URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 25 FEBRUARIE 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Angajaţii de la CET au făcut un pui de grevă, cerând salarii mai mari. Mulţi puteau să se pensioneze, dar au fost rugaţi să rămână pentru că nu există oameni calificaţi. Să le dai un salariu mai mic de 2.000 lei mi se pare nedrept. Când ai o "jucărie" de 50 milioane euro pe mână trebuie să te gândeşti de două ori dacă oamenii care o exploatează sunt plătiţi ca nişte specialişti sau ca nişte necalificaţi...
Zic şi eu
Într-un "Who’s Who" al parvenitismului din politica bihoreană, unde şi-a croit pârtie cu coatele de peste un deceniu, fosta tânără speranţă a PD-ului local, consilierul judeţean Dorin Corcheş, acum la ALDE, ocupă un loc de "cinste" pe podium, alături de foştii tovarăşi de drum Mircea Matei, trecut acum vreo cinci ani la PPDD şi apoi în uitare, şi Octavian Bot, trecut prin mult mai multe partide, iar în final la cele veşnice.
Cum a fost?
Dragostea de muzică, de rock în special, are multe forme de exprimare, iar concertul de vineri pare să le fi relevat pe toate: prieteni care cântă împreună de 35 de ani, legende ale muzicii prezente în public, grupuri de fani venite din alte oraşe, spectatori ajunşi cu mai bine de o oră înainte de începerea concertului, refrene cântate în cor de toată suflarea, multe tricouri cu formaţia preferată, urlete şi aplauze, poze şi autografe... Şi, nu în ultimul rând, imaginea tânărului cu tricou AC-DC, sprijinit într-un cadru metalic, fotografiindu-se cu Călin Pop la finalul serii...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aveți încredere în noul Guvern al României?


De stiut
Avocatul Bihoreanului
Săptămânile acestea au fost numeroase discuţii în spaţiul public legate de infracţiunea de abuz în serviciu. Întrucât singura interpretare obligatorie a legii este dată de Curtea Constituţională sau de deciziile de unificare ale practicii pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, răspunsul la întrebările legate de dezincriminarea unor forme ale abuzului în serviciu se regăsesc în Decizia nr. 405/2016 a Curţii Constituţionale prin care a fost admisă o excepţie de neconstituţionalitate cu privire la această infracţiune.
Bihoreanul la medic
Pancreatita acută este o inflamaţie a pancreasului cu manifestări diferite, de la forma edematoasă, care este o afecţiune uşoară şi reversibilă în majoritatea cazurilor, la forma necrozantă, foarte severă.
Psihologul Bihoreanului
În România este încă adânc împământenit obiceiul de a-ți altoi copiii atunci când greşesc. Dar violența fizică nu este singura care afectează viața micuților. Violența verbală poate fi la fel de devastatoare. Vânătăile trec, dar efectele abuzului verbal se fac simțite dincolo de maturitate și mult timp după trecerea din adolescență.
Bihor
Compania de Apă Oradea va investi circa 2,2 milioane lei în extinderea reţelelor de apă şi canalizare în cartierele Episcopia şi Ceyrat. Consiliul Local a mai aprobat investiţii de 1,4 milioane lei în înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare pe şapte străzi orădene şi de încă 445.000 lei în reabilitarea canalizării pluviale pe strada George Coşbuc din zona centrală.
25 Februarie 2017, 16:15
Bihor
Tribunalul Bihor a primit calificative de eficient şi foarte eficient pentru activitatea de anul trecut, cele mai bune rezultate fiind înregistrate din punct de vedere al celerităţii cu care s-au soluţionat cauzele aflate pe rol. Din totalul de 14.561 dosare în care s-au pronunţat soluţii în 2016, în 11.687 dintre ele s-au dat în termen de un an de la înregistrare.
25 Februarie 2017, 15:08
Bihor
Parcarea centrului comercial ERA Park s-a umplut de voie bună, sâmbătă, la cea de-a treia ediţie a Festivalului D’ale porcului. Echipaje ce reprezintă 21 de primării din Bihor şi una din Ungaria s-au întrecut în prepararea mâncărurilor specifice la tăiatul porcului: toroş, cârnaţi, caltaboşi, sângerete şi jumări.
