URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 25 MAI 2016
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Lucrarea de doctorat a lui Florian Bodog e foarte greu de găsit. Omul a recunoscut că nici propriul exemplar personal nu mai ştie unde este, dar a promis că va face tot posibilul ca să ne parvină unul, pentru că el n-are nimic de ascuns.
Zic şi eu
La Universitate, porcii mănâncă nestemate. La o săptămână după ce filozoful Mihai Maci, lăsat de conducerea Sorbonicii să îmbătrânească pe un mărunt post de lector, îşi lansa concluziv, dar şi premonitoriu, tocmai la Cluj, volumul "Anatomia unei imposturi. O şcoală incapabilă să înveţe", la Medicina de pe Peţa, păstorită de "doctorul nedoctor" Florian Bodog s-a derulat încă o conspiraţie, a câta, a imposturii.
Cum a fost?
Parcă nicicând nu l-au iubit mai mult românii pe Vlad Ţepeş ca în ultimii 26 de ani. În paralel cu dorinţa asumată global de a merge înainte, unii dintre compatrioţii noştri fac periodic o pasională călătorie imaginară înapoi, în acele vremuri în care capetele se tăiau doar pentru că un despot avea o zi proastă, iar planurile pentru ziua de mâine îţi puteau fi brutal anulate pe motiv că tocmai ai fost tras în ţeapă şi expus în piaţa publică.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Care este favoritul dvs. pentru postul de primar al municipiului Oradea?De stiut
Bihoreanul la medic
Căpuşele sunt vectorii unor boli grave (paralizie, febra Q, tularemia, borelioza şi altele), dar de cele mai multe ori reacţia locală produsă de muşcătură se limitează la o simplă roşeaţă cu senzaţie de mâncărime (prurit) care dispare în decurs de câteva zile în lipsa suprainfecţiei bacteriene.
Avocatul Bihoreanului
În ceea ce priveşte camera preliminară, noua lege vine să clarifice multe dintre aspectele care nu mai erau reglementate expres ca urmare a efectului deciziilor de neconstituţionalitate.
Bihoreanul tipărit
Luni, 23 mai, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noului număr: În timp ce încearcă să-şi ascundă propriile probleme grave de CV, decanul Florian Bodog l-a înlăturat din cursa pentru şefia FMF pe reputatul urolog Gheorghe Bumbu, pentru că nu şi-a scris CV-ul... în format european. BIHOREANUL dezvăluie cum actualul decan PSD-ist de la Medicină, la comanda căruia Consiliul facultăţii a invalidat candidatura lui Bumbu, şi-a obţinut fraudulos titlul de profesor universitar şi dreptul de a conduce doctorate, de la comisii formate din apropiaţi de-ai săi, deşi nu îndeplinea numărul minim de articole ştiinţifice prevăzut de lege.
23 Mai 2016, 00:00
Bihoreanul tipărit
În timp ce încearcă să-şi ascundă propriile probleme grave de CV, decanul Florian Bodog l-a înlăturat din cursa pentru şefia FMF pe reputatul urolog Gheorghe Bumbu, pentru că nu şi-a scris CV-ul... în format european. BIHOREANUL dezvăluie cum actualul decan PSD-ist de la Medicină, la comanda căruia Consiliul facultăţii a invalidat candidatura lui Bumbu, şi-a obţinut fraudulos titlul de profesor universitar şi dreptul de a conduce doctorate, de la comisii formate din apropiaţi de-ai săi, deşi nu îndeplinea numărul minim de articole ştiinţifice prevăzut de lege.
Bihoreanul tipărit
Un medic nigerian naturalizat la Oradea a fost arestat şi trimis în judecată pentru că a încercat să-i omoare pe amantul nevestei şi pe mama acestuia, care îi îngrijea copilul, Angajat la un spital în Germania, Oviarobo Osagie Enabulele Hope a cumpărat dimetil-mercur, o substanţă mortală chiar şi la atingere, pe care a oferit-o adulterinilor  ca... zahăr lichid, îndemnându-i să-şi îndulcească prăjiturile cu ea.
23 Mai 2016, 12:26
Bihoreanul tipărit
La finele acestei săptămâni, AG va oferi împreună cu toboşarul Miki Orban un workshop pentru tinerii talentaţi din Oradea, învăţându-i să cânte mai bine, dar şi noţiuni de music business.
23 Mai 2016, 09:39
Bihoreanul tipărit
Evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: Marţi, Consiliul Şcolii Profesionale de Felceri şi Brancardieri şi-a desemnat oamenii pentru postul de decan. Targhet a explicat alegerea.
23 Mai 2016, 07:54
Bihoreanul tipărit
Luni, 23 mai, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noului număr: În timp ce încearcă să-şi ascundă propriile probleme grave de CV, decanul Florian Bodog l-a înlăturat din cursa pentru şefia FMF pe reputatul urolog Gheorghe Bumbu, pentru că nu şi-a scris CV-ul... în format european. BIHOREANUL dezvăluie cum actualul decan PSD-ist de la Medicină, la comanda căruia Consiliul facultăţii a invalidat candidatura lui Bumbu, şi-a obţinut fraudulos titlul de profesor universitar şi dreptul de a conduce doctorate, de la comisii formate din apropiaţi de-ai săi, deşi nu îndeplinea numărul minim de articole ştiinţifice prevăzut de lege.
23 Mai 2016, 00:00
Bihoreanul tipărit
Câte deşeuri aruncă românii şi, mai ales, cât reciclează? Aceasta este întrebarea la care a încercat să afle răspuns Asociaţia InfoCons din Bucureşti, care vrea să înveţe cetăţenii ce drepturi şi obligaţii au. ONG-ul a realizat o analiză naţională a gunoaielor aruncate de români, arătând care sunt oraşele unde se aruncă cele mai multe deşeuri şi unde se reciclează mai cu spor. Concluzia este, totuşi, că Oradea stă bine în ce priveşte reciclarea, numărându-se printre puţinele localităţi unde normele europene sunt respectate integral.
19 Mai 2016, 08:06
Bihoreanul tipărit
Mutaţi în Palatul de Justiţie renovat cu 26,5 milioane euro, judecătorii orădeni şi-au tras dotări ultimul răcnet, dar au uitat complet de justiţiabili. Într-o totală lipsă de respect faţă de cetăţenii cărora le judecă dosarele, magistraţii îi îngrămădesc ore în şir la subsolul clădirii, unde lipsesc semnalul de telefonie şi internet, lumina naturală, aerul de respirat şi chiar apa de băut, iar birourile de relaţii publice sunt la mansardă, unde accesul este... restricţionat.
Bihoreanul tipărit
Parcul 1 Decembrie va fi plin, din nou, în această săptămână, cu mii de cărţi. Oradea va primi pentru a treia oară vizita Caravanei Gaudeamus, care aduce apariţiile cele mai importante a peste 40 de edituri din ţară. Orădenii sunt invitaţi nu doar să cumpere cărţi, ci şi să întâlnească autori, să participe la tombole, precum şi la momente speciale precum cel dedicat împlinirii a 150 de ani de la debutul lui Mihai Eminescu în Revista Familia.
17 Mai 2016, 12:43
Bihoreanul tipărit
Deşi aproape finalizat şi cu probele făcute, Aquapark-ul Nymphaea va fi deschis abia în august. Administraţia Domeniului Public amână inaugurarea pentru a oferi servicii de cea mai bună calitate, dar la preţuri de acces între 25 lei şi 50 lei şi cu interdicţia ca muşteriii să-şi aducă de acasă mâncarea şi băutura.
Bihoreanul tipărit
Primarul Ilie Bolojan a obţinut in extremis Ordonanţa de Guvern necesară organizării referendumului pentru unificarea dintre Oradea şi Sînmartin. Cel de-al treilea referendum se va desfăşura simultan cu alegerile locale din 5 iunie, în aceleaşi secţii, cu acelaşi personal şi după acelaşi orar, cu cheltuieli de maximum 3.000 euro pentru tipărirea buletinelor de vot.
16 Mai 2016, 18:15
Bihoreanul tipărit
Întrucât banii din asigurarea făcută de FC Utrecht s-au cam dus, o parte cheltuind-o pentru copii cu handicap, "Bichonul" a acceptat sprijinul foştilor colegi abia după lungi insistenţe, şi nu cu speranţa unui miracol, ci doar pentru a-şi opri declinul.
16 Mai 2016, 13:08
Bihoreanul tipărit
Evenimentele săptămânii trecute, văzute prin ochii lui Bihorel: Bolovan şi Gospodina au probleme cu candidatura. Şeful de la Biroul Electoral:. „Le-am analizat dosarele şi nu sunt complete”. „Le lipseşte declaraţia de interese sau cea de avere?”. „Nu, le lipsesc actele care să arate că au cetăţenie ungară”.
16 Mai 2016, 08:06
Bihoreanul tipărit
Luni, 16 mai, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul "Oradea noastră". Dintre subiectele noii ediţii: Mutaţi în Palatul de Justiţie renovat cu 26,5 milioane euro, judecătorii orădeni şi-au tras dotări ultimul răcnet, dar au uitat complet de justiţiabili. Într-o totală lipsă de respect faţă de cetăţenii cărora le judecă dosarele, magistraţii îi îngrămădesc ore în şir la subsolul clădirii, unde lipsesc semnalul de telefonie şi internet, lumina naturală, aerul de respirat şi chiar apa de băut, iar birourile de relaţii publice sunt la mansardă, unde accesul este... restricţionat.
16 Mai 2016, 00:00
Bihoreanul tipărit
Puţin cunoscut în oraşul natal, un orădean este pe cale să devină, la propunerea preşedintelui Klaus Iohannis, ambasadorul României în Italia, Republica Malta şi Republica San Marino. În ultimii 4 ani a îndeplinit funcţia de consul general la Milano, postură din care a sprijinit comunitatea românească şi a încurajat "spălarea" imaginii acesteia. Într-un interviu acordat BIHOREANULUI, Bologan vorbeşte despre problemele românilor din Peninsulă, precum şi despre cum se văd din Italia Oradea şi Bihorul. "Cu toţii suntem ambasadori ai imaginii şi renumelui de român", afirmă el.
15 Mai 2016, 18:00
Bihoreanul tipărit
La împlinirea a 120 de ani de activitate muzeală în Oradea şi a 20 de ani de când se organizează Zilele Muzeului Ţării Crişurilor, orădenilor li se pregăteşte o serie de evenimente care să le readucă în atenţie propriile valori locale. Între 16-22 mai sunt programate vernisaje, concerte de muzică clasică, precum şi o nouă ediţie a Nopţii Muzeelor, în cadrul căreia vor putea lua la pas obiective precum Palatul Baroc, dar şi - în premieră - Cetatea şi Casa Darvas - La Roche.
15 Mai 2016, 09:35
Bihoreanul tipărit
Împreună cu alte opt persoane, între care şi o funcţionară a Casei de Pensii Alba, Sabin Coasian a măsluit peste 300 de acte în baza cărora beneficiarii, majoritatea moţi din Apuseni, au încasat ilegal pensii de 2,4 milioane lei.
14 Mai 2016, 16:08
Bihoreanul tipărit
Holi hai! Aşa îşi spun indienii în fiecare primăvară la Festivalul Culorilor înainte de a se acoperi unii pe alţii cu pulbere în mai multe culori, sărbătorind astfel înnoirea, iubirea şi iertarea. Pentru prima oară, studenţii străini de la Medicină din Oradea organizează Festivalul Culorilor şi aici, evenimentului ce evocă tradiţia hindusă fiindu-i adăugată şi o parte distinctă, de muzică electronică. Deşi nu se aşteptau, tinerii au reuşit să vândă toate biletele tipărite iniţial, astfel că pregătesc încă o serie...
13 Mai 2016, 15:39
Bihoreanul tipărit
16 din cei 100 de primari bihoreni, 129 consilieri locali şi 4 consilieri judeţeni îşi vor pierde funcţiile deoarece candidează pe listele altor partide decât în 2012. Din cauza scăpărilor legii care sancţionează migrarea aleşilor locali, dar mai ales a haosului din partide, Prefectura începe cu întârziere "demiterea" acestora.
13 Mai 2016, 07:31
Bihoreanul tipărit
Suspectat că şi-a plagiat teza de doctorat, decanul Facultăţii de Medicină refuză s-o supună testului de autenticitate la care BIHOREANUL l-a provocat încă de la începutul anului. Deşi pretinde că şi-a obţinut titlul cinstit, senatorul PSD Florian Bodog a amânat cu lunile să prezinte un exemplar din lucrarea care a ajuns pur şi simplu de negăsit la Universitatea pe care spera s-o conducă din funcţia de rector, susţinând că nici măcar el nu mai are vreo copie.
12 Mai 2016, 07:36
Bihoreanul tipărit
Un puşcăriaş din Oradea s-a ales cu o nouă condamnare după ce l-a ameninţat cu moartea pe magistratul Rareş Şerban de la Judecătorie. Înfuriat pe judecătorul care a refuzat să-i redeschidă procesul în care încasase 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru furt, Horváth Dezső i-a trimis din Penitenciar o scrisoare cu blesteme şi ameninţări: "Atenţie cum umbli pe stradă! Şi pe lumea cealaltă te caut!"
11 Mai 2016, 07:34
Bihoreanul tipărit
De Ziua Regelui, BIHOREANUL scoate la lumină o istorie aproape neştiută: o vizită incognito făcută de tânărul Rege Mihai la Mănăstirea Izbuc în 1947 s-a sfârşit cu uciderea călugărilor. Vestea că suveranul a trecut pe la sihăstrie în preajma abdicării pentru a-şi depozita averile cu care urma să plece din ţară a stârnit lăcomia unor tâlhari înarmaţi, care au năvălit într-o noapte şi i-au împuşcat pe monahi, dornici să pună mâna pe ele.
Bihoreanul tipărit
O decizie a Biroului Electoral Central aruncă în aer al treilea referendum pentru unificarea Oradiei cu Sînmartin, programat pentru 5 iunie, odată cu alegerile locale. Primarul Ilie Bolojan este la un pas de a renunţa la organizarea consultării publice simultan cu scrutinul local după ce BEC i-a comunicat că normativele care permit acest lucru se referă strict la referendumurile la nivel naţional.
09 Mai 2016, 11:35
Bihoreanul tipărit
Luni, 9 mai, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: De Ziua Regelui, BIHOREANUL scoate la lumină o istorie aproape neştiută: o vizită incognito făcută de tânărul Rege Mihai la Mănăstirea Izbuc în 1947 s-a sfârşit cu uciderea călugărilor. Vestea că suveranul a trecut pe la sihăstrie în preajma abdicării pentru a-şi depozita averile cu care urma să plece din ţară a stârnit lăcomia unor tâlhari înarmaţi, care au năvălit într-o noapte şi i-au împuşcat pe monahi, dornici să pună mâna pe ele.
09 Mai 2016, 00:00
Bihoreanul tipărit
Patronul unei firme de găzduire web din Oradea a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT după ce şi-a "iscodit" un client căruia îi era şi... naş. Ca să afle preţurile la care un concurent îşi achiziţionează produsele IT, Foris Ede a "hack"-uit căsuţa poştală electronică a contabilei acestuia pentru a-i intercepta corespondenţa.
08 Mai 2016, 13:41
Bihoreanul tipărit
Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Ioana Cotrău e pasionată de istoria recentă a românilor, redescoperind trecutul care încă ne influenţează şi în prezent.
Bihoreanul tipărit
Inaugurată în toamnă, dar nici acum dată în folosinţă, prima platformă pentru elicoptere realizată pe o clădire în România iscă suspiciunea că nu va obţine avizul Autorităţii Aeronautice.
06 Mai 2016, 14:44
Bihoreanul tipărit
Cu emoţii, profesorul Constantin Bungău a câştigat acum două săptămâni un nou mandat de rector al Universităţii din Oradea. Ultimul, întrucât Legea Educaţiei permite unui universitar să exercite funcţia cel mult 8 ani. Lupta n-a fost uşoară, având concurent un fost aliat - Florian Bodog, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie şi senator PSD. "Vreau o Universitate care să nu se gândească doar la performanţă, ci la excelenţă", spune rectorul în interviul acordat BIHOREANULUI.
06 Mai 2016, 08:00
Bihoreanul tipărit
Declarat, după şase ani de anchete şi procese, nevinovat în cazul uciderii taximetristului Bajkán Péter, orădeanul Nicolae Oros pretinde despăgubiri de 5 milioane de euro. În procesul pe care l-a declanşat împotriva statului la Tribunalul Bihor, tânărul se plânge de condiţiile inumane din Penitenciarul Oradea, unde a fost ţinut închis mai bine de un an, într-o celulă de doar 6 metri pătraţi, înghesuit cu încă 7 deţinuţi.
05 Mai 2016, 07:28
Bihoreanul tipărit
La Beiuş edilul ex-liberal ţinteşte un nou mandat ca independent deşi a încasat o pedeapsă penală şi-l mai pasc altele două, la Paleu UDMR defilează cu fostul primar condamnat cu suspendare, la Diosig ALDE a racolat un udemerist bătăuş, iar la Aleşd PSD se laudă cu un PDL-ist vopsit, proaspăt "condamnat" pentru afaceri cu Consiliul Local.
04 Mai 2016, 18:31
Bihoreanul tipărit
Prigoniţi pentru credinţă şi alungaţi de comunişti, doi bihoreni refugiaţi în SUA au investit la Oradea peste 1 milion de dolari într-un cămin pentru tinerele ieşite din orfelinate. Convinşi că trebuie să dea săracilor a zecea parte din tot ce câştigă, Florica şi Gheorghe Budar au construit acum 14 ani o casă pentru ca tinerele orfane să nu ajungă pe stradă şi în care peste 130 de fete au locuit, au mâncat şi şi-au întemeiat familii, fără să dea un leu la schimb.
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.031 RON
  • 1 EUR = 4.5194 RON
  • 1 HUF = 0.0143 RON