URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2012, 12:20

Mang: De când tot încearcă să destrame USL, PDL-iştii se destramă pe ei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Partid-cazarmă

Preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, a explicat joi, într-o conferinţă de presă, că "dezertarea" din PDL a prim-vicepreşedintelui acestei formaţiuni, Sorin Frunzăverde, precum şi a primarului din Slatina, Darius Vâlcov, care conduce şi filiala PDL Olt, subliniază degringolada totală a democrat-liberalilor.

Mang a spus că Sorin Frunzăverde nu poate fi acuzat de traseism, deoarece a activat în PDL 21 de ani, iar plecarea sa a fost determinată de o situaţie subliniată şi de Vasile Blaga la Convenţia de anul trecut a PDL, când actualul preşedinte al Senatului arăta că "În PDL nu mai există viaţă de partid, nu mai există dezbateri şi decizii. Totul se reduce la executarea deciziilor preşedintelui Traian Băsescu".

Şeful PSD Bihor l-a persiflat şi pe preşedintele PDL, Emil Boc, care i-a imputat lui Sorin Frunzăverde că a trădat versurile partidului - "scrise de un PSD-ist" - în loc să discute cum însăşi conducerea PDL încalcă statutul propriului partid.

PNL+PSD, totul pentru USL

În antiteză cu PDL, a susţinut Mang, USL "se întăreşte pe zi ce trece", liderul PSD Bihor anunţând că opoziţia locală le-a pregătit democrat-liberalilor o surpriză care dovedeşte acest lucru. "Vreau să le spun PDL-iştilor că în toate localităţile din Bihor conduse de primari PDL, USL va avea candidaţi comuni", a spus Mang, precizând că este vorba despre 26 de localităţi, unde atât candidaţii pentru funcţia de primar, cât şi cei pentru consiliul local vor concura sub sigla alianţei opoziţiei.

Şeful PSD Bihor a precizat că excepţie de la regula candidaturii comune vor face doar acele localităţi unde, "din considerente de strategie, se va concluziona că există şanse mai mari să batem PDL-ul dacă vom avea candidaţi separaţi".

Mang a dat exemplul a două oraşe (Salonta şi Marghita), unde USL în mod sigur va avea candidaţi comuni, deşi au existat propuneri pentru o alianţă a tuturor partidelor româneşti, ideea fiind însă respinsă pentru că "nu putem fi pe aceeaşi listă cu PDL". De asemenea, pentru că la Beiuş, unde primarul în funcţie este liberal, iar organizaţia locală a pesediştilor vrea să aibă un candidat propriu, Mang a recunoscut că în acest oraş "negocierile încă nu s-au încheiat" între PNL şi PSD.

Mang a afirmat că USL are ambiţii mari în Bihor, deoarece şi la Consiliul Judeţean vrea să câştige "55% din mandate, fără redistribuire", fapt care ar permite intrarea în CJ inclusiv a candidaţilor PSD-işti care ocupă poziţiile 18 şi 19 pe lista USL. "PSD doreşte o mobilizare exemplară, aşa că vom face toate eforturile în campanie. Toate zvonurile că PSD va mima competiţia nu sunt reale", a promis Mang. Ca să arate că nu glumeşte, acesta a mai spus că va dizolva organizaţiile locale care nu reuşesc să câştige în faţa candidaţilor PDL.

Senatorul a mai precizat că numele candidaţilor USL la primăriile din Bihor vor fi anunţate săptămâna viitoare, în cadrul unei conferinţe de presă pe care o va susţine împreună cu omologul său liberal, Cornel Popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Destramate-ai tu Mangule
AM platit examene la Mang, mi-au fost luati banii si am trecut. Deci acest om a luat mita de la cel putin un student. Mang a vandut calculatoare prin firma KeySys Universitatii oradea si Primariilor PSD din Bihor. Mang a facut pagini web pentru primariile PSD din Bihor. pe bani multi... Ciudat ca firma lui a luat la momentul respectiv 90% din pri Asa si-a facut bani Mang. Despre migrari politice... mai bine ai tacea din gura Mangule... esti manga...
Postat 02 Aprilie 2012, 12:16 de xyzt
Epoca ”verde-portocalie”. Ep. ”Căluţii troieni portocalii”.
I. ”Mang a dat exemplul a două oraşe (Salonta şi Marghita), unde USL în mod sigur va avea candidaţi comuni, deşi au existat propuneri pentru o alianţă a tuturor partidelor româneşti, ideea fiind însă respinsă pentru că "nu putem fi pe aceeaşi listă cu PDL" 1. Dle senator: Ţinând seama de creşterea exponenţială a acţiunilor de segregare pe multiple planuri, respectiv de privatizările cel puţin dubioase din Epoca ”portocalie”, dvoastră mai credeţi că PDL este un partid românesc? 2. Partidele româneşti, cu sau fără PDL, trebuie să aibă la Salonta (şi în alte localităţi cu componenţă etnică similară), candidaţi în alegeri pe liste comune! II. Atenţie la ”căluţii troieni portocalii” şi la tot felul de traseişti politici, chiar dacă stau bine la capitolul ”arginţi”! 1. Cu tot felul de ”pioni”, ”nebuni”, ”căluţi”, ”ture”, sau chiar ”regine” de pe tabla de joc a şpăgii, se pot pierde multe voturi pentru USL. 2. Locul celor de la PDL: lângă PNŢ!
Postat 31 Martie 2012, 19:30 de stefan
replica la articol
Domnule senator PSD Ioan Mang ,,Prostul moare de grija altuia !``asa si dumneavoastra acuma faceti conferinte de presa de dragul conferintelor de presa PSD Bihor :))=)) Mai bine ati fi mers prin filialelel PSD Bihor ca sa linistiti apele tulburi de acolo ,ati fi negociat la singe locurile PSD sa fie eligibile pe listele USL,dar nu ati facut-o,si cei din PNL Bihor vor dicta tot in alianta,locurile pe listaelectorala,nu o sa aveti cuvind de spus ,de dragul de a fi si dvoastra pe lista electorala,in locul altuia mai merituos ne-ati adus intr-o situatie de vasali aliantei si PNL Bihor,de aceea nu suntem de acord cu dumneavoastra talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor colegiul 6 Salonta-Tinca.Parafrazez pe Jeferson,,Copacul libertatii(democratiei sociale) mai trebuie udat uneori cu singele patriotilor (talibanilor PSD )si al tiranilor ( Ioan Mang,Pop Claudiu,Mihai Bar,Radu Ioan, ,Copil ,conducerea corupta PSD Bihor )pentru o social democratie adevarata in partid .Cind baza piramidei PSD simpli membrii se misca si este nemultumita ,toata conducerea de la virful piramidei cade mai jos decit baza piramidei !:))=))Senatorule PSD mediteaza!:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 30 Martie 2012, 05:40 de Romanul Simplu
Destramatul PD liniuta L
Mare dreptate aveti domnule Mang (vezi titlul articolului !). La mare mare (ref. destramarea PD-L)!
Postat 29 Martie 2012, 12:56 de cristian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON