URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 MARTIE 2015
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Am scris despre vrăjmăşia pe care organele şi agenţiile de la Bucureşti o arată faţă de orădeni. Acum mă voi referi la ura unor orădeni faţă de cam tot ce mişcă în oraşul ăsta...
Zic şi eu
Nu comit o impudoare dezvăluind că apropierea de Lucian Silaghi mi-a permis să constat că, indiferent de funcţii, n-a fost niciodată un şpăgar, dar şi că, având o consoartă care a luptat ani întregi cu şomajul, a trăit exclusiv din leafa lui, foarte modestă. Ca atare, înţeleg înregimentarea în UNPR...
Cum a fost?
Eram acum câţiva ani la celebrul cabaret Lido de pe Champs-Élysées, aşteptam să înceapă un spectacol. Nimerisem la masă cu un cuplu de berlinezi pensionari aflaţi în excursie culturală prin Paris. "Ai fost vreodată în Berlin?", m-au întrebat. "Nu". "Ar trebui să vii..."
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteţi de acord cu predarea religiei în şcoli?


De stiut
Bihoreanul la medic
Zona de trecere între exocol şi endocol este locul în care debutează majoritatea tumorilor colului uterin. Incidenţa cancerului de col uterin este semnificativ crescută la femeile din clasele socio-economice inferioare, cu debut al vieţii sexuale la vârstă tânără.
Avocatul Bihoreanului
Spre deosebire de vechiul cod penal care prevedea în cazul comiterii mai multor infracţiuni că se aplică doar o singură pedeapsă (cea mai grea) la care se putea adăuga un spor (care, în practică fie nu se adăuga, fie era mic), noul cod penal prevede că se va aplica pedeapsa cea mai grea la care se va adăuga obligatoriu o treime din totalul celorlalte pedepse.
Bihor
Deliberativul local a hotărât joi, cu numai 14 voturi "pentru", ca în cazul unificării Oradiei cu Sînmartin, impozitele datorate de locuitorii fostei comune să rămână nemodificate vreme de 10 ani.  Proiectul s-a lovit de opoziţia grupului PSD, susţinut şi de unii consilieri ai UDMR.
26 Martie 2015, 20:00
Bihor
Lucrările la pasajul suprateran pe care şoseaua de centură va traversa DN 79 Oradea – Arad se desfăşoară cu închiderea unei benzi din sensul giratoriu din Calea Aradului pentru accesul auto. Constructorul Tehnodomus SA a forat coloanele pentru fundaţia pasajului superior şi lucrează la cele patru bretelele de acces pe pod în paralel cu confecţionarea grinzilor de beton ale suprastructurii pasajului.
26 Martie 2015, 19:25
Bihor
Consilierii locali au aprobat, joi, modificarea proiectului de modernizare a dealului Ciuperca, incluzând şi construcţia unei pasarele peste drumul rapid. Pasarela va fi principalul acces pietonal ce va face legătura Dealului Ciuperca, iar investiţia se ridică la 200.000 de euro şi va fi achitată din economiile făcute până acum la proiect.
26 Martie 2015, 18:56
Bihor
Un orădean de 37 ani a fost arestat şi este anchetat pentru trafic de droguri, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă 100 grame de haşiş unui ofiţer antidrog aflat sub acoperire. În locuinţa lui Ciprian Bora poliţiştii au mai găsit 115 grame de droguri.
26 Martie 2015, 18:20
Bihor
Consiliul Local a aprobat joi indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de reabilitare a sistemului de  canalizare şi pavaj interior din pasajul Vulturul Negru la suma de 4,8 milioane lei, dublu faţă de preţul la care a fost atribuită în urmă cu 3 ani lucrarea, prin licitaţie, firmei Marconst. Mozaicul va fi refăcut printr-o tehnologie modernă, cu evitarea modelelor ascuţite care fac posibilă apariţia fisurilor şi desfiinţarea elementelor de sticlă colorată a căror calitate a determinat municipalitatea să nu recepţioneze lucrarea de la Marconst. Termenul de predare este de doar 4 luni.
26 Martie 2015, 17:40
Bihor
În ultima jumătate de an, Clubul Rotary din Oradea a contribuit la modernizarea şi dotarea cu aparatură şi echipamente a Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu în valoare de 86.000 lei. Cel mai recent act de filantropie a fost posibil datorită companiei Benvenuti şi s-a concretizat în achiziţia unui aparat ultraperformant de ventilaţie asistată.
26 Martie 2015, 17:23
Bihor
Aleşii locali au aprobat, joi, investiţii în valoare totală de 625.000 lei în Arena Antonio Alexe înaintea meciurilor ce se vor desfăşura aici, în luna iunie, în cadrul Campionatului European de baschet feminin. Banii vor fi folosiţi pentru reparaţii curente şi servicii logistice, în vederea îndeplinirii condiţiilor cerute de FIBA Europe.
26 Martie 2015, 16:40
Bihor
Doi poliţişti bihoreni au fost medaliaţi cu aur la Campionatul Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne desfăşurat recent la Deva. Agentul şef adjunct Răzvan Schvarcz şi agentul principal Dan Fâşie, Speciale au fost incluşi în lotul naţional pentru Campionatul European al Poliţiştilor din luna mai.
26 Martie 2015, 15:56
Bihor
Adrian Domocoş, primarul suspendat al municipiului Beiuş, ar putea scăpa de carceră, după ce Curtea de Apel Oradea i-a admis cererea de a înlocui măsura arestului preventiv cu cel domiciliar. Decizia finală aparţine însă Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
26 Martie 2015, 15:01
Bihor
Sâmbătă, între orele 17 şi 19, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au program dedicat copiilor. La complexul comercial ERA Park, militarii le vor explica micuţilor, prin jocuri şi exerciţii practice, cum pot preveni situaţiile de urgenţă.
26 Martie 2015, 14:40
Bihor
Viceprimarul Mircea Mălan s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii firmelor de construcţii care lucrează pe cele 24 de şantiere deschise în oraş. Primăria le-a cerut constructorilor să plătească pentru spălatul străzilor pe care le prăfuiesc, să transporte molozul doar în camioane acoperite cu prelată şi să îl depoziteze doar în locuri special amenajate.
26 Martie 2015, 13:51
Bihor
Oradea din urmă cu un sfert de secol, surprinsă prin obiectivul fotoreporterului Marian Antal, care pe vremea aceea lucra pentru revista "Fáklya", poate fi văzută sau redescoperită în expoziţia "1989-1990 în alb şi negru", vernisată miercuri seară la Galeria Euro Foto Art.
26 Martie 2015, 12:20
Bihor
Agenţii Sectorului Poliţiei de Frontieră au reţinut un cetăţean din Republica Moldova, dat în urmărire generală de Poliţia din Iaşi pentru că evadase de sub escortă. Moldoveanul încerca să iasă ilegal din România, ca pieton, printre TIR-uri, iar când a fost verificat s-a legitimat cu un document aparţinând unei alte persoane.
26 Martie 2015, 11:23
Bihor
Votul senatorilor în ce priveşte ridicarea imunităţii în cazul PSD-istului Dan Şova, respectiv pentru încuviinţarea arestări cerute de DNA în acest caz, a lansat o nouă controversă în politica românească, criticată inclusiv la nivel internaţional. Între cei care au votat pentru păstrarea imunităţii se numără şi senatorul UDMR de Bihor, Rozalia Biro.
26 Martie 2015, 10:51
Bihor
În baza unui parteneriat vechi de 16 ani, autorităţile din cantonul Saint Gallen, Elveţia, îşi trimit specialiştii în Bihor, pentru a-i învăţa pe salvamontiştii de aici cum să se descurce în cazul accidentelor petrecute în munţi. Totodată, elveţienii aduc în Bihor şi modelul lor de dezvoltare turistică a zonelor montane, net superior celui neaoş.
25 Martie 2015, 19:37
Bihor
Primarul Ilie Bolojan a semnat, miercuri, contractul unui împrumut în valoare de 22,6 milioane de euro cu Banca Europeană de Investiţii, pentru ca Oradea să poată cofinanţa o parte din proiectele pe fonduri europene pe care le derulează, între care şi aquapark-ul Nymphaea.
25 Martie 2015, 17:58
Bihor
Urmărire ca-n filme a poliţiştilor orădeni, care au tras 11 focuri de armă ca să oprească un hoţ aflat la volanul unei maşini furate. Fugarul, Laurenţiu Dobre, din localitatea Alexandria, judeţul Teleorman, a fost arestat de Judecătoria Oradea pentru 20 de zile.
25 Martie 2015, 17:18
Bihor
Un veritabil spectacol au pregătit poliţiştii bihoreni, miercuri, de ziua lor, în Parcul 1 Decembrie. N-au lipsit simulările de luptă, urmăririle şi dezamorsarea unei bombe artizanale, dar nici parada detaşamentelor de ordine publică, de poliţiste, poliţie rutieră, mascaţi şi câini.
25 Martie 2015, 16:27
Bihor
Din 25 martie până pe 5 aprilie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor primeşte dosarele de candidatură ale celor care vor să ocupe postul de inspector şcolar adjunct şi cel de director al Casei Corpului Didactic. Concursurile vor avea loc la Ministerul Educaţiei, între 20 aprilie şi 29 mai.