Bihor
Dezamăgire mare, sâmbătă, în faţa Prefecturii Bihor. Anunţat ca o "revoluţie roş-albastră", protestul suporterilor echipei de fotbal Steaua, care susţin clubul patronat de George Becali, a reunit doar 15 manifestanţi. Deşi au fost supăraţi că au fost atât de puţini, manifestanţii şi-au spus totuşi of-ul cel mai mare: Steaua e doar una, iar Armata trebuie să renunţe la pretenţiile asupra numelui şi palmaresului.
25 Februarie 2017, 13:15
Bihor
Din 27 februarie şi până pe 16 martie, părinţi copiilor care împlinesc şase ani până în luna august trebuie să-i înscrie în învăţământul primar. Pot fi înscrişi în clasa pregătitoare şi copiii care vor face şase ani între lunile septembrie şi decembrie, dar doar dacă evaluarea psihosomatică arată că sunt pregătiţi. În total, şcolile din Bihor au pregătit pentru toamnă 291 de clase pregătitoare, cu 5.728 de locuri.
25 Februarie 2017, 10:10
Bihor
Şapte străzi centrale din zona fostei întreprinderi Sinteza vor fi asfaltate. Conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi joi de Consiliul Local, investiţia totală se ridică la 1,8 milioane lei, iar lucrările, odată adjudecate, vor trebui finalizate în două luni.
Bihor
Cele două firme care au preluat anul trecut lucrările de apă şi canalizare din zona centrală abandonate de Selina în 2014, Dondi Project Construcţii SRL şi Brexxon DSS, au primit la rândul lor notificări de reziliere a contractelor de la Compania de Apă Oradea. Firmele au executat doar 1% din lucrări în condiţiile în care acestea au termen de finalizare luna iunie.
24 Februarie 2017, 14:10
Bihor
Un orădean în vârstă de 26 ani a fost reţinut, joi, de poliţişti pentru furt calificat, după ce a fost prins că a furat sticle cu băuturi din mai multe magazine. Tânărul era pretenţios, căci şutea de pe rafturi numai whiskey, votcă şi coniac din cele mai scumpe.
24 Februarie 2017, 13:14
Bihor
Ioan Mircea Bunta, jandarmul în vârstă de 28 de ani care s-a sinucis marţi seară, după ce a provocat un accident rutier, băut la volan fiind, a mai avut probleme cu legea. BIHOREANUL a aflat că jandarmul a mai fost anchetat de procurorii Parchetului Militar după ce ar fi bătut un minor, ai cărui părinţi l-au şi dat în judecată pe Bunta, cerându-i daune morale.
24 Februarie 2017, 10:50
Bihor
Consiliul Local a ajustat joi tarifele pentru parcarea plătită prin SMS pentru a se conforma condiţiilor impuse de operatorii de telefonie mobilă care au cerut ca acestea să fie multiplu de 5 eurocenţi, diferenţa fiind reprezentată de TVA. Propunerea consilierului Huszar Istvan ca maşinile electrice să fie scutite de plata parcării nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată. Aleşii orădenilor au mai aprobat prelungirea unor tronsoane de reţele de gaz, asfaltarea unor curţi de şcoli şi reabilitarea faţadelor de la trei clădiri din zona centrală.
24 Februarie 2017, 10:19
Bihor
Reprezentanţi ai 22 de primării din judeţul Bihor şi din Ungaria se vor întrece sâmbătă, în parcarea ERA Park, la cea de-a treia ediţie a festivalului concurs "D’ale porcului". Evenimentul va cuprinde degustări de mâncăruri şi pălincă, dar şi prezentări ale unor momente precum pârjolirea porcului, respectiv concursuri de cârnaţi și toroș. Amfitrionul evenimentului va fi Văru’ Săndel.
