URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 26 NOIEMBRIE 2014
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
N-am mai văzut alegeri în care amestecul unor preoţi ortodocşi să fie atât de scandalos ca acum. Dacă ar fi fost vorba doar de un amărât de preot de ţară căruia primarul îi promite bani ca să mai ridice un etaj la casa parohială, mai treacă-meargă. Dar...
Zic şi eu
După ce în campanie fusese scoasă din priză de televiziuni, mintea de pe urmă a românilor pare să descopere, pas cu pas, că noul lor preşedinte are mai multe calităţi decât bănuiau.
Cum a fost?
Combinaţia rock-alcool nu mai e la modă în Oradea anului 2014. Acum se practică ceva mult mai violent - rock şi fum! De cum încep concertele, aproape oriunde în oraşul ăsta, instalaţia de aerisire îşi ia concediu.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Unde vă veţi petrece sărbătorile de iarnă?
De stiut
Bihoreanul la medic
Hipertensiunea arterială (HTA) este una dintre cele mai răspândite boli cardi-ovasculare şi reprezintă o problemă majoră de sănătate publică pentru că afec-tează arterele şi organe vitale ca inima, rinichii, creierul şi ochii, fiind responsabilă de aproximativ 75% din toate atacurile de cord şi accidentele vasculare.
Avocatul Bihoreanului
Legea nr. 138/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe, aduce modificări însemnate procedurii de executare silită, modificări care vor fi aplicabile numai în cazul executărilor silite demarate după data de 19 octombrie 2014, dată de la care avem aplicabile, simultan, trei sisteme procesuale.
Bihoreanul tipărit
Luni, 24 noiembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dintre subiectele noii ediţii: Pentru că aliaţii din PSD le-au sabotat proiectele pentru Oradea şi Bihor, liberalii sunt gata să împartă puterea cu UDMR. Convinşi că pesediştii nu ştiu decât să "faulteze" şi încurajaţi de reuşita în alegerile prezidenţiale, liderii locali ai PNL cer ajutorul maghiarilor pentru a-l schimba pe viceprimarul Ovidiu Mureşan cu udemerista Vig Hajnal şi pe vicepreşedintele CJ Ioan Mang cu fostul pedelist Ionel Avrigeanu.
24 Noiembrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Şase oameni de afaceri din Bihor apar în cele mai noi topuri ale celor mai bogaţi români. Cel mai avut businessman bihorean rămâne proprietarul RCS&RDS, Zoltan Teszari, urmat la mare distanţă de fraţii Ioan şi Viorel Micula şi de patronul Lotus Center, Alexandru Mudura jr.
26 Noiembrie 2014, 07:49
Bihoreanul tipărit
Liberalii se scutură de moştenirea USL: pentru că aliaţii din PSD le-au sabotat proiectele pentru Oradea şi Bihor, sunt gata acum să împartă puterea cu UDMR. Convinşi că pesediştii nu ştiu decât să "faulteze" şi încurajaţi de reuşita în alegerile prezidenţiale, liderii locali ai PNL cer ajutorul maghiarilor pentru a-l schimba pe viceprimarul Ovidiu Mureşan cu udemerista Vig Hajnal şi pe vicepreşedintele CJ Ioan Mang cu fostul pedelist Ionel Avrigeanu.
25 Noiembrie 2014, 07:36
Bihoreanul tipărit
Cum arată evenimentele săptămânii trecute prin ochii lui Bihorel: Logică de neurochirurg: auzind că se sparg locuinţe, dar nu şi boxele din pivniţă, şi-a pus banii lângă butoiul cu murături, şi totuşi a fost prădat. "De ce n-ai depus banii în bancă?". "Ştii tu cum e cu băncile. Azi la bănci un leu de pui, mâine ia-l de unde nu-i".
24 Noiembrie 2014, 08:01
Bihoreanul tipărit
Luni, 24 noiembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dintre subiectele noii ediţii: Pentru că aliaţii din PSD le-au sabotat proiectele pentru Oradea şi Bihor, liberalii sunt gata să împartă puterea cu UDMR. Convinşi că pesediştii nu ştiu decât să "faulteze" şi încurajaţi de reuşita în alegerile prezidenţiale, liderii locali ai PNL cer ajutorul maghiarilor pentru a-l schimba pe viceprimarul Ovidiu Mureşan cu udemerista Vig Hajnal şi pe vicepreşedintele CJ Ioan Mang cu fostul pedelist Ionel Avrigeanu.
24 Noiembrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Lingvistă la Universitatea din Saint-Etienne, orădeanca Silvia Aulagnon a descoperit că strămoşii şvabilor palotani au fost, de fapt, emigranţi francezi plecaţi din provincia Lorena, la fel ca binefăcătorul satului, contele Johann Maria Philipp Frimont.
23 Noiembrie 2014, 12:14
Bihoreanul tipărit
Căutarea sufletului pereche poate fi o "muncă" grea. O firmă al cărei obiectiv este să adune la un loc oamenii singuri, dar cu inima deschisă, promite că o poate uşura. De curând, agenţia Single Bell are o filială şi în Oradea şi urmează să organizeze pentru orădenii "fără obligaţii sentimentale" întâlniri de tip speed-dating, de câte 7 minute, excursii de grup şi seri de socializare. Până la "potriveala" perfectă...
22 Noiembrie 2014, 13:18
Bihoreanul tipărit
Profesoara Simona Cavalu de la Facultatea de Medicină, scăpată de sancţiunea cuvenită pentru un plagiat, pe motiv că a copiat "doar" pentru un suport de curs. La sesizarea BIHOREANULUI, Consiliul Naţional de Etică a constatat că o carte semnată de Cavalu, deşi "lipsită de originalitate", nu poate fi sancţionată ca plagiat, pe motiv că nu este o lucrare de cercetare, ci una didactică.
21 Noiembrie 2014, 12:07
Bihoreanul tipărit
Acuze grave la adresa asistentelor şi infirmierelor Secţiei de Neurologie a Spitalului Judeţean. Trei femei între 54 şi 74 de ani care au suferit accidente vasculare reclamă rele tratamente suferite din partea unor asistente şi infirmiere, care nu le-au schimbat lenjeria şi scutecele, şi chiar le-au lovit cu pumnii.
21 Noiembrie 2014, 07:43
Bihoreanul tipărit
Un orădean a propulsat-o pe Simona Halep în topul celor mai bune tenismene din lume. La doar 30 de ani, fostul jucător de tenis Andrei Mlendea şi-a dobândit un renume de antrenor de vârf după ce le-a avut ca eleve pe Simona Halep şi pe fosta nr. 1 mondial Jelena Jankovic.
20 Noiembrie 2014, 13:08
Bihoreanul tipărit
CET-ul orădean funcţionează ilegal din decembrie 2013, când a expirat termenul limită impus de Comisia Europeană pentru conformarea la standardele de mediu ale UE. România riscă declanşarea procedurii de infringement şi amenzi uriaşe din cauza unor poluatori, între care şi Electrocentrale Oradea, care şi-a întârziat cu doi ani modernizarea şi poate fi obligată oricând să-şi închidă cazanele, lăsând oraşul în frig.
20 Noiembrie 2014, 07:33
Bihoreanul tipărit
Din 31 de ani, Emilian Pavel şi-a petrecut 12 în PSD, partid căruia îi datorează funcţii importante. Înainte să-şi înceapă mandatul de eurodeputat, Emilian Pavel a discutat cu BIHOREANUL: despre modelele sale, despre cei care l-au ajutat în carieră, despre "lupii tineri" din PSD, despre recent încheiata campanie prezidenţială, dar şi ce va face în Parlamentul European şi ce lasă Oradiei după trecerea sa prin Ministerul Tineretului şi Sportului. "Nu voi putea aduce bani de la Bruxelles", dar "am convingerea că sala polivalentă în Oradea se va face", spune tânărul politician.
19 Noiembrie 2014, 12:41
Bihoreanul tipărit
Stupefiant: Ex-judecătorul Traian Munteanu a fost cercetat de DNA pentru că ar fi primit 40.000 euro ca să-i achite pe fraţii teroristului Omar Hayssam, în dosarul fugii siranului din ţară. Începută anul trecut pe baza unor informaţii furnizate de serviciile secrete, ancheta asupra magistratului orădean a fost abandonată, din lipsă de probe. În schimb, Înalta Curte a desfiinţat sentinţa lui Munteanu, condamnându-i pe arabi la ani grei de închisoare, dar aceştia nu îşi ispăşesc pedeapsa fiindcă, între timp, s-au făcut nevăzuţi!
19 Noiembrie 2014, 07:49
Bihoreanul tipărit
Universitatea din Oradea şi-a dat în judecată unul dintre prorectori şi alţi 14 angajaţi, pentru că au încasat ilegal salarii pe munca în proiecte europene. După ce a trebuit să returneze Comisiei Europene 70.000 euro încasaţi în plus pentru trei proiecte de cercetare, Universitatea încearcă să recupereze banii de la beneficiarii între care se numără însuşi prorectorul Marcel Roşca.
18 Noiembrie 2014, 07:50
Bihoreanul tipărit
Cum arată evenimentele săptămânii trecute prin ochii lui Bihorel: Şeful studenţilor: "Ne-au dat zile libere ca să mergem să votăm acasă". "Nu-i bine?". "Şi Ceauşescu a făcut la fel, ca să nu iasă studenţii la demonstraţii". "Comparaţia nu e cumva cam forţată?". "Poate, că Ceauşescu nu fura aşa de mult".
17 Noiembrie 2014, 08:15
Bihoreanul tipărit
Luni, 17 noiembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: Ex-judecătorul Traian Munteanu a fost cercetat de DNA pentru că ar fi primit 40.000 euro ca să-i achite pe fraţii teroristului Omar Hayssam, în dosarul fugii siranului din ţară. Ancheta asupra magistratului orădean a fost abandonată, din lipsă de probe. În schimb, Înalta Curte a desfiinţat sentinţa lui Munteanu, condamnându-i pe arabi la ani grei de închisoare, dar aceştia nu îşi ispăşesc pedeapsa fiindcă, între timp, s-au făcut nevăzuţi! Din acelaşi număr aflaţi şi povestea orădenului Andrei Mlendea, ex antrenorul Simonei Halep, dar şi de ce şi-a dat Universitatea în judecată 14 angajaţi, printre care şi un prorector.
17 Noiembrie 2014, 07:22
Bihoreanul tipărit
Momente tensionate, jucători îmbrăcaţi elegant, o masă asemănătoare celei de biliard şi multe bile roşii. Cam asta ştiu neiniţiaţii despre snooker, de la campionatele transmise la TV. În ultimii ani, acest sport s-a dezvoltat şi în Oradea după ce un grup de pasionaţi au pus bazele unei asociaţii sportive care a devenit cel mai mare din ţară, şi ai cărei membri îşi şlefuiesc abilităţile în competiţii locale, naţionale şi chiar cu participare internaţională, organizate la Oradea.
15 Noiembrie 2014, 18:36
Bihoreanul tipărit
Andrei Bădulescu, elev în clasa a IX-a la Colegiul Emanuil Gojdu, este unul dintre cei şase liceeni români care vor reprezenta ţara la concursul internaţional pluridisciplinar de chimie, fizică şi biologie.
14 Noiembrie 2014, 07:38
Bihoreanul tipărit
La valorificarea recoltei, fermierii bihoreni au descoperit că ies pe zero sau chiar în pierdere. Preţul redus al cerealelor stabilit arbitrar de intermediari, absenţa unei creditări dedicate agriculturii, profitul aproape inexistent şi subvenţia de trei ori mai mică faţă de cea din Occident ţin micii fermieri în pragul falimentului.
13 Noiembrie 2014, 07:49
Bihoreanul tipărit
În ultima săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale, primarul Ilie Bolojan subliniază că alegerea actualului premier ar fi nefastă nu doar pentru România, ci şi, concret, pentru Oradea şi Bihor, deoarece "Victor Ponta n-a făcut nimic", doar a promis şi a "guvernat" la televizor. În schimb, edilul Oradiei propune modelul Iohannis. "Dacă a avut rezultate în Sibiu, de ce n-ar putea avea pentru toată România?", e întrebarea la care Bolojan crede că alegătorii trebuie să dea răspunsul.
12 Noiembrie 2014, 07:47
Bihoreanul tipărit
Primăria pregăteşte o majorare cu 3,5% a impozitelor şi taxelor locale pe care orădenii le vor plăti în 2015. Pe lângă actualizarea impozitelor pe case, maşini şi terenuri, municipalitatea propune majorarea abonamentelor de parcare, retragerea facilităţilor pentru dezvoltatorii imobiliari şi păstrarea impozitului de 1% pe clădirile persoanelor juridice.
11 Noiembrie 2014, 07:59
Bihoreanul tipărit
A mai rămas o săptămână din cea mai dură campanie electorală: Klaus Iohannis, cel mai atacat candidat a câştigat în primul tur cele mai multe din voturile bihorenilor. Deşi PSD a profitat de vizitele premierului Victor Ponta şi Liviu Dragnea, dar şi de întărirea cu traseişti, făcându-şi campanie în Oradea cu fosta PDL-istă Adelina Coste şi în judeţ cu un expert din Bucureşti, ACL şi-a dublat scorul, iar UDMR şi l-a înjumătăţit.
