URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 24 MAI 2015
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Aşa mi-a spus un cetăţean mândru nevoie mare că n-a ieşit la referendum. Are perfectă dreptate, m-am prins şi eu că de fapt se vota unificarea cu Ilie Bolojan, nu a Oradiei cu Sînmartinul...
Zic şi eu
Cu două săptămâni în urmă, când BIHOREANUL îl prezenta pe Ovidiu Drobotă, student la o facultate de inginerie, iniţiatorul protestelor desfăşurate în întreaga ţară pe 9 mai împotriva defrişărilor ilegale, nu puteam ghici ce amploare va lua mişcarea...
Cum a fost?
Doru Octavian Dumitru îşi construieşte cu multă migală scheciurile, uneori cu exces de amănunte şi repetiţii, pentru ca la final poanta să izbească în plin. Spectacolul său de două ore s-ar fi putut intitula "Cum să supravieţuieşti cu femeia" sau "Diferenţe insurmontabile dar amuzante între femei şi bărbaţi"...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteţi de acord cu unificarea Oradea – Sînmartin?
De stiut
Bihoreanul la medic
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli.
Avocatul Bihoreanului
Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţionale prevederea legală ce impune achitarea unei amenzi în cuantum de 10 ori amenda aplicată în termen de 24 de ore de la constatarea contravenţiei pentru a nu se mai pune în executare suspendarea activităţii agentului economic, dar şi imposibilitatea recuperării acestei sume în situaţia în care, ulterior, plângerea este admisă de instanţa de judecată, iar procesul-verbal anulat.
Bihor
Florian Pavel, directorul APIA Bihor, face apel la fermierii invitaţi să îşi depună cererile unice de plată pe suprafaţă să se prezinte la ghişee la data programată. Din cei 26.671 de agricultori invitaţi la APIA până săptămâna trecută s-au prezentat doar 16.784, ceea ce înseamnă că 37% dintre fermierii programaţi riscă să îşi piardă subvenţia pe teren.
24 Mai 2015, 14:15
Bihor
Peste 500 de bikeri şi-au dat întâlnire în acest weekend la ştrandul cu valuri din Băile 1 Mai, la cea de-a doua ediţie motociclistică Chariots of fire, care se doreşte să devină tradiţională. Deşi ploaia rece din weekend a obligat organizatorii să renunţe din motive de siguranţă la marşul motorizat şi la show-ul de street fight, bikerii s-au distrat fără inhibiţii de-a lungul a două zile de chef, care au culminat sâmbătă seară cu un concert Compact, iar târziu în noapte cu un număr de striptease.
24 Mai 2015, 10:39
Bihor
Poliţia Locală a amendat în această săptămână, cu suma de 3.000 de lei, proprietarii unui teren situat în capătul dinspre centru al străzii Mareşal Alexandru Averescu, ce era lăsat în paragină şi acoperit cu gunoaie. La o zi după ce a fost emisă amenda, terenul a fost salubrizat.
23 Mai 2015, 18:11
Bihor
Primul incubator de afaceri din România bazat pe producţie şi construit cu ajutorul unor fonduri transfrontaliere a fost inaugurat, vineri, în comuna Ţeţchea. Construit în apropiere de fabrica de ciment Holcim, el adăposteşte deja o firmă de producţie tricotaje, care va angaja până la 100 de muncitori.
22 Mai 2015, 17:26
Bihor
Campionul de culturism Ion Marin organizează pe 30 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor, prima competiţie de culturism de talie europeană desfăşurată la Oradea după căderea comunismului. Concursul de tip open, la care şi-au anunţat participarea circa 100 de sportivi din Europa de Est, se va desfăşura pe categoriile men physique, culturism master, culturism senior şi miss bikini. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii de la 100 la 500 euro, în funcţie de locul pe podium obţinut.