25 Martie 2015, 16:09
Bihor
Un număr de 11 ofiţeri şi subofiţeri au fost avansaţi pentru merite deosebite, miercuri, de Ziua Poliţiei Române, iar alţi 152 de poliţişti au avansat, la termen, la gradul profesional următor. Tot miercuri, conducerea Poliţiei Bihor l-a desemnat pe cel mai merituos poliţist al anului trecut: subcomisarul Victor Ţirban, ofiţer specializat pe investigaţii complexe.
Bihor
Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a dat startul celei de-a doua etape de înscriere în clasa pregătitoare, în care au rămas de împărţit 681 de locuri. După prima etapă, doar 20 de cereri de înscriere nu au fost soluţionate, în timp ce 5.081 de copii şi-au găsit locul în clase.
25 Martie 2015, 12:30
Bihor
Inspectorii Direcţiei pentru Agricultură au dat o amendă drastică, de 18.000 lei, unui cetăţean din Biharia găsit că vindea puieţi de pomi fructiferi în piaţă, dar fără a deţine un certificat de producător valabil. Comerciantul avea un asemenea document eliberat de către Primăria comunei, dar funcţionarii îi dăduseră, din ignoranţă, unul nevalid.
25 Martie 2015, 11:27
Bihor
Constructorii care lucrează la înlocuirea canalizării menajere din strada Independenţei au dat peste beciurile din cărămidă ale fostelor clădiri din centrul oraşului. Pentru a monta conductele la o adâncime de peste 3,5 metri, muncitorii sunt nevoiţi să spargă zidurile de cărămidă cu ajutorul unui picon. În strada Independenţei şi în Piaţa Unirii, RCS&RDS a amenajat în mare parte canalizaţia tehnică, iar constructorii au demolat soclul statuii lui Emanuil Gojdu şi fac pregătiri pentru a începe dalarea cu porfir.
Bihor
O tânără orădeancă, victima unei tentative de viol, a reuşit să-şi descrie agresorul doar după ce s-a reîntors în camera în care a fost atacată, iar un copil dispărut în 1994 şi-a regăsit părinţii după 10 ani. În ambele cazuri, cu ajutorul portretistului-criminalist. Cum a reuşit dezvăluie chiar poliţistul, în noua sa carte lansată, marţi, la Oradea.
24 Martie 2015, 18:30
Bihor
Primele 4 din cele 68 de blocuri cuprinse în programul de reabilitare termică au fost date în lucru. Lucrările de anvelopare, în valoare de 2,1 milioane lei, au demarat la sfârşitul lunii februarie şi vor trebui finalizate în iunie. Proprietarii apartamentelor vor contribui la plata lucrărilor cu sume între 2.700 şi 3.500 lei, în funcţie de complexitatea intervenţiei pe care o implică reabilitarea apartamentului.
Bihor
​Aproape 2.000 de copii din satele bihorene Diosig şi Biharia au fost cadorisiţi, marţi, de principele Nicholas Medforth-Mills, nepotul regelui Mihai, cu câte o carte de poveşti. Donaţia a făcut parte din campania naţională "Cărţile copilăriei", derulată de Asociaţia Curtea Veche.
24 Martie 2015, 16:30
Bihor
Punctele de lucru din Oradea ale lanţului de electrocasnice Domo sunt printre cele 34 de adrese în care unde poliţiştii de Investigare a Criminalităţii Economice fac scotociri marţi dimineaţă, începând de la ora 6 dimineaţa. 17 dintre locurile percheziţionate sunt numai în Oradea. 9 persoane au fost ridicate pentru audieri.
24 Martie 2015, 15:49
Bihor
Şomerii bihoreni îşi doresc să lucreze. Potrivit Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, Bihorul este judeţul cu cei mai mulţi şomeri înscrişi la cursuri de calificare. În luna aprilie, 702 bihoreni vor participa la astfel de cursuri, mai mulţi decât numărul total al cursanţilor fără loc de muncă din următoarele trei judeţe cuprinse în clasamentul naţional.
24 Martie 2015, 15:06
Bihor
Poliţiştii antifraudă efectuează marţi dimineaţă 34 de percheziţii în Bihor şi în alte judeţe ale ţării, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 7 milioane de euro. 16 persoane urmează să fie duse la audieri.
24 Martie 2015, 11:03
Bihor
Primarul Ilie Bolojan îi va delega începând din această săptămână city managerului Eduard Florea coordonarea Direcţiei monitorizare cheltuieli de funcţionare, Serviciului de relaţii cu publicul şi Biroului de resurse umane. Edilul se va concentra pe relaţia cu instituţiile din Bucureşti pentru deblocarea proiectelor europene aflate în derulare.
24 Martie 2015, 09:42
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.0211 RON
  • 1 EUR = 4.4077 RON
  • 1 HUF = 0.0147 RON