URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 27 NOIEMBRIE 2014
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
N-am mai văzut alegeri în care amestecul unor preoţi ortodocşi să fie atât de scandalos ca acum. Dacă ar fi fost vorba doar de un amărât de preot de ţară căruia primarul îi promite bani ca să mai ridice un etaj la casa parohială, mai treacă-meargă. Dar...
Zic şi eu
După ce în campanie fusese scoasă din priză de televiziuni, mintea de pe urmă a românilor pare să descopere, pas cu pas, că noul lor preşedinte are mai multe calităţi decât bănuiau.
Cum a fost?
Combinaţia rock-alcool nu mai e la modă în Oradea anului 2014. Acum se practică ceva mult mai violent - rock şi fum! De cum încep concertele, aproape oriunde în oraşul ăsta, instalaţia de aerisire îşi ia concediu.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Unde vă veţi petrece sărbătorile de iarnă?
De stiut
Bihoreanul la medic
Hipertensiunea arterială (HTA) este una dintre cele mai răspândite boli cardi-ovasculare şi reprezintă o problemă majoră de sănătate publică pentru că afec-tează arterele şi organe vitale ca inima, rinichii, creierul şi ochii, fiind responsabilă de aproximativ 75% din toate atacurile de cord şi accidentele vasculare.
Avocatul Bihoreanului
Legea nr. 138/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe, aduce modificări însemnate procedurii de executare silită, modificări care vor fi aplicabile numai în cazul executărilor silite demarate după data de 19 octombrie 2014, dată de la care avem aplicabile, simultan, trei sisteme procesuale.
Bihor
Între 80 şi 100 de persoane s-au strâns, miercuri seară, la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, pentru a reclama faptul că au fost înşelaţi de o firmă care le promitea locuri de muncă sezoniere în Germania, la tăiat şi ambalat brazi de Crăciun. Oamenii urmau să plece miercuri, pentru 3 săptămâni, dar microbuzele care trebuiau să îi transporte nu au mai ajuns.
26 Noiembrie 2014, 20:39
Bihor
Preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali al UDMR, senatorul de Bihor Rozalia Biro, spune că doar reprezentanţii din Secuime ai acestei formaţiuni vor ieşirea de la guvernare, dar „majoritatea covârşitoare a restului UDMR" îşi doreşte continuarea parteneriatului cu PSD. Biro afirmă, însă, că PSD trebuie să-şi asume înfiinţarea unei facultăţi de medicină în limba maghiară, autonomie culturală pentru minorităţi, o descentralizare „mai accentuată", precum şi continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania.
26 Noiembrie 2014, 18:34
Bihor
Şapte deţinuţi din Penitenciarul Oradea vor juca spectacolul de teatru "Conspiraţia Apocalipsei" pe scena Teatrului Nottara din Bucureşti, în cadrul unei noi ediţii a Festivalului MultiArt pentru deţinuţi. Deţinuţii din Oradea au fost selectaţi în finala evenimentului alături de cei din alte cinci penitenciare.
26 Noiembrie 2014, 18:07
Bihor
Probleme noi pentru Gyorgy Monika, celebra evazionistă care, anul trecut, după ce a fost arestată pentru o fraudă de 12 milioane lei, a reuşit să scape de gratii denunţându-l pe adjunctul şefului Poliţiei Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş, cel care i-a finanţat afacerile. Femeia a fost din nou arestată pentru o evaziune fiscală de aproape 800.000 lei.
26 Noiembrie 2014, 17:46
Bihor
O pălincă bună trebuie să miroase a fruct nu a varză acră şi să "ardă" în piept nu în gât. Cel puţin aşa spun specialiştii. Peste 150 de orădeni, studenţi şi reprezentanţi ai unor instituţii au luat parte miercuri la lansarea volumului "Producerea pălincii şi a lichiorului în gospodărie". Cartea prezintă modul de obţinere a tradiţionalei tării bihorene, de la alegerea fructelor, până la distilarea borhotului, precum şi informaţii despre accizele datorate inclusiv de cei care produc pălincă în gospodărie pentru uzul propriu.
26 Noiembrie 2014, 17:19
Bihor
Agenţia Naţională de Integritate a dat publicităţii, miercuri, încă o listă cu 13 aleşi locali despre care a constatat că ar fi incompatibili cu funcţiile publice deţinute. Între aceştia se află şi primarul din Valea lui Mihai, Nyako Jozsef, considerat în afara legii pentru că a fost concomitent şi administratorul unei firme specializate în distribuţia de furaje pentru animale, deşi nu a avut niciun contract cu statul.
26 Noiembrie 2014, 16:42
Bihor
Senatorul UDMR Rozalia Biro a confirmat că o primă întâlnire a avut loc între negociatorii Uniunii şi cei ai PNL pentru reconfigurarea majorităţilor din Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Bihor şi, implicit, schimbarea pesediştilor Ovidiu Mureşan şi Ioan Mang din funcţiile de viceprimar al Oradiei şi respectiv vicepreşedinte al CJ Bihor. Totuşi, pentru că UDMR pune condiţii, Biro a opinat că nu crede că acest lucru se va întâmpla săptămâna aceasta.
26 Noiembrie 2014, 15:58
Bihor
Universitatea din Oradea scoate la concurs 39 de posturi nedidactice, cele mai multe de îngrijitori, paznici ori ingineri. Totodată, instituţia mai are nevoie de secretare şi de administratori financiari.
26 Noiembrie 2014, 15:46
Bihor
Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a început, miercuri, să distribuie manualele şcolare elevilor din clasele I şi a II-a. În total, vor fi împărţite aproape 29.000 de manuale tipărite, care ajung pe băncile elevilor împreună cu un CD ce conţine şi forma lor digitală şi aplicaţii educative.
26 Noiembrie 2014, 14:02
Bihor
Patru angajaţi ai Universităţii din Oradea, trei cadre didactice şi un portar, riscă să rămână fără loc de muncă. Cei patru sunt cercetaţi disciplinar individual, dascălii pentru chiul de la ore, iar portarul pentru că a mers beat la muncă.
26 Noiembrie 2014, 13:08
Bihor
Simpla citire a unui document se dovedeşte pentru unii şefi din administraţia de stat o corvoadă care le acoperă frunţile cu broboane de sudoare. Pentru că şeful Direcţiei Agricole, Nicolae Hodişan, a lipsit de la reuniunea de miercuri a Colegiului Prefectural, un şef de serviciu din această instituţie a trebuit să prezinte raportul de activitate pe primele 9 luni ale anului, făcând-o însă împiedicat, aproape silabisind, ceea ce l-a determinat pe prefectul Claudiu Pop să-i curme suferinţa pentru a nu-l face şi mai mult de râs.
26 Noiembrie 2014, 11:51
Bihor
Universitatea apelează la Executivul României pentru a mai face rost de nişte bani. Pentru că Statul Român este proprietarul clădirilor în care funcţionează facultăţile orădene, Universitatea are nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru a putea să dea în chirie spaţiile.
26 Noiembrie 2014, 10:33
Bihor
Părintele Marian Popa a fost instalat duminică de Prea Sfinţitul Sofronie Drincec, episcopul Oradiei şi Bihorului, în funcţia de protopop al Beiuşului, Seghiştei şi Şteiului care urmează să fie vacantată prin ieşirea la pensie e Preacucernicului Ioan Nat Balint. Noul protopop îşi va prelua funcţia în data de 1 decembrie, dată după care preotul pensionar va deveni protopop onorific.
26 Noiembrie 2014, 08:40
Bihor
Noul Ford Focus a fost lansat, luni seara, la Taverna Boierului din Băile Felix, de către dealerul RMB Inter Auto Oradea, simultan cu lansarea noului model la nivel naţional, care a fost marcată de un concert Vunk la Bucuresti. La evenimentul din Băile Felix, în schimb, o orădeancă a primit cadou de la soţul ei o maşină nou nouţă, însoţită de un buchet mare de flori.
