URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Aprilie 2012, 14:02

Blaga despre acuzele lui Seremi: "A vrea să distrug partidul este ca şi cum aş vrea să distrug biserica din sat"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorul bihorean Vasile Blaga a sosit joi la Oradea, pentru a discuta cu PDL-iştii bihoreni despre organizarea alegerilor locale.

Întrebat de BIHOREANUL, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul PDL Bihor, cum comentează afirmaţiile lui Ştefan Seremi - fostul preşedinte al filialei, care a demisionat marţi din această funcţie şi preconizează că va pleca şi din partid, şi care l-a acuzat că vrea să distrugă partidul - Blaga a răspuns: "Asta, a vrea să distrug partidul, este ca şi cum aş vrea să distrug biserica din sat. Nu. Nu, nici nu mi-a trecut vreodată prin gând, nici nu-mi trece. Am văzut declaraţiile domniei sale, sigur, n-o să le comentez prea mult, sunt problemele dânsului. Dar, totuşi, câteva observaţii totuşi o să fac", a spus Blaga.

Vizavi de declaraţiile lui Seremi potrivit cărora nu îl mai reprezintă organizaţia PDL Bihor, fostul secretar general al PDL a spus că este "interesant" că deputatul şi-a dat seama de acest lucru abia de câteva zile, de când nu mai este preşedinte.

"Nu înţeleg lucrurile astea. Dar în sfârşit, e problema domniei sale. Pe de altă parte, totuşi observ că în 3 zile a dat două comunicate (n.r. - referindu-se la declaraţiile în presă ale lui Seremi), dar pe parcursul unui an n-a avut aproape nici o conferinţă de presă în care să apere poziţia partidului nostru. A fost un an foarte greu pentru partid, anul în care am avut inclusiv o convenţie, anul în care am avut de apărat măsurile foarte dure pe care Guvernul nostru a trebuit să le ia şi care din fericire, iată, şi-a arătat roadele. Ţara este stabilă din punct de vedere economic şi m-aş fi aşteptat ca şi dânsul, ca şi alte organizaţii, să aibă conferinţe de presă mai dese în care să încerce să explice ceea ce s-a întâmplat. În rest, îi doresc un Paşte fericit şi domniei sale şi familiei domniei sale, şi fiecare pe drumul lui", a spus Blaga.

Fostul secretar general al PDL a spus că deocamdată Seremi nu i-a comunicat nici lui şi nici conducerii organizaţiei renunţarea şi la calitatea de membru al partidului.
Tot la întrebările jurnaliştilor, Blaga a răspuns şi afirmaţiilor lui Seremi potrivit cărora unii primari din PDL ar fi dispuşi să îl urmeze. "I-a şi nominalizat, dar sunt toţi în sală. Primarul din Olcea e aici, primarul din Holod e aici, întrebaţi-i", a spus el, adăugând că nu crede că aceste plecări vor avea loc.

Întrebat şi dacă a găsit deficienţe majore la organizaţia din teritoriu şi dacă mai are şi altele de reproşat lui Seremi, Blaga a spus că "prima problemă a unui politician este să comunice. În politică, din păcate, contează mai mult ceea ce se spune decât ceea ce se face", a spus el.

Preşedintele Senatului a recunoscut totuşi că plecarea lui Seremi din partid reprezintă o pierdere. "Am spus-o de fiecare dată, şi când a plecat Sorin Frunzăverde. Deocamdată Seremi n-a plecat din partid. Probabil o să plece, dar dânsul va decide. Avem nevoie de fiecare om. Este loc în partid pentru toată lumea. Dacă doreşte să îşi aleagă un alt drum, asta e", a spus Blaga.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
eu votez pe cel mai BUN nu cel mai prost si LENES
nu e URA, este ECHILIBRU, tot ce e rau sa fie distrus prin FOC nu ingropat in pamant.ADEVARUL niciodata sa nu fie confundata cu URA, ura este unde este loc de victime si morti, sunteti educati GRESIT ca sa acceptati CRIMELE si batjocura altora.
Postat 13 Aprilie 2012, 09:27 de incalca CONSTITUTIA
eu votez pe cel mai BUN nu cel mai prost si LENES
sa intelegeti au facut schimbari ca si in U.E si au data salarii de U.E lor si alocatia copilului, indemnizatile sociale, pensile si salariile au ramas in afra de u.E si mai naspa CORUPTIA a marit averea celor din GUVERN si a nepotismului practica, FOCUUL sa i ia de pe pamant sa nu ne murdareasca pamantul cu prostia ce o au nativa, cum sa se bucure un copil cu o laocatie de 40 ;lei si U.E ofera 100 de euro ? ei manaca se spragggg in bunatati si altii manaca cat sa supravietuisca si MOOR, comunism si lagar traim ca sa ajunga in varf UNII , au prins momentul; si GATA ei sa traisca restul OMORATI ca pe scalvi.NU credti mergeti in spitale, comii de handicapati sa vedeti LAGARUL COMUNIST in care TRAIM, mergeti in scoli sa intelegeti discriminarile pe criterii de ETNIE, social econimice, FOOOCUL sa va arda pe ultimul drum , AMIN!
Postat 13 Aprilie 2012, 09:25 de incalca CONSTITUTIA
realitate
Mos Ion Roata oare nu ere taran ?Oare nu toti ne tragem din tarani?Ion Roata avea intelepciune de aia era admirat si respectat la fel ca Blaga e intelept si respectat de toate partidele politice la nivel central.
Postat 13 Aprilie 2012, 08:02 de @votator oradean
mars, javra...
Blaga? Un tzaranoi parvenit, shmeker si cu fonctie si in comunism dar si in plin capitalism, genul de jagardea descurcareata, care simuleaza seriozitatea si siguranta celui care stie el...vae victis, in traducere pt gusat si lichelele care-i stau infipte, inca, in kur, vai de capu vost dupa alegeri. Sa dispareti bine!
Postat 12 Aprilie 2012, 21:23 de votator oradean
Candide
E trist daca dl.Blaga nu intelege \"treburile astea\".Dansul reproseaza PDL-istilor din Bihor ca n-au iesit in conferinte de presa sa explice \"lucrusoare\",ceea ce nici dansul n-a catadicsit.Mai nou, pare-se ca-n M.A.I.s-au gasit cateva aspecte reformabile...din categoria celor pe care dl.Blaga nici macar nu le-a observat-daramite sa le si inteleaga.Daca ar fi vorba despre un calculator s-ar putea spune ca \"nu recunoaste programul\",utilizarea termenului de INCOMPATIBILITATE fiind justificata.In cazul oamenilor se utilizeaza un alt termen,la fel de categoric.
Postat 12 Aprilie 2012, 19:38 de gyorgy tozser
se lauda la ce banii lua LUNAR !!!
da e CLAR arerele, fumurile de BUCURESTI nu sunt corelate cu cele din BIHOR sa inteleg ca evaziunea in Oradea este sustinuta de BLAGA, sa inteleg ca sitemul de invatamant LOCAL e la pamant ca Blaga ar grija sa sie asa !! ok SEREMIE e dupa FUSTE ca si blaga la BUCURESTI dupa fustitele lui BASESCU dar saracia de ce a incurajat o in BIIIHOOOR, de ce? stau PDL isty la cersit dupa banii si nu rateaza un ban castigat la negru, de ce? CE face BLAGA pentru BIHOOR? unde sunt relizarile Bihorului in SPGA si mita din SISTEM, sa fim SERIOSI , e el GRAS dar nu e nimic de capul lui sa sperii nu este o calitate, sa PRODUCI calitate inseamna REALIZARI sociale.MAI mare RUSINEA sta in Bucuresti si nu face nimic pentru copii, NIMIC .SA NU VA IERTE D zeu si sa platiti pana in a 1000 generatieeee tot ce ati DISTRUS.PDL si a batut JOOOC de ROMANIA si stiti de ce ca sa SUUUUGA banul PUBLIC , ATAT!
Postat 12 Aprilie 2012, 19:33 de IA,IA,IA
Nu uitati
NU UITATI, la ultimele alegeri PDL-ul a fost cel mai bine clasat partid roman....Acest partid este o putere in Romania, si nu depinde de eforturile lui Seremi....asa stati linistiti se vor descurca si fara el....PDL este o putere la nivel national.....NU UITATI!!!!
Postat 12 Aprilie 2012, 19:20 de Jason
Previziune politica.
Nu cred ca Popa si Mang il vor accepta pe Seremi in USL Bihor. Portita de intrare ar putea fi PC-ul, dar fratele Bodea ar avea numai de pierdut. Prin absurd, intrarea lui Seremi in USL Bihor ar confirma zvonul legat de aranjamentul PDL-UDMR prin care Cseke sa devina primar ales al Oradiei, iar penticostalul Tirle sa-si pastreze functia de presedinte al CJ, ceea ce ar echivala cu trecerea USL in opozitie. Surprizele nu sunt excluse, deci, domnilor copresedinti USL Bihor, nu pariati pe magari si cai batrani!
Postat 12 Aprilie 2012, 16:20 de SAFE
adevar
Trebuie sa recunoastem ca Blaga este echilibrul PDL-ului si ca intradevar se pot castiga alegerile locale de catre PDL ,fiindca sunt primari PDL-isti foarte buni si au avut si rezultate ,iar la locale se alege omul nu partidul.
Postat 12 Aprilie 2012, 14:36 de realitate
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON