URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 DECEMBRIE 2014
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
N-am comentat nimic atunci când cei jecmăniţi de regimul comunist şi-au recuperat averile. Până când am văzut că obrazul s-a transformat în şorici iar degetele în copite, şi am cerut să se pună stop jafului.
Zic şi eu
Dorindu-şi alianţa cu UDMR, liberalii îşi bagă practic mortul în casă. Pe de o parte fiindcă Mang nu le-a dat la gioale asistat doar de fostul primar Filip, ci dirijat şi de prietenul Alexandru Kiss, liderul UDMR Bihor, la fel cum la municipiu nu a trântit Mureşan singur proiectele primarului, ci în tovărăşie cu Ritli jr & Co.
Cum a fost?
Da, am fost la concertul lui Fuego! Voiam să văd cât e adevăr şi cât mitologie din imaginea pe care omul şi-a creat-o pe scenele şi televiziunile ţării. Nu-mi pare rău. Când ai ocazia să faci o excursie într-un univers paralel cu doar 40 lei?
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Unde vă veţi petrece sărbătorile de iarnă?
De stiut
Bihoreanul la medic
Hipertensiunea arterială (HTA) este una dintre cele mai răspândite boli cardi-ovasculare şi reprezintă o problemă majoră de sănătate publică pentru că afec-tează arterele şi organe vitale ca inima, rinichii, creierul şi ochii, fiind responsabilă de aproximativ 75% din toate atacurile de cord şi accidentele vasculare.
Avocatul Bihoreanului
Condiționarea exercitării căii de atac de încheierea, în mod obligatoriu, a unui contract de asistență judiciară, drept condiție de admisibilitate a recursului, impune în sarcina individului atât condiții excesive pentru exercitarea căii de atac a recursului.
Bihoreanul tipărit
Luni, 15 decembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: CET-ul poluează aerul oraşului deoarece instalaţiile ce trebuiau să oprească împrăştierea cenuşii s-au defectat în 2007, iar edilii au refuzat să le înlocuiască ori să le repare. Pentru a economisi între 500.000 şi 8 milioane euro din bugetul local, Primăria sacrifică sănătatea orădenilor, ignorând pericolul poluării şi invocând faptul că vechea termocentrală va fi înlocuită, oricum, cu una ecologică, pe gaz.
15 Decembrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Comisia de Etică a Universităţii l-a absolvit pe conferenţiarul Călin Hozan, şef de secţie la Spitalul Judeţean, de acuzaţia că şi-ar fi plagiat o parte din teza de doctorat. Suspectat că a copiat cel mai important capitol al lucrării sale din teza profesorului Ioan Matiuţă, care îi fusese şef, ortopedul a fost declarat nevinovat de către trei experţi anonimi.
19 Decembrie 2014, 07:33
Bihoreanul tipărit
O adolescentă din Oradea este revelaţia celui mai recent sezon al emisiunii X Factor din Ungaria. La doar 15 ani, Andrea Tóth a interpretat o varietate de genuri muzicale, a primit laudele specialiştilor din juriu şi a câştigat admiraţia publicului, care a votat-o între primii patru concurenţi.
18 Decembrie 2014, 20:11
Bihoreanul tipărit
Încarcerat deja, patronul grupului Master ar putea să-şi prelungească "sejurul" la închisoare. Gelu Mudura a fost trimis în jduecată şi pentru devalizarea fostei firme de stat Librarul SA, pe care a preluat-o în 2004, iar într-un an a lăsat-o fără spaţii comerciale în valoare de 2,5 milioane euro.
18 Decembrie 2014, 07:39
Bihoreanul tipărit
CET-ul poluează aerul oraşului deoarece instalaţiile ce trebuiau să oprească împrăştierea cenuşii s-au defectat în 2007, iar edilii au refuzat să le înlocuiască ori să le repare. Pentru a economisi între 500.000 şi 8 milioane euro din bugetul local, Primăria sacrifică sănătatea orădenilor, ignorând pericolul poluării şi invocând faptul că vechea termocentrală va fi înlocuită, oricum, cu una ecologică, pe gaz.