22 Mai 2015, 12:10
Bihor
Introdusă în urmă cu nici o săptămână, pentru a facilita accesul orădenilor spre parcul industrial Eurobusiness, linia de autobuz 27 va fi suspendată de OTL începând din 25 mai din lipsă de călători. "Am avut şi 3-4 pasageri pe zi", a afirmat directorul OTL, Csuzi Istvan.
22 Mai 2015, 10:51
Bihor
Bihoreanul Vasile Blaga, copreşedinte al PNL, a fost denunţat de fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, la DNA, în dosarul în care cel din urmă este anchetat pentru corupţie. Vâlcov le-a spus procurorilor că Blaga controla firma care a câştigat contracte cu dedicaţie de la Primăria Slatina.
22 Mai 2015, 09:57
Bihor
Consacrat dealer al mărcilor europene produse de grupul Dacia - Renault - Nissan, concesionarul local Auto Bara a deschis, joi seară, şi un showroom al mărcii nipone, despre care brand-directorul Nissan România afirmă că este "cel mai frumos din ţară". În primul weekend de activitate, noul salon invită amatorii la un drive test pentru care pune la dispoziţie cinci modele, toţi participanţii având garantat un premiu din partea gazdelor.
22 Mai 2015, 07:19
Bihor
Ex-petrolistul Ranyak Zoltan şi complicii săi, Radu Ţiril şi Emil Udrea, anchetaţi de procurorii DIICOT Oradea pentru o fraudă fiscală de 1,3 milioane de euro, au fost eliberaţi din Arestul Poliţiei Bihor şi merg în arest la domiciliu. Decizia a fost luată, joi, de Curtea de Apel Oradea.
21 Mai 2015, 18:37
Bihor
Un bihorean a fost arestat pentru trafic internaţional de droguri după ce a încercat să intre în ţară cu 420 de grame de cannabis şi 50 de grame de amfetamină. Captura a fost făcută miercuri seară într-o acţiune comună a poliţiştilor Brigăzii de combatere a criminalităţii organizate Oradea - Serviciul Antidrog, în colaborare cu poliţiştii de frontieră din Borş.
21 Mai 2015, 17:41
Bihor
Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat, joi, noul sector de legume-fructe din Piaţa Rogerius, finalizat recent de firma TIM din Cluj. Tronsonul are 390 de mese şi va găzdui comercianţii care îşi vând acum marfa în cortul amplasat în parcarea Spitalului Municipal. De asemenea, pe margini au fost amenajate 26 de spaţii comerciale pentru carne, peşte, pâine şi alte produse alimentare.
Bihor
Cei patru subofiţeri din Poliţia Salonta inculpaţi pentru corupţie şi arestaţi preventiv, luni, de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor au scăpat de cătuşe. Curtea de Apel Oradea a admis joi contestaţiile formulate de apărătorul agenţilor Dorel Crăciun, Nicolae Rus, Milan Isai şi Cristian Kovacs şi a dispus înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu. 
21 Mai 2015, 16:01
Bihor
La iniţiativa filialei Bihor a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor Regina Maria şi în organizarea Primăriei Oradea, Prefecturii Bihor şi Garnizoanei locale, oficialităţile şi orădenii de rând au omagiat joi eroii căzuţi în cele două războaie mondiale şi în Revoluţia din 1989. Din creştinism, participanţii - inclusiv Vatra Românească - au pus flori şi la monumentele ostaşilor unguri şi ruşi, dând astfel o lecţie de decenţă politicienilor din UDMR şi PPMT, care absentează programat de la orice ceremonial dedicat ostaşilor români ori istoriei ţării.
Bihor
Oradea a ajuns pe locul 5 în topul Forbes Cities 2015. Nominalizarea vine ca urmare a investiţiilor companiilor în oraşul de pe Criş, dar şi ca urmare a eforturilor depuse de municipalitate pentru susţinerea investitorilor şi pentru atragerea fondurilor europene. Reabilitarea Pieţei Unirii, construirea aquapark-ului şi a unui nou CET, pe gaz, se numără printre proiectele menţionate.
21 Mai 2015, 12:51
Bihor
Prefectul Claudiu Pop a anunţat joi că a retrimis Consiliului Local Oradea, în vederea revocării, Hotărârea 245/2015, adoptată luna trecută, privind asocierea municipalităţii cu firmele RCS&RDS şi Delalina, pentru înfiinţarea şi exploatarea unei reţele locale de distribuire a energiei electrice produse de compania pe care o deţine orădeanul Zoltan Teszari. Motivul? "Este monopolul Electrica Distribuţie".
21 Mai 2015, 11:41
Bihor
Strada Ecaterina Teodoroiu se închide începând de joi pe o porţiune de o jumătate de kilometru, delimitată de străzile Marin Preda şi Feleacului pentru desfăşurarea lucrărilor de înlocuire a reţelelor de utilităţi şi de amenajare a viitorului drum rapid. Porţiunea va fi închisă traficului rutier vreme de două luni. Tot joi, va fi închis între orele 8 - 12 traficul auto dinspre strada Olteniei şi Calea Adevărului pentru lucrări la terasamentul drumului expres.
20 Mai 2015, 18:15
Bihor
Agentul şef adjunct Răzvan Schvarcz şi agentul principal Dan Făşie, de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale al Poliţiei Bihor, au reprezentat Ministerul Afacerilor Interne în cadrul Campionatului European de Judo al Poliţiştilor desfăşurat săptămâna trecută la Dresda, în Germania, de unde s-au întors cu medalii de aur şi argint.
Bihor
În urma concursului organizat la Ministerul Educaţiei, în Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor rămân inspectoare adjuncte profesoarele Kery Hajnal şi Codruţa Bogdan, iar la Casa Corpului Didactic Bihor rămâne în funcţie aceeaşi directoare, Carmen Bodiu. Cele trei se mândresc şi cu faptul că Bihorul este unul dintre puţinele judeţe din ţară cu promovabilitate 100% la acest concurs.
20 Mai 2015, 16:32
Bihor
Preotul ortodox Vasile Bicăzan, parohul Bisericii Sf. Duh Mângâietorul din Ioşia Nord, rămâne cu condamnare penală. Curtea de Apel Oradea a decis să menţină sentinţa Tribunalului Bihor în dosarul în care acesta e acuzat că s-a împroprietărit fără drept pe mai multe imobile ale Universităţii, astfel că Bicăzan a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare. Tot cu suspendare a fost condamnat şi primarul din Paleu, dar şi secretarul, responsabilul de fond funciar şi referentul pe probleme de urbanism din cadrul Primăriei.
20 Mai 2015, 13:45
Bihor
Şoferul unui TIR înmatriculat în Bihor, un tânăr de 35 de ani, a murit în weekend într-un oribil accident petrecut în apropiere de Düsseldorf. Bărbatul mergea spre Olanda şi urma să părăsească o autostradă, când, cel mai probabil din cauza vitezei, s-a ciocnit de parapeţi iar camionul s-a răsturnat. Nu a mai avut nicio şansă.
Bihor
Administraţia Socială Comunitară Oradea a anunţat că pentru anul şcolar 2015-2016 în creşele orădene sunt disponibile 317 locuri, perioada de depunere a dosarelor fiind şi anul acesta între 2 şi 30 iunie. Creşa cu cele mai multe locuri libere este "Picioruşe vesele" din strada Grădinarilor.
19 Mai 2015, 16:48
Bihor
Constructorul Sălard a început marţi montarea schelelor din Pasajul Vulturul Negru. Angajaţii firmei vor lua probe din faţadă pentru realizarea studiului tehnic în baza căruia se va face ulterior reabilitarea pereţilor şi cupolei pasajului. Lucrările au costat 820.000 euro şi vor trebui finalizate până la sfârşitul anului.
