgubit Casa de Sănătate cu 2,7 milioane lei prin decontarea a peste 13.000 de reţete false, a fost returnat procurorilor. Un magistrat al Curţii de Apel Oradea a făcut praf rechizitoriul DIICOT în dosarul farmaciştilor şi medicilor de familie, eliminând declaraţiile date de 3.000 de martori şi acuzând anchetatorii că, audiindu-i "la grămadă" şi în absenţa avocaţilor, au încălcat drepturile inculpaţilor. În acelaşi număr citiţi şi că parcurile orădene sunt distruse de vandali, după ce au fost lăsate de Primărie fără pază, dar şi că furnizorii de curent se bat pe clienţi.
13 Martie 2017, 00:00
Bihoreanul tipărit
O trupă de prieteni din Marghita şi-a asumat misiunea să anime peisajul gri al evenimentelor culturale din orăşelul cu 16.000 de locuitori. În loc să se lamenteze că târgul lor e locul unde nu se întâmplă nimic, melomanii marghiteni - oameni de afaceri, profesori, economişti - organizează pe banii lor concerte cu Iris, Nightlosers ori Mike Godoroja, lăsând intrarea liberă tuturor curioşilor.
12 Martie 2017, 10:07
Bihoreanul tipărit
După o iarnă lungă, prea lungă ar zice unii, orădenii sunt chemaţi să se bucure de primăvară cu muzică, şi nu de oricare. Sălile de spectacol din oraş îi vor găzdui în perioada următoare, pe rând, pe Mihai Mărgineanu, Loredana alături de Skizzo Skillz, pe bluesman-ul orădean AG Weinberger, care şi-a "amestecat" stilul cu cel electronic, şi pe maestrul Tudor Gheorghe, care va veni la Oradea cu un cor de fete şi o trupă... rock.
11 Martie 2017, 10:53
Bihoreanul tipărit
Aproape toţi absolvenţii Colegiului Unirea din Ştei prinşi copiind la Bac în 2015 şi scoşi din examen au pierdut procesele intentate Inspectoratului Şcolar. Curtea de Apel Oradea a decis definitiv în cazul a 41 din cei 49 care au contestat pierderea examenului că nu îşi meritau diplomele deoarece au copiat, pentru 2 sancţiunea a fost anulată, iar ceilalţi 6 încă aşteaptă o hotărâre.
10 Martie 2017, 18:35
Bihoreanul tipărit
Bihorenii şi-au păstrat pensiile de boală obţinute prin mituirea medicilor arestaţi în 2015. Conducerea instituţiei afirmă că persoanele pensionate pe şpăgi nu au putut fi reexaminate pentru stabilirea reală a incapacităţii lor de muncă, dar numărul lor a fost redus prin revizuirea periodică a dosarelor.
10 Martie 2017, 07:59
Bihoreanul tipărit
Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea trimite în cabinete de stomatologie viitori medici care şi-au promovat examenele pe bani. Cei 25 de studenţi de la Medicină Dentară care în urmă cu trei ani recunoşteau că n-au învăţat la disciplinele predate de prodecanul şpăgar Constantin Romanul nu au fost reexaminaţi niciodată, ba chiar BIHOREANUL a descoperit că şefii FMF nici măcar nu ştiu cine sunt aceştia.
09 Martie 2017, 07:37
Bihoreanul tipărit
BIHOREANUL vă prezintă situaţia scandaloasă a „pensiilor nesimţite” încasate de foşti slujbaşi ai statului, unii ieşiţi din sistem din pricini penale, dar cu venituri ce îi vor face milionari în câţiva ani. Aproape 4.000 de magistraţi, parlamentari, foşti militari şi poliţişti bihoreni, mulţi dintre aceştia din urmă „lăsaţi la vatră” la vârste sub 50 de ani, primesc pensii speciale, revoltătoare pentru oamenii de rând, 120 de privilegiaţi încasând lunar peste 10.000 lei.
Bihoreanul tipărit
Primăria îi "arde" cu impozite de 400% pe cei 235 de orădeni care deţin case neîntreţinute, recordul de plată ridicându-se într-un caz la uriaşa sumă de 34.400 euro. În timp ce cu persoanele fizice se dovedeşte nemiloasă, municipalitatea abia a început somarea instituţiilor şi bisericilor care au clădiri dărăpănate, aşa încât să treacă la reabilitarea lor, mai ales că acestea sunt scutite prin lege de plata... impozitelor.
07 Martie 2017, 19:35
Bihoreanul tipărit
Gruparea de traficanţi condusă de interlopul Kopar Alexandru aproviziona consumatorii din Oradea cu stupefiante de toate felurile, de la etnobotanice la cannabis şi Ecstasy. Cei 13 membri ai reţelei, dintre care patru băgaţi în arest preventiv, au fost dovediţi de procurorii DIICOT Oradea cu ajutorul unor agenţi sub acoperire care au realizat 49 de tranzacţii fără să fie deconspiraţi.
Bihoreanul tipărit
Alertată de scăderea ratei de vaccinare spre pragul declanşator de epidemii, Direcţia de Sănătate Publică duce o campanie pentru încurajarea prevenirii bolilor prin imunizare. În colaborare cu Universitatea Oradea, Colegiul Medicilor şi presa locală, DSP organizează întruniri ale medicilor specialişti şi medicilor de familie ca să promoveze cele mai eficiente argumente pentru a convinge bihorenii să nu refuze vaccinarea.
Bihoreanul tipărit
Noul CET pe gaz poate aduce oraşului 19 milioane euro pe an din vânzarea curentului electric cogenerat pe lângă energia termică şi din bonusul aferent producerii acestuia. Confruntaţi cu facturi de încălzire record după o iarnă aspră, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari cer municipalităţii ieftinirea gigacaloriei, în timp ce primarul Ilie Bolojan vrea reinvestirea profitului în reţele pentru a reduce pierderile.
06 Martie 2017, 11:35
Bihoreanul tipărit
Luni, 6 martie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Din noua ediţie aflaţi situaţia scandaloasă a "pensiilor nesimţite" încasate de foşti slujbaşi ai statului, unii ieşiţi din sistem din pricini penale, dar cu venituri ce îi vor face milionari în câţiva ani. Aproape 4.000 de magistraţi, parlamentari, foşti militari şi poliţişti bihoreni, mulţi dintre aceştia din urmă "lăsaţi la vatră" la vârste sub 50 de ani, primesc pensii speciale, revoltătoare pentru oamenii de rând, 120 de privilegiaţi încasând lunar peste 10.000 lei.
06 Martie 2017, 00:00
Oradea noastră
De peste 20 de ani, Attila Nagy stă cu ochii spre cer. Nu fără vreun scop, ci observând cu atenţie păsările în zbor. Specialist în ornitologie, e pasionat de când se ştie de natură, dar mai ales de păsări, motiv pentru care şi-a abandonat meseria de bijutier pentru a se dedica exclusiv proiectelor unei organizaţii anume înfiinţate pentru protecţia păsărilor - Milvus. De altfel, Attila a şi devenit preşedintele filialei orădene a organizaţiei, preluând de curând, alături de altele, custodia Parcului Natural Cefa. Specialiştii asociaţiei rămân atenţi, însă, şi la zburătoarele din Oradea şi din celelalte zone ale judeţului, fiind, de altfel, singurii care se ocupă cu monitorizarea acestora.
04 Martie 2017, 18:55
Bihoreanul tipărit
Deşi admite că politicianul a creat "o atmosferă ostilă, degradantă şi umilitoare" la adresa maghiarilor din Bihor ce nu susţin UDMR, numindu-i "trădători", Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a sfătuit doar să fie mai... diplomat.
03 Martie 2017, 07:37
Bihoreanul tipărit
În oferta de spectacole pentru orădeni, în luna martie se anunţă unul pe cât de inedit, pe tot atât de spectaculos. Aflat în turneu în România, Ansamblul Academic Kalyna din Kiev, posesorul unui palmares impresionant, va aduce în premieră la Oradea un spectacol de muzică, dansuri şi tradiţii autentice ucrainene al celebrilor "Cazaci Zburători". Aşa ceva nu vezi în fiecare zi...
02 Martie 2017, 12:00
Bihoreanul tipărit
Cel mai recent raport al Camerei de Conturi Bihor arată găurile provocate bugetelor publice de incompetenţa şi lăcomia funcţionarilor şi şefilor de instituţii. Primăriile nu ştiu să-şi planifice veniturile şi cheltuielile, cer mereu alocări "de sus" pe care însă sunt incapabile să le folosească, nu încasează impozitele, dar aruncă bani pe lucrări neexecutate, ba îi toacă şi pe mese festive, băutură şi chiar pomeni pentru votanţi.
02 Martie 2017, 07:34
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.2286 RON
  • 1 EUR = 4.5631 RON
  • 1 HUF = 0.0148 RON