URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 04 OCTOMBRIE 2015
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Dracul - sau ceasul rău - a făcut ca manifestaţia de marţea trecută, Critical Mass, să se termine prost. Puhoiul de biciclişti a parcat exact în inima şantierului din Piaţa Unirii, iar şeful de lucrare, un italian, când a vrut să iasă din piaţă, a acroşat câţiva participanţi la manifestare. A ieşit cu scandal, maşina şi faţa şoferului fiind şifonate de cetăţenii revoltaţi.
Zic şi eu
Încă mult înainte să-şi fi băgat soţia şefă la Femeile Social-Democrate, pesediştii de la talpa partidului vorbesc despre o a doua femeie din viaţa politică a liderului PSD Bihor. Pe acest fundal, noutatea e că după ce Mang a pus-o pe juna Ana Maria Tiron secretar executiv al organizaţiei şi a cazat-o în Prefectură cu leafă grasă, febleţea s-a apucat de afaceri pe seama primăriilor pesediste.
Cum a fost?
Deşi mai scurt, festivalul de teatru de anul acesta a avut de toate: spectacole excepţionale, bune şi mediocre, surprize plăcute, mici dezamăgiri, premiere, promisiuni, reluări şi reveniri. Iar cum în tot răul e şi un bine, durata mai mică a permis o concentrare mai atentă pe spectacole din partea publicului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Unde v-aţi petrecut concediul anul acesta?





De stiut
Bihoreanul la medic
Leptospiroza este una dintre cele mai răspândite zoonoze (boli infecţioase ale animalelor care se pot transmite la om), existând cazuri în toate continentele (cu excepţia Antarticii), dar mai ales la tropice. Există cazuri de boală şi la noi.
Avocatul Bihoreanului
Procurorul General solicită Instanţei Supreme să pronunţe o hotărâre obligatorie pentru toate instanţele prin care să se stabilească dacă avocatura poate sau nu să fie practicată şi de către alte persoane decât cele care fac parte din Barouri.
Bihor
Deşi acum nu mai are nevoie să fie apărată cu săbii şi iatagane, în Cetatea Oradea s-a auzit sâmbătă scrâşnet de zale şi salve de tun. Războinici medievali s-au luptat sub ochii domniţelor îngrijorate şi doar cei mai agili au ieşit învingători. Demonstraţiile de lupte, o premieră pentru Toamna Orădeană, au fost pe placul sutelor de orădeni care le-au urmărit.
03 Octombrie 2015, 19:03
Bihor
Studenţi, femei fără loc de muncă şi reprezentanţi ai unor instituţii publice locale s-au întâlnit, vineri şi sâmbătă, cu Madi Sharma, membră a Comitetului Economic şi Social European, organism consultativ al Uniunii Europene, şi promotoare a antreprenoriatului local cu impact globale. Sharma a venit la Oradea la iniţiativa europarlamentarului PSD Emilian Pavel, care a anunţat că, împreună cu reprezentanţii mediului de afaceri orădean, are în plan să înfiinţeze o asociaţie care să ţină cursuri de antreprenoriat pentru tinerii bihoreni.
03 Octombrie 2015, 16:42
Bihor
Senatorul liberal Cristian Bodea a declarat vineri că moţiunea de cenzură depusă de PNL şi respinsă marţi în Parlament s-a dorit un semnal de alarmă care trebuia tras chiar dacă liberalii nu au reuşit să doboare Guvernul Ponta. Bodea a spus că, dată fiind diferenţa de circa o sută de voturi în favoarea social-democraţilor, PNL va rămâne în opoziţie până la alegerile din 2017.
03 Octombrie 2015, 14:01
Bihor
Primăria a anunţat vineri Autoritatea de Management POR şi Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest cu privire la schimbarea soluţiei tehnice privind reabilitarea pavajului din Pasajul Vulturul Negru. Municipalitatea vrea să modifice proiectul tehnic al lucrării în sensul înlocuirii cu marmură a mozaicului făcut de firma Marconst. Lucrările vor avea loc anul viitor după finalizarea procesului de reabilitare a pereţilor şi cupolei.
03 Octombrie 2015, 10:46
Bihor
Prefectura Bihor a făcut un bilanţ al reclamaţiilor primite în ultimele 4 luni la Telefonul Prefectului, linie care a fost reactivată în primăvara acestui an. Din cele 95 de sesizări, majoritatea au fost legate de fondul funciar. Alte plângeri au fost legate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, dar şi de canalizări şi drumuri.
02 Octombrie 2015, 18:34
Bihor
Administraţia Socială Comunitară Oradea a organizat, joi, în sala de mese a Colegiului Tehnic Transilvania, o nouă ediţie a Zilei Persoanelor Vârstnice, la care au participat 100 de orădeni ajunşi la vârsta a treia. Aceştia au fost pofiţi la ospăţ şi dansuri populare.
Bihor
În reacţie la faptul că primarii din zona Beiuş - Ştei au trimis premierului o scrisoare deschisă în care cer rezolvarea blocajului de la lucrările de a DN 76, unde constructorii nu şi-au primit banii pentru lucrări şi au abandonat şantierul, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România susţine că de fapt vina pentru neplata lucrărilor aparţine "în întregime antreprenorilor", care fie sunt leneşi, fie nu au depus documentele necesare pentru decontări.
02 Octombrie 2015, 15:14
Bihor
Centura ocolitoare a oraşului va fi închisă marţi şi miercuri dimineaţă în zona străzii Podului, între orele 4 şi 4:30, pe ambele benzi şi sensuri de mers. Firmele Construcţii Bihor şi Energomontaj vor face lucrări de demontare şi montare a conductelor supraterane care traversează şoseaua.
02 Octombrie 2015, 13:19
Bihor
Revoltaţi de faptul că lucrările de reabilitare DN 76 evoluează foarte lent şi în unele locuri chiar stagnează, circulaţia în zonă fiind „o aventură”, primarii din zona Beiuş - Ştei au transmis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îi cer să se implice personal în finalizarea lucrărilor. Motivul? Pe lângă că traficul este o corvoadă şi există riscuri de accidente, oamenii sunt efectiv blocaţi în casele lor, din cauza şanţurilor săpate şi abandonate
02 Octombrie 2015, 12:20
Bihor
Orădenii care au adoptat la distanţă animale din Grădina Zoologică sunt aşteptaţi, sâmbătă, să-şi vadă şi să-şi hrănească animalele la ediţia a doua a Zilei Părinţilor Adoptivi organizată de Administraţia Domeniului Public. Pe tot parcursul zilei, personalul de la Zoo va da detalii despre animalele pe care le are în grijă.
02 Octombrie 2015, 11:05
Bihor
Circulaţia pe strada Ogorului din Oradea va fi deviată, vineri şi sâmbătă, pentru lucrări la pasajul peste şoseaua de centură, în zona străzii Nojoridului. Vezi aici pe unde se va circula!
02 Octombrie 2015, 10:48
Bihor
Între 16 şi 18 octombrie, orădenii sunt invitaţi să redescopere grădina şi istoria Palatului Veiszlovits de pe strada Republicii, monument istoric cunoscut mai degrabă drept fostul Hotel Parc. În cadrul proiectului, organizatorii vor amplasa pe clădire inclusiv un mash de dimensiuni mari care va prezenta cum va arăta faţada acesteia după reabilitare.
02 Octombrie 2015, 09:59
Bihor
Preşedintele Partidului Popularilor Maghiari din Transilvania, Szilagyi Zsolt, a cerut joi Guvernului României să securizeze cu gard de sârmă ghimpată frontiera verde cu Serbia pentru a evita un eventual exod a zeci de mii de refugiaţi care, opriţi la graniţia cu Ungaria, ar încerca să ajungă în occident prin România. Liderul popularilor maghiari a lăudat poziţia preşedintelui Klaus Johannis care a refuzat cotele obligatorii de refugiaţi şi a cerut premierului Victor Ponta să clarifice public poziţia cu privire la cazarea de refugiaţi în căminele şi internatele şcolare.
01 Octombrie 2015, 19:28
Bihor
Fostul şef al "Tradiţiilor" Bihor, Adrian Dume, judecat pentru că a decontat în fals cheltuieli pentru evenimente culturale care nu au avut loc, şi complicea lui, directoarea Casei de Cultură din Beiuş, Anca Banda, au recunoscut în faţa instanţei acuzaţiile procurorilor DNA şi vor fi judecaţi după procedură simplificată. Motivul? În acest fel beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege pentru faptele care le sunt imputate.
01 Octombrie 2015, 18:24
Bihor
Prima zi din luna octombrie a venit cu un cadou deosebit pentru orădeanul Sorin Sabău! Acesta este începand de astăzi un client fericit şi prietenos cu mediul, prin intermediul noului său automobil 100% electric, Renault Twizy!
01 Octombrie 2015, 17:03
Bihor
Rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a deschis joi anul universitar 2015-2016, într-o ceremonie care s-ar putea să fi fost ultima cu el în această funcţie, dat fiind că la primăvară universitarii îşi vor alege viitorul rector. Înainte de festivitate, câţiva studenţi au protestat în faţa sălii polivalente, reclamând subfinanţarea învăţământului şi plagiatul din mediul universitar. Totodată, rectorul a anunţat că a desfăcut contractele de muncă a 90 de cadre didactice care nu au diplomă de doctorat.
Bihor
De Ziua Mondială a Zâmbetului, sărbătorită pe 2 octombrie, orădenii sunt chemaţi să bată recordul naţional la veselie. Mai precis, ei sunt aşteptaţi în Parcul 1 Decembrie, la formarea celui mai mare smiley uman făcut până acum în România.
01 Octombrie 2015, 11:34
Bihor
Tribunalul Bihor a amânat pentru luna noiembrie procesul în care se judecă falimentul societăţii Electrocentrale. Casa de Insolvenţă Transilvania a cerut instanţei stabilirea unui nou termen de judecată pentru a oferi tuturor creditorilor posibilitatea să îşi precizeze poziţia faţă de cele stabilite prin tabloul de creanţe.
01 Octombrie 2015, 08:01
Bihor
500 de fluturaşi vor fi împărţiţi, joi, de Ziua Mondială de luptă împotriva Cancerului la sân, pe strada Republicii, iar cu ajutorul acestora femeile vor beneficia de consultaţii gratuite şi mamorgrafii cu 25% mai ieftine. Joi seară, Teatrul Regina Maria va fi iluminat în roz, în cadrul unui proiect de conştientizare iniţiat de femeile liberale.
30 Septembrie 2015, 20:32
Bihor
Prim-vicepreşedintele ALDE Bihor, Ioan Mintaş, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România, a declarat miercuri, că între modificările pe care patronatele le propun la noul Cod al Muncii se numără corelarea productivităţii cu primirea salariului minim pe economie, precum şi obligativitatea prezentării, la angajare, a unei recomandări de la fostul loc de muncă.
30 Septembrie 2015, 20:03
Bihor
Consiliul Local a aprobat marţi lărgirea trotuarului de la intersecţia străzilor Primăriei cu Piaţa Rahovei, la propunerea firmei Magic Motors, care vrea să amenajeze aici o terasă pentru restaurantul Queen’s Pub. Tot marţi deliberativul local a hotărât scoaterea la vânzare a localului Casa Pompelor către firma Lotus Center, care amenajează aici o terasă în consolă cu vedere la Crişul Repede.
30 Septembrie 2015, 19:39
Bihor
Poliţiştii bihoreni au ieşit în stradă! A început a zecea ediţie a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii în municipiile şi oraşele judeţului, eveniment prin care se urmăreşte informarea şi conştientizarea populaţiei despre drepturile şi obligaţiile pe care le are. În acţiune sunt implicaţi şi peste o mie de copii cu care oamenii legii dezbat teme referitoare la siguranţa în şcoală, acasă, pe stradă dar şi probleme de educaţie rutieră.
30 Septembrie 2015, 19:07
Bihor
35 de elevi orădeni care au obţinut unul dintre primele locuri la olimpiadele naţionale vor fi premiaţi de municipalitate cu câte 600 lei. Festivitatea de premiere va avea loc pe 7 octombrie, cu ocazia dedicate "Tinerelor talente" organizată în cadrul festivalului Toamna orădeană.
30 Septembrie 2015, 18:45
Bihor
Consilierii judeţeni au aprobat, marţi, reorganizarea mai multor structuri din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor astfel încât să poată asigura în continuare îngrijirea, de data aceasta în locuinţe protejate şi centre de reabilitare, a unui număr de aproape 100 de tineri cu dizabilităţi din sistem, care au împlinit 18 ani.
30 Septembrie 2015, 18:05
Bihor
Locuitorii cartierul Rogerius vor trece pe duşuri reci în perioada 30 septembrie - 14 octombrie. Societatea de termoficare va opri 14 puncte termice care alimentează zona din cauza lucrărilor de înlocuire a conductelor vechi ale Magistralei 3 în zona străzii Podului.
30 Septembrie 2015, 17:37
Bihor
Oradea va găzdui, în acest sfârşit de săptămână, o expoziţie fotografică inedită ce nu are menirea să atragă atenţia asupra unor valenţe artistice, ci asupra ororilor care se petrec în centrele de plasament dedicate persoanelor cu dizabilităţi mintale. Fotografiile au fost realizate de documentarişti ai Centrului pentru Resurse Juridice, asociaţie care face vizite inopinate în centrele care sunt veritabile lagăre, dar chiar şi de rezidenţii acestor locuri.
30 Septembrie 2015, 17:19
Bihor
Fundaţia Comunitară a dat startul celei de-a treia ediţii a proiectului "Bursa Talentelor", în cadrul căruia 10 dintre tinerii înscrişi la o formă de învăţământ vor primi câte 4.500 de lei pentru a-şi cultiva talentele. "Susţinem tinerii cu idei de proiecte care aduc un plus de valoare în comunitatea bihoreană", transmit reprezentanţii ONG-ului.
30 Septembrie 2015, 15:41
Bihor
Consiliul Local şi-a dat marţi acceptul ca Primăria să închirieze de la CFR 13.600 de metri de teren aflat în proprietatea statului pentru a putea finaliza drumul expres din strada Ecaterina Teodoroiu. Aleşii orădenilor au mai hotărât asocierea societăţilor subordonate oraşului într-o ofertă comună pentru a cumpăra curent electric mai ieftin la licitaţie, organizarea unei noi sesiuni de depunere de dosare ANL şi introducerea blocurilor din zona centrală a oraşului în programul de reabilitare a faţadelor.
30 Septembrie 2015, 14:10
Bihor
Duminică, 4 octombrie, comuna Tulca aniversează, printr-un prim eveniment sărbătoresc, 800 de ani de la prima atestare documentară a localităţii. Cu acest prilej, vor avea loc mai multe concerte de muzică populară, reprezentaţii de dans şi momente umoristice, susţinute de îndrăgiţi artişti locali şi din ţară.
30 Septembrie 2015, 12:05
Bihor
Stomatologul Gheorghe Ionuţ a fost demis de la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Bihor, motivul oficial fiind schimbarea indicatorilor de performanţă în cazul preşedinţilor caselor de asigurări de sănătate. În ultima vreme, Ionuţ a făcut obiectul unor critici acerbe şi acuzaţii de abuz din partea managerului clinicii NewMedics, Dacian Foncea.
30 Septembrie 2015, 10:33
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 3.961 RON
  • 1 EUR = 4.4155 RON
  • 1 HUF = 0.0141 RON