Bihor
Filiala Bihor a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, care organizează în colaborare cu Garnizoana Oradea ceremoniile de Ziua Eroilor, îi roagă pe orădeni să facă un gest de reverenţă joi, 21 mai, la ora 12.00, când clopotele bisericilor din oraş vor bate în amintirea celor care şi-au dat viaţa pentru ţară. „Să vă plecaţi frunţile în semn de omagiu şi să vă închinaţi spre pomenirea celor care au scris cu sângele lor paginile de libertate ale vieţilor noastre!”, îndeamnă preşedintele asociaţiei, col. (r) ing. Dan Poinar.
19 Mai 2015, 14:06
Bihor
Cei cinci poliţişti salontani inculpaţi pentru şpagă îi vânau pe şoferii străini care tranzitau municipiul, de la care încasau sume între 100 lei şi 300 euro. Ca să-i dovedească, ofiţerii DGA Bihor, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Curţii de Apel Oradea, le-au percheziţionat, luni, locuinţele, dar şi sediul Poliţiei Salonta. Împotriva agenţilor a existat reclamaţie inclusiv de la conducerea Poliţiei Bihor.
19 Mai 2015, 13:05
Bihor
Cinci polițiști salontani au fost reținuți, luni, de ofițerii Direcției Generale Anticorupție, pentru luare de mită în formă continuată. Agenți în cadrul Compartimentului Ordine Publică, polițiștii sunt acuzați că încasau șpăgi de la șoferii pe care ar fi trebuit să îi amendeze. Luni seară, patru dintre ei au fost arestaţi.
18 Mai 2015, 18:56
Bihor
Fosta adjunctă a şefului Serviciului Trezorerie din Ştei, Aurelia Hasan, trimisă în judecată pentru că a deturnat 50.000 lei din contul Primăriei Pietroasa şi i-a virat în conturile firmelor patronate de un afacerist din localitate, a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu executare de Tribunalul Bihor. La rândul său, omul de afaceri Vasile Gheban a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, în timp ce firmele sale, în contul cărora s-au virat banii, au primit câte o amendă penală de 12.000 lei.
18 Mai 2015, 16:11
Bihor
Poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit, sâmbătă, la punctul de trecere din Borş, 67 parfumuri contrafăcute ascunse în portbagajul unui autoturism Audi. Parfumurile erau inscripţionate cu nume asemănătoare unor mărci înregistrate, mai exact "Giorgio Armane", "Hogo Boss" şi "Baco Rebenne".
18 Mai 2015, 15:29
Bihor
După ce preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului din 2012, conducerea PSD Bihor a anunţat că îl consideră nevinovat pe fostul ministru şi îi cere să nu renunţe la şefia partidului. Totodată, liderul social-democraţilor bihoreni, Ioan Mang, susţine că această condamnare a creat „un precedent periculos pentru funcţionarea democraţiei”.
18 Mai 2015, 13:59
Bihor
Primăria a înştiinţat firma Marconst cu privire la faptul că a reziliat unilateral contractul referitor la reabilitarea mozaicului din Pasajul Vulturul Negru pentru nerespectarea termenilor din contract. Hotărârea luată după doi ani de amânări înseamnă pentru constructor penalităţi chiar mai mari decât valoarea contractului în valoare de 2,5 milioane lei câştigat în 2012.
18 Mai 2015, 11:01
Bihor
După câteva zile de declaraţii "pe după copaci", războiul dintre premierul Victor Ponta şi Klaus Iohannis pe tema defrişărilor capătă un nume: Lucia Varga. Duminică seară, liderul PSD a nominalizat-o pe Varga ca fiind persoana la care s-a referit în declaraţiile sale când a vorbit de persoana care a promovat în Parlament interesele companiei austriece Schweighofer, cel mai mare procesator de masă lemnoasă din ţară, pentru Codul Silvic.
18 Mai 2015, 08:28
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 3.9872 RON
  • 1 EUR = 4.4463 RON
  • 1 HUF = 0.0145 RON