URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 OCTOMBRIE 2014
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Domnul Mang a declarat că a rezolvat ca Vama să rămână pe loc cel puţin până la Crăciun. Ba a şi criticat mutarea, arătând că e generatoare de cheltuieli suplimentare.
Zic şi eu
Ducând josnicia la cel mai coborât nivel, această Miţa Biciclista a zilelor noastre l-a atacat sub centură pe singurul contracandidat cu şanse al lui Ponta, la viaţa de familie, sperând că Iohannis o să intre în mocirlă.
Cum a fost?
Să mă ierte înaltele feţe bisericeşti şi enoriaşii pentru titlu, dar săptămâna care s-a încheiat a fost cu adevărat luminată pentru iubitorii de muzică din Oradea...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Veţi merge să votaţi la alegerile prezidenţiale?
De stiut
Bihoreanul la medic
Tulburarea obsesiv-compulsivă face parte din tulburările anxioase şi se manifestă prin prezenţa unor obsesii care apar tot mai des. Obiceiurile personale ciudate sunt ceva obişnuit, dar atunci când acestea determină anxietate marcată care poate merge până la suferinţă personală şi durează mai mult de o oră pe zi, provocând tulburări sociale sau profesionale, înseamnă că există indiciile acestei boli.
Avocatul Bihoreanului
În Monitorul Oficial nr. 683 din 18 septembrie 2014 a fost publicat Ordinul nr. 141/2014 al Ministrului Afacerilor Interne privind evidenţa permiselor de conducere reţinute şi a sancţiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie care va intra în vigoare în data de 18 octombrie 2014. Trebuie precizat faptul că deşi cazierul rutier era utilizat faptic şi până în prezent, acesta nu era reglementat printr-un act normativ.
Bihoreanul tipărit
Luni, 20 octombrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noului număr: Şeful clanului ţigănesc Neguş, Romulus Markovics, va fi predat procurorilor din Olanda. Romi Neguş a intrat în atenţia autorităţilor olandeze pentru coordonarea unui grup de interlopi care traficau femei după metoda „loverboy": îşi seduceau victimele şi apoi le plasau ca prostituate în celebrele bordeluri din Amsterdam, deposedându-le de toţi banii produşi.
20 Octombrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Luni, 20 octombrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noului număr: Şeful clanului ţigănesc Neguş, Romulus Markovics, va fi predat procurorilor din Olanda. Romi Neguş a intrat în atenţia autorităţilor olandeze pentru coordonarea unui grup de interlopi care traficau femei după metoda „loverboy": îşi seduceau victimele şi apoi le plasau ca prostituate în celebrele bordeluri din Amsterdam, deposedându-le de toţi banii produşi.
20 Octombrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Lăudate în presă şi pe internet, afacerile alternative din agricultură, precum creşterea melcilor şi struţilor ori cultivarea de lavandă şi paulownia, aduc profit doar celor care vând materialul biologic.
19 Octombrie 2014, 12:29
Bihoreanul tipărit
Birocraţia excesivă şi nearmonizarea legislaţiei din România la cea europeană au făcut ca municipalitatea orădeană să încaseze "amenzi" la tot al doilea proiect derulat, urmând să îşi caute dreptatea în instanţă pentru a nu acoperi gaura din banii contribuabililor.
17 Octombrie 2014, 08:08
Bihoreanul tipărit
Ajuns slujbaş la stat, Dragoş Voloşeniuc a trecut la treabă: procurorii l-au prins făcând bişniţă cu motorina şi cu posturile din instituţia condusă de fratele său, unde, se lăuda el, salariul e mare şi munca puţină.
16 Octombrie 2014, 07:27
Bihoreanul tipărit
BIHOREANUL a aflat că şeful Parchetului de pe lângă Tribunal e acuzat că, pe lângă şpăgile în bani, ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale unor prostituate de lux, livrate şi plătite de afaceriştii pe care îi proteja, dar şi că ar fi împărţit frăţeşte o mită de 12.000 euro cu fostul adjunct al Poliţiei Bihor, Ioan Brîndaş, el însuşi inculpat pentru afaceri de corupţie.
15 Octombrie 2014, 07:49
Bihoreanul tipărit
UDMR s-a intabulat pe o proprietate publică a comunei Tărcaia, înscrisă ca atare în actele oficiale. Pentru că sătenii au refuzat să-şi transforme căminul cultural în berărie pentru un amic de-al său, iar liderii organizaţiei comunale nu-i ascultau poruncile, Szabo Odon i-a schimbat şi a împroprietărit UDMR Bihor pe un monument construit chiar de ei.
14 Octombrie 2014, 07:32
Bihoreanul tipărit
Toamna Orădeană s-a încheiat, dar orădenii nu se pot plânge de plictiseală. După concertele în aer liber desfăşurate în cadrul festivalului, săptămâna aceasta a venit rândul distracţiilor de mall. La fel ca în alţi ani, două centre comerciale din oraş programează în paralel două evenimente ce vor cuprinde, între altele, activităţi pentru copii, show cu bule de săpun, un spectacol de iluzionism cu Cristian Gog, prezentări de modă şi un concert dat de fostul lider al trupei Akcent, Adrian Sînă.
13 Octombrie 2014, 15:31
Bihoreanul tipărit
Fost şef al ARR Bihor, apoi inspector de trafic, Ioan Curpaş a fost concediat abuziv. În timp ce inspectorii corupţi sunt păstraţi pe posturi deşi au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare fiindcă luau mită de la transportatori, Curpaş a fost dat afară cu acuze fabricate şi după o cercetare disciplinară pe care chiar conducerea Ministerului Transporturilor o consideră nelegală
13 Octombrie 2014, 11:11
Bihoreanul tipărit
Vezi cum arată evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: Neamţul a venit la noi în campanie electorală. "Prima măsură pe care o iau ca preşedinte este să scot apa de gură din farmacii". "De ce?". "Păi tu nu te-ai săturat de atâta gargară?". "Da' credeţi că o să câştigaţi dacă nu aveţi copii?". "Am contraargumente. Voi arăta ce au făcut părinţii senatoarei Pandele Firea".
13 Octombrie 2014, 08:01
Bihoreanul tipărit
Luni, 13 octombrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic "Oradea Noastră". Din subiectele noii ediţii: Prim-procurorul Vasile Popa, arestat pentru corupţie, este "eroul" unui scandal sexual. BIHOREANUL a aflat că şeful Parchetului de pe lângă Tribunal e acuzat că, pe lângă şpăgile în bani, ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale unor prostituate de lux, livrate şi plătite de afaceriştii pe care îi proteja, dar şi că ar fi împărţit frăţeşte o mită de 12.000 euro cu fostul adjunct al Poliţiei Bihor, Ioan Brîndaş, el însuşi inculpat pentru afaceri de corupţie.
13 Octombrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Un orădean deconspiră unul dintre motivele pentru care elevii pică pe capete la examenele naţionale: dezinteresul profesorilor pentru manualele şcolare. Fost profesor de matematică, fizică şi didactică, Alexandru Gal-Chiş este convins că, de lene şi din interese financiare, dascălii ignoră intenţionat manualele şcolare, chiar dacă acestea ar trebui să fie un element de bază în predarea lecţiilor.
12 Octombrie 2014, 18:15
Bihoreanul tipărit
Şansele ca salariul mediu de 1.155 lei consemnat în Bihor să crească sunt tot mai reduse deoarece firmele din Cluj şi Timişoara atrag ca nişte magneţi forţa de muncă calificată şi tinerii dornici de carieră.
11 Octombrie 2014, 14:07
Bihoreanul tipărit
Estimat la 11,8 milioane euro, primul proiect important al actualei conduceri a Consiliului Judeţean este necunoscut chiar şi consilierilor care l-au votat. CJ vrea bani europeni pentru drumul Şuştiu-Moneasa, ambulanţe 4x4, echipamente pentru spitale, un heliport şi centre de prim-ajutor în Munţii Bihorului.
10 Octombrie 2014, 07:39
Bihoreanul tipărit
Într-un interviu pentru BIHOREANUL, rectorul Constantin Bungău anunţă în premieră că ar putea începe restructurarea instituţiei. În ce condiţii, urmează să decidă alături de forul legislativ al Universităţii, Senatul. "O universitate puternică se construieşte în timp", afirmă el.
09 Octombrie 2014, 07:57
Bihoreanul tipărit
Pentru a-l dovedi pe prim-procurorul Vasile Popa, DNA l-a supravegheat câteva luni şi i-a pus microfoane inclusiv în biroul de la Parchet, în urma anchetei descoperind că Popa a şantajat un om de afaceri şi a abuzat de funcţie ca să protejeze infractori.
08 Octombrie 2014, 07:45
Bihoreanul tipărit
Silenzio stampa! Italienii şi românca arestaţi după descoperirea fabricii de euro falşi de la Oradea au refuzat să vorbească în faţa judecătorilor. BIHOREANUL a aflat că procurorii DIICOT sunt pe urmele complicilor lui Vittorio Romano şi ai asociatului său, Raffaele Malintoppi, care ar putea fi tot cetăţeni italieni rezidenţi la Oradea, la fel ca iniţiatorii afacerii.
07 Octombrie 2014, 15:01
Bihoreanul tipărit
Trecerea ÎPS Nicolae Corneanu la cele veşnice relansează planurile de mărire ale episcopului Oradiei, Sofronie Drincec, care se vrea mitropolit al Banatului. Înscris în cursa pentru tronul de mitropolit la concurenţă cu episcopii Lucian al Caransebeşului şi Ioan al Covasnei, PS Sofronie s-a evidenţiat în faţa Patriarhului Daniel dăruindu-i chivotul Catedralei Mântuirii Neamului lucrat în argint suflat cu aur.
07 Octombrie 2014, 07:45
Bihoreanul tipărit
În replică la acuzele Ministerul Economiei, care susţine că a descoperit "deficienţe grave în gestionarea activităţii" la Mina Băiţa, Maria Trip, directorul general demisionar al societăţii, şi-a exprimat tăios punctul de vedere într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Economiei, Constantin Niţă. Citiţi-o aici!
06 Octombrie 2014, 19:01
Bihoreanul tipărit
Dacă-i întreabă cineva unde se află vila Darvas La Roche, puţini orădeni ştiu răspunsul. Dau rapid, însă, indicaţiile necesare dacă aud că e imobilul în care se află sediul FC Bihor. Pentru a o scoate din uitare, arhitecţii orădeni desfăşoară săptămâna aceasta un proiect inedit în grădina imobilului în stil seccesion, declarat monument istoric. Orădenii sunt invitaţi să redescopere clădirea Darvas La Roche, participând la evenimente organizate în grădina vilei, dar şi la vizitarea altor bogăţii arhitecturale ale oraşului, în cadrul unor tururi pe biciclete.
06 Octombrie 2014, 15:23
Bihoreanul tipărit
Vezi cum arată evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: Patroni ca la noi nu găseşti niciunde. Puiuţu a ajuns şef interimar la Uniunea patronatului român. "Funcţia mă onorează. În general orice funcţie mă onorează". "Dar mai există această organizaţie?". "Sigur. Deşi, la cum merge economia, ne-am putea numi Uniunea patronilor în faliment".
06 Octombrie 2014, 08:01
Bihoreanul tipărit
Luni, 6 octombrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: Şeful Parchetului Bihor, Vasile Popa, acuzat că a "stors" peste 50.000 euro de la afaceristul Dorinel Edu, anchetat într-un dosar de evaziune fiscală de 36 milioane lei. Pentru a-l dovedi pe prim-procuror, DNA l-a supravegheat câteva luni şi i-a pus microfoane inclusiv în biroul de la Parchet, în urma anchetei descoperind că Popa a şantajat oameni de afaceri, percepându-le "taxe de protecţie", şi a abuzat de funcţie ca să protejeze infractori.
06 Octombrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Doctoriţa din Ciumeghiu îşi condiţionează pacienţii: le semnează reţete gratuite ori compensate numai dacă îşi iau medicamentele de la farmacia sa preferată. Adriana Butaru e acuzată că, încălcând deontologia profesiei, îşi condiţionează pacienţii şi influenţează competiţia dintre cele două farmacii deschise în sat, favorizând-o pe cea învecinată propriului cabinet.
05 Octombrie 2014, 17:25
Bihoreanul tipărit
Înainte să fugă la PSD, care o vrea viceprimar de Oradea, ex-pedelista Adelina Coste a "supt" într-un singur an 150.000 lei de la 17 primării cu edili PDL şi UDMR. "Blonda de la Prefectură" din epoca Boc a câştigat în 2013 salariile a 125 funcţionari, încheind cu colegii de partid şi cu amicii udemerişti un contract de consultanţă tras la indigo de 16 ori, fără să aibă concurenţă nici măcar de ochii lumii.
02 Octombrie 2014, 07:26
Bihoreanul tipărit
Pe 3 octombrie începe ediţia cu numărul XXIII a Toamnei Orădene. Anul acesta, festivalul se va întinde pe parcursul a doar 10 zile, dar va cuprinde o mulţime de concerte, atât în săli, cât mai ales în aer liber, între invitaţi numărându-se formaţii din străinătate şi fanfare militare. Organizatorul principal al Festivalului, Mircea Oaie, directorul Direcţiei Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei, vorbeşte despre cum a fost alcătuit programul actualei ediţii.
01 Octombrie 2014, 14:39
Bihoreanul tipărit
BIHOREANUL vă prezintă povestea aproape incredibilă a fabricii de valută falsă anihilate săptămâna trecută la Oradea şi personajele care i-au pus bazele. Zeci de milioane de euro falşi au fost tipăriţi la Oradea la comanda organizaţiei mafiote napoletane Camorra, pentru a fi aruncaţi pe pieţele europene, de către o grupare de afacerişti italieni bine integraţi în comunitatea locală şi care la vedere aveau afaceri legale cu încălţăminte, vopseluri şi producţie publicitară, dând de lucru la sute de oameni.
01 Octombrie 2014, 07:46
Bihoreanul tipărit
Festivalul Internaţional de Teatru Oradea continuă până pe 12 octombrie, dar mai toate spectacolele, cu excepţia câtorva pentru copii, s-au jucat deja săptămâna trecută în mai multe săli din oraş, pe stradă, în cluburi şi pe scena mobilă instalată în Piaţa Ferdinand. Cuvântul cheie al celei mai noi ediţii a FITO a fost diversitatea, dar orădenii şi-au dovedit apetenţa, după cum poate era de aşteptat, doar pentru spectacolele "cu afiş" şi pentru comedii, lăsând locuri goale la producţiile ceva mai greu de "procesat", mai pretenţioase...
30 Septembrie 2014, 11:28
Bihoreanul tipărit
Deşi Termoficare SA a programat reluarea furnizării agentului termic pentru a doua jumătate a lunii octombrie, asociaţiile de proprietari cu restanţe vor rămâne în frig pentru a nu acumula datorii care să le ducă în incapacitate de plată.
30 Septembrie 2014, 07:27
Bihoreanul tipărit
Evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: Vio către Ghiuri: "Grăbeşte-te. Azi e ultima zi în care mai poţi plăti tâmpenia aia de taxă pe stâlp". "Ce legătură are asta cu mine?". "Am auzit-o pe nevastă-ta cum te lăuda că eşti un adevărat stâlp al familiei".
29 Septembrie 2014, 07:49
Bihoreanul tipărit
Luni, 29 septembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic "Oradea Noastră". În noua ediţie, BIHOREANUL vă prezintă povestea aproape incredibilă a fabricii de valută falsă anihilate săptămâna trecută la Oradea şi personajele care i-au pus bazele. Zeci de milioane de euro falşi au fost tipăriţi la Oradea la comanda organizaţiei mafiote napoletane Camorra, pentru a fi aruncaţi pe pieţele europene, de către o grupare de afacerişti italieni bine integraţi în comunitatea locală şi care la vedere aveau afaceri legale cu încălţăminte, vopseluri şi producţie publicitară, dând de lucru la sute de oameni.
29 Septembrie 2014, 00:00
Bihoreanul tipărit
Speriaţi de reintrarea în recesiune, bihorenii îşi reduc cheltuielile pentru a-şi proteja bugetele limitate date de cele mai mici salarii din ţară, în condiţiile în care reducerea investiţiilor şi anul agricol prost le pun în pericol siguranţa zilei de mâine.
28 Septembrie 2014, 18:07
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 3.4514 RON
  • 1 EUR = 4.4209 RON
  • 1 HUF = 0.0144 RON