URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 01 NOIEMBRIE 2014
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Eu cred că retrocedările cinstite au fost necesare şi inatacabile. Dar în Bihor mi-a fost dat să văd nişte minuni care frizează nu doar Codul Penal, ci şi orice tratat de psihiatrie.
Zic şi eu
Ce e nou, pe lângă răspândirea sărăciei? Că are loc într-un an electoral şi că ajutorul european e folosit pentru victoria în alegeri a celui mai mândru dintre români.
Cum a fost?
În plin spectacol, actriţa a ieşit de pe scenă, a venit la mine, mi-a întins mâna şi, privindu-mă fix în ochi, mi-a zis: "Hai să facem sex!". Am răspuns ca într-un film mut - vorbeam, dar din gâtlej nu-mi ieşea niciun sunet. Văzând că nu zic nimic, s-a eliberat din strânsoarea mâinii mele şi s-a dus la altul.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Veţi merge să votaţi la alegerile prezidenţiale?
De stiut
Bihoreanul la medic
Hipertensiunea arterială (HTA) este una dintre cele mai răspândite boli cardi-ovasculare şi reprezintă o problemă majoră de sănătate publică pentru că afec-tează arterele şi organe vitale ca inima, rinichii, creierul şi ochii, fiind responsabilă de aproximativ 75% din toate atacurile de cord şi accidentele vasculare.
Avocatul Bihoreanului
În Monitorul Oficial din 16 octombrie 2014 a fost publicată Legea nr. 138/2014 pentru modificarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă. Intrarea în vigoare a acestei legi, la 18 octombrie 2014, reprezinta o primă "încercare" a noului sistem procesual civil român.
Bihor
Administraţia Domeniului Public va muta în cel mult două săptămâni comercianţii din bazar în partea deja modernizată a Pieţei Rogerius. Măsura va fi luată pentru a asigura front de lucru Trustului de Instalaţii Montaj şi Construcţii Cluj. Constructorul va trebui să finalizeze până în primăvară construcţia centrului de afaceri cu produse agro-alimentare de pe amplasamentul pieţei.
31 Octombrie 2014, 17:39
Bihor
La o lună după ce poliţiştii au percheziţionat biroul său şi al prorectorului Marcela Prada, ridicând documente ce vizează un contract al Universităţii cu firma CIAC, rectorul Constantin Bungău a prezentat public documentele din cauza cărora el şi colegii săi sunt anchetaţi. Bungău a încercat, astfel, să demonstreze că n-a făcut altceva decât să determine firma să lucreze la construcţia căminului studenţesc conform unui grafic clar.
31 Octombrie 2014, 16:40
Bihor
Societatea de termoficare a început umplerea conductelor care alimentează cu agent termic consumatorii de pe malul stâng al Crişului Repede ca urmare a finalizării lucrărilor de reîntregire a Magistralei 2. Furnizarea agentului termic va fi reluată încă din cursul dupăamiezii, urmând ca întreg sistemul să funcţioneze la parametri normali cel mult în 24 de ore.
31 Octombrie 2014, 15:50
Bihor
Şmecherii care s-au pripăşit pe Corso în dreptul fostului magazin Mercur şi acostează adolescente promiţându-le că le ajută să se lanseze în cariera de fotomodel nu se mai mulţumesc cu găinăriile, ci trec şi la agresiuni fizice. Scoşi din sărite că trei tineri le-au cerut socoteală pentru escrocarea unei prietene de-a lor, huliganii au sărit să-i bată, fără să le pese că se aflau în buricul oraşului, dar - şi mai trist - fără ca trecătorii să intervină fie şi pentru a suna la Poliţie.
31 Octombrie 2014, 14:22
Bihor
După ce BIHOREANUL a dezvăluit că lucrarea sa de doctorat conţine pasaje identice cu lucrarea unui alt universitar orădean, conferenţiarul Călin Hozan a ajuns în atenţia Comisiei de Etică a Universităţii din Oradea, care a declanşat o anchetă. Dacă va fi găsit vinovat de plagiat, Hozan îşi poate pierde postul didactic şi titlul de doctor.
31 Octombrie 2014, 13:38
Bihor
Prorectorul Universităţii din Oradea responsabil cu managementul cercetării şi relaţii internaţionale, Sorin Şipoş, şi-a anunţat public, vineri, demisia. Deşi a refuzat să dea prea multe detalii, Şipoş a precizat că unul din motivele sale este finanţarea redusă a Universităţii.
31 Octombrie 2014, 12:25
Bihor
Prim-ministrul Victor Ponta ne anunţa, la sfârşitul săptămânii trecute, că va fi luni în Camera Deputaţilor şi, în calitatea sa de deputat, va şi vota! Este doar obligaţia lui regulamentară! Dar, domnul Ponta nu este un simplu prim-ministru, el este un şmecher! Şmecherul se opreşte pe coridor, în faţa sălii de sedinţă, nu intră în sala de şedinţă, nu votează, dar face declaraţii de presă!
31 Octombrie 2014, 11:41
Bihor
Consilierii locali au aprobat joi vânzarea către firma Emerson a suprafeţei de 25,4 hectare de teren din parcul industrial Eurobusiness cu suma de 2 milioane euro. Banii au fost alocaţi de Primărie către CET încă de la începutul lunii, pentru achiziţionarea de combustibil. În cadrul aceleiaşi şedinţe Electrocentrale a prezentat o informare cu privire la alimentarea cu cărbune pentru iarnă, iar UDMR Bihor a luat în administrare statuia "Szacsvay Imre" din Parcul Libertăţii, în vederea reabilitării soclului.
30 Octombrie 2014, 19:52
Bihor
Liderii Alianţei Creştin Liberale condamnă campania murdară dusă de PSD împotriva candidatului ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis. "Disperarea PSD este atât de mare" încât ar fi păcat ca bihorenii să nu răspundă campaniei murdare a lui Ponta printr-o "mobilizare pe măsură la vot", a spus Gavrilă Ghilea, în vreme ce omologul său liberal, Cornel Popa, a afirmat că "această mizerie arată cât respectă Ponta, de fapt, naţia română". Varujan Vosganian a arătat că şomajul a crescut totdeauna când PSD a fost la guvernare.
30 Octombrie 2014, 16:26
Bihor
Administraţia Domeniului Public Oradea a finalizat recent investiţii ce depăşesc un milion de lei în Piaţa Cetate, modernizând total sectorul bazar prin acoperirea acestuia cu copertină şi introducerea a 180 de module, care se pot închide, pentru comercianţi. De asemenea, ADP Oradea pregăteşte şi noi sectoare acoperite pentru vânzarea de păsări şi animale mici, pomi şi flori în ghiveci, respectiv produse de artizanat.
30 Octombrie 2014, 15:31
Bihor
Procurorii DNA Oradea l-au trimis în judecată pe avocatul Călin Porţan, imputându-i trei infracţiuni: trafic de influenţă, spălarea banilor şi evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, Porţan a primit 2.500 de lei de la un denunţător pe care l-a asigurat că are influenţă faţă de un anume executor judecătoresc, pentru a măslui o licitaţie. În plus, avocatul nu şi-a înregistrat în evidenţa contabilă banii încasaţi pentru servicii juridice, aşa că procurorii i-au pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 91.000 de lei.
30 Octombrie 2014, 14:33
Bihor
Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, la Oradea, că fostul lider al partidului, Crin Antonescu, şi-a schimbat "comportamentul" în luna februarie, invitându-l "să revină între turul I şi turul II" şi să se alăture campaniei pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis, pentru a dovedi că este "acelaşi om dezinvolt şi liber". Motivele pentru care Crin l-ar putea sprijini pe Iohannis sunt mai multe decât cele pentru care, în 2009, "a urcat pe aceeaşi scenă cu Mircea Geoană", şi nu ar avea "nicio justificare" dacă nu va face acest lucru, a spus Vosganian.
30 Octombrie 2014, 13:49
Bihor
În judeţul Bihor, la scrutinul de duminică sunt aşteptaţi să-şi exprime opţiunile 505.575 cetăţeni cu drept de vot înscrişi în listele electorale permanente, mai mulţi decât la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2009. Asta deşi, conform rezultatelor ultimului recensământ, numărul locuitorilor judeţului a scăzut.
30 Octombrie 2014, 12:41
Bihor
Operatorul de transport în comun suplimentează cursele spre Cimitirul Municipal în zilele de 31 octombrie, respectiv 1 şi 2 noiembrie, introducând curse rapide care vor porni din Piaţa Unirii. În plus, la cimitir va funcţiona un punct mobil de cumpărare a biletelor.
30 Octombrie 2014, 10:44
Bihor
Consiliul Elevilor, forul ce se doreşte o voce a elevilor din toată ţara, îi îndeamnă şi pe elevii bihoreni care au atins vârsta majoratului să îşi exercite dreptul la vot şi să duminică să se prezinte la urne. De altfel, consiliul face acelaşi apel faţă de toţi tinerii români.
29 Octombrie 2014, 19:11
Bihor
Orădenii care locuiesc pe malul stâng al Crişului Repede, zonă afectată deja de întreruperea termoficării, vor rămâne până vineri şi fără apă caldă. Întreruperea este necesară pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii la Magistrala 2 derulate în Şoseaua Borşului. În schimb, repornirea sistemului de termoficare se va face vineri, cu o zi mai repede decât termenul anunţat iniţial.
29 Octombrie 2014, 18:05
Bihor
Centrul de reintegrare socială din Episcopia, construit de Primărie pe bani europeni, a fost inaugurat oficial miercuri, în prezenţa primarului Ilie Bolojan şi a britanicului Kevin Hoy, preşedintele fundaţiei Smiles, care asigură aici, mai ales persoanelor vârstnice, servicii de cazare, asistenţă socială şi medicală, masă şi consiliere psihologică. Deocamdată centrul are 11 rezidenţi.
29 Octombrie 2014, 17:34
Bihor
În prima sa apariţie publică la sediul PDL Bihor după realizarea Alianţei Creştin-Liberale, primarul Ilie Bolojan i-a rugat pe orădeni să iasă la vot, iar pe cei care au încredere în el să-l voteze pe Klaus Iohannis, explicând şi de ce consideră că e o variantă mai bună pentru Oradea. Pentru că ultima oară a cerut votul pentru USL, inclusiv pentru PSD-işti, Bolojan a spus că nu regretă că i-a sprijinit, în confruntarea cu Băsescu, ci doar că aceştia nu şi-au onorat promisiunile pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare a oraşului şi judeţului.
29 Octombrie 2014, 17:03
Bihor
La sugestia Ministerului Educaţiei, Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea a preluat în structura sa Centrul de Cercetări şi Asistenţă Medicală din Şimleul Silvaniei, desfiinţat în 2011 din lipsă de finanţare. Potrivit decanului Florian Bodog, decizia a fost luată întrucât universitarii orădeni au mai făcut cercetări în centrul din Sălaj, iar acesta era coordonat de un conducător de doctorat de la FMF Oradea.
29 Octombrie 2014, 16:07
Bihor
Lucrările la pasajele supraterane peste DN 76 şi DN 79 au început cu devierea reţelelor din zonă. Şantierul se va desfăşura sub trafic, iar pe durata construcţiei circulaţia va fi deviată pe bretele rutiere cu câte două benzi pe sens, care vor fi construite paralel cu şoseaua de centură.
29 Octombrie 2014, 15:18
Bihor
Studenţii din Senatul Universităţii din Oradea şi-au ales un nou preşedinte, după ce fostul lor lider a absolvit facultatea. Noul preşedinte al studenţilor este Romeo Filip, student în ultimul an la Calculatoare.
29 Octombrie 2014, 14:35
Bihor
Analizând programul candidatului PSD la preşedinţia României, am sesizat imediat contradicţiile dureroase dintre faptele lui Victor Viorel Ponta ca premier şi promisiunile lui ca "viitor" preşedinte. Nici nu-i de mirare, atâta vreme cât până şi deputatul Ponta a avut mari dificultăţi de a convieţui cu premierul Ponta.