17 Decembrie 2014, 08:37
Bihoreanul tipărit
Conştient că riscă să piardă alegerile pentru Mitropolia Banatului în faţa ÎPS Ioan al Covasnei, episcopul Sofronie Drincec şi-a pregătit în secret un plan de rezervă. La 7 ani după ce a înjumătăţit Eparhia ortodoxă prin desprinderea Sălajului, Sofronie pregăteşte ridicarea acesteia la rang de Arhiepiscopie, pentru a avansa totuşi în rang dacă săptămâna aceasta nu va fi ales mitropolit al Banatului.
16 Decembrie 2014, 08:59
Bihoreanul tipărit
FC Bihor s-a reunit pentru ultima oară în 2014 la... pomana porcului. După un an nefast, în care Primăria şi-a retras sprijinul financiar, iar clubul se zbate la nivelul subzistenţei, jucătorii au încheiat sezonul pe penultimul loc, dar cu o premieră în lumea fotbalului orădean: au tăiat porcul pe stadion şi s-au omenit, cu speranţe de mai bine.
15 Decembrie 2014, 14:22
Bihoreanul tipărit
La Consiliul Judeţean, Depanatorul mi-a explicat: „Niciodată nu mi-a plăcut ca judeţul nostru să fie o excepţie. Mie îmi place normalitatea". „Şi?". „Păi ai văzut că la 30 din 40 de consilii judeţene şefii sunt la bulău sau cercetaţi. Nu puteam lăsa Bihorul să fie diferit".
15 Decembrie 2014, 07:50
Bihoreanul tipărit
Luni, 15 decembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: CET-ul poluează aerul oraşului deoarece instalaţiile ce trebuiau să oprească împrăştierea cenuşii s-au defectat în 2007, iar edilii au refuzat să le înlocuiască ori să le repare. Pentru a economisi între 500.000 şi 8 milioane euro din bugetul local, Primăria sacrifică sănătatea orădenilor, ignorând pericolul poluării şi invocând faptul că vechea termocentrală va fi înlocuită, oricum, cu una ecologică, pe gaz.
15 Decembrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Chiar dacă vremea destul de caldă pentru luna decembrie nu prevesteşte tradiţionalele vacanţe la munte, proprietarii pensiunilor şi hotelurilor din Apuseni s-au pregătit cu oferte speciale. În funcţie de adâncimea buzunarului, acestea pot merge până la sejururi cu mese incluse, acces la piscină şi plimbări cu trăsura.
14 Decembrie 2014, 12:01
Bihoreanul tipărit
Invocând legi pe care le-ar putea schimba, autorităţile refuză sau pur şi simplu nu se gândesc la amplasarea unor panouri de informare şi orientare inscripţionate în limbi de circulaţie internaţională, care să ghideze străinii spre obiectivele turistice.
11 Decembrie 2014, 07:48
Bihoreanul tipărit
După un lung exil în Germania, legendarul muzician rock Dan Andrei Aldea, fostul lider al trupei Sfinx, se întoarce în România pentru a se stabili la Oradea. Convins de soţia sa, o pictoriţă orădeancă, şi vrăjit de frumuseţea oraşului, autorul celebrului cântec "Om bun" îşi va muta la Oradea inclusiv studioul de înregistrări de la Munchen, oferind orădenilor, în avanpremieră, un concert special de sărbători.
10 Decembrie 2014, 07:22
Bihoreanul tipărit
Trei judecători de la Curtea de Apel Oradea sunt cercetaţi de Consiliul Superior al Magistraturii după ce au schimbat "din condei" o sentinţă definitivă. La o zi după ce l-au condamnat cu suspendare pe furnizorul "etnobotaniştilor" Ciprian şi Ovidiu Iova, judecătorii Gabriela Ţarcă, Adela Irina Condrovici şi Antik Levente Farkas au schimbat verdictul, trimiţându-l la închisoare.
09 Decembrie 2014, 07:48
Bihoreanul tipărit
Trei dintre colaboratorii primarului Bolojan au intrat în colimatorul Agenţiei Naţionale de Integritate. City-managerul Eduard Florea, directorul economic Nadia Haş şi consilierul Annamaria Sava sunt cercetaţi de ANI pentru incompatibilităţi sancţionate cu amenzi sau chiar cu interdicţia de a mai ocupa funcţii de conducere timp de trei ani.
08 Decembrie 2014, 15:28
Bihoreanul tipărit
Virgil Blage predă economie de 32 de ani la Colegiul Economic Partenie Cosma, pe care din 2012 îl şi conduce. De atunci, fondul clasei sau al şcolii au fost abolite, iar sălile de cursuri au fost dotate cu aparatură modernă, pentru a ţine tinerii departe de Facebook în timpul orelor. Profesor "de modă veche", dar inovator, acesta spune acum că de-a lungul anilor, "s-a umplut lumea de doctori care n-au scris o carte".
08 Decembrie 2014, 08:29
Bihoreanul tipărit
Luni, 8 decembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dintre subiectele noii ediţii: După un lung exil în Germania, legendarul muzician rock Dan Andrei Aldea, fostul lider al trupei Sfinx, se întoarce în România pentru a se stabili la Oradea. Convins de soţia sa, o pictoriţă orădeancă, şi vrăjit de frumuseţea oraşului, autorul celebrului cântec "Om bun" îşi va muta la Oradea inclusiv studioul de înregistrări de la Munchen, oferind orădenilor, în avanpremieră, un concert special de sărbători.
08 Decembrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Motivate de un spectacol de muzică şi poezie amintind de Renaştere, pe care l-au dat în Oradea chiar ele, Iuliana şi Alexandrina Chelu au început să confecţioneze rochiile de epocă inspirându-se din picturi
07 Decembrie 2014, 15:31
Bihoreanul tipărit
După ce o firmă i-a livrat beton sub standardele legale de calitate, un orădean îşi avertizează concitadinii care au folosit asemenea material: vă pot crăpa casele! Nevoit să refacă o lucrare de construcţii compromisă de betonul furnizat de Erpalcons Oşorhei, George Pop a cheltuit cinci ani din viaţă şi o grămadă de bani pentru a demonstra că materialele prost preparate pot provoca tragedii.
05 Decembrie 2014, 13:09
Bihoreanul tipărit
Considerând reorganizarea chiar obligatorie pentru evitarea falimentului, unii universitari se aşteaptă la o reducere semnificativă a numărului de facultăţi şi departamente, în timp ce alţii mizează pe o mai bună gestionare a resurselor umane.
05 Decembrie 2014, 07:39
Bihoreanul tipărit
Doi orădeni au creat un dispozitiv electromecanic, ca un schelet extern, care permite persoanelor imobilizate în scaune cu rotile să se deplaseze singure. Cu proiectul Axosuits, Andras Kapy şi Dorin Hirţe au câştigat recent un premiu de 10.000 dolari la cea mai importantă competiţie din Europa Centrală şi de Est dedicată ideilor inovatoare în domeniul tehnologiei.
04 Decembrie 2014, 17:07
Bihoreanul tipărit
Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Bihor caută în documentele Administraţiei Imobiliare Oradea urmele unui conflict de interese la cel mai înalt nivel. Directoarea adjunctă a AIO, Tunde Benyovszki, este bănuită că ar fi fost parte în comisiile de licitaţii care au luat decizii în folosul firmei propriului soţ, principalul furnizor de fier pentru firmele de construcţii contractate de municipalitate.
04 Decembrie 2014, 07:49
Bihoreanul tipărit
Pentru că risca să aibă împotrivă voturile PSD, primarul Ilie Bolojan a retras din dezbatere proiectul privind asumarea răspunderii Consiliului Local pentru încălcarea legislaţiei de mediu.
03 Decembrie 2014, 10:56
Bihoreanul tipărit
Instanţa a dat verdictul în primul proces de malpraxis în construcţii din Bihor, început după accidentul de la Oradea Plaza, unde un muncitor a murit şi trei au fost răniţi. După patru ani de anchete, cercetări şi expertize, magistraţii i-au condamnat la închisoare pe vinovaţi, obligându-i să achite victimelor şi proprietarului clădirii despăgubiri uriaşe, de 2,5 milioane euro. Află cine sunt!
03 Decembrie 2014, 07:42
Bihoreanul tipărit
Cum luminile de sărbători deja s-au aprins în oraş, orădenii vor fi ajutaţi să intre în atmosfera Crăciunului de mai mulţi artişti care vor colinda Oradea la începutul lunii decembrie. Oferta e bogată, pentru toate gusturile, de la "tradiţionalii" Ştefan Hruşcă şi Fuego până la artişti ce vor susţine spectacole de operă, de balet şi de colinde fără frontiere, din repertoriul internaţional.
02 Decembrie 2014, 15:44
Bihoreanul tipărit
Începută cu descinderi ale mascaţilor până şi la secţia de Oncologie a Spitalului Municipal, cercetarea fraudei cu medicamente s-a soldat fără nicio reţinere. După 67 de percheziţii la spital, la mai multe farmacii şi cabinete ale unor medici de familie, investigaţia procurorilor DIICOT şi inspectorilor Direcţiei Antifraudă continuă în tăcere şi... fără suspecţi.
02 Decembrie 2014, 07:50
Bihoreanul tipărit
N-a fost niciodată în ţările nordice, nu a condus niciodată o sanie trasă de câini, ba nici măcar nu prea poate pronunţa "Fjallraven", numele competiţiei extrem de dure la care vrea să participe. Dar toate acestea o fac şi mai ambiţioasă! Ioana Negruţ, o orădeancă de 25 de ani, le cere românilor să îşi "cheltuie" câteva minute din viaţă pentru a-i da votul care s-o trimită la primăvară în tundra norvegiană, într-o cursă de patru zile, pe o lungime de peste 300 de kilometri, într-o sanie trasă de câini.
01 Decembrie 2014, 17:08
Bihoreanul tipărit
Vezi cum arată evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel! Vio către Ghiusi: "Proşti putem fi! Au fraierit câteva sute de români să meargă să taie brazi de Crăciun în Germania, dar firma angajatoare le-a tras ţeapă". "Dar de unde să ştie săracii că-i ţeapă?". "Păi în Germania nu se taie niciun lemn, există o singură drujbă în ţară şi pe aia o ţine Merkel sub pernă".
01 Decembrie 2014, 08:30
Bihoreanul tipărit
Luni, 1 decembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: Instanţa a dat verdictul în primul proces de malpraxis în construcţii din Bihor, început după accidentul de la Oradea Plaza, unde un muncitor a murit şi trei au fost răniţi. După patru ani de anchete, cercetări şi expertize, magistraţii i-au condamnat la închisoare pe vinovaţi, obligându-i să achite victimelor şi proprietarului clădirii despăgubiri uriaşe, de 2,5 milioane euro.
01 Decembrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Agentul şef adjunct Călin Ceauşu avea tarif de 2.000 euro pentru clasarea unui dosar penal. Denunţat după ce "confiscase" 1.500 lei şi 10 cartuşe de ţigări de la un pădurar căruia i-a întins o capcană, poliţistul a încercat să câştige graţiile anchetatorilor turnându-şi colegii şi şefii că ar lua taxe de protecţie de la afacerişti din Marghita.
30 Noiembrie 2014, 17:03
Bihoreanul tipărit
Proiecte europene vitale pentru oraş, precum construcţia noului CET pe gaz, amenajarea aquaparkului, reamenajarea dealului Ciuperca şi trecerea cartierului Nufărul pe apă geotermală, sunt amânate pe anul viitor cu riscul de a fi suportate din buzunarul orădenilor dacă vor fi terminate după decembrie 2015.
28 Noiembrie 2014, 15:00
Bihoreanul tipărit
Zeci de oferte promoţionale înşelătoare lansate de comercianţii din Bihor au fost descoperite de inspectorii ANAF, administratorii firmelor fiind pedepsiţi exemplar: sunt obligaţi să-şi recunoască public greşeala, publicând pe cheltuiala lor procesul verbal de sancţionare în presă.
28 Noiembrie 2014, 07:46
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 3.625 RON
  • 1 EUR = 4.4705 RON
  • 1 HUF = 0.0142 RON