24 Februarie 2017, 09:22
Bihor
La începutul lunii, familia preotului Alin Păşcuţă, de la Biserica Buna Vestire din Sînmartin, a pus de un "kumite" cu strigături cu antrenorul de karate Ioan Vaida, de la clubul Shogunul ce funcţionează la Palatul Copiilor. Preoteasa s-a certat cu antrenorul pentru felul în care acesta vorbeşte cu fiica sa, una dintre cele mai medaliate sportive ale clubului. Conflictul s-a amplificat de la ocări până la sudalme şi îmbrânceli, după care femeia i-a făcut antrenorului plângere penală pentru rele tratamente aplicate minorului.
24 Februarie 2017, 08:30
Bihor
Societatea OTL poate lansa licitaţiile pentru achiziţionarea componentelor şi serviciilor necesare modernizării unui tramvai de tip Tatra T4D + B4D, vechi de peste 30 de ani, după ce aleşii locali au aprobat, joi, alocarea sumei de 406.000 euro pentru realizarea prototipului. Deja de câteva luni, OTL a trimis tramvaiul la Arad, unde acesta a fost decopertat şi inspectat, astfel încât să se poată proiecta modernizarea acestuia.
Bihor
Opoziţia PSD-UDMR a respins, în şedinţa ordinară de joi, aprobarea coridorului de expropiere pentru prelungirea drumului rapid din strada Ion Bogdan până în strada Suişului pe la baza serpentinei care urcă la Paleu. La fel, profitând că prin absenţa de la şedinţă a doi consilieri liberalii nu au întrunit voturile necesare pentru promovarea proiectele de hotărâre referitoare la patrimoniu, opoziţia a "trântit" toate materialele care făceau referire la donaţii de terenuri iniţiate de orădenii care doresc să îşi construiască imobile.
23 Februarie 2017, 18:37
Bihor
În luna martie va fi finalizată, la Aeroportul Internaţional Oradea, o cale pietonală acoperită destinată pasagerilor, care va porni de la terminalul aeroportului şi va ajunge la platforma de îmbarcare. "Companiile low-cost, ca să nu aibă cheltuieli mari, nu vor să plătească autobuze, ci preferă ca pasagerii să meargă de la terminal la aeronavă", a precizat directorul general Gheorghe Pasc.
Bihor
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a anunţat că în această săptămână în judeţ sunt 916 locuri de muncă vacante, jumătate din ele pentru absolvenţi de studii medii sau şcoli profesionale.
23 Februarie 2017, 17:08
Bihor
Poliţiştii din punctul de trecere a frontierei Borş au găsit şi confiscat un bolid în valoare de 60.000 euro ce fusese furat din Italia. Maşina, un Land Rover, era condusă de un bărbat în vârstă de 54 de ani din Iaşi.
23 Februarie 2017, 16:32
Bihor
Avocatul Ioan Sava, despre care BIHOREANUL a dezvăluit săptămâna trecută că, liberat la sfârşitul lunii noiembrie anul trecut din Penitenciar, a fost reîncarcerat ca urmare a unui verdict al Tribunalului Satu Mare, susține că este victima ”acțiunilor dușmănoase ale procurorului Man Ciprian” împotriva familiei sale.
23 Februarie 2017, 15:46
Bihor
Echipaje de pompieri ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au participat, joi la prânz, la un exerciţiu prin care simulează izbucnirea unui incendiu la acoperişul uneia dintre clădirile Maternităţii din Oradea. Militarii vor să testeze, astfel, viabilitatea planului de intervenţie dacă ar apărea o astfel de situaţie.
23 Februarie 2017, 14:08
Bihor
Din toamnă, orădenii vor putea zbura la Londra de pe Aeroportul din Oradea. Compania Ryanair a anunțat joi că, începând din luna octombrie, va fi funcțională o nouă rută, de iarnă, din Oradea către Londra Stansted, cu o frecvență de 3 zboruri săptămânale.
Bihor
Şi în acest an, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali organizează Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială, dorind să-i premieze pe cei mai sârguincioşi şi merituoşi oameni care activează în acest domeniu. Judeţul Bihor are ca nominalizaţi pentru diverse premii 27 de asistenţi sociali, trei jurnalişti, cinci instituţii, un politician şi trei promotori ai asistenţei sociale.
