URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 24 IUNIE 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Mi se pare normal ca unii actori să protesteze că filarmoniștii au lefuri mai mari, după ce au primit majorări de 50%. De mai multă vreme, Traian Bodea, vicele de la Consiliul Județean, instituţia ce păstorește Teatrul și Filarmonica, a observat că, la ce salarii au artiștii, aceștia ar trebui să cânte şi în spaţii publice, chestie care i-a atras o cantitate importantă de sudalme.
Zic şi eu
Noul Grindeanu, cel de după mazilire, şi-a spus prima frază memorabilă pe Facebook, mediul de comunicare despre care Dragnea susţinea în 2014 că a fost utilizat de americani pentru a-l pune pe Iohannis preşedinte în dauna "prietenului meu Victor Ponta" şi pe care PSD l-a demonizat anul acesta din pricina protestatarilor #rezist. 
Cum a fost?
"Pietonii ăştia-s nebuni! Inconştienţi! Uită-te la ei cum se aruncă pe trecere fără să se uite! Aşa, bă! Nu te asigura, că eşti făcut din fier!". Aţi ascultat un conducător auto ales la întâmplare din trafic. "Şoferii din ziua de azi sunt nişte criminali! Sunt în stare să se urce pe trotuar să ne omoare. Băăă, unde te grăbeşti? Nu vezi că e trecere de pietoni, boule?". Aceasta a fost replica probabilă a unui pieton supărat. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre noua versiune de mobil a site-ului eBihoreanul.ro?De stiut
Avocatul Bihoreanului
În această perioadă de criză politică la nivel guvernamental, revin în discuție ipotezele în care poate înceta madatul guvernului acordat în urma votului de investitură din parlament. În urma revizuirii din 2003, Constituția României este mult mai strictă cu privire la situațiile în care poate înceta acest mandat, primul ministru neputând fi revocat nici de președinte și, cu atât mai puțin, de partidul care l-a propus.
Bihoreanul la medic
Colica renală este o durere intensă la nivelul regiunii lombare şi abdominale determinată de obstacole organice sau funcţionale ale rinichilor şi căilor urinare. Obstacolele organice cele mai dese sunt calculii mobili din litiaza renală, cheagurile de sânge sau fragmentele de puroi din infecţiile cronice sau tumorile renale, şi stenozele ureterale din tuberculoza renală. 
Psihologul Bihoreanului
Cunoscute în limbaj popular drept "fetişuri", parafiliile sunt impulsuri sexuale regulate şi intense, fantezii şi comportamente sexuale legate de persoane, părţi ale corpului, obiecte, suferinţa sau umiliera altora sau a sinelui şi alte asemenea comportamente sau fantezii care ies din ceea ce este considerat drept "normă". Printre cele mai cunoscute parafilii se numără sadismul și masochismul.
Bihor
Primarul Ilie Bolojan a făcut vineri o analiză a primului an de activitate din cel de al treilea mandat. Cu programul de campanie în faţă, edilul a prezentat stadiul de implementare a fiecărui proiect în parte şi a trecut în revistă inclusiv proiectele cu probleme. În vreme ce la capitolul realizări a bifat proiecte ca reabilitarea rețelelor de termoficare sau prelungirea liniei de tramvai din Calea Aradului, Bolojan a menționat la nerealizări întârzierea lucrărilor la parcarea de pe malul Crişului Repede, nefinalizarea drumului rapid, blocarea construirii drumului de Băile Felix şi eşecul fuziunii cu comuna Sînmartin.
23 Iunie 2017, 19:58
Bihor
Primarul Ilie Bolojan a declarat din nou, vineri, că, la finalul lucrărilor de reabilitare a dealului Ciuperca în urma alunecărilor de teren de anul trecut, municipalitatea se va îndrepta împotriva celor vinovaţi pentru recuperarea pagubelor. Edilul a spus că lucrările de consolidare a dealului ar putea să coste mai puţin decât suma estimată de 2,2 milioane lei dacă expertiza comandată de municipalitate va demonstra că al doilea rând de piloţi foraţi nu mai este necesar.
23 Iunie 2017, 18:22
Bihor
Centrul Regional de Supraveghere Ecologică Munţii Apuseni protestează împotriva lucrărilor de amenajare a malului stâng al Crişului Repede demarate săptămâna aceasta pe tronsonul din dreptul Primăriei Oradea. „Va mai dispărea astfel o parte din plămânul verde al oraşului nostru”, acuză preşedintele CRSE, Florin Budea.
23 Iunie 2017, 16:58
Bihor
La mai bine de două luni după ce au sesizat Gărzii Financiare faptul să se vede din satelit lipsa a peste 1.000 de hectare de pădure în zona Padiş comparativ cu situaţia din urmă cu zece ani, activiştii ISR sunt nemulţumiţi de răspunsul primit. Conform GF, doar 68 metri cubi de lemn au fost exploataţi ilegal, restul pagubelor fiind cauzate de furtuni şi gândaci.
Bihor
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a realizat un nou studiu de impact asupra mediului privind construcţia autostrăzii Braşov-Borş, document care acum este supus dezbaterii publice. Bihorenii interesaţi îşi vor putea spune amendamentele la două dezbateri publice pe care CNAIR le va organiza, la începutul lunii iulie, în judeţul nostru.
23 Iunie 2017, 14:52
Bihor
Filarmonica de Stat Oradea va fi condusă de actorul şi regizorul Meleg Vilmos, fost director artistic al trupei Szigligeti, de unde şi-a dat demisia după ce actorii au ieşit să protesteze în faţa Teatrului acuzându-l de incompetenţă. Meleg a candidat la alegerile parlamentare pe lista UDMR.
Bihor
Doi tineri care, în urmă cu 10 zile, au atacat un orădean pe stradă şi l-au lăsat fără portofel au fost prinşi de poliţişti şi arestaţi pentru 30 de zile de judecătorul de drepturi şi libertăţi. Unul dintre agresori, Lakatos Jozsef, are doar 16 ani.
23 Iunie 2017, 12:48
Bihor
Societatea de transport local OTL a decis să prelungească linia de autobuz 25 "pentru o mai bună deservire a utilizatorilor" şi, începând de luni, aceasta va avea încă cinci staţii până pe strada Daliei.
23 Iunie 2017, 12:15
Bihor
Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi, noua reţea şcolară pentru anul de învăţământ 2017-2108. Elevi de la trei şcoli orădene - Colegiul Naţional Iosif Vulcan, Colegiul Tehnic Traian Vuia şi Şcoala Gimnazială Szascvay Imre - vor începe noul an şcolar în alte sedii pentru că spaţiile în care învăţau până acum sunt închiriate, revendicate sau într-o stare proastă.
23 Iunie 2017, 11:50
Bihor
Un transport agabaritic oprit pe şosea a blocat, vineri dimineaţă, drumul national 19B, între localităţile Satu Barbă şi Margine, traficul în zonă fiind dirijat de poliţiştii rutieri până la remedierea defecţiunilor.
23 Iunie 2017, 11:18
Bihor
Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi, încheirea unui contract de colaborare cu Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Forest Hunt Paleu pentru recoltarea mistreţilor, căpriorilor şi vulpilor care s-au dezvoltat necontrolat în zona cartierului Podgoria, prin fostele ferme pomicole şi în incinta Uzinei de Apă. Contractul va fi încheiat pe 3 ani, timp în care membrii asociaţiei vor organiza între 3 şi 12 vânători anual.
23 Iunie 2017, 09:48
Bihor
Cine nu îngrijeşte plăteşte! Consiliul Local a hotărât joi majorarea procentului cu care va supraimpozita clădirile şi terenurile neîntreţinute, de la 400%, cum e în prezent, la 500%, maximum permis de lege, începând de anul viitor. În paralel, orădenii care îşi consemnează partea lor de contribuţie la reabilitarea imobilului într-un cont al Primăriei până la 30 noiembrie vor scăpa de suprataxare începând din anul următor.
23 Iunie 2017, 08:57
Bihor
Consiliul Local a aprobat, joi, procedurile de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar şi a celor abandonate, adaptate noilor prevederi legale. Ridicarea, transportul şi depozitarea în spaţii special amenajate a vehiculelor staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau a celor abandonate va fi făcută de angajaţii Serviciului Parcări în baza dispoziţiei scrise de poliţistul rutier sau poliţistul local.
22 Iunie 2017, 21:46
Bihor
Începând din acest sfârşit de săptămână, traficul rutier prin Piaţa Unirii din Oradea va fi restricţionat. Măsura va fi valabilă în fiecare weekend, iar într-o primă etapă circulaţia maşinilor va fi restricţionată doar între orele 10 şi 22, fiind permisă circulaţia taxiurilor şi a mijloacelor de transport în comun.
22 Iunie 2017, 21:20
Bihor
Consiliul Local a aprobat joi noile Consilii de Administraţie de la Compania de Apă Oradea şi OTL, selectate de firma Romarketing în baza legii privind conducerea corporatistă a întreprinderilor publice. Noile CA-uri vor trebui să pregătească în perioada următoare procedurile de selecţie a viitorilor directori de la CAO şi OTL.
22 Iunie 2017, 20:29
Bihor
Pentru a opta oară, clubul de doamne Lions Oradea 22 a organizat o tabără pentru copiii diabetici, unde 16 micuţi din Bihor, Satu Mare, Maramureş şi Timiş s-au distrat, timp de o săptămână. În timpul taberei, micuţii au avut şi asistenţă medicală de specialitate, asigurată de şeful Centrului de Diabetologie Oradea, doctorul Amorin Popa.
22 Iunie 2017, 19:59
Bihor
Comuna Gepiu a devenit prima din judeţul Bihor unde 145 de săteni care deţin terenuri intravilane au primit, joi, toate documentele privind proprietăţile, în cadrul programului naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023. Scopul programului este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România, indiferent de forma de proprietate şi de destinaţie - terenuri, clădiri şi apartamente - în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară.
22 Iunie 2017, 18:42
Bihor
Consiliul Local a aprobat protocolul de colaborare pentru înfiinţarea şcolii private International School of Oradea cu predare în limba engleză, acreditată Cambridge. Şcoala îşi va începe cursurile din 11 septembrie în Campusul Şcolar Partenie Cosma. Instituţia de învăţământ oferă tarife reduse de la 8.000 euro la 4.900 euro pe an pentru primii 25 de elevi de gimnaziu în scrişi.
22 Iunie 2017, 17:59
Bihor
Consiliul Judeţean nu va finanţa echipa de fotbal Luceafărul Oradea, cel puţin din câte susţine vicepreşedintele instituţiei, Traian Bodea, care a spus că este nevoie de bani pentru "parcuri industriale şi drumuri publice". Directorul executiv al clubului de fotbal, Cristian Sabău, a declarat că Luceafărul s-ar afla în "discuţii avansate" pentru finanţare cu "cei de la Consiliul Judeţean".
22 Iunie 2017, 17:20
Bihor
Accident de pomină, joi, după amiază, în Salonta. Șoferul unui TIR a scăpat ca prin minune, după ce nu s-a asigurat la trecerea peste calea ferată, iar camionul său a fost luat în plin de trenul Personal care circula dinspre Timișoara spre Oradea. Omul a scăpat doar cu zgârieturi.
Bihor
Un orădean în vârstă de 78 de ani a murit, joi, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla pe pietonala Republicii. Medicii SMURD Bihor au încercat vreme de aproape o oră să îl resusciteze, însă fără succes. Cel mai probabil, orădeanul a suferit un atac de cord.
22 Iunie 2017, 16:20
Bihor
Într-o conferinţă de presă organizată în miezul zilei, la sediul ALDE, vicepreşedintele CJ Bihor Traian Bodea a afirmat că primarul Ilie Bolojan a vehiculat informaţii eronate în privinţa cheltuielilor pe care instituţia le face cu angajaţii. Cât despre angajările pe criterii politice, dezvăluite de BIHOREANUL, Bodea susţine că actuala administraţie n-ar fi prima care practică metoda.
22 Iunie 2017, 15:52
Bihor
Consiliul Local a aprobat joi rectificarea bugetul local pentru anul în curs. Potrivit hotărârii adoptate, bugetul local va aloca încă un milion de lei pentru reabilitarea dealului Ciuperca. Printre altele, aleşii locali au mai hotărât să aloce 1,5 milioane lei pentru Spitalul Judeţean, sumă din care circa 630.000 lei vor fi cheltuiţi pe asigurarea dotărilor de bază a unui laborator de endoscopie terapeutică, şi a majorat cu 284.000 lei bugetul Spitalului Municipal.
22 Iunie 2017, 15:22
Bihor
Un proiectil de tun, de calibru 100 de milimetri, provenit din cel de-al doilea Război Mondial, a fost dezgropat miercuri, pe strada Micsandrelor din Oradea. Pompierii au transportat şi depozitat proiectilul în siguranţă şi urmează să-l distrugă.
22 Iunie 2017, 15:06
Bihor
UDMR-ista Petö Dalma Csilla, fiica fostei deputate UDMR Petö Csilla, a depus joi jurământul de ales local. Petö Dalma Csilla a preluat mandatul vacantat prin demisia fostului consilier local Huszar Istvan, după ce următorul candidat pe lista Uniunii la alegerile de anul trecut, Balla Kecskes Monika, a renunţat la postul din Consiliul Local.
22 Iunie 2017, 14:45
Bihor
Aproape 600 de persoane au fost legitimate, iar peste 200 de maşini şi 32 de firme au fost controlate în pieţele din Oradea, în timpul unor acţiuni realizate de poliţiştii orădeni în perioada 11-21 iunie.
22 Iunie 2017, 14:23
Bihor
La o zi după moţiunea de cenzură şi două după eşuarea trocului PSD şi ALDE cu UDMR, prin care limba maghiară ar fi devenit, practic, o a doua limbă oficială a statului, doi deputaţi ai PNL Bihor, Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa, au acuzat „lipsa de scrupule” a liderilor celor trei formaţiuni. Pentru că jurnaliştii le-au reproşat concesiile făcute aceleiaşi UDMR în trecut, liberalii s-au apărat motivând că „niciun partid” românesc nu poate guverna de unul singur, iar compromisurile făcute de ei nu au fost niciodată „inacceptabile”, precum cele ale PSD.
22 Iunie 2017, 13:49
Bihor
Lovitură importantă a procurorilor DIICOT şi a poliţiştilori Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog din Oradea! Peste 330.000 de ţigări netimbrate, 2,7 kilograme de canabis, dar şi maşini adaptate pentru contrabandă au fost ridicate, joi, în urma unor ample percheziții în Bihor și alte județe din împrejurimi.
Bihor
Chestorul de poliţie Marin Bondar, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, a afirmat că poliţiştii de frontieră se pregătesc de aglomeraţii în sezonul estival. Dacă timpii de aşteptare vor fi mai mari de 30 de minute, chestorul va dispune suspendarea temporară a controalelor sistematice şi efectuarea controalelor simplificate.
22 Iunie 2017, 12:05
Bihor
„Cadou” deloc plăcut pentru un orădean, proprietarul unei Dacii vechi parcate peste noapte pe strada Sfântul Apostol Andrei, chiar în spatele bisericii cu același nume. Întreaga maşină a fost acoperită cu hârtie igienică roz, autorul glumei lăsând prins de ştergătorul de parbriz până şi ambalajul în care fusese cumpărată hârtia.
22 Iunie 2017, 11:16
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.1096 RON
  • 1 EUR = 4.5915 RON
  • 1 HUF = 0.0149 RON