29 Octombrie 2014, 14:00
Bihor
La o lună după ce a organizat Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor dă raportul evenimentului: din cele 480 de persoane chemate la un interviu, 268 s-au şi angajat.
29 Octombrie 2014, 13:21
Bihor
Universitatea din Oradea se pregăteşte de restructurare. Senatul instituţiei a aprobat, în această săptămână, etapele ce trebuie urmate în acest proces, precum şi termenul limită în care trebuie atinse, astfel încât până cel târziu la finalul lunii februarie 2015 să se cunoască numărul de facultăţi din cadrul Universităţii.
29 Octombrie 2014, 10:33
Bihor
Episcopul greco-catolic Virgil Bercea le cere preoţilor şi creştinilor să marcheze, pe 1 noiembrie, Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor şi nu Halloween-ul, o sărbătoarea celtică şi "lipsită de sacralitate". "Vă îndemn să evitaţi organizarea altor evenimente precum cele cu dovleacul de Halloween", spune Bercea.
29 Octombrie 2014, 09:55
Bihor
Orădenii sunt aşteptaţi, joi, între orele 10 şi 16, la un nou târg de cariere, organizat la Lotus Center. Tinerii în căutarea unui loc unui loc de muncă sau a unui internship plătit sunt așteptați cu CV-ul de cei peste 20 de angajatori prezenți la târg, care oferă oportunități de carieră variate în domenii precum IT și software, producție și tehnică, logistică și transport, auto și componente auto, încălțăminte, mobilier, industria ospitalității.
29 Octombrie 2014, 08:29
Bihor
Justiţia bihoreană a intrat pe internet! De marţi, justiţiabilii care au procese pe rolul instanţelor din Bihor şi Satu Mare îşi pot consulta documentele din dosare la orice oră şi chiar de pe canapeaua de acasă. Au nevoie doar de un calculator cu internet şi o parolă pe care o vor primi împreună cu citaţia următoare.
28 Octombrie 2014, 18:40
Bihor
Firma Conpila a început montarea schelelor pentru lucrările de reabilitare termică a şase blocuri din zona străzii Sovata. Lucrările în valoare totală de 2,3 milioane lei sunt cofinanţate din fonduri europene şi vor trebui finalizate până în iunie 2015. Viceprimarul Mircea Mălan le-a cerut orădenilor să supravegheze şantierul şi să reclame orice neregulă, pentru a se asigura că vor beneficia de lucrări de calitate.
28 Octombrie 2014, 17:55
Bihor
Poliţiştii au propus trimiterea în judecată a constructorilor Cosmin Bonica şi Dan Fechete dar şi a complicelui lor, Ioan Cozac, pe care îi acuză de o fraudă fiscală de 8 milioane lei în dauna bugetului de stat. Soarta primarului Teodor Matica din Avram Iancu şi a fostului edil din Holod, Daniel Cioloş, şi ei anchetaţi în caz pentru abuz în serviciu şi complicitate la fraudă, va fi decisă de procurori.
28 Octombrie 2014, 16:59
Bihor
Politicienii UDMR îndrăznesc să facă abuzuri inimaginabile chiar şi de către politicienii români de la PSD, cu care sunt tovarăşi, acuză preşedintele CNMT, Laszlo Tokes, şi preşedintele PPMT Bihor, Csomortanyi Istvan. Cei doi au dezvăluit marţi că UDMR-iştii nu doar controlează bisericile maghiare prin alocările de bani de la buget, la fel cum face PSD cu bisericile ortodoxe, dar chiar îşi ţin discursurile politice în amvon, iar când sunt descoperiţi ameninţă jurnaliştii, cum a făcut, concret, Szabo Odon, considerat "comisarul politic al UDMR".
28 Octombrie 2014, 15:18
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 3.5094 RON
  • 1 EUR = 4.4197 RON
  • 1 HUF = 0.0143 RON