23 Februarie 2017, 13:20
Bihor
Deputatul PNL Ioan Cupşa propune organizarea simultană a referendumului privind continuarea luptei anticorupţie, iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, şi celui pentru modificarea articolului 48 din Constituţie în vederea definirii familiei ca formată dintr-un bărbat şi o femeie, iniţiat de Coaliţia pentru Familie. Potrivit lui Cupşa, consultările publice se vor potenţa reciproc, iar costurile estimate la 20 milioane euro se vor reduce.
23 Februarie 2017, 12:44
Bihor
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, miercuri, cererea de strămutare formulată de judecătorul Ovidiu Galea, trimis în judecată de procurorii DNA Oradea pentru fals în declaraţii alături de chestorul Liviu Popa, patru foşti subalterni ai ofiţerului şi un funcţionar al APM Bihor. Procesul, început la Curtea de Apel Oradea, va continua la Curtea de Apel Timişoara.
23 Februarie 2017, 10:58
Bihor
46.912 dosare penale în anchetă, 17.183 de cauze soluționate, din care 351 de evaziune fiscală cu un prejudiciu total de 94.559.126 lei, 2.200 de inculpaţi trimiși în fața instanței, din care 157 în stare de arest preventiv. Sunt câteva cifre din Raportul de activitate pe anul 2016 al procurorilor din Bihor și Satu Mare, făcut public, miercuri, după Adunarea generală desfășurată la Parchetul Curții de Apel Oradea.
23 Februarie 2017, 08:37
Bihor
Orădenii arondaţi la 7 puncte termice vor rămâne, pe parcursul zilei de joi, fără apă caldă şi căldură, pentru că muncitorii Termoficare vor interveni pentru eliminarea unei avarii descoperite săptămânile trecute la conductele de transport a agentului termic în zona Parcului Traian. Vezi dacă te afectează!
22 Februarie 2017, 21:26
Bihor
Anca şi Lucca Lucian, fiica şi ginerele preşedintelui Federaţiei Patronilor Bihor, Ioan Lucian, sunt primii campioni europeni în magie mentală. Numărul de magie "The mind-reading revolution" al celor doi mentalişti a obţinut o medie de 80 de puncte în cadrul cadrul Campionatului European de Magie desfăşurat în weekend la Opera House din Blackpool, Marea Britanie. La eveniment au participat peste 3.000 de magicieni din toată lumea.
22 Februarie 2017, 19:45
Bihor
Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au amendat o firmă din Oradea cu 50.000 lei, după ce au depistat, în urma unei sesizări, că societatea respectivă colecta deşeuri din municipiu, deşi nu a încheiat un contract de delegare a serviciului de salubritate cu Primăria. În Oradea, singura firmă care are un astfel de contract este RER Ecologic Service.
22 Februarie 2017, 14:48
Bihor
Pentru întâia oară, Casa Corpului Didactic Bihor, instituţia care organizează cursuri pentru dezvoltarea profesională a dascălilor, şi-a prezentat raportul în cadrul Colegiului Prefectural. Directoarea instituţiei, Carmen Bodiu, a arătat că, anul trecut, 1.662 de cadre didactice şi angajaţi ca personal didactic auxiliar au participat la programele CCD Bihor, cel mai frecventat curs fiind unul despre educaţia permanentă.
22 Februarie 2017, 12:23
Bihor
Din lipsă de studenţi, Universitatea din Oradea închide două programe de studii de licenţă şi unul de masterat. Astfel, din oferta facultăţilor orădene vor dispărea specializările de licenţă Turism cultural şi Studii americane, respectiv masteratul de Teologie pastorală aplicată.
22 Februarie 2017, 10:04
Bihor
Un tânăr jandarm de doar 28 ani s-a sinucis, marți seară, după ce, băut fiind la volan, a provocat un accident rutier soldat cu rănirea ușoară a două persoane, iar apoi a fugit de la locul evenimentului rutier. Jandarmul a fost găsit spânzurat în locuință de prietena sa, tânărul având și tăieturi la nivelul mâinilor.
22 Februarie 2017, 09:13
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.2856 RON
  • 1 EUR = 4.519 RON
  • 1 HUF = 0.0147 RON