URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Aprilie 2011, 08:23

Pedofil sub acoperire: Sex cu Papa Charles!

Pedofil sub acoperire: Sex cu Papa Charles! PAPA CHARLES. Condamnat la Paris în 2003, pentru agresiune sexuală asupra unei minore din Cambodgia, "papa" Charles Fejto, cum era numit de fetiţele asiatice, a primit totodată şi interdicţia de a se mai apropia de copii. În 2009, însă, în timpul unei vizite în Ungaria, "filantropul" a pozat în faţa ziariştilor maghiari alături de 5 copii cu care călătorea şi pe care pretindea că îi susţine financiar. Papa Charles a intrat din nou în încurcătură, de data asta în România, unde e acuzat că şi-a cumpărat o copilă din Salonta pe post de jucărie sexuală
Pedofil sub acoperire: Sex cu Papa Charles! TĂCERE. Kozma Ildiko (stânga) neagă că şi-ar fi vândut fata francezului, declarând că cei 34.000 euro primiţi de la Charles Fejto (dreapta) ar fi fost doar un "ajutor umanitar" din care şi-a cumpărat o casă (fundal) la marginea Salontei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Oradea cercetează un francez care a încercat să scoată din ţară, cu documente de identitate falsificate, o ţigăncuşă de 14 ani de care ar abuza sexual încă de anul trecut.

Charles Fejto, fondator al ASPECA, o renumită organizaţie internaţională pentru protecţia copilului aflată sub tutela ONU, e acuzat că a cumpărat copila cu 60.000 euro, chiar de la mama acesteia. Afacerea a ajuns în atenţia procurorilor în momentul în care francezul a încercat să scoată adolescenta din România cu acte false. Pus sub învinuire pentru pedofilie, trafic de minori şi uz de fals, bărbatul de 66 ani a primit interdicţia de a părăsi România şi se apără declarându-se victima unui şantaj...

Afaceri cu copii

03-fejto-2.jpgProcurorii DIICOT Oradea  au început ancheta la sfârşitul lunii ianuarie, când au fost sesizaţi de către poliţiştii de frontieră care îl prinseseră pe cetăţeanul francez Charles Fejto (foto) în timp ce încerca să iasă din ţară prin Salonta însoţit de o adolescentă de 14 ani pentru care a prezentat acte de identitate falsificate ce atestau că aceasta ar fi majoră.

Audiat de procurori, francezul a pretins că avea intenţii nobile, vrând să o ia pe adolescentă în ocrotire. În urma investigaţiilor, însă, anchetatorii au descoperit că scopul era cu totul altul: adolescenta reprezenta, de fapt, o jucărie sexuală pe care bărbatul o cumpărase chiar de la mama ei, Kozma Ildiko. Tranzacţia ar fi avut loc în noiembrie 2010 la Paris, unde femeia se afla la cerşit împreună cu cei patru copii, iar Charles Fejto a plătit în schimbul fetei 20.000 euro.

Suma a fost, însă, doar un avans. Fata a rămas la Paris, fiind instalată în locuinţa bărbatului, iar mama ei s-a întors şi şi-a cumpărat o casă în Salonta. O lună mai târziu l-a convins pe francez să-i mai dea alţi 23.000 euro, sumă cu care Fejto a fost de acord, astfel că i-a achitat-o în localitatea ungară Bekescsaba, unde a venit împreună cu "achiziţia" sa.

Prins la frontieră

Ghinionul bărbatului a fost că, în timpul întâlnirii, pentru a fi sigură că nu pierde sursa de bani, femeia şi-a sfătuit copila să fugă de la cumpărător şi să se întoarcă împreună cu ea acasă. Aşa s-a şi întâmplat. Drept urmare, pentru a-şi recupera investiţia, Fejto a venit şi el la Salonta, unde, în urma unor negocieri, a acceptat să mai plătească diferenţa până la 60.000 euro, preţul final stabilit de comun acord cu mama fetei.

După ce au bătut palma, Kozma i-a predat "marfa", ba l-a şi ajutat să procure acte de identitate falsificate, care să ateste că fata ar fi majoră, pentru ca să poată ieşi cu ea din ţară. La frontieră, însă, cei doi au fost întorşi din drum, iar Fejto a fost pus sub învinuire. Iniţial pentru trafic de minori şi uz de fals, ulterior şi pentru pedofilie.

Potrivit unor surse judiciare, în timpul anchetei procurorii au aflat că bărbatul a abuzat-o pe adolescentă, obligând-o să întreţină relaţii sexuale cu el, dar şi să participe la adevărate orgii cu prietenii săi. "Din declaraţii rezultă că a pasat-o şi unui cetăţean arab, cunoştinţă de-a lui, care a supus-o la perversiuni sexuale în camera de hotel", spune sursa BIHOREANULUI.

Împărţită cu alţii

Luna trecută, procurorii DIICOT au decis plasarea de urgenţă a minorei într-un centru de protecţie, pentru a beneficia de consiliere psihologică. Asta pentru că adolescenta a suferit un şoc şi iniţial nu putea să vorbească despre agresorul ei. "La început, se bloca de ori de câte ori venea vorba despre ce i s-a întâmplat. A povestit doar altor copii, că a avut relaţii sexuale cu francezul şi că acesta a dat-o şi altor bărbaţi. Acum a început să-şi revină în urma tratamentului. Sperăm să putem discuta cu ea şi să spună tot ce i s-a întâmplat", a explicat sursa.

Împreună cu Fejto, procurorii i-au pus sub acuzare, tot pentru trafic de minori, şi pe mama fetei, Kozma Ildiko, respectiv pe concubinul ei, Farkas Alexandru. Cum era de aşteptat, ambii neagă că ar fi vândut copilul ori că ar fi ştiut despre deviaţiile sexuale ale francezului, declarând că banii primiţi de la acesta ar fi fost doar un ajutor financiar, şi că pe fată o lăsaseră în grija lui pentru că a promis că-i va asigura condiţii de trai mai bune.

03-Kozma-portret-refacut.jpg"Nu am vândut fata, cum s-o vând? Francezul a luat-o ca s-o ajute, dar a fost la el doar două săptămâni, în luna noiembrie. Apoi a adus-o acasă. Ne-a dat bani, dar la fel a dat şi altora", a declarat BIHOREANULUI Kozma Ildiko (foto), refuzând să intre în amănunte ori să explice motivul pentru care Fejto a încercat să fugă cu adolescenta din România.

Declaraţia e contrazisă, totuşi, de anchetatori, care au descoperit că cei doi concubini au avut intenţia clară de a vinde fata. Şi, pentru că era nevoie de acordul ambilor părinţi pentru ca fata să poată pleca din ţară, l-au căutat şi pe tatăl ei biologic, pentru ca acesta să-şi dea împuternicirea necesară.

Cu antecedente

La rându-i, Charles Fejto pozează în victimă, iar pentru mai multă credibilitate se laudă cu numeroasele acte filantropice. Şi anume că e fondator al unei cunoscute organizaţii internaţionale pentru protecţia copilului, ASPECA, aflată sub tutela ONU, care activează în ţările asiatice precum Cambodgia, Vietnam şi Filipine, beneficiind de susţinerea financiară oferită  inclusiv de două vedete de cinema, Juliette Binoche şi Charlotte de Turckheim.

BIHOREANUL a descoperit, însă, că francezul are un trecut mai mult decât tulbure, iar binefacerile par să fie doar un paravan pentru a-şi satisface obsesiile maladive. Potrivit presei franceze, Charles Fejto a plecat din Asia de nevoie, fiind demis de la conducerea ONG-ului după ce a fost suspectat că a folosit în interes personal fondurile organizaţiei, că ar fi patronat adopţii dubioase şi că le-ar fi abuzat pe adolescentele aflate în grija ASPECA.  Ziariştii francezi scriu că în centrele pe care le conducea în cele trei ţări asiatice, deviaţiile sexuale ale lui "papa Charles" erau notorii, bărbatul având preferate pe care le ducea cu schimbul în propria cameră pentru a-i satisface poftele.

Condamnat în Franţa

Dacă în Cambodgia a scăpat fără urmări penale, plângerile la adresa lui fiind retrase, în 2003, judecătorii Tribunalului din Paris au fost mai puţin îngăduitori. L-au condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi cu un termen de încercare de 4 ani, pentru agresiune sexuală asupra unei adolescente de 15 ani din Cambodgia, de care a abuzat tot pe vremea când activa în Asia.

Drama fetei, care la pronunţarea sentinţei abia a împlinit 18 ani, a fost cu atât mai mare cu cât, după ce abuzul căruia i-a căzut victimă a ieşit la iveală, atât familia cât şi logodnicul său au repudiat-o, pe motiv că nu mai era virgină. În ciuda acestui amănunt, tânăra nu a renunţat la acuzaţii şi a venit la procesul pedofilului tocmai din ţara natală, pentru a depune mărturie împotriva acestuia.

