URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 DECEMBRIE 2014
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
N-am comentat nimic atunci când cei jecmăniţi de regimul comunist şi-au recuperat averile. Până când am văzut că obrazul s-a transformat în şorici iar degetele în copite, şi am cerut să se pună stop jafului.
Zic şi eu
Dorindu-şi alianţa cu UDMR, liberalii îşi bagă practic mortul în casă. Pe de o parte fiindcă Mang nu le-a dat la gioale asistat doar de fostul primar Filip, ci dirijat şi de prietenul Alexandru Kiss, liderul UDMR Bihor, la fel cum la municipiu nu a trântit Mureşan singur proiectele primarului, ci în tovărăşie cu Ritli jr & Co.
Cum a fost?
Da, am fost la concertul lui Fuego! Voiam să văd cât e adevăr şi cât mitologie din imaginea pe care omul şi-a creat-o pe scenele şi televiziunile ţării. Nu-mi pare rău. Când ai ocazia să faci o excursie într-un univers paralel cu doar 40 lei?
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Unde vă veţi petrece sărbătorile de iarnă?
De stiut
Bihoreanul la medic
Hipertensiunea arterială (HTA) este una dintre cele mai răspândite boli cardi-ovasculare şi reprezintă o problemă majoră de sănătate publică pentru că afec-tează arterele şi organe vitale ca inima, rinichii, creierul şi ochii, fiind responsabilă de aproximativ 75% din toate atacurile de cord şi accidentele vasculare.
Avocatul Bihoreanului
Condiționarea exercitării căii de atac de încheierea, în mod obligatoriu, a unui contract de asistență judiciară, drept condiție de admisibilitate a recursului, impune în sarcina individului atât condiții excesive pentru exercitarea căii de atac a recursului.
Bihor
Vânătoarea de la Balc se desfăşoară în acest weekend pe domeniul omului de afaceri Ion Ţiriac, ai cărui oaspeţi sunt aşteptaţi să ajungă în Bihor vineri. Din cauza vremii, avionul magnatului a aterizat la Oradea, şi nu la Debreţin, cum era programat iniţial. Aceasta ar putea fi ultima vânătoare a magnatului în Bihor, deoarece contractul de concesiune cu statul, pentru fostul domeniu cinegetic al lui Ceauşescu, expiră în 2015.
19 Decembrie 2014, 17:32
Bihor
Nemulţumiţi că merg acasă lună de lună doar cu câteva sute de lei, iar salariile lor nu sunt subiect de interes pentru politicieni sau măcar pentru colegii lor profesori, angajaţii nedidactici din învăţământul preuniversitar bihorean ameninţă cu o grevă generală, chiar din primele zile ale lunii ianuarie. Vineri, câteva zeci dintre ei au protestat timp de o oră în faţa Prefecturii Bihor.
19 Decembrie 2014, 15:30
Bihor
Consiliul Local a aprobat joi întocmirea studiului de fezabilitate cu indicatorii economici pentru construirea în faţa Spitalului Municipal a unei parcări subterane cu acces pe sub liniile de tramvai la Piaţa Rogerius şi asumarea contribuţiei proprii de 33.500 euro la lucrările de reabilitare a podului Ferdinand. În aceeaşi şedinţă, consilierii au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea a două autogări pentru transbordarea călătorilor în zonele din vecinătatea gării centrale şi a gării Episcopia.
19 Decembrie 2014, 13:31
Bihor
Societatea de transport local OTL a anunţat programul după care vor circula tramvaiele şi autobuzele în perioada sărbătorilor de iarnă, precum şi orarul punctelor de vânzare a biletelor între 24 şi 26 decembrie.
19 Decembrie 2014, 10:51
Bihor
Consilierii locali au indexat joi, în ultima şedinţă din an, taxele şi impozitele orădenilor pentru 2015 cu 3,5%. În cadrul aceleiaşi şedinţe aleşii au eliminat gratuităţile oferite pensionarilor în ştrandul Ioşia, au aprobat rezonarea fiscală a unor străzi orădene şi au dispus anularea creanţelor fiscale mai mici de 15 lei.
19 Decembrie 2014, 10:01
Bihor
La nouă ani după prima activitate de acest fel, tradiţionala vânătoare organizată la Balc de omul de afaceri Ion Ţiriac, pe fostul domeniu cinegetic al lui Nicolae Ceauşescu, nu va mai avea loc în luna ianuarie, ci înainte de Crăciun. La început simplu zvon, acest lucru a fost confirmat oficial mercuri de reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, care vor participa sâmbătă şi duminică la analizarea mistreţilor doborâţi, înainte ca aceştia să fie abatorizaţi şi donaţi unor aşezăminte sociale.
19 Decembrie 2014, 09:56
Bihor
Pentru a doua oară în acest an, prefectul Claudiu Pop a condus şedinţa Colegiului Prefectural - structură informală alcătuită din şefii serviciilor guvernamentale deconcentrate din judeţ - în "teritoriu", astfel încât să apropie aceste servicii de cetăţeni şi de autorităţile locale. După ce în august Colegiul Prefectural s-a desfăşurat în comuna Ţeţchea, reuniunea din decembrie a avut loc la Salonta, unde primarii şi cetăţenii din zonă au putut să ia la întrebări directorimea bihoreană cu privire la tot felul de probleme, de la ajutoarele pentru încălzire şi subvenţiile agricole până la starea drumurilor.
18 Decembrie 2014, 19:07
Bihor
Timp de două zile, pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea şi de la Staţia Aleşd au luat parte la o misiune specială şi au dovedit că sunt salvatori la orice oră, donând sânge pentru cei bolnavi. A fost a şasea acţiune de acest gen făcută de pompierii militari bihoreni în 2014.
18 Decembrie 2014, 18:30
Bihor
Consiliul Local a respins joi reamplasarea statuii Regelui Ferdinand în Piaţa Unirii, proiect mai vechi al primarului Ilie Bolojan. Proiectul de hotărâre a căzut pentru numai două voturi lipsă, după ce grupul PSD s-a abținut de la vot pe considerentul că statuia voievodului Mihai Viteazul nu trebuie mutată în parcul cu acelaşi nume din cartierul Rogerius, iar reprezentanţii UDMR şi-au condiționat acordul de amplasarea în piaţă a statuii Regelui Ladislau.
18 Decembrie 2014, 17:39
Bihor
Şoferul care, joia trecută, a accidentat mortal un arădean de 29 ani pe drumul judeţean 746 Aştileu, iar apoi a fugit de la locul faptei a fost găsit de poliţiştii Serviciului Rutier şi arestat de Judecătoria Aleşd pentru 30 de zile.
18 Decembrie 2014, 16:56
Bihor
Cum 24 decembrie a fost declarată zi nelucrătoare de Guvern, Moş Crăciun va sosi şi el cu o zi mai devreme la Oradea, mai exact marţi, 23 decembrie, când în Gara Centrală, iar apoi în faţa Primăriei şi la Orăşelul Copiilor va împărţi cadouri micuţilor.
18 Decembrie 2014, 15:51
Bihor
Poliţiştii de frontieră bihoreni au găsit, miercuri, la sediul unei firme din Salonta, opt utilaje agricole în valoare de aproximativ 90.000 de euro, care fuseseră declarate furate în Italia. Acestea au fost ridicate şi duse la sediul ITPF Oradea, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru tăinuire la furt.
18 Decembrie 2014, 14:10
Bihor
Administraţia Social Comunitară Oradea începe, din 19 decembrie, distribuţia ajutoarelor alimentare din cadrul programului european destinat persoanelor defavorizate. De data aceasta, alimentele vor putea fi preluate de beneficiari de la depozitul din strada Codrilor, situat între Ştrandul Municipal şi Baza Sportivă Dinamo.
18 Decembrie 2014, 11:34
Bihor
Patronii bihoreni nu ştiu sau nu vor să ia bani de la stat. Deşi statul le dă subvenţii dacă angajează ucenici ori stagiari, niciun patron bihorean n-a raportat anul acesta un astfel de angajat. Asta deşi, garantează directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba, paşii de parcurs pentru obţinerea subvenţiei nu sunt complicaţi.
17 Decembrie 2014, 19:40
Bihor
Pacienţii Spitalului Municipal "Gavril Curteanu" vor fi operaţi într-un bloc ultramodern, după ce municipalitatea a finalizat un proiect transfrontalier în acest sens. Blocul are patru săli (chirurgie computerizată, chirurgie oncologică, chirurgie pediatrică şi chirurgie pedriatică ortopedică) şi beneficiază de aparatură ultramodernă, chiar şi de aparate care nu mai există în spitalele din ţară. Investiţia s-a ridicat la aproape 2,8 milioane euro.
17 Decembrie 2014, 18:30
Bihor
Compania de Apă Oradea a economisit 22 milioane euro în urma licitaţiilor organizate pentru atribuirea lucrărilor de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată din Bihor în cadrul proiectului Aparegio. Economiile făcute au fost alocate pentru lucrări suplimentare, printre care protecţia sursei de apă a oraşului împotriva infiltrărilor de apă uzată, extinderea reţelelor în cartierele Grigorescu şi Episcopia, respectiv în Nojorid, Oşorhei, Copăcel, Sântandrei, Sânmartin şi altele.
17 Decembrie 2014, 17:57
Bihor
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor au finalizat ancheta şi au propus trimiterea în judecată a afaceristei Gyorgy Monika, denunţătoarea fostului adjunct al şefului Poliţiei Bihor, Ioan Brîndaş. Femeia este acuzată de evaziune fiscală, la fel ca un cunoscut comerciant din Piaţa Rogerius, Dumitru Baba, şi el celebru, după ce, în 2010, a reclamat 11 poliţişti care l-au agresat în timpul unui scandal, ancheta nefiind terminată până azi.
17 Decembrie 2014, 17:01
Bihor
Obligat de Curtea de Conturi, Consiliul Judeţean va executa firma Selina, căreia în 2006 i-a vândut aproape 50.000 metri pătraţi de teren, în locul fostelor cazărmi din Calea Aradului şi din fosta stradă a Armatei Române, pentru construirea a cel puţin 4.000 de locuinţe cu caracter social. Întrucât firma nu a respectat contractul încheiat în vremea când CJ era condus de Alexandru Kiss, iar Curtea de Conturi a stabilit că instituţia a fost prejudiciată cu aproape 8 milioane lei, conducerea judeţului va recupera terenurile pe care nu s-a construit nimic, păstrând însă banii încasaţi în urma tranzacţiei de acum opt ani.
17 Decembrie 2014, 16:20
Bihor
Cinci administratori de firme au fost reţinuţi, marţi, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, iar miercuri urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă, pentru o fraudă fiscală de 3 milioane de lei prin evaziune fiscală şi spălare de bani.
17 Decembrie 2014, 15:33
Bihor
În ultima întâlnire cu jurnaliştii din acest an, prefectul Claudiu Pop şi-a prezentat bilanţul activităţii din 2014, an marcat de cele două rânduri de alegeri, dar şi de necesitatea soluţionării problemei retrocedărilor de terenuri şi clădiri. În final, prefectul a anunţat că îi va mulţumi eurodeputatului ungar Laszlo Tokes dacă va arbora drapelul tricolor, aşa cum a promis, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la Revoluţie, dar conform legii, nu doar "varianta" din 1989, cu stema decupată.
17 Decembrie 2014, 13:31
Bihor
Ca să-şi sensibilizeze prietenii cu privire la problemele copiilor nevăzători din oraş, consilierul local Cristian Puşcaş şi soţia acestuia, Bianca, au avut o iniţiativă inedită: şi-au scos la cină 20 de prieteni, însă i-au legat la ochi, astfel încât nu au văzut nimic din ce s-a întâmplat în jurul lor.
17 Decembrie 2014, 11:30
Bihor
Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au protestat marţi, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Termoficare, faţă de prevederile Legii privind eficienţa energetică. Normativul obligă consumatorii din condomenii la individualizarea consumului de energie termică la nivel de apartament. Cheltuiala, estimată la peste 4.700 lei pe apartament, e considerată de reprezentanţii asociaţiilor prea mare pentru a putea fi suportată de orădeni.
17 Decembrie 2014, 07:44
Bihor
Moş Crăciun ştie de unde se aprovizonează anul acesta! MOBIENTE, fabrica de confecţii şi tricotaje de pe strada Alexandru Vlahuţă nr. 70, vine cu o nouă colecţie pentru femei şi bărbaţi, dar şi cu reduceri semnificative!
17 Decembrie 2014, 07:26
Bihor
Dezbateri aprinse şi îndelungate la Tribunalul Bihor, marţi, în procesul în care magistraţii au fost chemaţi să se pronunţe asupra cererilor de arestare întocmite pe numele primarului municipiului Beiuş, Adrian Domocoş, şi a administratorului Episcopiei greco - catolice Oradea, Mircea Ovidiu Constantin. În finalul unui proces întins pe 10 ore, Domocoş a fost arestat pentru 30 de zile, în vreme ce Constantin a fost eliberat.
16 Decembrie 2014, 23:12
Bihor
Primăria orădeană va supune dezbaterii publice strategia de dezvoltare locală până în anul 2020. Municipalitatea mizează pe proiecte cu finanţare europeană în valoare de peste 200 milioane euro, împărţite pe cinci domenii majore de intervenţie, de la infrastructură, transport şi mediu, până la administraţie publică şi turism. Pe listă se regăsesc idei mai vechi precum centura ocolitoare sau înlocuirea turbogiraţiei cu un sistem de pasaje subterane, dar şi proiecte noi precum construcţia unui drum ocolitor pentru cartierul Episcopia sau a unui aquapark în Sânmartin.
16 Decembrie 2014, 20:02
Bihor
Episcopul greco-catolic Virgil Bercea va fi invitatul regizorului Radu Vaida în cadrul unei ediţii speciale a proiectului "Dialoguri Interioare", care va avea loc pe 19 decembrie. Între altele vor fi abordate teme precum contrastul dintre consumism şi esenţa sărbătorii Crăciunului.
16 Decembrie 2014, 18:02
Bihor
Conducerea PPMT a trimis, marţi, o scrisoare preşedintelui ales Klaus Iohannis, în care îl roagă şi îi sugerează să convingă Guvernul şi Parlamentul să adopte o listă cu "măsuri de impulsionare economică". Deşi unele fac trimitere la autonomia financiară locală, toate sunt, spune vicepreşedintele formaţiunii, Zatyko Gyula, în interesul întregii societăţi din România.
16 Decembrie 2014, 17:32
Bihor
Episcopul Sofronie Drincec al Oradiei a fost cel mai puţin dorit în funcţia de Mitropolit al Banatului. În şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, preasfinţitul a obţinut doar cinci voturi şi astfel n-a ajuns nici măcar în turul al doilea al alegerilor, unde s-a decis între Lucian Mic, episcopul Caransebeşului, şi Ioan Selejan, episcopul Covasnei şi Harghitei. Bihorean de origine, acesta din urmă devenind noul Mitropolit al Banatului.
16 Decembrie 2014, 16:27
Bihor
Începând de marţi, bihorenii pot să adopte oricare animal din cele 650 care trăiesc în Grădina Zoologică din Oradea. Bineînţeles, adopţia va fi una la distanţă şi va presupune că părintele adoptiv va plăti o sumă anuală, pentru întreţinerea necuvântătoarelor. Primii părinţi adoptivi sunt biologul Anna Marossy, care a adoptat o suricată, şi bloggerul de modă Beatrice Szuhai, de la Lotus Center, care este de acum "mama" unui leopard.
16 Decembrie 2014, 15:50
Bihor
Chiar în ziua în care Tribunalul Bihor judecă arestarea administratorului Episcopiei Greco catolice Mircea Ovidiu Constantin, conducerea Eparhiei cere "eliberarea urgentă" a acestuia, motivând că acuzaţiile de dare de mită ce i-au fost aduse sunt "nefondate". De asemenea, Episcopia arată că a desfăcut deja contractul de muncă al unui preot, care ar fi vinovat pentru închirierea unui imobil către o firmă controlată de primarul Adrian Domocoş, propus şi el pentru arestare de DNA.
16 Decembrie 2014, 14:59
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 3.625 RON
  • 1 EUR = 4.4705 RON
  • 1 HUF = 0.0142 RON