URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 01 FEBRUARIE 2015
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Primăria a găzduit dezbaterea asupra proiectelor de dezvoltare a oraşului până în 2020. Strategia este după chipul şi asemănarea primarului Ilie Bolojan.
Zic şi eu
Şeful PSD Bihor, Ioan Mang, îşi plagiază vechile greşeli netulburat nici de recentul eşec, nici de perspectiva reiterării lui la anul, în alegerile locale (când va încerca să devină preşedinte de Consiliu Judeţean).
Cum a fost?
Inna este mai frumoasă în realitate decât în fotografii. Editarea digitală o îndepărtează de imaginea destul de ingenuă la cei 28 de ani şi o transformă într-un produs prea lucios, prea strălucitor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Consideraţi că românii care au credite în franci elveţiei trebuie ajutaţi de către stat?
De stiut
Bihoreanul la medic
Infecţia cu HPV (Papilloma-virusurile umane) este cea mai comună boală virală cu transmitere sexuală, atingând proporţii epidemice şi fiind un factor decisiv în patogeneza cancerului de col uterin.
Avocatul Bihoreanului
Aşa cum am mai arătat, modul de utilizare al aparatelor radar este reglementat de o dispoziţie a Inspectorului General al Poliţiei Române care nu a fost publicată niciodată în Monitorul Oficial, dar care se aplică concret în procedura de constatare a abaterilor la regimul vitezei legale.
Bihoreanul tipărit
Luni, 26 ianuarie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: Dumitru Voloşeniuc şi-a întreţinut clubul de fotbal Sporting Lugaş din banii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, unde a fost director. În cei doi ani cât a condus administraţia, angajaţii clubului patronat de politicianul liberal şi-au făcut deplasările cu microbuzele instituţiei, şi-au alimentat maşinile cu motorina destinată lucrărilor hidrotehnice şi au fost cazaţi în unităţile de cazare ale ABA Crişuri, de care contribuabilii habar nu au că există!
26 Ianuarie 2015, 00:00
Bihoreanul tipărit
Uşa s-a trântit, iar cheia a fost răsucită! Vechea frizerie bântuită de bărbierul J ascunde multe secrete. Dar pe cât e de misterioasă, pe tot atât este de înfricoşătoare. Doi tineri au deschis în Oradea un joc de tip "room escape", adică o încăpere închisă din care concurenţii trebuie să iasă folosindu-şi atenţia la detalii, agerimea şi isteţimea. Tu ai scăpa?
01 Februarie 2015, 12:44
Bihoreanul tipărit
Bolnav incurabil, un orădean a emoţionat mii de oameni: înainte să moară a vrut să escaladeze stânca ce-l determinase să devină căţărător. Prin gestul său, Felix Slamovics a reuşit să strângă sute de mii de dolari pentru cercetarea sclerozei amiotrofice, devenind subiectul unui film documentar proiectat săptămâna trecută la Oradea.
31 Ianuarie 2015, 16:59
Bihoreanul tipărit
Cu un deceniu în urmă, Liviu Popa devenea cel mai tânăr şef din istoria Poliţiei bihorene. Până atunci fusese, o perioadă, ofiţer delegat la DNA Oradea. Din 2009 a condus Direcţia Generală Anticorupţie, într-o perioadă când instituţia dădea iama printre şpăgarii din vămi, iar între 2010-2012 a fost chiar la cârma Poliţiei Române. "Din punctul meu de vedere e important să nu faci compromisuri care te compromit", afirmă el în interviul BIHOREANULUI.
30 Ianuarie 2015, 07:55
Bihoreanul tipărit
În goana după fonduri europene, municipalitatea orădeană a reuşit să omită din proiecte lucrări de milioane de euro, pe care le-a dat la completat pe banii orădenilor. A fost nevoie să treacă un an de la începerea lucrărilor pentru ca Primăria să realizeze că Piaţa Rogerius are nevoie şi de o parcare subterană, să refuze recepţia mozaicului din Pasajul Vulturul Negru ca să îşi dea seama că lucrarea trebuia începută de la cupolă şi să fie gata proiectul viitorului drum rapid ca să descopere că orădenii care coboară de pe deal pot merge doar spre... Episcopia.
29 Ianuarie 2015, 15:45
Bihoreanul tipărit
Paznicii pădurilor din apropierea Oradiei "vânează" de aproape trei ani un grup de braconieri suspectat că ar fi protejat şi alcătuit inclusiv din oameni ai legii. O acţiune de pândă nocturnă s-a desfăşurat ca-n filme, cu urmărirea braconierilor, răsturnarea unei maşini, fuga făptaşilor care şi-au abandonat actele şi sculele, şi cercetarea unor membri ai grupului din care ar face parte oameni de afaceri şi poliţişti de la Crimă Organizată şi Protecţie Internă.
29 Ianuarie 2015, 07:35
Bihoreanul tipărit
Elaborată de Zona Metropolitană Oradea, strategia de dezvoltare a municipiului pentru perioada 2014-2020 este o copie nereuşită a documentului din 2009. Încropit pe date statistice depăşite, planul de dezvoltare a Oradiei a fost trecut pe hârtie doar pentru a justifica obiectivele de infrastructură ţintite de primarul Ilie Bolojan, ignorând însă complet domenii precum învăţământul superior, cultura şi sportul.
28 Ianuarie 2015, 17:47
Bihoreanul tipărit
Dumitru Voloşeniuc şi-a întreţinut clubul de fotbal Sporting Lugaş din banii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, unde a fost director. În cei doi ani cât a condus administraţia, angajaţii clubului patronat de politicianul liberal şi-au făcut deplasările cu microbuzele instituţiei, şi-au alimentat maşinile cu motorina destinată lucrărilor hidrotehnice şi au fost cazaţi în unităţile de cazare ale ABA Crişuri, de care contribuabilii habar nu au că există!
28 Ianuarie 2015, 07:42
Bihoreanul tipărit
Spaţiul Virtual Privat permite persoanelor fizice să verifice chiar şi de pe un smartphone dacă au impozite de plătit, dacă patronii le-au achitat contribuţiile sociale, dar şi Fiscului să le "înmâneze" deciziile de impunere, notificările şi somaţiile.
27 Ianuarie 2015, 17:39
Bihoreanul tipărit
După neincluderea Oradiei pe lista oraşelor unde se fac polivalente, liderul PSD Bihor, Ioan Mang, dă vina pe primarul Ilie Bolojan, fiindcă n-a trimis Guvernului actele cerute, deşi viceprimarul Ovidiu Mureşan recunoaşte că pretenţiile erau excesive, iar pe unele municipalitatea le putea obţine doar după aprobarea investiţiei.
27 Ianuarie 2015, 12:45
Bihoreanul tipărit
Spitalul Judeţean funcţionează nelegal după ce a rămas fără autorizaţie de mediu. După ce inspectorii de mediu au depistat, la sesizările insistente ale unui orădean, că spitalul deversa ilegal apele de canalizare în pârâul Paris, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor i-a ridicat autorizaţia de mediu.
27 Ianuarie 2015, 07:38
Bihoreanul tipărit
Luni, 26 ianuarie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: Dumitru Voloşeniuc şi-a întreţinut clubul de fotbal Sporting Lugaş din banii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, unde a fost director. În cei doi ani cât a condus administraţia, angajaţii clubului patronat de politicianul liberal şi-au făcut deplasările cu microbuzele instituţiei, şi-au alimentat maşinile cu motorina destinată lucrărilor hidrotehnice şi au fost cazaţi în unităţile de cazare ale ABA Crişuri, de care contribuabilii habar nu au că există!
26 Ianuarie 2015, 00:00
Bihoreanul tipărit
Mecca degustărilor de vinuri din România se află la Oradea, unde funcţionează singurul centru dedicat culturii şi civilizaţiei vinului din Europa de Est. La Enoteca Millésime doritorii pot afla istoria fascinantei licori a lui Bacchus, dar mai ales pot învăţa cum trebuie savurat vinul, de unde vin aromele şi gustul fiecărui soi. Iar asta fără să arunce măcar o privire spre etichetă.
24 Ianuarie 2015, 14:33
Bihoreanul tipărit
Ajunsă la 87 de ani, Gabriela Bone a avut o viaţă care ar putea inspira filme de Hollywood: scăpată din lagărele de exterminare naziste, unde şi-a pierdut aproape toată familia, orădeanca s-a dedicat dezvoltării teatrului de păpuşi din oraş, devenit mai târziu Arcadia.
23 Ianuarie 2015, 07:58
Bihoreanul tipărit
Judecat pentru corupţie, fostul prim-procuror al Parchetului Bihor aplica legea pe alese, "îngropând" dosare după bunul plac al său şi al prietenilor. Acuzat de DNA că lua şpagă de la evazionişti, Vasile Popa e învinuit şi pentru că s-a amestecat în anchetele subalternilor, i-a şantajat până şi pe finii şefului Poliţiei Bihor, iar pe cel al Serviciului de Medicină Legală l-a instigat să aprobe o prelevare de organe ilegală.
22 Ianuarie 2015, 07:35
Bihoreanul tipărit
Inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală sunt acuzaţi că între Crăciun şi Revelion au terorizat patronii a zeci de localuri din Oradea, Băile Felix şi 1 Mai. Administratorii de restaurante, cluburi şi pensiuni se plâng că inspectorii le-au căutat nereguli cu lupa, le-au umilit angajaţii şi le-au alungat clienţii, iar pe ei i-au sancţionat exagerat pentru abateri mărunte, inclusiv cu închiderea localurilor pe 3 luni, doar ca să-şi facă "targetul" la amenzi.
21 Ianuarie 2015, 07:41
Bihoreanul tipărit
În curtea bătrânului CET pe cărbune se construieşte cea mai modernă termocentrală pe gaz din ţară, propulsată de o turbină ca a unui avion cu reacţie. Pentru că noua termocentrală de 52 milioane euro trebuie finalizată până la sfârşitul anului, pe şantierul nu mai mare decât un teren de fotbal se vor înghesui 140 de muncitori care vor lucra non-stop, în trei schimburi, la mai multe clădiri în acelaşi timp.
20 Ianuarie 2015, 07:32
Bihoreanul tipărit
FC Bihor e împins spre faliment de refuzul primarului Ilie Bolojan de a plăti restanţa din cotizaţia pe 2014 după ieşirea municipalităţii din acţionariatul clubului. Primăria pune sub semnul întrebării continuarea activităţii clubului prin impunerea unei chirii lunare de 10.000 euro pentru folosirea stadioanelor Municipal şi Motorul, precum şi prin pregătirea evacuării din actualul sediu.
19 Ianuarie 2015, 17:37
Bihoreanul tipărit
Cum a văzut Bihorel evenimentele săptămânii trecute: Şeful de la PSD a pus punctul pe i: „Şmecherii ăştia de liberali umblă să mă schimbe, în loc să mă lase să rezolv marile proiecte ale judeţului". „Da' până acum, de trei ani încoace, cine v-a oprit să le rezolvaţi?". „Musca Ţeţe. Că toţi slujbaşii de la noi parcă sunt adormiţi".
19 Ianuarie 2015, 07:48
Bihoreanul tipărit
Luni, 19 ianuarie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit alături de suplimentul "Oradea Noastră". Dintre subiectele noii ediţii: Inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală, acuzaţi că între Crăciun şi Revelion au terorizat patronii a zeci de localuri din Oradea, Băile Felix şi 1 Mai. Administratorii de restaurante, cluburi şi pensiuni se plâng că inspectorii le-au căutat nereguli cu lupa, le-au umilit angajaţii şi le-au alungat clienţii, iar pe ei i-au sancţionat exagerat pentru abateri mărunte, inclusiv cu închiderea localurilor pe 3 luni, doar ca să-şi facă "targetul" la amenzi.
19 Ianuarie 2015, 00:00
Bihoreanul tipărit
Transferat de la 17 ani la un club de primă ligă din Franţa, sportivul s-a repatriat anul trecut şi, ca jucător de bază al campioanei Steaua, a înregistrat un record greu de egalat, reuşind în doar 12 minute cel mai rapid hattrick din Europa League.
17 Ianuarie 2015, 14:18
Bihoreanul tipărit
Comisarul-şef Ioan Ilea lucrează în Penitenciarul Oradea din 1991, la început ca simplu gardian (azi i se spune, mai elegant, agent de supraveghere). "Aşa cred că e bine să fie, nu trebuie arse etape", zice ofiţerul care din 2006 conduce instituţia de siguranţă maximă, cu o "pauză" de doi ani, când a fost director adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. "Deţinuţii nu sunt închişi în celule şi uitaţi acolo", afirmă directorul în interviul BIHOREANULUI.
16 Ianuarie 2015, 13:59
Bihoreanul tipărit
Reprezentanţii locali ai Uniunii Artiştilor Plastici se luptă să-şi păstreze actualul sediu de pe strada Republicii, înfricoşaţi că pierderea vadului comercial de pe Corso va provoca falimentul creatorilor şi sfârşitul vieţii artistice din urbe.
16 Ianuarie 2015, 07:47
Bihoreanul tipărit
Dezafectată în urmă cu un deceniu, vechea groapă de gunoi a Oradiei adăposteşte un "cartier" de colibe în care îşi târăsc zilele cei mai săraci dintre săracii oraşului. BIHOREANUL vă dezvăluie o lume ascunsă la doar doi paşi de oraş, dar cu totul ruptă de civilizaţie, dominată de mizerie şi foame, şi populată de o mână de fiinţe care dintr-o generaţie în alta refac evoluţia în sens invers: de la starea de om la cea de animal.
15 Ianuarie 2015, 07:50
Bihoreanul tipărit
În exclusivitate, BIHOREANUL vă dezvăluie detalii şocante din rechizitoriul cu care DNA l-a trimis în judecată pe fostul şef al Parchetului Bihor, Vasile Popa. Anchetatorii au reconstituit portretul unui magistrat care îşi făcuse din corupţie un stil de viaţă, întreţinut de afacerişti şi interlopi cu şpăgi regulate, maşini de lux şi prostituate, dar care dijmuia până şi banii ce-i primea pentru a le plăti pe femei.
14 Ianuarie 2015, 07:46
Bihoreanul tipărit
Primăria orădeană vrea să împrumute 18 milioane euro de la BEI pentru a avea fonduri din care să cofinanţeze proiectele europene intrate în lucru. Municipalitatea are nevoie de bani pentru a plăti partea sa de contribuţie pentru drumul rapid, pasajele peste DN 76 şi DN 79, aquapark şi grădina din Dealul Ciuperca, dar şi de un credit "de siguranţă" pentru finalizarea lucrărilor la noua termocentrală pe gaz.
13 Ianuarie 2015, 07:38
Bihoreanul tipărit
Cum a trăit Bihorel evenimentele săptămânii trecute: "Ai văzut că nu se mai unifică cele două şcoli, să avem în sfârşit una serioasă care scoate meseriaşi?". "Nu mă miră. Îşi pierdeau funcţiile directorii şi adjuncţii". "Concluzia?". "O treabă mică cu o treabă mică dau mereu o treabă mare".
12 Ianuarie 2015, 07:50
Bihoreanul tipărit
Luni, 12 ianuarie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noului număr: În exclusivitate, BIHOREANUL dezvăluie detalii şocante din rechizitoriul cu care DNA l-a trimis în judecată pe fostul şef al Parchetului Bihor, Vasile Popa. Anchetatorii au reconstituit portretul unui magistrat care îşi făcuse din corupţie un stil de viaţă, întreţinut de afacerişti şi interlopi cu şpăgi regulate, maşini de lux şi prostituate, dar care dijmuia până şi banii ce-i primea pentru a le plăti pe femei. Citiţi şi un reportaj din care aflaţi cum trăiesc unii la groapa de gunoi a oraşului, dar şi cum se pregăteşte Primăria se pregăteşte să ia cel mai mare împrumut din ultimii 10 ani.
12 Ianuarie 2015, 00:00
Bihoreanul tipărit
Victime ale unei copilării traumatizante şi lipsite de iubirea unei familii, cei peste 20 de locatari ai centrului Dignitas încearcă să-şi schimbe destinele muncind şi învăţând să se gospodărească singuri.
11 Ianuarie 2015, 11:38
Bihoreanul tipărit
Părinţii ştiu cel mai bine că micuţii de până la 3 ani se plictisesc rapid de aceleaşi activităţi şi, pe deasupra, nici nu au de ales între prea multe oferte de divertisment. Încercând să le vină în ajutor, Teatrul Regina Maria a produs, în premieră, un spectacol dedicat tocmai bebeluşilor, bazat pe mesaje vizuale, muzicale şi emoţionale.
10 Ianuarie 2015, 13:24
Bihoreanul tipărit
Un orădean specialist în IT investeşte bani şi experienţă în afaceri de profil prea mici pentru a se putea susţine singure sau pentru a obţine credite bancare. Adrian Gheară pariază pe inteligenţa românească, cheltuind zeci de mii de euro pentru a sprijini afaceri aflate încă în stadiul de proiect, de la crearea de noi programe informatice până la fabricarea unor dispozitive medicale.
09 Ianuarie 2015, 07:43
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 3.9335 RON
  • 1 EUR = 4.4451 RON
  • 1 HUF = 0.0142 RON