URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 OCTOMBRIE 2014
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Domnul Mang a declarat că a rezolvat ca Vama să rămână pe loc cel puţin până la Crăciun. Ba a şi criticat mutarea, arătând că e generatoare de cheltuieli suplimentare.
Zic şi eu
Ducând josnicia la cel mai coborât nivel, această Miţa Biciclista a zilelor noastre l-a atacat sub centură pe singurul contracandidat cu şanse al lui Ponta, la viaţa de familie, sperând că Iohannis o să intre în mocirlă.
Cum a fost?
Muzicianul şi omul de cultură Florian Chelu a continuat munca la proiectul "Sonet Bihorean", început în 2006, lansând săptămâna trecută partea a doua.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Veţi merge să votaţi la alegerile prezidenţiale?
De stiut
Bihoreanul la medic
Hipertensiunea arterială (HTA) este una dintre cele mai răspândite boli cardi-ovasculare şi reprezintă o problemă majoră de sănătate publică pentru că afec-tează arterele şi organe vitale ca inima, rinichii, creierul şi ochii, fiind responsabilă de aproximativ 75% din toate atacurile de cord şi accidentele vasculare.
Avocatul Bihoreanului
În Monitorul Oficial nr. 683 din 18 septembrie 2014 a fost publicat Ordinul nr. 141/2014 al Ministrului Afacerilor Interne privind evidenţa permiselor de conducere reţinute şi a sancţiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie care va intra în vigoare în data de 18 octombrie 2014. Trebuie precizat faptul că deşi cazierul rutier era utilizat faptic şi până în prezent, acesta nu era reglementat printr-un act normativ.
Bihor
La cea de-a treia procedură de achiziţie organizată de municipalitate pentru atribuirea lucrărilor de reabilitare a Pieţei Unirii au fost depuse doar două oferte. Comisia de licitaţie va avea de ales între asocierile reprezentate de firmele Drumuri Orăşeneşti şi Selina. Lucrările, estimate la 22 milioane lei fără TVA, vor trebui finalizate în termen de un an.
20 Octombrie 2014, 18:15
Bihor
Un tânăr de 24 ani din Marghita a fost arestat după ce, vinerea trecută, a accidentat grav cu maşina o femeie de 64 ani iar apoi a fugit de la locul accidentului. Paul Hurban a şters-o degeaba fiindcă, după numai o oră, a ajuns în Arestul Poliţiei.
20 Octombrie 2014, 17:44
Bihor
Poliţia Rutieră, în colaborare cu o asociaţie care are ca scop promovarea educaţiei şi siguranţei rutiere, a lansat un program preventiv inedit. În zece locuri din oraş, pe şosea, au fost desenate mai multe imagini în formă umanoidă, menirea lor fiind să-i avertizeze pe participanţii la trafic de riscurile nerespectării regulilor de circulaţie.
20 Octombrie 2014, 15:56
Bihor
După două decenii de eşecuri, luni a început cea mai importantă lucrare care va face din Aeroportul Oradea unul important pentru zona de nord-vest a ţării: extinderea şi modernizarea infrastructurii aeroportuare, proiect în valoare de 100 milioane lei finanţat cu fonduri europene, de la bugetul de stat şi de la cel al Consiliului Judeţean. Lucrările se vor încheia anul viitor, de când Aeroportul Oradea va putea opera şi curse externe, aprobarea în acest sens fiind deja obţinută de la Comisia Europeană.
20 Octombrie 2014, 15:01
Bihor
La câteva ore după ce vestea morţii tatălui său s-a răspândit, fotbalistul Mihai Neşu a ţinut să precizeze că tatăl său nu s-ar fi sinucis, aşa cum a vehiculat presa, ci că "s-a stins după o săptămână la Terapie intensivă, chinuit fiind de insuficienţa cardiacă, respiratorie şi renală". "E un an foarte trist, dar acesta-i cursul vieţii şi cu ajutorul lui Dumnezeu depăşim toate momentele grele", a scris el pe pagina unei reţele de socializare.
20 Octombrie 2014, 14:11
Bihor
Campania electorală îi pune pe miniştrii pe drumuri. Aflat la conducerea departamentului pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, ministrul Doina Pană a venit luni dimineaţă în inspecţie pe malul Crişului Repede, în Oradea, ca să vadă cum decurg lucrările la amenajarea promenadei. Constructorul a raportat că termină lucrările până la finalul lunii noiembrie, aşa că Pană a concluzionat bucuroasă că guvernul din care face parte se ţine de cuvânt.
20 Octombrie 2014, 13:37
Bihor
Fostul arbitru internaţional de fotbal Mircea Neşu, tatăl fotbalistului Mihai Neşu, s-a stins în noaptea de duminică spre luni la spital. Mircea Neşu era internat, în stare gravă, după ce săptămâna trecută a înghiţit o doză foarte mare de medicamente, iar medicii nu l-au mai putut salva.
20 Octombrie 2014, 11:19
Bihor
Orădenii îşi pot depune, începând din 20 octombrie, timp de o lună, dosarele pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei în sezonul de iarnă. Dosarul va trebui să conţină cereri şi declaraţii pe proprie răspundere în acest sens, precum şi documente privind componenţa şi veniturile familiei.
19 Octombrie 2014, 15:09
Bihor
Un cetățean iranian rezident în România și trei români au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT Oradea, acuzați că au ajutat mai multe grupuri de migranți sirieni proveniți din zonele de conflict să treacă ilegal frontiera dinspre România spre Ungaria, pentru sume care variau între 700 şi 2.000 euro.
19 Octombrie 2014, 13:42
Bihor
Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Oradea, fosta jurnalistă Anca Sas, s-a căsătorit, sâmbătă, cu Paul Grama, patronul unei firme de publicitate şi PR. Cununia civilă a fost oficiată în sala mare a Primăriei de primarul Ilie Bolojan, naşii cuplului fiind Florin Birta, preşedintele Clubului Sportiv Municipal, şi soţia sa, Larisa.
18 Octombrie 2014, 20:47
Bihor
La o zi după ce, pentru a doua oară în această campanie electorală, vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale, l-a acuzat de minciună pe primarul Ilie Bolojan chiar la Oradea, spunând că acesta nu ar fi întocmit demersurile birocratice necesare nici pentru ca Ministerul să achite Companiei de Apă o datorie de 3,116 milioane lei, nici pentru a-şi exprima disponibilitatea predării unui teren pentru construirea unei săli polivalente, municipalitatea scoate actele la iveală, demonstrând că cel ce minte e chiar Dragnea însuşi.
18 Octombrie 2014, 15:01
Bihor
Gest tranşant, sâmbătă, la finele partidei dintre FC Bihor şi FC Olt, desfăşurată pe Stadionul Municipal. După ce orădenii au făcut doar scor alb cu FC Olt, rămânând pe ultima poziţie a clasamentului, antrenorul Alexandru Pelici şi-a anunţat demisia. "În condiţiile în care la masă unii jucători mănâncă din mila administratorului de la cantină, nu mai pot să rămân la Oradea", a declarat acesta. Şi președintele Viorel Nemeş stă cu demisia în sertar.
18 Octombrie 2014, 13:41
Bihor
Un membru al clanului ţigănesc Neguş a ajuns, vineri,în Arestul Poliţiei, în urma răfuielii mafiote de la Lotus Center petrecută în primăvara acestui an şi soldată cu rănirea gravă a unei persoane. Balogh Remus, alias Nano junior, văr cu liderul grupării Neguş, Romulus Markovics, alias Romi Neguş, a fost arestat pentru tentativă de omor.
18 Octombrie 2014, 12:23
Bihor
Licitaţia organizată vineri pentru construirea viitorului aquapark Nymphaea din Ştrandul Municipal a reunit trei oferte. Pentru amenajarea primului aquapark al oraşului concurează companiile Keviep Ungaria sucursala Cluj, care a depus ofertă împreună cu Construcţii Bihor, ACI Cluj, care s-a aliat cu Baier, şi Kesz Epito Ungaria.
17 Octombrie 2014, 18:20
Bihor
Sosit la Episcopia Ortodoxă pentru o întrevedere cu episcopul Sofronie Drincec, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale de luna viitoare s-a arătat ocrotitor în faţa celor 10 pensionari care îl aşteptau, pe o ploaie măruntă de toamnă, în faţa palatului episcopal. "N-o să-i mai las să vă taie nimic!", a spus el, spre satisfacţia bătrânicilor care i-au urat: "Bine aţi venit la Oradea, domnule viitor preşedinte".
17 Octombrie 2014, 17:53
Bihor
După doar două zile de grevă a foamei, cinci din cei şase angajaţi ai Centrului Medico-Social de Psihiatrie din Nucet au renunţat la protest, mai ales că, între timp, li s-a explicat că o parte din drepturile salariale revendicate le-au fost deja plătite, iar altele sunt încă în litigiu, pe rolul Tribunalului Timiş. Pe această temă au discutat, vineri, şi membrii Comisiei de Dialog Social de pe lângă Prefectura Bihor.
17 Octombrie 2014, 17:12
Bihor
În cadrul vizitei de vineri din Oradea, premierul Victor Ponta a făcut şi un tur al fabricii Faist Mekatronic, din parcul industrial, lăudând compania pentru că s-a dezvoltat fără să primească "niciun leu sau niciun euro sprijin". În acest context, prim-ministrul a îndemnat toate companiile să acceseze fie schemele de ajutor de stat, fie fondurile europene.
17 Octombrie 2014, 16:33
Bihor
Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a devenit o ţintă majoră pentru vicepremierul Liviu Dragnea, care l-a atacat furibund în conferinţa de presă organizată vineri la Prefectură cu ocazia vizitei electorale a premierului Victor Ponta. Dragnea l-a numit "mincinos" pe Bolojan din cauza unei datorii neachitate de Ministerul Dezvoltării către Compania de Apă Oradea şi a spus că a aprobat construirea unei săli de sport la Oradea, dar se teme că proiectul nu poate fi făcut, tot din cauza lui Bolojan. În schimb, Dragnea l-a lăudat pe şeful Consiliului Judeţean, Cornel Popa, spunând că este "om serios".
17 Octombrie 2014, 15:55
Bihor
Sosit în Oradea pentru câteva ore, împreună cu câţiva miniştri, premierul Victor Ponta şi-a făcut campanie spunând că Guvernul său investeşte şi va investi în Bihor un sfert de miliard de euro, din fonduri europene şi de la bugetul de stat. Nimic nu a fost uitat de pe lista investiţiilor, de la reabilitarea DN 76 Oradea-Beiuş-Deva până la construirea Autostrăzii între Gilău-Borş, şi de la blocuri ANL până la sala de sport multifuncţională promisă şi astă-primăvară, în campania pentru alegerile europarlamentare, tot de către Ponta şi Dragnea.
17 Octombrie 2014, 14:43
Bihor
Premierul Victor Ponta a făcut o vizită, vineri dimineaţă, la Universitatea Baptistă Emanuel, unde a fost întâmpinat de membrii din PSD Bihor cu aplauze şi cu scandarea "Ponta preşedinte". După ce a vorbit circa un sfert de oră despre autonomia universităţilor şi finanţarea din educaţie, inclusiv promiţând bani pentru şcolile şi universităţile confesionale, la ieşire Ponta şi-a făcut un selfie cu un tânăr şi a primit cadou o insignă cu el însuşi.
17 Octombrie 2014, 13:50
Bihor
ERA Park inaugurează un nou spaţiu comercial. Bricostore Oradea s-a transformat în Brico Dépôt, care s-a deschis pentru orădeni vineri dimineaţă, de la ora 7, cu oferte atractive şi reale, după cum promit reprezentanţii companiei. Vezi imagini de la inaugurare!
17 Octombrie 2014, 13:03
Bihor
Premierul Victor Ponta a ajuns, vineri dimineaţă, la Oradea, cu întârziere de aproape 25 de minute. În plus, şi programul acestuia a fost modificat. Dacă după vizita la colegiul Emanuel era programată la compania Faist Mekatronic, din Parcul Industrial, a apărut, în plus, o conferinţă de presă la Prefectură.
17 Octombrie 2014, 11:19
Bihor
O analiză a Casei de Insolvenţă Transilvania arată că 60% din companiile bihorene cu active de peste un milion de euro se află în dificultate financiară sau chiar în pragul insolvenţei, după ce au înregistrat în 2013 pierderi de peste 28,4 milioane euro. Principala problemă a companiilor e supraîndatorarea, acestea acumulând împreună datorii de peste un miliard de euro.
17 Octombrie 2014, 09:52
Bihor
Administraţia Imobiliară Oradea pune la dispoziţia asocierii de firme reprezentate de Trameco SA casele şi terenurile expropriate de la orădeni pentru a face loc viitorului drum rapid. Predarea amplasamentului a început miercuri şi se va finaliza până la sfârşitul lunii octombrie, pentru ca lucrările să poată fi demarate în cel mai scurt timp.
16 Octombrie 2014, 18:56
Bihor
Liderul consilierilor municipali ai PDL, Cristian Puşcaş, i-a criticat pe PSD-iştii orădeni spunând că "a fost nevoie ca Adelina Coste să treacă la PSD" pentru ca şi pe ei să-i intereseze problema termoficării oraşului, asta deşi au un viceprimar de peste doi ani. Puşcaş spune că PSD "face valuri" pe tema termoficării doar pentru a o exploata electoral şi a numit-o pe fosta sa colegă "o traseistă şi punct".
16 Octombrie 2014, 17:48
Bihor
Atac fără menajamente al senatorului PNL Cristian Bodea la adresa preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang. Bodea acuză că Mang taie frunze la câini în biroul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, nefiind în stare să intervină pe lângă conducerea CNADNR pentru reabilitarea DN 76, ci doar să acţioneze ca un "proxenet" şi să se laude cu "curvele", adică primarii "prostiţi" să treacă la PSD în schimbul unor bani pe care nu-i vor primi niciodată. "Ne-a luat putregaiurile, să pută la ei!", zice Bodea.
16 Octombrie 2014, 16:01
Bihor
Premierul Victor Ponta vine vineri în vizită în Oradea, însoţit de patru miniştri. Candidatul PSD la preşedinţie va trece pe la Universitatea Emanuel, pe la fabrica Faist Mekatronic şi la Episcopia Ortodoxă, unde se va întâlni cu episcopul Sofronie, iar după prânz va pleca la Arad.
16 Octombrie 2014, 15:15
Bihor
Procurorii din Bihor nu se înghesuie la șefie. Funcțiile de conducere de la parchetele Beiuș, Salonta, Aleșd și Marghita, scoase la concurs de Consiliul Superior al Magistraturii, au rămas fără pretendenți. În cazul instanțelor, există concurență doar pentru conducerea judecătoriilor Marghita și Aleșd.
16 Octombrie 2014, 14:40
Bihor
Şoferul autoturismului marca BMW care s-a izbit, miercuri, de o camionetă pe şoseaua de centură a Oradiei, a murit la spital. Bărbatul avea 37 de ani şi fusese internat cu multiple traumatisme şi în comă profundă.
16 Octombrie 2014, 12:33
Bihor
Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, rămâne după gratii. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, miercuri seară, contestaţia împotriva mandatului de arestare emis pe numele lui de Curtea de Apel Bucureşti. Avocatul Alexandru Lele susţine însă că anchetatorii sunt în eroare, iar prim-procurorul a fost manipulat: "Vasile Popa nu e autorul. Alţii sunt".
16 Octombrie 2014, 11:44
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 3.4514 RON
  • 1 EUR = 4.4209 RON
  • 1 HUF = 0.0144 RON