URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 25 IANUARIE 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Vestea bună e că se va prelungi linia de tramvai de pe Calea Aradului pe lângă Auchan şi Universitate până la depoul de pe Atelierelor. Dar dacă tot ne apucăm să spargem carosabilul, de ce nu se are în vedere ca tramvaiul să poată merge până la OSC, ERA şi Dedeman? Cum tot nu ni s-a arătat să facem linie până în Felix, de ce să nu poată ajunge orădeanul cu tramvaiul la nişte centre comerciale importante?
Zic şi eu
Cunosc medici care pe 11 decembrie au votat în premieră PSD. Dar să nu credeţi că au înghiţit gogoaşa lui Dragnea că până în 2020 stagiarii vor avea lefuri de minim 1.250 euro şi primarii de 3.600 euro. Explicaţia e alta: în ultimii ani, mulţi confraţi le-au fost săltaţi pentru şpăgi primite de la înălţimea catedrelor universitare...
Cum a fost?
Pietrele nu mai crapă de frig. Au crăpat deja de câteva săptămâni. La minus 4 grade Celsius pare chiar călduţ, aproape confortabil. Dar perspectiva se schimbă atunci când trebuie să stai 40 de minute la coadă pentru mâncare în frig. Dar ce nu facem noi pentru mâncare?
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aveți încredere în noul Guvern al României?


De stiut
Avocatul Bihoreanului
Modificările procedurii civile care trebuiau să intre în vigoare la 1 ianuarie 2017 şi care vizau în principal judecarea proceselor în camera de consiliu şi pregătirea dosarului pentru calea de atac de instanţa ce a pronunţat hotărârea atacată, au fost amânate printr-o ordonanţă de urgenţă pentru 1 ianuarie 2019. Cu toate acestea, anul 2017 este un an foarte important pentru sistemul judiciar...
Bihoreanul la medic
Ulcerul duodenal este o boală cronică ce afectează circa 10% din populaţie şi care prezintă o tendinţă de scădere, mai ales în ţările dezvoltate. Frecvenţa este asemănătoare la ambele sexe, iar evoluţia bolii este spre vindecare şi apoi reapariţie (aproximativ 60% din ulcererele duodenale vindecate reapar în decurs de un an, iar 80-90%  în decurs de 2 ani).
Psihologul Bihoreanului
Des confundată cu tulburarea obsesiv-compulsivă, tulburarea de personalitate obsesiv-compulsivă se manifestă printr-o excesivă preocupare pentru ordine, perfecţionism şi o dorinţă de control a mediului înconjurător.
Bihoreanul tipărit
Luni, 22 ianuarie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: Caz şocant la Maternitate: părinţii unei fetiţe spun că aceasta e "rodul” unui chiuretaj eşuat. Cei doi orădeni l-au denunţat autorităţilor pe doctorul Szucs Zoltan, care ar fi ratat procedura, mama neştiind vreme de luni de zile că este în continuare însărcinată şi trăind apoi cu spaima că fetiţa s-ar putea naşte cu dizabilităţi, dar Colegiul Medicilor vine cu o ipoteză la fel de spectaculoasă: copilul născut nu ar fi, de fapt, cel vizat de avort!
23 Ianuarie 2017, 00:00
Bihoreanul tipărit
Primarul Ilie Bolojan ţinteşte investiţii de 60 milioane euro pentru Oradea în următorii trei ani, în ciuda scăderii veniturilor bugetului local. Printre obiectivele oraşului se numără construirea unui pod nou peste Crişul Repede, amenajarea unui pasaj pe sub Bulevardul Magheru, extinderea liniei de tramvai din Calea Aradului până în cartierul Nufărul şi prelungirea drumului rapid.
24 Ianuarie 2017, 11:37
Bihoreanul tipărit
Înlocuiţi la finalul anului trecut de colegi fără probleme de CV, dar care acum demisionează pe bandă, 15 foşti directori de şcoli au revenit deja la şefie, iar alţi 11 îşi aşteaptă restaurarea.
24 Ianuarie 2017, 07:33
Bihoreanul tipărit
Baronul Alexandru Kiss, fostul subprefect Silviu Odobasian, fostul vicepreşedinte CJ Dumitru Voloşeniuc fostul primar de Beiuş, Adrian Domocoş, și fostul șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor sunt doar câţiva dintre posibilii beneficiari ai scandaloaselor proiecte ale Guvernului.
Bihoreanul tipărit
Cum arată evenimentele săptămânii trecute, prin ochii lui Bihorel: Laci baci, nervos. „Mi-au dat amendă pentru steaguri, i-am dat în judecată și am pierdut”. „Și acum?”. „Mă duc la CEDO. Că eu sunt patriot român: am pus steaguri să vadă fraierii de români din ce parte bate vântul. Dar nu ai cu cine, niște țărani…”.
23 Ianuarie 2017, 07:41
Bihoreanul tipărit
Luni, 22 ianuarie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: Caz şocant la Maternitate: părinţii unei fetiţe spun că aceasta e "rodul” unui chiuretaj eşuat. Cei doi orădeni l-au denunţat autorităţilor pe doctorul Szucs Zoltan, care ar fi ratat procedura, mama neştiind vreme de luni de zile că este în continuare însărcinată şi trăind apoi cu spaima că fetiţa s-ar putea naşte cu dizabilităţi, dar Colegiul Medicilor vine cu o ipoteză la fel de spectaculoasă: copilul născut nu ar fi, de fapt, cel vizat de avort!
23 Ianuarie 2017, 00:00
Bihoreanul tipărit
Satele din Bihor au fost mutilate de colectivizarea agriculturii pe care regimul comunist a impus-o la scurt timp după brutala sa instalare în România. Confiscarea de către stat a pământurilor şi utilajelor agricole a determinat numeroşi ţărani bihoreni să se alăture grupurilor de rezistenţă anticomunistă, revoltele izbucnite pe Valea Crişului Negru fiind înăbuşite în sânge.
22 Ianuarie 2017, 15:02
Bihoreanul tipărit
Unde distracţie nu e, nimic nu e! Acesta ar putea fi sloganul pub-urilor şi al cluburilor din Oradea care încearcă să-şi adune la sfârşit de săptămână cât mai mulţi clienţi. Misiunea nu este deloc uşoară, drept dovadă unul dintre cele mai populare cluburi din ultimii ani, Bali, şi-a închis porţile. Petrecăreţii care preferă muzica electronică şi şi-au păstrat preferinţele s-au reorientat spre localuri mai noi, precum The Pipe şi Hangar, în timp ce fanii muzicii rock, alternative şi underground se bucură de tot mai multe concerte în Moszkva Caffe şi Urban Place.
21 Ianuarie 2017, 11:03
Bihoreanul tipărit
Toată România o ştie pe Mihaela Tatu de la emisiunile de televiziune pe care le-a găzduit ani buni. În ultimii patru ani, vedeta a lăsat în urmă Capitala aglomerată şi s-a mutat în mica urbe de pe Crişul Repede, despre care până atunci nu ştia decât puţinele ştiri care ajungeau în ziarele bucureştene. Acum, a ajuns să cunoască Oradea foarte bine şi spune hotărâtă că iubeşte oraşul, se simte "foarte orădeancă" şi aici se simte acasă.
20 Ianuarie 2017, 07:36
Bihoreanul tipărit
Administratorul Comcereal Bihor, Petru Ţiţ Andreescu, a fost trimis în judecată sub acuza că timp de aproape 12 ani s-a "servit" din rezerva naţională de grâu pe care o gestiona. Procurorii susţin că Ţiţ a provocat statului o pagubă de 3,1 milioane euro, devalizând hambarele cu complicitatea şefei Silozului Marghita, Maria Tătar, şi a doi ingineri, Kiraly Iosif şi Leonica Furtos, care au măsluit acte pentru a ascunde furturile.
19 Ianuarie 2017, 07:32
Bihoreanul tipărit
Un urmaş de-a cincea spiţă al proprietarului interbelic lasă Primăria Oradea fără parterul Hotelului Parc, contrar legii ce permite dreptul la succesiune doar rudelor de până la gradul IV. Apărut din senin la aproape un deceniu după ce două din cele 10 spaţii comerciale au fost retrocedate unei arădence care le-a vândut imediat fraţilor Maghiar şi fiului fostului secretar al municipiului, Florian Dacin, un stră-strănepot de soră al fostului proprietar se poate înstăpâni pe restul parterului în baza unui act notarial emis în condiţii dubioase.
18 Ianuarie 2017, 07:47
Bihoreanul tipărit
Frigul extrem a făcut ca peste 1.500 de familii din Oradea şi din Sînmartin să dârdâie în locuinţe. Cea mai geroasă iarnă de după 1964 a adus frigul în tramvaie şi şcoli, punând în dificultate societatea Termoficare, ajunsă în imposibilitatea de a furniza căldură în parametri normali pe temperaturi de până la minus 18 grade Celsius.
17 Ianuarie 2017, 17:59
Bihoreanul tipărit
BIHOREANUL aduce amănunte spectaculoase în cazul uciderii fostului lider PRM din Salonta. Csomos Ferenc, un individ de 28 de ani cu două condamnări penale la activ, l-a omorât cu cruzime pe agentul imobiliar Gheorghe Baciu, iar apoi, fiindcă victima nu avea bani, i-a furat telefonul, fiind descoperit rapid de poliţişti după ce s-a folosit de aparat pentru a-şi face selfie-uri şi pentru a posta... sfaturi de viaţă pe Facebook.
Bihoreanul tipărit
Luni, 16 ianuarie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dintre subiectele noii ediţii: BIHOREANUL aduce amănunte spectaculoase în cazul uciderii fostului lider PRM din Salonta. Csomos Ferenc, un individ de 28 de ani cu două condamnări penale la activ, l-a omorât cu cruzime pe agentul imobiliar Gheorghe Baciu, iar apoi, fiindcă victima nu avea bani, i-a furat telefonul, fiind descoperit rapid de poliţişti după ce s-a folosit de aparat pentru a-şi face selfie-uri şi pentru a posta... sfaturi de viaţă pe Facebook.
16 Ianuarie 2017, 00:00
Bihoreanul tipărit
În acest timp, Barajul Leşu stă golit de 4 ani fiindcă nu se găsesc 5,5 milioane euro pentru reparaţiile capitale, fapt ce afectează turismul în zonă şi producţia de electricitate în judeţ.
15 Ianuarie 2017, 15:32
Bihoreanul tipărit
Dacă pe unii îi face să se pitească la căldură, pe alţii vremea rece şi zăpada îi scoate la munte. Este cazul a mii de bihoreni care profită de iarna adevărată pentru a practica sporturi de sezon, mai ales că pentru asta nici nu trebuie să plece prea departe. Luate cu asalt în vacanţa de sărbători, cunoscutele staţiuni Arişeni-Vârtop şi Stâna de Vale, cea din urmă recent dotată cu noi facilităţi pentru schiori de toate vârstele, îşi aşteaptă în continuare turiştii dornici de mişcare în natură.
14 Ianuarie 2017, 11:05
Bihoreanul tipărit
Deşi serviciile oferite de complexul acvatic îi mulţumesc pe cei mai mulţi dintre clienţii orădeni ori turişti, ele sunt în continuare incomplete: toboganele şi saunele nu sunt pornite tot timpul, iar zona wellness de la etaj stă aproape goală.
13 Ianuarie 2017, 15:12
Bihoreanul tipărit
La începutul unuia dintre cei mai promiţători ani din istoria Partidului Social Democrat, care în decembrie a câştigat en fanfare alegerile parlamentare, Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, garantează că bihorenii o vor duce din ce în ce mai bine. Liderul PSD spune că în 2017 aceştia vor avea mai mulţi bani în buzunare, vor putea vizita Muzeul Ţării Crişurilor şi vor zbura de pe Aeroportul din Oradea spre noi destinaţii, iar la anul au mari şanse să se plimbe şi pe autostradă în judeţul lor. "Guvernul PSD va sprijini proiectele necesare pentru orădeni", afirmă Ioan Mang în interviul acordat BIHOREANULUI.
13 Ianuarie 2017, 09:16
Bihoreanul tipărit
Atenţie cui vinzi: un orădean s-a trezit cu amenzi rutiere încasate de cel căruia i-a înstrăinat maşina, care nu a transcris-o pe numele său pentru a nu plăti timbrul de mediu. Cum nu poate obliga cumpărătorul să-şi transcrie maşina, vânzătorul se poate feri de amenzile culese de acesta notificând tranzacţia la Serviciul Înmatriculări ori, dacă autoturismul n-a fost înmatriculat nici pe numele lui, cerând în instanţă radierea acestuia.
12 Ianuarie 2017, 19:00
Bihoreanul tipărit
De luna viitoare, municipalitatea orădeană va relua activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, în baza unei Hotărâri a Guvernului Cioloş. Echipajele vor acţiona zilnic, începând din centrul oraşului, iar maşinile ridicate vor fi depozitate în strada Barcăului, de unde proprietarii le vor putea revendica în schimbul unei taxe de minimum 300 lei.
12 Ianuarie 2017, 07:36
Bihoreanul tipărit
Florian Bodog, preşedintele PSD Oradea şi prodecan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie, şi-a văzut visul cu ochii, devenind noul ministru al Sănătăţii. Senatorul bihorean şi-a atins apogeul carierei în pofida faptului că Ministerul Educaţiei i-a retras în toamnă, ruşinos, dreptul de a conduce doctorate, în ciuda "dispariţiei" primei sale lucrări de doctorat şi - după cum a descoperit acum BIHOREANUL - a faptului că şi cea de-a doua teză de doctorat este la rându-i suspectă.
Bihoreanul tipărit
Inculpat de DNA fiindcă ar fi cerut şpagă pentru a muşamaliza un accident soldat cu rănirea unei fete de 13 ani, comisarul şef Marcel Ghirosa i-a minţit pe procurori şi a plâns în faţa judecătorilor. BIHOREANUL a aflat că şeful Biroului Drumuri Naţionale din Poliţia Rutieră Bihor a fost denunţat de şoferul căruia i-a cerut mită de două ori: 200 lei imediat după accident ca să-i returneze permisul, plus încă 400 lei a doua zi, când a promis că-i va clasa dosarul, fiindcă avea nevoie de bani ca să-şi schimbe... acumulatorul maşinii.
10 Ianuarie 2017, 07:33
Bihoreanul tipărit
Luni, 9 ianuarie, a apărut noul număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noului număr: Florian Bodog, preşedintele PSD Oradea şi prodecan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie, şi-a văzut visul cu ochii, devenind noul ministru al Sănătăţii. Senatorul bihorean şi-a atins apogeul carierei în pofida faptului că Ministerul Educaţiei i-a retras în toamnă, ruşinos, dreptul de a conduce doctorate, în ciuda "dispariţiei" primei sale lucrări de doctorat şi - după cum a descoperit acum BIHOREANUL - a faptului că şi cea de-a doua teză de doctorat este la rându-i suspectă. În același număr citiți și că, de luna viitoare, Primăria Oradea reia activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar, povestea polițistului rutier prins cu șpagă săptămâna trecută, dar și un interviu cu președintele PSD Bihor, Ioan Mang.
09 Ianuarie 2017, 00:00
Bihoreanul tipărit
Un orădean a fost desemnat inginerul anului în Dubai după ce a construit o fântână spectaculoasă în faţa Operei din capitala faimosului emirat arab. După ce acasă a contribuit la proiecte importante precum Aquapark-ul Nymphaea şi modernizarea Aeroportului orădean, Alin Epure s-a mutat la arabi, unde lucrează cu succes la mega-proiecte de construcţii, inclusiv la extinderea celui mai mare Mall din lume.