25 Noiembrie 2014, 16:45
Bihor
După mai bine de o lună de la decizia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale de a permite o nouă soluţie tehnică pentru reabilitarea DN 76 Oradea-Beiuş-Deva, minunea s-a produs, lucrările fiind reluate cu folosirea unui aşa-numit tren rutier ce poate "înnoi" asfaltul chiar şi 2 kilometri pe zi. Întrebarea este, însă, cât va dura...
25 Noiembrie 2014, 15:33
Bihor
Prefectura Bihor a dat publicităţii programul pregătit pentru sărbătorirea oficială a Zilei Naţionale a României, cu precizarea că în Piaţa Unirii, în faţa statuii lui Mihai Viteazu, va avea loc şi o paradă cu tehnică militară. Datorită repetiţiei premergătoare, circulaţia în zonă va fi oprită nu doar în prima parte a zilei de 1 Decembrie, ci şi joia aceasta, timp de o oră.
25 Noiembrie 2014, 14:59
Bihor
Muncitorii RER Ecologic Service au avut o misiune specială marţi dimineaţă: au montat în centrul oraşului un brad înalt de aproape zece metri. Tăiat din curtea unui orădean care l-a donat oraşului, pomul urmează să fie împodobit, iar luminile din el vor fi aprinse vineri seară, deodată cu cele ornamentale montate în oraş.
25 Noiembrie 2014, 12:18
Bihor
Universitatea din Oradea are un nou prorector, responsabil de managementul cercetării şi relaţii internaţionale: profesorul Eugen-Victor Macocian, până acum director al Departamentului de Fizică. Macocian ocupă astfel locul rămas liber după demisia istoricului Sorin Şipoş.
24 Noiembrie 2014, 16:33
Bihor
După ce conducerea PMP Bihor a anunţat că l-a exclus pe ex-secretarul general al filialei, Daniel Meze, din partid după ce a cedat 12 locuri în secţiile de votare către PPDD, acesta îşi explică faptele printr-un comunicat de presă susţinând că oamenii Partidului Mişcarea Populară din acele secţii nu votaseră cu Udrea în primul tur, iar în al doilea a decis să cedeze locurile acestora la rugămintea lui Mircea Gelu Budău, "un adevărat combinagiu al locurilor din secţii".
24 Noiembrie 2014, 15:01
Bihor
BIHOREANUL a aflat amănunte noi despre cazul fostului şef de cabinet senatorial al lui Petru Filip, inspectorul de trafic rutier Alin Bobiţan, arestat vineri împreună cu colegul său, Răzvan Ioniţă, pentru o şpagă de 1.000 euro. Cei doi au recunoscut faptele.
23 Noiembrie 2014, 16:31
Bihor
Fostul şef al Secţiei Poliţie Rurală Ciumeghiu, Florian Rob, judecat pentru trafic de influenţă după ce ar fi pretins de la doi hoţi din Oradea 1.000 euro, iar unuia să-şi pună la bătaie şi propria fiică pentru o partidă de sex cu judecătorul Mircea Puşcaş, a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare. Puşcaş a fost achitat.
23 Noiembrie 2014, 14:45
Bihor
După o evoluţie impresionantă mai ales prin forţa de care a dat dovadă în interpretarea piesei "Supermassive Black Hole", de la Muse, orădeanca Ivana Farc a reuşit, vineri seară, să cucerească nu doar juriul de la "Vocea României", ci şi publicul, strângând cele mai multe voturi prin SMS. "You rock", i-a zis Loredana la final.
22 Noiembrie 2014, 01:05
Bihor
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Bihor, Attila Marton, şi secretarul general al formaţiunii la nivel naţional, Clement Negruţ, au anunţat vineri că ex-secretarul general al PMP Bihor, Daniel Meze, şi-a dat demisia după ce s-a aflat faptul că acesta a cedat, fără ştirea conducerii, 12 locuri în secţiile de votare către oameni ai UNPR. "Atitudinea colegului nostru este de neacceptat", a spus Clement Negruţ.
21 Noiembrie 2014, 18:09
Bihor
Fostul şef de cabinet senatorial al lui Petru Filip, Alin Bobiţan, a fost reţinut, vineri după amiază, împreună cu un coleg, Răzvan Ioniţă, pentru o mită de 1.000 euro. Cei doi sunt inspectori de control trafic rutier şi au fost prinşi în flagrant de DNA în timp ce luau şpaga de la administratorul unei firme de transport în schimbul unui tratament mai blând. Tribunalul i-a arestat vineri pe cei doi pentru 30 de zile.
21 Noiembrie 2014, 15:07
Bihor
Municipalitatea a anunţat, joi, că de la lansarea oficială a aplicaţiei Oradea City Report, prin intermediul căreia orădenii pot denunţa municipalităţii neregulile din oraş, aceasta a fost descărcată de aproape 1.000 de oameni. De asemenea, au fost înregistrate 238 de sesizări, dintre care au fost rezolvate până acum 155.
21 Noiembrie 2014, 11:31
Bihor
Pensionarii orădeni ar putea să plătească bilet de intrare la ştrandul Ioşia dacă tarifele propuse de Administraţia Domeniului Public, joi, la dezbaterea publică a taxelor şi impozitelor pe anul 2015, vor fi aprobate luna viitoare în Consiliul Local. Conform proiectului ADP, pensionarii vor fi plăti, în premieră, 6 lei la intrarea în ştrand, la fel ca elevii şi studenţii, indiferent de ziua săptămânii, iar preţul biletului pentru adulţi va fi majorat de la 10 lei la 12 lei. ADP vrea şi scăderea tarifului pentru adopţia câinilor din Adăpostul Grivei, de la 100 la 60 de lei lunar.
21 Noiembrie 2014, 08:48
Bihor
Direcţia de Sănătate Publică Bihor a recepţionat şi distribuit în spitalele din judeţ toate dozele de vaccin antigripal trimise de Ministerul Sănătăţii în acest început de sezon rece, dar acestea sunt prea puţine. Din acest motiv, de vaccinarea gratuită va beneficia doar personalul medico-sanitar, celelalte categorii de persoane care au dreptul la gratuitate fiind nevoite fie să mai aştepte, fie să scoată banii din buzunarele proprii pentru a-şi cumpăra vaccinul din farmacii.
20 Noiembrie 2014, 16:39
Bihor
Modul în care a desfăşurat campania electorală se răzbună pe liderii locali ai PSD. Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, şi cel al organizaţiei municipale Oradea, Ovidiu Mureşan, par să aibă zilele numărate în funcţiile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi respectiv de viceprimar al Oradiei, după ce PNL Bihor a anunţat că deschide calea negocierilor cu UDMR Bihor.
20 Noiembrie 2014, 15:50
Bihor
La doar 3 luni, Raisa Bianca Asandei are nevoie de ajutorul semenilor ei ca să trăiască. Medicii au diagnosticat-o cu mai multe boli grave, ca hidrocefalie, spină bifidă sau paralizie completă de la brâu în jos, pentru care are nevoie de mai multe operaţii. Tratamentul micuţei orădence costă foarte mult, iar părinţii nu îşi pot permite.
20 Noiembrie 2014, 15:30
Bihor
Seniori şi tineri deopotrivă, istoricii orădeni au intrat de joi în sărbătoare. Pentru a marca cei 50 de ani de la începuturile învăţământului istoric universitar la Oradea, Facultatea de Istorie şi-a premiat fondatorii şi a invitat specialiştii la o conferinţă pe tema "Istorie, memorie şi martiraj".
20 Noiembrie 2014, 14:32
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 3.5479 RON
  • 1 EUR = 4.42 RON
  • 1 HUF = 0.0144 RON