Minciuni

La fel ca atunci, şi de data aceasta Fejto se consideră victima unei erori judiciare. "Clientul meu nu recunoaşte acuzaţiile. Declară că a luat fata în îngrijire după ce a fost găsită singură, cerşind în gara din Paris, desculţă şi cu mâna ruptă. După aceea i-a găsit mama într-o tabără de la marginea Parisului, iar aceasta, pentru că era într-o situaţie dificilă, a acceptat să-i lase adolescenta în grijă. Ulterior, însă, domnul Fejto a ajuns victima femeii şi a concubinului ei. Profitând de aplecările sale filantropice, cei doi l-au extorcat. I-au luat banii, maşina, iar acum îl acuză fără probe de fapte reprobabile. A şi depus o plângere la Poliţie în acest sens", susţine avocatul bărbatului.

Până una alta, "papa Charles" a fost consemnat să rămână în România. Zilele trecute, procurorii au solicitat autorităţilor franceze să comunice cazierul judiciar al bărbatului, iar acestuia i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile şi i-au interzis să părăsească ţara pentru următoarele 30 de zile. Fie şi singur, fără "iubita" lui ţigăncuşă...


TATĂ ENCICLOPED
Teoreticianul Europei centrale

03 Fejto batranul.jpgJurnalist, istoric, politolog, scriitor şi filozof, Francois Fejto (foto), tatăl lui Charles Fejto, s-a născut în 1909 la Budapesta, într-o familie de librari evrei. A părăsit Ungaria în 1938, pentru a se stabili în Franţa unde, în timpul celui de-al doilea război mondial, a participat la lupta de Rezistenţă contra ocupaţiei naziste.

Corespondent al Agenţiei de presă France Press între 1950-1979, colaborator la numeroase publicaţii franceze şi străine (între care L'Esprit, Le Monde, Le Figaro, La Croix, Il Giornale, La Vanguardia şi Magyar Hírlap), bătrânul Fejto a excelat în problematica Europei Centrale şi de Est, publicând analize, comentarii şi numeroase cărţi pe această temă. Ca o recunoaştere a valorii sale, a fost recompensat cu zeci de distincţii şi chiar cu postul de consilier pe lângă preşedinţii François Mitterrand şi Jacques Chirac.

Francois Fejto a fost interesat şi de evoluţia României. A fost prieten apropiat al scriitorilor Emil Cioran, Mircea Eliade, Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca, precum şi al istoricilor Ghiţă Ionescu şi Mihnea Berindei. După Revoluţie, a urmărit cu atenţie relaţiile româno-maghiare, fiind convins încă din 1990 că acestea vor evolua pozitiv, în ciuda tensiunilor existente la acea vreme în Târgu Mureş.

Francois Fejto a murit în 2008, la 98 ani, fiind înmormântat la Budapesta, lângă prietenul său din tinereţe, poetul Jozsef Atilla.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
Pista Cucolos:))
numa prostii stau de vorba cu el.daca nu aveti ce face numa sa stati de vorba cu un bosorog naveti decat sa ajungeti la PROTV sau in lada frigorifica.250.000$ficatu
Postat 24 Mai 2011, 17:01 de Marian
-----------
Bah ...voi nu ati citit ca are 66 de ani ...wtf care draq se teme de ala ....mos dal draq........da bn da pt copii mai mici e o problema ....doar ca politia nu face nik ...numa se plimba atata tot..wsm
Postat 18 Mai 2011, 23:23 de Mata...
nilox.222
si nu acceptati nimic din ce v-a ofera..........:p
Postat 18 Mai 2011, 14:48 de nimik
nilox.222
am auzit de el.....este foarte periculos...... l-am vazut ieri in parcul mare!!!!!:-s sa aveti grija....nu intrati in vorba cu strainiii........ v-am pupat :*
Postat 18 Mai 2011, 14:48 de nimik
Ii lipseste o doaga
"Un copil-copac" ii si asta..:-J..wsm de capu lui.. degeaba se tine politia dp el k nu`i poate face nik pna nu`l prinde in flagrant..:-J..si azi am vazut in jur de 4-5 masini de politie prin tot orasu..da degeaba.. Dracu' l`a pus si p asta sa vina aici..tampit..:-J
Postat 17 Mai 2011, 16:37 de Nada
murioar mata
mah eu nush cei in salonta asta io nui inteleg pe oameni astea sa moara maine de mos borat handicapat imi si pare rau ca se trage din neam magyar deie draq-un curu to ..... oo de te prind iti * un coican peste * sa nu mai poti face nimic cu ea
Postat 16 Mai 2011, 22:47 de ...anonim
anonim
pai vai si amar de asta politie din salonta.ca nu fac nimic toata ziua stau acolo inchisi la servici sa le treaca 8 ore de munca si gata.ar trebui sa stea pa langa scoli si sa patruleze prin parcuri si prin orase,dar nu ii cine sa faca acest lucru....din pacate asta e.stam cu frica in san.nu mai avem curajul sa ne lasam copiii singuri nici o clipa.asta-i salonta............
Postat 16 Mai 2011, 17:50 de anonim
pfff
unde sta ? :S
Postat 16 Mai 2011, 17:12 de llhjkgh
GReselile de mai sus de ortografie
Auziti am tot auzit de el. dar nu lam vazut nici odata e un om periculos.as dori sa nu aiba inaltime mai mare de 1.75 ca sa ma pot apara de el dece nu il atrage nimeni intr-o capcana il duce un copil intr-un loc plin de politisti sub acoperire si am scapa dar asa e romania nu dai bani nu face nik voi credeti ca nuii ajutat sa ieasa din tara simplu si usor da bani trece vine cu vaporu in constanata /sau inpoi prin vama prin care a plecat mai da bani intra in tara si tot asa ... va urez o viata fara incidenta ne placute
Postat 16 Mai 2011, 16:10 de Anonim
scoala_wwe
ba sa fiu sincer de cand stiu ca sta in curtea mea am auzit ca ia numai fete.mie nu mie frica de el ca stiu cum sa ma apar.ii dau una cu spit direct in tre picioare
Postat 16 Mai 2011, 14:41 de salonta
pedofil fraier aveti grija
lam vazut azi oferindui unei fete de clasa a 2 200 de euro aha mai de graba 200 de min de chin
Postat 14 Mai 2011, 21:56 de asta e lemur francez
Iuaiii.!
iuaii akm intr.o zi knd am vnt de la sch pedofilu asta fraier ma urmarit pana aks asa m.am speriat mai ales ca atunci eram singura acasa daca intra peste mine in casa doamne nu pot sa cred cum am intrat in casa repede am si sunat la politie de frica ce mia fost..stiti ce.i mai rau ca zilnik umbla pe la gara prin salonta mai ales seara deci aveti grija pe unde umblati mie sincer mie foarte frica.am mai auzit ca ziua umbla pe langa agricol sh pe langa liceu de aceaa eu stau mai mult inchisa vedeti ce faceti..ceauuu.
Postat 14 Mai 2011, 15:52 de anonima
anonim
OMUL ASTA NU ARE DELOC MINTE IERI 12 MAI M-A ASTEPTAT IN FATA SCOLII CA SA MA DUCA LA ORE GRATUITE DE FRANCEZA {spune el} MAI DE GRABA ORE DE SEXOLOGIE DUPA MINTEA SA BOLNAVA
Postat 14 Mai 2011, 14:54 de anonim
Pedofil handicapat
Mai am informatii oficiale ca ieri a cumparat 3 tigancuse de la o familie de tigani si la inca doi baieti tigani le-a dat o suma destul de mare de bani cadou....Am aflat din cauza ca l-am urmarit.....A luat tigancile,a urcat in taxi si a demarat in tromba
Postat 14 Mai 2011, 12:36 de Hua
Pedofil handicapat
exact aceasi poveste ca si cea lui brisseis.....si eu am fost de fata.....