Bihoreanul tipărit
Prezenţe iubite deja de patru ani pe micile ecrane, actorii popularului serial "Las Fierbinţi" îşi vizitează fanii din ţară. În curând, Mihai Bobonete, Adrian Văncică, Mihai Rait şi Constantin Diţă - adică Bobiţă, Celentano, Dorel şi Giani - vor susţine, alături de alţi comedianţi de succes, două show-uri pe scena Teatrului Regina Maria, unul de improvizaţie şi celălalt de stand-up comedy. Biletele se vând deja ca pâinea caldă...
31 Decembrie 2016, 12:48
Bihoreanul tipărit
Deşi teoretic impozitele pe proprietăţi vor fi menţinute la nivelul din acest an, în 2017 majoritatea orădenilor vor plăti biruri mai mari pentru maşini şi case. Din ianuarie, Consiliul Local scumpeşte abonamentele de parcare cu până la 17,6%, supraimpozitează cu 400% casele neîngrijite şi aplică o majorare cu 50% a impozitului pentru orădenii care au mai multe locuinţe.
30 Decembrie 2016, 15:30
Bihoreanul tipărit
Descoperirile avocaţilor Consiliului Judeţean care au salvat de la retrocedare fosta Policlinică Mare sunt de resortul procurorilor. Ordinul Călugăresc Mizericordian a pretins clădirea folosind aceleaşi acte cu care anterior obţinuse fostul Spital ORL şi fostul sediu al Ambulanţei, iar Episcopia Romano-Catolică s-a intabulat fraudulos pe fostul Spital de Boli Infecţioase, ridicat de o fundaţie privată fără nicio legătură cu Biserica.
Bihoreanul tipărit
Informaţii interesante în dosarul uciderii interlopului Mihai Dumbrovan de către Raul Zetocha. Procurorul Alin Leucea, cel care a tărăgănat timp de doi ani ancheta, a cerut de mai multe ori să-i fie luat dosarul, printre motivele invocate fiind şi că a fost... "presat" de BIHOREANUL.
28 Decembrie 2016, 07:30
Bihoreanul tipărit
Marți, 27 decembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dintre subiectele noului număr: Descoperirile avocaţilor Consiliului Judeţean care au salvat de la retrocedare fosta Policlinică Mare sunt de resortul procurorilor. Ordinul Călugăresc Mizericordian a pretins clădirea folosind aceleaşi acte cu care anterior obţinuse fostul Spital ORL şi fostul sediu al Ambulanţei, iar Episcopia Romano-Catolică s-a intabulat fraudulos pe fostul Spital de Boli Infecţioase, ridicat de o fundaţie privată fără nicio legătură cu Biserica. În același număr citiți și un interviu cu primarul Ilie Bolojan, povestea unui absolvent al Universității Oradea care a devenit inginerul anului în Dubai, dar și detalii din dosarul criminalului Raul Zetocha. 
27 Decembrie 2016, 00:00
Plictis la minim
Luna decembrie a venit cu cadouri şi pentru pasionaţii de lectură. O editură orădeană a inaugurat, de curând, primele două saloane de carte din oraş, unde vizitatorii sunt aşteptaţi să descopere titluri valoroase într-o atmosferă primitoare. Iniţiatorii proiectului s-au gândit că - încălziţi cu o cafea, un cappucino sau un vin fiert - orădenii vor fi mult mai deschişi spre noi provocări editoriale, care, nu întâmplător, se găsesc şi în portofoliul editurii lor.
24 Decembrie 2016, 12:58
Advertorial
Reprezentanţii societăţii Termoficare susţin că noul CET, cu o capacitate de producţie cu 25% peste necesar, poate asigura fără probleme încălzirea orădenilor inclusiv în iernile grele, cu condiţia ca aceştia să-şi menţină instalaţiile din locuinţe funcţionale.
23 Decembrie 2016, 07:48
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.188 RON
  • 1 EUR = 4.4973 RON
  • 1 HUF = 0.0145 RON