10 Noiembrie 2014, 10:00
Bihoreanul tipărit
Evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: Un apel la 112 şi brancardierii au venit cu targa la Tavi traseistul. "Avem aici un caz de targă?", s-a interesat unul. Tavi, cu ochii injectaţi, căuta o armă...
10 Noiembrie 2014, 08:12
Bihoreanul tipărit
Luni, 10 noiembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noului număr: În ultima săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale, primarul Ilie Bolojan subliniază că alegerea actualului premier ar fi nefastă nu doar pentru România, ci şi, concret, pentru Oradea şi Bihor, deoarece "Victor Ponta n-a făcut nimic", doar a promis şi a "guvernat" la televizor. În schimb, edilul propune modelul Iohannis. "Dacă a avut rezultate în Sibiu, de ce n-ar putea avea pentru toată România?", e întrebarea la care Bolojan crede că alegătorii trebuie să răspundă. Din suplimentul ecologic Oradea Noastră aflaţi cum funcționează noua aplicaţie pentru reclamaţii lansată de primărie, dar şi ce prevăd noile reguli în salubritate.
10 Noiembrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Promovată pe ascuns, în interesul firmelor de profil, Legea 121 obligă la montarea de repartitoare, în ciuda opoziţiei populaţiei, care vrea să scape de ele. Orădenii care şi-au demontat de pe calorifere repartitoarele de costuri cumpărate în anii '90, constatând că le-au crescut facturile de încălzire direct proporţional cu frigul din apartamente, sunt obligaţi să le monteze la loc până în decembrie 2016, sub ameninţarea unor amenzi usturătoare.
09 Noiembrie 2014, 17:42
Bihoreanul tipărit
Transferat de la Liberty Oradea, George Puşcaş a înscris 14 goluri în ultimele şase meciuri disputate la echipa a doua a Inter-ului şi conduce şi echipa naţională de tineret a României. Nu e de mirare că a fost convocat acum, în premieră, şi la Naţionala de seniori...
08 Noiembrie 2014, 10:45
Bihoreanul tipărit
Chiar dacă şi-au dovedit dreptatea în instanţă, din cauza nepăsării funcţionarilor publici, soţii Ioan şi Ecaterina Lazăr au pierdut şansa de a fi despăgubiţi corect pentru locuinţa pe care au fost forţaţi să o doneze statului.
07 Noiembrie 2014, 16:47
Bihoreanul tipărit
La fel ca alţi 36.000 de bihoreni, fostul lider PNŢCD de la finele anilor '90, Aurel Sime, acum pensionar şi consultant în proiecte europene, s-a trezit executat silit de CAS pentru o datorie despre care nici măcar n-avea habar.
07 Noiembrie 2014, 07:45
Bihoreanul tipărit
O seară coreeană. Asta le propune orădenilor, aflaţi la mii de kilometri distanţă de peninsula asiatică, Ambasada Coreei de Sud în România. Pe 6 noiembrie, organizatorii s-au pregătit să prezinte, într-un eveniment cu intrare liberă, care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, cât mai multe aspecte din viaţa tradiţională a poporului coreean, începând cu îmbrăcămintea şi muzica acestuia şi terminând cu delicatesele culinare.
06 Noiembrie 2014, 14:00
Bihoreanul tipărit
În timp ce încearcă să convingă tinerii orădeni să se înscrie la Universitatea de pe Peţa, unii dintre şefii acesteia îşi trimit copiii să înveţe în alte oraşe. Chiar dacă pare că propovăduiesc apă şi beau vin, universitarii ai căror urmaşi studiază în alte centre susţin că decizia n-a depins de ei, ci de ambiţiile copiilor.
06 Noiembrie 2014, 07:45
Bihoreanul tipărit
Între două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale, BIHOREANUL a încercat să afle cum interpretează un profesionist sondajele de opinie, prestaţia principalilor candidaţi şi a partidelor care îi susţin, să pătrundă în mecanismele care fac, parcă fatalmente, ca acestea să nu ne ofere cele mai bune "produse", pentru a avea din ce alege. "Ideea statului de drept, a domniei legii, e eminamente străină românului de rând", afirmă sociologul Adrian Hatos.
05 Noiembrie 2014, 17:59
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 3.5653 RON
  • 1 EUR = 4.4338 RON
  • 1 HUF = 0.0145 RON