Postat 14 Mai 2011, 12:28 de Hua
charles fejto
am fost acolo langa el cand ia dat un cadou celei mai bune prietene .Mam socat cand am auzit ca am stat langa un infractor si pedeasupra este si un pedofil.In cadou era u 20 de euro ,3 lumanari si un tichet de metrou pt paris. va rog daca mai auziti ceva despre acest escroc tineti-ma la curent(vreau sa stiu langa cine am stat)
Postat 14 Mai 2011, 11:18 de brisseiss
ROMANIA
eu va dau un sfat si ecela este sa luati masuri asupra acestui om mai bine spus "individ" ..Ar fi ceva normal :-j in alte tarii asa se procedeaza ;) sau pana nu vine cineva sa depuna plangere nu iese nimic ?? Pana atunci asta va face ce vrea si cu cine vrea nu?? Am citit aici ..si ar putea iesi din tara cu anumiti copii ..O doamne ce omenie de kkt !Ar trebui sa va fie jena :* Sper sa ajunga cineva sa depuna o plangere si sa luati masuri draznice .
Postat 14 Mai 2011, 00:51 de emanuel
PEDOFILU DREK
Romania = 0 puscat in 4 tara lu papura voda o generatie de cretini ducetiva la cules de capsuni INCHIDETI-VA IN PIVNITE SI ASTEPTATI`L P MOS CRACIUN
Postat 14 Mai 2011, 00:45 de Mos Craciun
Romania
Mi se pare o prostie rara ca acest om fara niciun bun simt sa fie aici .din Franta in Salonta /:)? e o prostie unica .Aici de ce nu intervine politia ?? ar cam trebui ,nu credeti ca este cazul ??Nici nu ma mir ,asa e in Romania astaaaa :-j .Daca acest om dezgustator se ia de careva fata ,ce ar trebui sa facem ?sa stam de vorba cu el ?CATEGORIC NU !!! suntem o groaza de fete care stam si ne gandim ...si ne este teama de acest om ,are o fata de om inocent dar este un om periculos si vulgar,ca orice fata va rog sa aveti grija :) ,si chiar ar trebui ca aici sa se implice cineva ,pedofilul naibii :-j ca stam toti cu frica in noi ,si sper inca sa nu te intalnesc si sa nu dau fata cu tine !!!!! Mai bine te`ai uita dupa femei mature nu dupa copile ,cum ai facut astazi in scoala :-j Un om de nimicuri ,dar sunt fete si ma enumar printre ele care ne vom proteja de tine ;)!tO zic in nume de bine .
Postat 14 Mai 2011, 00:39 de emanuel
FORZA UJPEST
Bunicumeo l`o batut cu sucitoarea peste co*ie si s`o lasat d meserie
Postat 14 Mai 2011, 00:16 de Adolf Hitler
mortii matiii!!!!!!!!!
dute`n * matii...de pedofil borat....toti oameni..buni...mor...da pe oameni din astia...ca si nymuriku` asta...de ce nu`l pedepseste nimeni...daca as putea...cu pietre l`as omori...sa moare in chinuri de scarbos ce ii
Postat 13 Mai 2011, 22:38 de nu conteaza
da aveti dreptate ce nu il poate prinde cineva sau ce?
Postat 13 Mai 2011, 21:46 de Nu conteaza
scoala
il cunosc e nebun lam vazut cu tigance cand am venit de la scoala si mai rau sta extrem de aproape de mine.astazi am auzit vestea rea si am aflat ca de fapt sta foarte aproape de mine adica in centru.merge des prin parc si cauta copii mai ales fete ca sa le violeze sau sa le duca cu el si sa treaca granita.chiar daca nu pare e un om foarte periculos.
Postat 13 Mai 2011, 20:06 de salonta
scoala
il cunosc e nebun lam vazut cu tigance cand am venit de la scoala si mai rau sta extrem de aproape de mine.astazi am auzit vestea rea si am aflat ca de fapt sta foarte aproape de mine adica in centru.merge des prin parc si cauta copii mai ales fete ca sa le violeze sau sa le duca cu el si sa treaca granita.chiar daca nu pare e un om foarte periculos.
Postat 13 Mai 2011, 20:06 de salonta
MATA
VAI SI AMAR DE TARA IN CARE TRAIM!!!!!!!!! NE LASA SA CONVIETUIM AICI CU DEMENTUL ASTA??? UNDE II POLITIA?? DC NU IL DUC LA DRACU LA EI IN FRANTA. CA EI DACA AUD DE ROMANI NE AR EXPEDIA CU PRIMA POSTA. ASA CA MAI BINE S AR LUA MASURI !!!!!!! SI SA SE TREAZASCA ODATA TARA ASTA NIMURICA!!!!!!!
Postat 13 Mai 2011, 13:54 de MATA
....
Azi a aparut pe langa scoala noastra cu gand rau si toata scoala a fost sub paza politiei....o mizerie de om
Postat 13 Mai 2011, 13:20 de vvvv
....maghari
gozboroci, jafuri si escroci !
Postat 29 Aprilie 2011, 17:04 de update
kkt<dezaxati<
gunoaiele de langa noi.
Postat 28 Aprilie 2011, 20:16 de omg
huh
huh..pedofili, escroci, degenerati... arda-i focul !
Postat 28 Aprilie 2011, 19:59 de bulanbator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON