URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 25 OCTOMBRIE 2014
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Dacă tot am intrat în zodia marilor pomeni electorale, guvernanţii s-au gândit că ar fi cazul să mărească alocaţiile pentru copiii proveniţi din familii cu venituri reduse. Efectele vor fi catastrofale.
Zic şi eu
Din 1993 am urmărit ca jurnalist patru alegeri prezidenţiale, dar nici una aşa jegoasă ca asta. Nici una în care un vicepremier să atace un primar doar pentru că acesta refuză să i se gudure la picioare.
Cum a fost?
Muzicianul şi omul de cultură Florian Chelu a continuat munca la proiectul "Sonet Bihorean", început în 2006, lansând săptămâna trecută partea a doua.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Veţi merge să votaţi la alegerile prezidenţiale?
De stiut
Bihoreanul la medic
Hipertensiunea arterială (HTA) este una dintre cele mai răspândite boli cardi-ovasculare şi reprezintă o problemă majoră de sănătate publică pentru că afec-tează arterele şi organe vitale ca inima, rinichii, creierul şi ochii, fiind responsabilă de aproximativ 75% din toate atacurile de cord şi accidentele vasculare.
Avocatul Bihoreanului
Aşa cum am arătat şi săptămâna trecută, conform Ordinului nr. 141/2014 al Ministrului Afacerilor Interne, menţiunile privind permisele de conducere reţinute şi sancţiunile aplicate, implementate în aplicaţia informatică, se şterg automat în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a fost săvârşită fapta cu anumite excepţii.
Bihoreanul tipărit
Luni, 20 octombrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noului număr: Şeful clanului ţigănesc Neguş, Romulus Markovics, va fi predat procurorilor din Olanda. Romi Neguş a intrat în atenţia autorităţilor olandeze pentru coordonarea unui grup de interlopi care traficau femei după metoda „loverboy": îşi seduceau victimele şi apoi le plasau ca prostituate în celebrele bordeluri din Amsterdam, deposedându-le de toţi banii produşi.
20 Octombrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Cardul va scuti asiguratul de drumuri la CAS pentru adeverinţele care să-i ateste plata contribuţiilor la Fondul de Sănătate, va anula aproape complet posibilitatea ca medicii să mai deconteze servicii fictive şi va consemna toate deciziile acestora.
25 Octombrie 2014, 13:53
Bihoreanul tipărit
Sătenii din Beznea depun în fiecare an coroane de flori la monumentul unui paşoptist care s-a remarcat prin eroismul dovedit în luptele împotriva... românilor. Cinstit în localitate ca un viteaz încununat cu cele mai mari onoruri militare, generalul Pavel Papp de Popa a ajuns ofiţer după luptele duse în Transilvania în Batalionul 55 Honvezi sub comanda generalului Jozef Bem contra românilor lui Avram Iancu.
24 Octombrie 2014, 07:46
Bihoreanul tipărit
Cei doi universitari sunt cercetaţi, alături de directorul economic al Universităţii, Crina Gherlea, de directorul administrativ Mircea Gordan şi de şeful serviciului tehnic, Andrei Krausz, pentru un fals prin care au băgat 1,3 milioane lei în contul "firmei de casă" CIAC, aparţinând prodecanului Ioan Mintaş.
23 Octombrie 2014, 07:50
Bihoreanul tipărit
Şeful clanului ţigănesc Neguş, Romulus Markovics, predat procurorilor din Olanda. Romi Neguş a intrat în atenţia autorităţilor olandeze pentru coordonarea unui grup de interlopi care traficau femei după metoda "loverboy": îşi seduceau victimele şi apoi le plasau ca prostituate în celebrele bordeluri din Amsterdam, deposedându-le de toţi banii produşi.
22 Octombrie 2014, 07:39
Bihoreanul tipărit
România are, în sfârşit, un program pentru dezvoltarea transporturilor în următorii 15 ani. Planul de Transport al României prevede electrificarea căii ferate Episcopia Bihor-Cluj, continuarea Autostrăzii între Gilău-Borş, modernizarea DN spre Arad, Deva şi Satu Mare, Aeroport Regional şi centru logistic pentru transporturile containerizate feroviare şi rutiere la Oradea, plus o şosea de centură extinsă.
21 Octombrie 2014, 07:36
Bihoreanul tipărit
PSD Bihor a racolat 12 primari, 4 consilieri judeţeni şi zeci de consilieri locali. Profitând de ordonanţa care a legalizat traseismul politic, în barca PSD au sărit 7 primari de la PDL, 3 ex-liberali şi 2 de la PC, toţi sperând că vor primi bani de investiţii.
20 Octombrie 2014, 16:39
Bihoreanul tipărit
Evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: Vio către Ghiusi: "Trebuie să merg la farmacie pentru nepotul meu". "E bolnav?". "Nu, dar m-am gândit să-i cumpăr o tabletă. Aşa a zis premierul, că nu există copil în ţara asta care să nu aibă o tabletă. Nepotul meu de ce să facă excepţie?".
20 Octombrie 2014, 07:58
Bihoreanul tipărit
Luni, 20 octombrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noului număr: Şeful clanului ţigănesc Neguş, Romulus Markovics, va fi predat procurorilor din Olanda. Romi Neguş a intrat în atenţia autorităţilor olandeze pentru coordonarea unui grup de interlopi care traficau femei după metoda „loverboy": îşi seduceau victimele şi apoi le plasau ca prostituate în celebrele bordeluri din Amsterdam, deposedându-le de toţi banii produşi.
20 Octombrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Lăudate în presă şi pe internet, afacerile alternative din agricultură, precum creşterea melcilor şi struţilor ori cultivarea de lavandă şi paulownia, aduc profit doar celor care vând materialul biologic.
19 Octombrie 2014, 12:29
Bihoreanul tipărit
Birocraţia excesivă şi nearmonizarea legislaţiei din România la cea europeană au făcut ca municipalitatea orădeană să încaseze "amenzi" la tot al doilea proiect derulat, urmând să îşi caute dreptatea în instanţă pentru a nu acoperi gaura din banii contribuabililor.
17 Octombrie 2014, 08:08
Bihoreanul tipărit
Ajuns slujbaş la stat, Dragoş Voloşeniuc a trecut la treabă: procurorii l-au prins făcând bişniţă cu motorina şi cu posturile din instituţia condusă de fratele său, unde, se lăuda el, salariul e mare şi munca puţină.
16 Octombrie 2014, 07:27
Bihoreanul tipărit
BIHOREANUL a aflat că şeful Parchetului de pe lângă Tribunal e acuzat că, pe lângă şpăgile în bani, ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale unor prostituate de lux, livrate şi plătite de afaceriştii pe care îi proteja, dar şi că ar fi împărţit frăţeşte o mită de 12.000 euro cu fostul adjunct al Poliţiei Bihor, Ioan Brîndaş, el însuşi inculpat pentru afaceri de corupţie.
15 Octombrie 2014, 07:49
Bihoreanul tipărit
UDMR s-a intabulat pe o proprietate publică a comunei Tărcaia, înscrisă ca atare în actele oficiale. Pentru că sătenii au refuzat să-şi transforme căminul cultural în berărie pentru un amic de-al său, iar liderii organizaţiei comunale nu-i ascultau poruncile, Szabo Odon i-a schimbat şi a împroprietărit UDMR Bihor pe un monument construit chiar de ei.
14 Octombrie 2014, 07:32
Bihoreanul tipărit
Toamna Orădeană s-a încheiat, dar orădenii nu se pot plânge de plictiseală. După concertele în aer liber desfăşurate în cadrul festivalului, săptămâna aceasta a venit rândul distracţiilor de mall. La fel ca în alţi ani, două centre comerciale din oraş programează în paralel două evenimente ce vor cuprinde, între altele, activităţi pentru copii, show cu bule de săpun, un spectacol de iluzionism cu Cristian Gog, prezentări de modă şi un concert dat de fostul lider al trupei Akcent, Adrian Sînă.
13 Octombrie 2014, 15:31
Bihoreanul tipărit
Fost şef al ARR Bihor, apoi inspector de trafic, Ioan Curpaş a fost concediat abuziv. În timp ce inspectorii corupţi sunt păstraţi pe posturi deşi au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare fiindcă luau mită de la transportatori, Curpaş a fost dat afară cu acuze fabricate şi după o cercetare disciplinară pe care chiar conducerea Ministerului Transporturilor o consideră nelegală
13 Octombrie 2014, 11:11
Bihoreanul tipărit
Vezi cum arată evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: Neamţul a venit la noi în campanie electorală. "Prima măsură pe care o iau ca preşedinte este să scot apa de gură din farmacii". "De ce?". "Păi tu nu te-ai săturat de atâta gargară?". "Da' credeţi că o să câştigaţi dacă nu aveţi copii?". "Am contraargumente. Voi arăta ce au făcut părinţii senatoarei Pandele Firea".
13 Octombrie 2014, 08:01
Bihoreanul tipărit
Luni, 13 octombrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic "Oradea Noastră". Din subiectele noii ediţii: Prim-procurorul Vasile Popa, arestat pentru corupţie, este "eroul" unui scandal sexual. BIHOREANUL a aflat că şeful Parchetului de pe lângă Tribunal e acuzat că, pe lângă şpăgile în bani, ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale unor prostituate de lux, livrate şi plătite de afaceriştii pe care îi proteja, dar şi că ar fi împărţit frăţeşte o mită de 12.000 euro cu fostul adjunct al Poliţiei Bihor, Ioan Brîndaş, el însuşi inculpat pentru afaceri de corupţie.
13 Octombrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Un orădean deconspiră unul dintre motivele pentru care elevii pică pe capete la examenele naţionale: dezinteresul profesorilor pentru manualele şcolare. Fost profesor de matematică, fizică şi didactică, Alexandru Gal-Chiş este convins că, de lene şi din interese financiare, dascălii ignoră intenţionat manualele şcolare, chiar dacă acestea ar trebui să fie un element de bază în predarea lecţiilor.
12 Octombrie 2014, 18:15
Bihoreanul tipărit
Şansele ca salariul mediu de 1.155 lei consemnat în Bihor să crească sunt tot mai reduse deoarece firmele din Cluj şi Timişoara atrag ca nişte magneţi forţa de muncă calificată şi tinerii dornici de carieră.
11 Octombrie 2014, 14:07
Bihoreanul tipărit
Estimat la 11,8 milioane euro, primul proiect important al actualei conduceri a Consiliului Judeţean este necunoscut chiar şi consilierilor care l-au votat. CJ vrea bani europeni pentru drumul Şuştiu-Moneasa, ambulanţe 4x4, echipamente pentru spitale, un heliport şi centre de prim-ajutor în Munţii Bihorului.
10 Octombrie 2014, 07:39
Bihoreanul tipărit
Într-un interviu pentru BIHOREANUL, rectorul Constantin Bungău anunţă în premieră că ar putea începe restructurarea instituţiei. În ce condiţii, urmează să decidă alături de forul legislativ al Universităţii, Senatul. "O universitate puternică se construieşte în timp", afirmă el.
09 Octombrie 2014, 07:57
Bihoreanul tipărit
Pentru a-l dovedi pe prim-procurorul Vasile Popa, DNA l-a supravegheat câteva luni şi i-a pus microfoane inclusiv în biroul de la Parchet, în urma anchetei descoperind că Popa a şantajat un om de afaceri şi a abuzat de funcţie ca să protejeze infractori.
08 Octombrie 2014, 07:45
Bihoreanul tipărit
Silenzio stampa! Italienii şi românca arestaţi după descoperirea fabricii de euro falşi de la Oradea au refuzat să vorbească în faţa judecătorilor. BIHOREANUL a aflat că procurorii DIICOT sunt pe urmele complicilor lui Vittorio Romano şi ai asociatului său, Raffaele Malintoppi, care ar putea fi tot cetăţeni italieni rezidenţi la Oradea, la fel ca iniţiatorii afacerii.
07 Octombrie 2014, 15:01
Bihoreanul tipărit
Trecerea ÎPS Nicolae Corneanu la cele veşnice relansează planurile de mărire ale episcopului Oradiei, Sofronie Drincec, care se vrea mitropolit al Banatului. Înscris în cursa pentru tronul de mitropolit la concurenţă cu episcopii Lucian al Caransebeşului şi Ioan al Covasnei, PS Sofronie s-a evidenţiat în faţa Patriarhului Daniel dăruindu-i chivotul Catedralei Mântuirii Neamului lucrat în argint suflat cu aur.
07 Octombrie 2014, 07:45
Bihoreanul tipărit
În replică la acuzele Ministerul Economiei, care susţine că a descoperit "deficienţe grave în gestionarea activităţii" la Mina Băiţa, Maria Trip, directorul general demisionar al societăţii, şi-a exprimat tăios punctul de vedere într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Economiei, Constantin Niţă. Citiţi-o aici!
06 Octombrie 2014, 19:01
Bihoreanul tipărit
Dacă-i întreabă cineva unde se află vila Darvas La Roche, puţini orădeni ştiu răspunsul. Dau rapid, însă, indicaţiile necesare dacă aud că e imobilul în care se află sediul FC Bihor. Pentru a o scoate din uitare, arhitecţii orădeni desfăşoară săptămâna aceasta un proiect inedit în grădina imobilului în stil seccesion, declarat monument istoric. Orădenii sunt invitaţi să redescopere clădirea Darvas La Roche, participând la evenimente organizate în grădina vilei, dar şi la vizitarea altor bogăţii arhitecturale ale oraşului, în cadrul unor tururi pe biciclete.
06 Octombrie 2014, 15:23
Bihoreanul tipărit
Vezi cum arată evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: Patroni ca la noi nu găseşti niciunde. Puiuţu a ajuns şef interimar la Uniunea patronatului român. "Funcţia mă onorează. În general orice funcţie mă onorează". "Dar mai există această organizaţie?". "Sigur. Deşi, la cum merge economia, ne-am putea numi Uniunea patronilor în faliment".
06 Octombrie 2014, 08:01
Bihoreanul tipărit
Luni, 6 octombrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: Şeful Parchetului Bihor, Vasile Popa, acuzat că a "stors" peste 50.000 euro de la afaceristul Dorinel Edu, anchetat într-un dosar de evaziune fiscală de 36 milioane lei. Pentru a-l dovedi pe prim-procuror, DNA l-a supravegheat câteva luni şi i-a pus microfoane inclusiv în biroul de la Parchet, în urma anchetei descoperind că Popa a şantajat oameni de afaceri, percepându-le "taxe de protecţie", şi a abuzat de funcţie ca să protejeze infractori.
06 Octombrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Doctoriţa din Ciumeghiu îşi condiţionează pacienţii: le semnează reţete gratuite ori compensate numai dacă îşi iau medicamentele de la farmacia sa preferată. Adriana Butaru e acuzată că, încălcând deontologia profesiei, îşi condiţionează pacienţii şi influenţează competiţia dintre cele două farmacii deschise în sat, favorizând-o pe cea învecinată propriului cabinet.
05 Octombrie 2014, 17:25
Bihoreanul tipărit
Înainte să fugă la PSD, care o vrea viceprimar de Oradea, ex-pedelista Adelina Coste a "supt" într-un singur an 150.000 lei de la 17 primării cu edili PDL şi UDMR. "Blonda de la Prefectură" din epoca Boc a câştigat în 2013 salariile a 125 funcţionari, încheind cu colegii de partid şi cu amicii udemerişti un contract de consultanţă tras la indigo de 16 ori, fără să aibă concurenţă nici măcar de ochii lumii.
02 Octombrie 2014, 07:26
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 3.4929 RON
  • 1 EUR = 4.4236 RON
  • 1 HUF = 0.0144 RON