URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2012, 11:44

Aproape toţi demisionarii de la Inspectoratul Şcolar au fost înlocuiţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Valul de demisii de săptămâna trecută din Inspectoratul Şcolar Judeţean pare că s-a oprit. După ce în doar patru zile de la numirea liberalului Daniel Negrean ca inspector şcolar general opt inspectori şi-au dat demisia, în această săptămână şeful IŞJ Bihor le-a găsit înlocuitori aproape la toţi.

Potrivit lui Negrean, în locul lui Călin Bacter şi a lui Pataki Arpad, inspectori de resurse umane sunt acum Lucia Curta (profesor la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu) şi Iulius Timar (de la Grupul Şcolar Agricol Horea din Marghita), iar noul inspector responsabil de învăţământul preşcolar este Voichiţa Vancu (directoarea Grădiniţei 35), care o înlocuieşte pe Aurelia Bodea.

Inspector de limba română este Viorel Ilea (profesor la Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleşd), care ocupă locul demisionarei Adela Porge, iar inspector responsabil de mentorat şi proiecte educaţionale este Horea Abrudan (profesor de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul), în locul fostei inspectoare Raluca Şereş.

Totodată, în locul juristei Ramona Bacter lucrează acum Teodora Mănoiu, cea care, de altfel, era titulară pe post, dar se afla în concediu de creştere a copilului.

Negrean nu a reuşit să găsească, încă, un înlocuitor pentru inspectorul responsabil cu învăţământul primar, post din care a plecat săptămâna trecută Violeta Taichiş.

De asemenea, nici inspectorul general adjunct Nicolae Ungur n-a fost încă înlocuit. "Numirea inspectorilor generali adjuncţi se face prin ordin de ministru. Încă nu am primit niciun ordin în acest sens", a declarat Negrean pentru BIHOREANUL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
DRUM BUN DNULE DIRECTOR!!!
DNULE DIRECTOR SPERAM SA PLECI CAT MAI REPEDE DIN SATUL UILEACUL DE BEIUS SI SA LASI POSTUL DE DIRECTOR CELEI CARE MERITA ACEST POST SI CARE SPERAM CA V A SALVA ONOAREA SCOLII UILEACUL DE BEIUS! TI A AJUNS CATE CIUBUCURI AI FACUT IN ACEASTA SCOALA SI DIN CAUZA TA SI A AMANTEI TALE AU PLECAT MULTI ELEVI!
Postat 23 Iunie 2012, 08:44 de uileac
Euroi in loc de atentii ?
auzi,cunoscatorule, preferai sa dai plicuri grase cu euroi bacterienilor in loc de un buchet de flori???
Postat 10 Iunie 2012, 00:21 de DaNaA
Indemn
Poate Negrean o pune in locul lui TAICHIS de la inv. primar pe prietena ei metodista Tifor de la Pedagogic !! Nu de alta, dar cine se aseamana se aduna ! Sa continue Tifor ideile "marete" ale lui Taichis si s-o ia si metodista in continuare ! Ca prietenul la nevoie se cunoaste !!
Postat 09 Iunie 2012, 15:47 de Popa
independentul ?
independent ?poate ca domnii fanarioti din tara romaneasca
Postat 08 Iunie 2012, 10:19 de bruce lee
curat murdar
pe cand o curatenie ca de........CRACIUN. Cei care au mai ramas sa ia ex lui Luca. Dar le este greu......plocoane vodca femei-director.Stie EL.VOM ADUCE DOVEZI DACA NU CEDA.
Postat 07 Iunie 2012, 20:20 de horia
@profesorul
Am vrut sa scriu "profesore" , cu ghilimele deoarece ai scris " va v-om vota" . inclin sa cred ca esti vreun golanas , prieten /vecin/ de-al lui negrean. Cu scoala n-ai treaba , ai facut-o degeaba.Ma ingrozesc ca voi fi indrumat chiar si de prietenii unui incult ca tine.
Postat 07 Iunie 2012, 19:17 de independentul
@profesorul
De pupincurism ai auzit , "profesore" ? peste nu multa vreme si lui negrean &co li se vor potrivi cuvintele ce le-ai dedicat celorlalti , plecatilor. Nu se cade sa te cobori la cu...rul sefilor in asa hal.
Postat 07 Iunie 2012, 19:12 de independentul
abc
sa puneti liberali adevarati nu toti trasieistii ce anu trecut erau in PDL
Postat 07 Iunie 2012, 17:18 de abc
vai de invatamantul bihorean
Pregatiti pachetele cu atentii a ajuns iar Curta la ISJ. De Vancu ce sa mai zici pregatire zero, cultura minus zero. Dar cine seamana se aduna...din pacate....
Postat 07 Iunie 2012, 16:13 de cunoscator
Felicitari
Felicitari domnule Negrean pentru curatenia facuta. Acum ne-ati convins de bunele dumneavoastra intentii si ale USL-ului. De dumneavoastra are nevoie tara asta secatuita de hotii de PDL-isti. Toata scoala din care provin, colegii de la celelalte scoli, toata familia mea si prietenii mei vom merge la vot si va v-om vota, pe dumneavoastra, pe dl. Cornel Popa si pe dl. Ilie Bolojan. Duca-se la cimitir si sa ramaie acolo inspectorii demisionari, caci numai rau au facut invatamantului bihorean. Felicitari pentru solutiile gasite ca sa-i inlocuiasca pe mizerabili. Nu-i uitati pe directorii mafioti! Vivat USL, vivat Negrean!
Postat 07 Iunie 2012, 16:11 de profesorul
Gafa liberala.
Liberalii bihoreni au gresit enorm nominalizandu-l pe Negrean ca inspector general. Mediocritatea si razbunarea nu vor fi acceptate de cadrele didactice, iar asemenea greseli nu raman nesanctionate.
Postat 07 Iunie 2012, 15:41 de SAFE
Scoala bihoreana
Domnule(doamna) ,,anonim"devii obsesiv(a).Acestea sunt trasaturi ale persoanelor care vor atentie.De ce n-ati reclamat pana acum faptele,daca sunt reale..Elevii pleaca in alta scoala pentru ca este dreptul lor(probabil acolo toti sunteti vinovati pentru atitudine,respect fata de munca si fata de elevi).Asa trebuie privita problema din punctul meu de vedere.Un dascal trebuie sa fie un,,DOMNUL TRANDAFIR"-onest,corect,vertical,responsabil,etc.
Postat 07 Iunie 2012, 15:30 de ioana
urat
N-AI OBOSIT INCA? AM INTELES ! TE VREI DIRECTOR LA UILEACUL ACELA . DAR CE VINA AVEM NOI?
Postat 07 Iunie 2012, 14:12 de @anonim
Salvati Scoala din Uileacul de Beius!
Din povestile parintilor ai caror copii sunt elevi la S08 UIleacul de Beius in aceasta scoala domina haosul, minciuna,barfele ,etc! Amanta blonda vine cand are chef la ore deoarece este plecata ba in Ungaria cu colegele,ba la Bucuresti cu Directorul(Amantul) dupa laptopuri ( a plimbat o ca si colega,nu altceva)!Cand este in scoala in timpul orelor nu prea face ore ,fiind foarte ocupata cu "povestirile adevarate" iar in timpul pauzelor este NON STOP in biroul DIRECTORULUI pt "meditatii"!Din aceste motive parintii isi inscriu elevii in alte scoli!NU LASA TI SCOALA UILEACUL DE BEIUS SA FIE MANIPULATA DE UN DIRECTOR INCOMPENTENT,CURVAR SI INTERESAT DOAR DE AFACERILE PERSONALE SI ALE AMANTEI LUI!
Postat 07 Iunie 2012, 13:36 de anonim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON